Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

to to nie wina peło?

Jak to nie? Są nagrania monitoringu na których Donaldu w paryskich koszach na śmieci umieszcza pęta parówek wykonanych z trotylu. Redaktor Gzyms już prawie te nagrania kupił, ale ubiegli go ludzie Putina chroniący swojego najlepszego agenta.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

...ale ma kudłate myśli, jak każdy Katolik...

...pozdrawia jeszcze argumentującego czterolatka, który ciągle się powtarza...

Jesteś tępy niczym f... krakowskiego biskupa.

Ciekawe, cz przejdzie ;-).

Jestem Europejczykiem.

Maju dnia 14.11.2015 - 08:35 napisał

"....że dla "myślących samodzielnie" jedynie słuszną interpretację tego co powiedziała Kopacz i do kogo media już zdążyły podać. ;)'

Owszem, prawackie media podały jedyną obowiązującą interpretację. Cieszę się, że troszke przejrzałeś Maju :-).

Głupoty opowiadasz, sprawdź ile czasu upłynęło jak komentowałem w temacie "polityka" wystąpienie Kopacz.....jakie interpretacje mogłem wtedy przedstawiać jak nie swoje własne.

Przejrzyj..... ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Walą mnie księżulku twoje wyjaśnienia. Tłumaczysz się, bo masz resztki przyzwoitości czy dlatego, że musisz?

Jestem Europejczykiem.

Liczyłem na resztki Twojej przyzwoitości, przeliczyłem się....EOT.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Walą mnie księżulku twoje wyjaśnienia.

Miszczu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

helena vondrackova także była widziana w pobliżu

niechybnie nasi południowi sąsiedzi są również zamieszani

dlaczego cały świat tak nam robi pod górkę?

Pani Pochanke i jej ekipa dała popis w weekend, prowadząc jakże "wyważone" rozmowy z przedstawicielami nowej władzy oraz relacje w kontekście zamachów w Paryżu. A już szczytem jest cytowanie wszędzie odchodzących: wiceministra MSZ, pani Kopacz i jej popleczników w kontekście tych zdarzeń, jako osób "widzących i rozwiązujących problemy".

Pani Pochanke jest zakochana w sobie a rozmówcy zapraszani są wyłącznie po to, żeby stanowić ładne tło dla jej popisów. Osobiście rzadko daję radę oglądać jej programy dłużej, niż kilka minut.

Nie podniecaj się broy cytatami z Kopacz, dla Pochanke nie ma znaczenia kogo cytuje, komu przerywa i komu nie daje dojść do głosu. Zachodziłem w głowę, dlaczego ją w ogóle trzymają, ale żona wyjaśniła mi, że mąż Pochanke jest w TVN jakimś super ważnym dyrektorem. Od tej pory już się nie denerwuję, tylko przełączam na coś innego.

Jestem Europejczykiem.

"Piotr Bączek szefem Służby Kontrwywiadu Wojskowego. Musi więc wrócić sprawa martwej wiewiórki.

Luty 2011 r. Wieczór. Piotr Bączek, szef klubu "Gazety Polskiej" w Warce, wraca po spotkaniu z posłami PiS ziemi radomskiej. Gdy zbliża się do furtki swojego domu, odkrywa, że na metalowych prętach wisi martwa wiewiórka.

Piotr Bączek zgłasza sprawę policji, bo podejrzewa, że to może być akt polityczny, odwet za jego działalność u boku Antoniego Macierewicza w komisji weryfikacyjnej WSI, a potem w Służbie Kontrwywiadu Wojskowego. Ale w kraju zniewolonym przez PO wiadomo było, że policja sprawę umorzy z powodu niewykrycia sprawców.

Odpowiednie służby powinny zbadać, kto i dlaczego umorzył śledztwo. We współpracy z Instytutem Pamięci Narodowej muszą zwłaszcza sprawdzić, czy szefowie policji w Warce nie wywodzą się jeszcze z czasów PRL lub przynajmniej z resortowych rodzin. To wiele wyjaśni. Konieczne będzie również przeprowadzenie ekshumacji wiewiórki. Nawet po latach eksperci są przecież w stanie stwierdzić, co było przyczyną śmierci zwierzęcia.

Jeżeli zwłoki zostały zutylizowane, konieczne będzie sprawdzenie, kto stał za tą decyzją, i niezwłoczne ukaranie winnych niszczenia dowodów.

Tej sprawy nie można tak zostawić."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

i co w tym smiesznego.Rodzina wiewiory dotychczas nie pozbierała sie po tej tragedii.

bączek niech sobie te bączki kreci ale cenne sa komentarze pod.

no i wybrazmy sobie armie takich pajacykow w roznych miejscach kontrolujacych imigrantów. W tym maciarewicza.Mozna sie czuc zupelnie bezpiecznie.Imigranci zdechna na granicy... ze smiechu.

Co sądzicie o wielkich planach inwestycyjnych pod przewodem Mateusza Morawieckiego? Mi to sanacją przyCOPiło.

Długo działał w bankowości i dupy nigdy nie dał (przynajmniej nie było doniesień). Może chociaż on zachowa się w miarę (jak na pisowskie standardy) kompetentnie ? Trzeba mieć nadzieję, że choć finansów publicznych nowa ekipa nie rozpieprzy tak szybko. Bo inaczej będziemy mieli przegwizdane.

Edytowane przez argus

co sadzic o jednym i drugim o to jest pytanie.Co moze jeden psychol opowiadac o drugim.

ale wracajac do tematu ...czyz nie jest to wspaniałe ze mamy te media polskojezyczne??ze nie przyjdzie kurdupel i jutro zrobi pstryk i bedzie sie lała lawa miodu i reklamy jak w moskwie??

Długo działał w bankowości i dupy nigdy nie dał (przynajmniej nie było doniesień). Może chociaż on zachowa się w miarę (jak na pisowskie standardy) kompetentnie ? Trzeba mieć nadzieję, że choć finansów publicznych nowa ekipa nie rozpieprzy tak szybko. Bo inaczej będziemy mieli przegwizdane.

Pamiętać należy że II RP poszła na dno z idealnie zrównoważonym budżetem i COP-em którego obrabiarki pracowały na jakiś ułamek mocy produkcyjnych tuż przed samą wojną.

Po prostu szczerze wątpię w powodzenie państwowych programów inwestycyjnych, choćby nie wiem jacy fachowcy od bankowości nimi zawiadywali. Pół biedy jakby inwestowali np. w energetykę, najlepiej jądrową. Jeżeli jednak spróbują np. państwowego pobudzania sektora wysokich technologii to rezultaty będą "i smieszno i straszno".

W odróżnieniu od Prezesa uważam Sanację za wyjątkowo nieudany epizod naszej historii, zwłaszcza w kontekście jego końca.

Ta kukła pomimo tego że została prezydętem klęczonem to nie zapomniała jak ma się zwracać do pana prezesa ;-))) co za żałość.

12241383_559024494249826_1078372315982598884_n.jpg?oh=2fe5a08786fce12f5ece0a68b2d46f82&oe=56F0926A

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Pamiętać należy że II RP poszła na dno z idealnie zrównoważonym budżetem i COP-em którego obrabiarki pracowały na jakiś ułamek mocy produkcyjnych tuż przed samą wojną.[...]

Ale poszła na dno tylko dlatego, że połknęli nas sąsiedzi, urządziwszy nam tak w istocie IV rozbiór. Do samego końca rozwijaliśmy się nieźle, jak na realia Europy po wielkim kryzysie lat 1929 - 1933. Akurat potencjału gospodarczego nie powinni się lekceważyć w żadnych okolicznościach.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.