Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czytajac rozne newsy dotyczace tego procesu, to prawda ze sad nakazla ufawnienie dokumentacji finansowej (faktur)? Jesli tak to jak sie to ma teraz do tego ze prezes przestanie juz byc prezesem? Powie ze juz nie ma dostepu do dokumentacji?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Mam pytanie, czytajac rozne newsy dotyczace tego procesu, to prawda ze sad nakazla ufawnienie dokumentacji finansowej (faktur)? Jesli tak to jak sie to ma teraz do tego ze prezes przestanie juz byc prezesem? Powie ze juz nie ma dostepu do dokumentacji?

Jeżeli byłyby jakieś przekręty to i tak by za to odpowiadał, by byl wtedy prezesem. Jeżeli sąd zażąda tych dokumentów, to i tak je dostanie. No chyba że znikną, albo ktoś je sfałszuje albo zatai, to wtedy inna sprawa. Na razie nie ma co gdybać, bo to tylko bicie piany.

Sittek ja bym swołoczą nazwał kogoś kto zakłada fundację i z niej żyje i ciągnie kasę.

Wiedzę masz z internetu czy z samego źródła na temat przestępstw dokonanych przez Owsiaka ( prokuratura, sąd)? A nawiasem mówiąc to jak mają się inne fundacje, Polsat, TVN, Anny Dymnej, Budzik i innych? Jeżeli je mają to znaczy zgodnie z twoją teorią też oszukują i ciągną kasę? Dlaczego o nich jest cicho i są uczciwe? Bo nie podskoczą PIS i Macierewiczowi? Jak sobie przypominam to niedawno było coś na ten temat, ale jakoś tak dziwnie przycichło? Co?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

No i chyba trafiłeś foxbat w 10. I to tyle z uczciwości Owsiaka.

Co ty chrzanisz? To jest właśnie manipulacja. Nie obejrzałeś do końca, coś ci się przelewa w głowie i sadzisz takie kwiatki: i tyle z uczciwości... Ile z uczciwości? Ty nie rozumiesz metafory? Ty nie rozumiesz, o co chodzi? Ty udajesz? Przecież dokumenty są otwarte, sąd nie potrzebuje prezesa, by uzyskać papiery od takiej fundacji, WOŚP stoi w świetle kamer, nic się nie da ukryć, proces z tym Kurką się toczy, w fundacji trwa audyt. Jesteś, kolego, chory z zawiści, nienawiści, złości, zazdrości, czy jak?

Nie zdziwiłbym się gdyby ta Kurka i Pan Antoni byliby dobrymi znajomymi ......ale mogę się mylić.

Co ty chrzanisz? To jest właśnie manipulacja. Nie obejrzałeś do końca, coś ci się przelewa w głowie i sadzisz takie kwiatki: i tyle z uczciwości... Ile z uczciwości? Ty nie rozumiesz metafory? Ty nie rozumiesz, o co chodzi? Ty udajesz? Przecież dokumenty są otwarte, sąd nie potrzebuje prezesa, by uzyskać papiery od takiej fundacji, WOŚP stoi w świetle kamer, nic się nie da ukryć, proces z tym Kurką się toczy, w fundacji trwa audyt. Jesteś, kolego, chory z zawiści, nienawiści, złości, zazdrości, czy jak?

Nic z tych rzeczy. Spokojnie czekam na orzeczenie sądu. A myślisz że wszystkie dokumenty wośp są otwarte ? Otwarte są jedynie sprawozdania finansowe a to jest drobna różnica.

Dodam ci jeszcze że jeśli sąd orzeknie że Owsiak nie ma nic na sumieniu i matkakurka jest kłamcą to będę szczęśliwszy. Będę miał pewność że wspierałem nie raz dzieci a nie czyjś prywatny portfel.

Edytowane przez Kubek

A kim byś był teraz tutaj gdyby nie było internetu?

Przeczytaj to jeszcze raz, bo ci nie wyszło.

Analogia raczej słaba wręcz żadna.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Raczej zastanów się kim byłby, gdyby nie ów lud.

Dzisiaj nikim.

