Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

,,Pojawiły się pierwsze spiski, że cała karczemna awantura między Lisem i Wojewódzkim jest grubymi nićmi szytą ustawką. Nie szedłbym tą drogą, zgoda, że mamy do czynienia z intelektualną mielizną, ale jednak tacy osobnicy swój rozum mają. Taplać w błocie kogoś z przeciwnej strony barykady, to zupełnie inna rzecz niż na oczach fanów prać brudy we własnej zonie.,,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kolejna rozprawa w procesie Owsiak vs Matka Kurka dziś!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

MatkaKurka powiedział, że do kosztów funkcjonowania WOŚP należy doliczyć także przeloty Jerzego Owsiaka samolotem iskra czy wycieczki łodzią podwodną.

- W akcie oskarżenia są zawarte kłamstwa - ciągnie dalej bloger. - Nigdy nie zarzucałem prezesowi Owsiakowi łamania prawa.

No i co, hejter gównem owszem obrzucił ale nagle sam się zesrał ze strachu... z braku jakichkolwiek dowodów na poparcie swojej tezy.

Zeznawał też Owsiak. Jak wynika z relacji "Gazety Wrocławskiej", założyciel WOŚP stwierdził, że wpisy oskarżonego blogera przełożyły się na słabsze wyniki tegorocznej zbiórki.

I to mi się podoba, niech hejterzy wreszcie zaczną być pozywani za szkody, które wyrządzają.

,,Po pierwszej rozprawie publicznie oświadczyłem, że biorąc udział w procesie z prezesem Owsiakiem mam dwa zadania przed sobą: utrzymać proces w Złotoryi i wymóc na prezesie włączenie do akt sprawy szczegółowych sprawozdań z ksiąg rachunkowych WOŚP i Złotego Melona. Szanowni Państwo polecę klasyką – „panie prezesie melduję wykonanie zadania”. Meldunek składam na ręce prezesa Owsiaka, dla mnie przygoda sądowa z Owsiakiem w zasadzie się skończyła i jestem pewien, że skończył się prezes jakiego znaliśmy.,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

MatkaKurka powiedział, że do kosztów funkcjonowania WOŚP należy doliczyć także przeloty Jerzego Owsiaka samolotem iskra czy wycieczki łodzią podwodną.

- W akcie oskarżenia są zawarte kłamstwa - ciągnie dalej bloger. - Nigdy nie zarzucałem prezesowi Owsiakowi łamania prawa.

No i co, hejter gównem owszem obrzucił ale nagle sam się zesrał ze strachu... z braku jakichkolwiek dowodów na poparcie swojej tezy.

Aby jednak być obiektywny to trzeba powiedzieć że nie pisał faktycznie o łamaniu prawa /w kontekście tego co wklejał Doktorek/, tam było że Owsiak czerpie dużą łyżką w świetle prawa. Jaka jest prawda pewnie za chwilę się okaże albo i nie. Ja też pisałem o manipulowaniu tego gościa w swoich artykułach, jest tam po prostu sporo nieścisłości, powiedziałbym świadomej manipulacji. Ewentualnie autor jest kompletnym głąbem ale nie zakładam. Druga strona medalu natomiast jest taka , że można się nazywać Owsiak , Kowalski czy Nowak. Jeśli się prowadzi taką machinę trzeba być troszkę bardziej asertywnym , ale jednocześnie nie udawać świętej krowy i odpowiadać na pytania zwłaszcza jeśli w kulturalny sposób zostały zadane /chyba że widzieliśmy fotomontaż/ . To że pytania o kasę prędzej czy później padną to było pewne. Jednak to że pieniądze pochodzą w skrócie z zaufania społeczeństwa to tez żadna łacha Owsiaka żeby na pytania odpowiedzieć a najlepiej aby sprawozdania były rok w rok odniesieniem do siebie poszczególnych składników. Niestety nie są i tyle. Co rok robię u siebie dokładnie takie same dokumenty dlatego że moja firma ma osobowość prawną i nie widzę powodu aby tak zamydlać bilans czy rachunek zysków i strat. Myślę że powód jest inny , przychody rodziny Owsiaka w tych dokumentach są dość wysokie /pisałem wcześniej/oczywiście po analizie kto jest kim w dokumentach i jak się ma ta czy inna firma do WOSP i mając świadomość że to będzie niewygodne i będzie w oczy koleć zostało to tak w sprawozdaniach przedstawiane. Jak najbardziej zgodnie z prawem. Mnie nie boli kilkanaście kz tu czy tam bo nie widzę powodu aby Owsiak i jego żona pobierali 2 tyś zł, bez przesady, choć z dokumentów i informacji o firmach jest to bliżej 100 tyś zł

Jeśli jednak te firmy będą za chwilę świadczyć coraz większe kwotowo usługi dla WOSP to wtedy zmienię zdanie na ten temat i napisze że to identyczne sku... stwo jak działania znanego Dyrektora radia.