Pamiętam Owsiaka jeszcze z Rozgłośni Harcerskiej, z TPChR w Razem, z Letniej Zadymy w Środku Zimy... i moim skromnym zdaniem, On już wtedy był niesamowicie pozytywnie zakręcony :)

SzuB żyjemy w wolnym kraju i każdy z nas ma prawo nazwać kogoś złodziejem jeśli ma jakieś do tego przesłanki. Osoba która wg swojej oceny jest niewinna, ma prawo wytoczyć proces i udowodnić przed sądem winę oskarżającego. Nie ma potrzeby dorabiania do tego żadnej ideologii. Jak Owsiak nic nie ukradł to chyba nie powinien mieć problemów z udowodnieniem winy blogera i domagać się zadośćuczynienia. Zachowanie Owsiaka jednak budzi moje wątpliwości co do jego czystości. Przecież w wypadku udowodnienia że ma czyste ręce, żaden bloger nie ośmieli się nazwać go złodziejem.

Ok, to ja uważam, że jesteś wielbłądem - i teraz to TY musisz mi udowodnić, że nim nie jesteś.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

wieslaw119 nie kompromituj się ...

maryjan, udowodnij że Kubek nie jest wielbłądem - wszak to proste chyba jest ;-)

BTW. Z zagrywek socjologicznych mam dyplom, jakby co ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TomekL3

już wtedy był niesamowicie pozytywnie zakręcony :)

Też pamiętam ale nie o tym mowa.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

maryjan, udowodnij że Kubek nie jest wielbłądem - wszak to proste chyba jest ;-)

BTW. Z zagrywek socjologicznych mam dyplom, jakby co ;)

Ale jak to się ma do Owsiaka ?

Ups.

Ukryta Zawartość

No co ten Owsiak, żeby tak szkalować Caritas. Na 100% jego robota.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bady
Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Ale jak to się ma do Owsiaka ?

Jeżeli MatkaKurka uważa, że Owsiak jest wielbłądem, to na kim spoczywa ciężar dowodu?

Też pamiętam ale nie o tym mowa.

Z profesjonalnego punktu widzenia to emocjonalne wystąpienie Owsiaka jest porażką.

Widać że nie ma tam nikogo od BCM* - co nie powinno mieć miejsca, ale niestety zaistniało.

*Business Continuity Management

Edytowane przez wieslaw119

Może coś przeoczyłem, wtedy mnie poprawcie, ale dlaczego pan bloger nie podaje swoich pełnych danych a w TV zasłaniana jest jego twarz? Przecież nie jest osobą podejrzaną o popełnienie przestępstwa? Skoro występuje oficjalnie w obronie milionów ludzi dlaczego ukrywa swoją tożsamość?

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Tu akurat Owsiak musi wyłożyć karty ...

Czyli maryjan jesteś wielbłądem, dopóty gdy nie udowodnisz, że nim nie jesteś :P

sittek, niby gdzie bloger sie ukrywa?

Nie wiem czy się ukrywa czy co ? Chociażby w TVN wczoraj, we wiadomościach była relacja z rozprawy. Nadal oficjalnie nie podano jak się nazywa ani jak wygląda ( twarz miał zamazaną).

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

sittek, niby gdzie bloger sie ukrywa?

Nie wiem czy się ukrywa czy co ? Chociażby w TVN wczoraj, we wiadomościach była relacja z rozprawy. Nadal oficjalnie nie podano jak się nazywa ani jak wygląda ( twarz miał zamazaną).

Imię i Nazwisko markikurki jest powszechnie znane. A i adres też nie jest tajemnicą. To dlaczego się ukrywa? - no cóż, ponieważ to jest medialne i tyle.

Ale po co Ci to wiedzieć ? Chcesz się do niego wprowadzić ?

SzuB, możesz mieć swoje zdanie, ja też napisałem że jest sporo dobrego zrobione i jakaś kasa na dobry cel. Też że nie robi mi parę groszy co roku wrzucić. Ale na litość boską opanuj się z lekka. Nie gryź każdego tylko że ma swoje zdanie. Żadną łachą nie jest że Prezes fundacji może być kontrolowany. Przedstawić dokumenty to jego zasrany obowiązek. Ludzie mu zaufali oddając miliony zł corocznie. Dlaczego robi z siebie pospolitego głupka tymi wystąpieniami? Rezygnacja , rezygnacja z rezygnacji, latanie po stole. Zaczynam myśleć to to świr, a miałem o nim lepsze zdanie. Tyle lat , żadnej kontroli i nagle gdy padają pytania zaczyna popadać w obłęd. Nie ma nic na sumieniu? Pokazuje kwity , wygrywa proces i ze spokojem pokazuje środkowy palec blogerowi i zamyka sprawę. A tak mam wrażenie że gość obrósł w piórka i zakłada nietykalność albo faktycznie mu odwala. Dziś w TV pokazuje zdjęcie z małym dzieckiem które daje mu siłę. Jakież to k... wa obłudne. Chwilę temu miał wszystko w dupie jak się wycofał?