Matka Kurka odnosi wielkie zwycięstwo!!! :)

Papiery finansowe WOŚP i Melona zostają decyzją sądu włączone do sprawy... BĘDZIE JATKA! :)

Matka Kurka mając dostęp do tych skarbów ma szansę zadać ostateczny cios Melonowi i udowodnić prawdziwość powiezenia, że "blogosfera zmienia rzeczywistość".

Dostęp do kwitów Owsiaka to może być prawdziwe polskie Wikileaks!

Ostatnia szansa Melona jest taka, że teraz wycofa pozew. Bo przegrał tak czy owak!

Zapewne w siedzibie WOŚP światło długo dziś nie zgaśnie... :)

BRAWO MATKA KURKA!!! :)

Zeznawał też Owsiak. Jak wynika z relacji "Gazety Wrocławskiej", założyciel WOŚP stwierdził, że wpisy oskarżonego blogera przełożyły się na słabsze wyniki tegorocznej zbiórki.

Nie, panie Owsiak... ludzie po prostu mądrzeją. Szczególnie gdy pokazał im pan swoje "mieszkanie w bloku". :)

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Papiery finansowe WOŚP i Melona zostają decyzją sądu włączone do sprawy...

Kolegę chyba najnormalniej w świecie [WYMODROWANO], ponieważ w ten właśnie sposób - niczego nie ukrywając - walczy się z takimi /za przeproszeniem/ chujkami jak wskazany tu MatkaKurka.

Nie, panie Owsiak... ludzie po prostu mądrzeją. Szczególnie gdy pokazał im pan swoje "mieszkanie w bloku". :)

Kolego Pielęgniarzu... [WYMODEROWANO]

http://www.kontrowersje.net/4_lutego_sko_czy_si_jerzy_owsiak_proces_wygrany_i_jest_wyrok

proces wygrany i jest wyrok!

posted by MatkaKurka on wt., 04.02.2014 - 17:59

No naprawdę trzeba mieć nasrane i nieuklepane - dżizes!

Wymoderowano obelżywy język. Reakcja na wniosek osoby która poczuła się dotknięta tym tekstem. Autor 3 dni urlopu.

Edytowane przez SlawekR
Obleżywy język, atak personalny

matka kurka juz ma wyrok za podobne rzeczy i okres próbny na rok

jak widać dostanie nastepny wyrok bo do pomowień sie przyznał -taki bohater a za żródło informacji podał internet:) stad aby to ustalić - trzeba dokumentacji finansowej orkiestry

zapewne skarbowka opiera sie na dokumentacji Owsiaka a nie na info pozyskanym z netu :)

jedynie kwestia czasu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

matka kurka juz ma wyrok za podobne rzeczy i okres próbny na rok

Czyli co, kryminalista - recydywa.

Ja, Jerzy Owsiak, niniejszym oświadczam, że wszystkie wydatki Fundacji są prawidłowe i nigdy i w żaden sposób nie miałem osobistego udziału w nieprawidłowym pozyskiwaniu jakichkolwiek pieniędzy z Fundacji. Oświadczam także, że jako Prezes Zarządu Fundacji jestem gotów do natychmiastowej kontroli finansowej, skarbowej czy jakiejkolwiek innej, dokonanej przez powołane do tego urzędy państwowe. Zapraszam także do wspólnej kontroli Fundację Lux Veritatis, oraz właścicieli Telewizji Republika, oraz właścicieli Gazety Polskiej Codziennie, czy chociażby także Fundacji Caritas, której działalność szanuję, a która przez naszych oponentów podawana jest zawsze jako przykład super uczciwości i skuteczności w działaniu.

http://www.wosp.org.pl/archiwum/oswiadczenie_jurka_owsiaka

Jak dla mnie to oświadczenie Owsiaka w zupełności wystarcza - i niech hejterzy mu udowodnią, że jest wielbłądem.

To naprawdę jest działanie poniżej wszelkiej krytyki.

Edytowane przez wieslaw119

Skoro ta Matka Kurka jest taka uczciwa, za jakiego się uważa, to dlaczego w Internecie chowa się za przezwiskiem?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Papiery finansowe WOŚP i Melona zostają decyzją sądu włączone do sprawy... BĘDZIE JATKA! :)

Matka Kurka mając dostęp do tych skarbów ma szansę zadać ostateczny cios Melonowi i udowodnić prawdziwość powiezenia, że "blogosfera zmienia rzeczywistość".

Dostęp do kwitów Owsiaka to może być prawdziwe polskie Wikileaks!

Ostatnia szansa Melona jest taka, że teraz wycofa pozew. Bo przegrał tak czy owak!

Zapewne w siedzibie WOŚP światło długo dziś nie zgaśnie... :)

BRAWO MATKA KURKA!!! :)

a Likorzowi powiem: nie ciesz się, żeś skoczył. Popatrz najpierw, w co wskoczyłeś. Tuwim, ale znakomity Polak. Nie tak, jak ty, oszczerco.
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Bloger nazwał Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy "sektą", a jej szefa "romskim macho". Owsiak pozwał go za trzy opublikowane w sieci teksty: "Jerzy Owsiak - król żebraków i łgarzy, złoty melon sekty WOŚP", "Guru Owsiak w 11 lat wyjął 46 Złotych Melonów" oraz "Jerzy Owsiak, król żebraków i łgarzy pracuje na nowy tytuł - hiena cmentarna".

Najpierw Tusk i Komorowski, teraz Owsiak

To nie pierwszy raz, kiedy Piotr W. staje przed sądem. W zeszłym roku legnicki sąd przyglądał się temu, co bloger napisał o premierze i prezydencie. Swój tekst zatytułował "Polską rządzą dwa ruskie cwele: Tusk i Komorowski". Sąd jednak nie wymierzył wtedy kary blogerowi, dając mu warunkowo rok próby.

Za taki tekst to pod adresem Prezydenta publicznie powinien bardziej dostać w dupę od sadu. Niezależnie czy się Prezydenta lubi czy nie. Taki kraj.

Sąd jednak nie wymierzył wtedy kary blogerowi, dając mu warunkowo rok próby.

Art. 135. Czynna napaść lub znieważenie Prezydenta

§ 1. Kto dopuszcza się czynnej napaści na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 2. Kto publicznie znieważa Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Skoro sąd warunkowo umorzył sprawę i orzekł rok próby to znaczy MK przyznał się do zarzucanego mu czynu, pewnie pojednał się z pokrzywdzonym i naprawił wyrządzoną szkodę. Oznacza to, że nie jest taki twardy za jakiego się uważa. Plecie, ale potem bardzo szybko przeprasza. Cienko to z nim widzę w przypadku Owsiaka. Odwoła wszystko i przeprosi. I będzie po zawodach.

Skoro sąd warunkowo umorzył sprawę i orzekł rok próby to znaczy MK przyznał się do zarzucanego mu czynu, pewnie pojednał się z pokrzywdzonym i naprawił wyrządzoną szkodę. Oznacza to, że nie jest taki twardy za jakiego się uważa. Plecie, ale potem bardzo szybko przeprasza. Cienko to z nim widzę w przypadku Owsiaka. Odwoła wszystko i przeprosi. I będzie po zawodach.

A szkoda. Tak się zrodził kraj Macierewiczów, Ziobrów, Rydzyków i Doktorków ( ten podobno - już sp***dolił na emigrację; jedyna pociecha). Oszczercom - odpuszczano. PS - a piewca faszyzmu wrócił z Kanady?:) Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Antoni to osobna historia. On nie przeprasza, on trwa, jak niegdyś Feliks.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Skoro ta Matka Kurka jest taka uczciwa, za jakiego się uważa, to dlaczego w Internecie chowa się za przezwiskiem?

Blogerem jest 42-letni Piotr W., mieszkaniec wsi pod Chojnowem.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Antoni to osobna historia. On nie przeprasza, on trwa, jak niegdyś Feliks.

bo nie musi... to on wygrywa procesy.

a bloger co do komisarzy miał racje, co do owsiaka to przestrzelił.

Edytowane przez cycus12

:))))))))) jak rzyć, cycuś? Jak żyć? Bez matki kurki...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Swój tekst zatytułował "Polską rządzą dwa ruskie cwele: Tusk i Komorowski".

Ale o sio chosi? Źle coś napisał? Nieprawdę?

Jak dla mnie to oświadczenie Owsiaka w zupełności wystarcza

Nieważne, że napisane w kiblu na papierze toaletowym - ważne że Owsiak napisał i MUSI być OK.