Prawda jest taka że Owsiak żyje, albo może żyć na wysokim poziomie, wynika to z dokumentów , przychodów z firm etc , szkoleń . Takie jego prawo. Ale po kiego ch... zawsze opowiada jak to on jest biedny i jedyne co ma to mieszkanie w bloku?

Ciebie wkurza jak mniemam typowa zawiść Polaków. A mnie wkurza wszechobecny obłudny patos i nietykalność każdego jeśli zrobił coś dobrego. Przez to programy muzyczne wygrywają dzieciaki śpiewające Gepert a dyrektorzy radia nigdy nie będą rozliczeni a Prezesi funadacji uważają się za nietykalnych.

A w ogóle to mam wrażenie że WOSP dla wielu to taki wentyl sumienia. Daje piątaka raz w roku na orkiestrę , jestem dobrym człowiekiem. A reszta roku?

jakbyś nie znał wsi24 i ich starych sztuczek
Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Ale po co Ci to wiedzieć ? Chcesz się do niego wprowadzić ?

Iława/Londyn, NVA - to Kolega nie jest aby klonem Arek_45?

SzuB, możesz mieć swoje zdanie, ja też napisałem że jest sporo dobrego zrobione i jakaś kasa na dobry cel. Też że nie robi mi parę groszy co roku wrzucić. Ale na litość boską opanuj się z lekka. Nie gryź każdego tylko że ma swoje zdanie. Żadną łachą nie jest że Prezes fundacji może być kontrolowany. Przedstawić dokumenty to jego zasrany obowiązek. Ludzie mu zaufali oddając miliony zł corocznie. Dlaczego robi z siebie pospolitego głupka tymi wystąpieniami? Rezygnacja , rezygnacja z rezygnacji, latanie po stole. Zaczynam myśleć to to świr, a miałem o nim lepsze zdanie. Tyle lat , żadnej kontroli i nagle gdy padają pytania zaczyna popadać w obłęd. Nie ma nic na sumieniu? Pokazuje kwity , wygrywa proces i ze spokojem pokazuje środkowy palec blogerowi i zamyka sprawę. A tak mam wrażenie że gość obrósł w piórka i zakłada nietykalność albo faktycznie mu odwala. Dziś w TV pokazuje zdjęcie z małym dzieckiem które daje mu siłę. Jakież to k... wa obłudne. Chwilę temu miał wszystko w dupie jak się wycofał?

Prawda jest taka że Owsiak żyje, albo może żyć na wysokim poziomie, wynika to z dokumentów , przychodów z firm etc , szkoleń . Takie jego prawo. Ale po kiego ch... zawsze opowiada jak to on jest biedny i jedyne co ma to mieszkanie w bloku?

Ciebie wkurza jak mniemam typowa zawiść Polaków. A mnie wkurza wszechobecny obłudny patos i nietykalność każdego jeśli zrobił coś dobrego. Przez to programy muzyczne wygrywają dzieciaki śpiewające Gepert a dyrektorzy radia nigdy nie będą rozliczeni a Prezesi funadacji uważają się za nietykalnych.

A w ogóle to mam wrażenie że WOSP dla wielu to taki wentyl sumienia. Daje piątaka raz w roku na orkiestrę , jestem dobrym człowiekiem. A reszta roku?

http://www.wosp.org.pl/fundacja/rozliczenia_finansowe

Tu masz to czego nie chcesz widzieć.

Ukryta Zawartość

Tu masz to czego nie chcesz widzieć.

To co miałem do powiedzenia napisałem wcześniej. Nie manipuluj mną i moimi wpisami , nigdzie nie napisałem że coś jest niezgodnie z prawe, wręcz przeciwnie.

A z tymi dokumentami masz na co dzień do czynienia? Bo ja takie robię co roku.

Piszę o tym że można się nazywać nawet Owsiak , ale łachy się nie robi z rozliczenia. I nie widzę powodu aby cały czas robić z siebie biedaka bo jest to nieszczere delikatnie ujmując. A sprawozdania które cytujesz nie są odniesieniem składnik w składnik rok do roku, dlatego pobieżne wklejenie linka do nich świadczy o nieznajomości tematu.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.