A MI NIE WYSTARCZA I CIESZĘ SIĘ< ŻE DOKUMENTY MELONA W KOŃCU UJRZĄ ŚWIATŁO DZIENNE! :)

BRAWO MATKA KURKA!

BRAWO SĄD W ZŁOTORYI! :)

Post Matki Kurki do fanów:

"Panie i Panowie! Kochani! Nie ma wyroku formalnego, nie ma końca procesu. Jest wyrok sądu na prezesa Owsiaka - pokazać kwity i koniec procesu dla mnie. Mnie już nic w tym procesie po prostu nie interesuje, łącznie z wyrokiem formalnym.

Wszystko, co mogłem zrobić dla rzeczowego wyjaśnienia przepływów WOŚP, Złotego Melona i Mrówki całej udało się osiągnąć, o ile Owsiak nie wycofa aktu oskarżenia."

"Niestety ja już nic nie mogę zrobić, mam jeszcze listę pytań do Owsiaka, długą listę, ale jeśli zechcą uciec od gilotyny, to w każdej chwili mogą to zrobić (proszę prawników o potwierdzenie tej diagnozy). Poświęciłem swoją linię obrony, żeby zdobyć tę decyzję sądu, w efekcie udało się upiec dwie pieczenie, bo linia obrony też nie ucierpiała. Jedyne co mogę obiecać to kontynuację strategii."

Mnie nie obchodzi co na ten temat myślą w Lemingradzie. :)

Dziś w polskiej TV było widać doskonale wściekłość i przerażenie lemingów.

GÓRÓ W POTRZEBIE!!! POWSZECHNA MOBILIZACJA!!!

Prawda jest taka, że gdyby taką WOŚP robił u nas jakiś Żyd, i kasę wywoził do Izraela to by mu wszyscy klaskali i się zachwycali. A tak kupa zawiści i zazdrości.

A tak kupa zawiści i zazdrości.

Mylisz się.

My chcemy tylko prawdy.

Zresztą czego mu zazdrościć? Mieszkania w bloku?

BUHAHAHAHHAHAHHAHAHA

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Gość cycus12

(Konto usunięte)

:))))))))) jak rzyć, cycuś? Jak żyć? Bez matki kurki...

nawet nie wiem kto to jest i pierwszy raz o "nim" przeczytałem tutaj (a trochę tego chłamu przewalam), śmiać mi się chce jak czytam że przez jedną mało komu znaną osobę WOŚP ma zonka...

Ale o sio chosi? Źle coś napisał? Nieprawdę?

no panowie komisarze nie są cwelami bo świetnie wykonują swoje zadanie

http://niezalezna.pl/51449-niewiedza-rzecznika-rzadu-gdzie-zniknelo-19-mld-z-ofe-kidawa-blonska-nie-wiem - zobacz ile kasy do podziału...

A MI NIE WYSTARCZA I CIESZĘ SIĘ< ŻE DOKUMENTY MELONA W KOŃCU UJRZĄ ŚWIATŁO DZIENNE! :)

BRAWO MATKA KURKA!

BRAWO SĄD W ZŁOTORYI! :)

jesteś tego pewny ?

Co Ty wygadujesz? Przecież na głównej stronie bloga Kurki masz pokazaną jego książkę "Berek" podpisaną z imienia i z nazwiska.

To "chowanie się za nickiem" to kolejny wymysł propagandy TVN24.

Matka Kurka też się śmieje, że w TV zrobili z niego... Masę! Głos z wiadra i zamazane ryło! :) Normalnie - bandyta! :)

jesteś tego pewny ?

Nie - wcale nie jestem pewny.

Otóż w chwili obecnej Owsiak wciąż ma pole manewru, by nie ujawniać dokumentów mimo nakazu sądu.

Otóż - może po prostu odstąpić od oskarżenia. Przypominam że cała akcja dzieje się z oskarżenia prywatnego.

Jak to zrobi? Oczywiście - nie oficjalnie, ale kodeks postępowania w takch przypadkach stanowi, że brak powoda, lub jego przedstawiciela na rozprawie oznacza automatyczne odstąpienie od oskarżenia. I jest po procesie.

Także - jest wielce możliwe że na kolejnej rozprawie w marcu chyba nie zobaczymy ani dokumentacji, ani Owsiaka ani jego mecenasa.

Mieli pecha chłopaki - trafili na sędziego, który nie był "rozgrzany".

No i sprawa się rypła, a raczej rypnie w marcu.

Edytowane przez il Dottore

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.