Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Najbardziej widoczną opresją tego "rezimu komunistycznego" w PRLu było trzymanie swoich partyjniusów za mordę zeby nie mogli za dużo krasć i wyzyskiwać. Po upadku PRLu ci sami ludzie nagle zrobili sie liberałami i demokratami, bo mogli juz korzystać ze swoich pozycji politycznych i powiązań gospodarczo-policyjnych, by okradać społeczeństwo w świetle prawa nazywając to kapitalizmem. Dlatego stare partyjniusy pozostały w polityce także po upadku PRLu... Doszlusowało do nich tylko nieco nowych złodziei.

Edytowane przez Arku

masz jakies braki czy przewidzenia.Rozumiesz cós takiego jak ..cytat.Cytat... nie cycki.

fantazjujesz znowu ? nasuń wreszcie i skoncz zabawy!

Najbardziej widoczna opresja tego "rezimu komunistycznego" w PRLu było trzymanie swoich partyjniusów za mordę zeb y ni emogli za dużo krasć i wysyakiwać. Po upadku PRLu ci sami ludzie nagle zrobili sie liberałami i demokratami, bo mogli juz korzystać ze swoich pozycji politycznych i powiązań gospodarczo-policyjnych, by okradac społeczeństwo w świetle prawa nazywajac to kapitalizmem. Dlatego stare partyjniusy pozostały w polityce także po upadku PRLu... Doszlusowało do nich tylko nieco nowych złodziei.

miszczu knajpa jest obok.Mozna sie tam tez wysikac.

jak poprosisz szatniarza da tabletke na uspokojenie.

Edytowane przez muls

Nie wiem nawet czy jak mułs mnie cytuje to dobrze czy zle bo wyłaczyłem widoczność idiotów. Ale z góry cieszę sie jego radością z pisania.

ma dziadek choc jeden akt twórczy w swoim życiu.

Powtarzam jeszcze raz. Te bombowce były produkowane na eksport, w ogóle nie miały brać udziału w wojnie obronnej, bo nie do tego były produkowane.

Mieli na stanie ponad 100 sztuk. Myśliwców, a nie jakichś przestarzałych runchli - zero.

Flota w większosci to były okręty kupowane od innych krajów.

Kupowane za pieniądze których zabrakło na myśliwce, broń p-panc i radiostacje. Kompromitacja w rozpoznaniu potrzeb, bo piłsudczykom roiły się kolonie - i to w czasach kiedy potęgi kolonialne już kombinowały jak pozbyć się balastu.

Nie wiem dla kogo "sanacja jest wzorem" bo generalnie to przegrała wojnę i po 1945 roku nikt jej powrotu w Polsce nie chciał nawet gdyby tej cześci Europy nie zajeli Rosjanie...

Prezes PiS jest piłsudczykiem niestety, i osobiście jestem prawie pewien że jego pomysły państwowych inwestycji skończą się podobną klapą i usprawiedliwieniami jaka to była konieczność dziejowa. Tylko dlatego podejmowałem temat.

Niespełna - a dokładniej ok. 90, W tym połowa z tych bombowców, których nie zdążono wyeksportować.

Niszczyciele nie słuzyły do obrony kolonii i nie "piłsudczykom" się one marzyły. Doczytaj jeszcze o co chodziło z tymi "koloniami" i przestań powtarzac bzdury porównywalne z żydowskimi chciejstwami martyrologicznymi.

Nie wiem jakie wzorce historyczne ma prezes PIS zwłaszcza, że przed wojną nie było go na świecie. A państwowe inwestycje w II RP wynikały z konicznosci rozwoju gospodarki, a nie z faktu czy ktos był piłsudczykiem czy nie. I w taki sam sposób prowadzone były w całej Europie wyniszczonej I wojną światową.

tak wyglada historia w wykonaniu faceta ktorego wtedy na swiecie... tez nie było.

Edytowane przez muls

a jajajja moze nie wiedzial ze to krewny??

a powaznie.To sa wszystko nazwiska z tamtych afer..szyszko wasiak tomaszewski.Pierwsze strony gazet.Ida jaja jak melony.

wyborco czuj sie wyruchany.Jak tam brojek pielucha?

... tez nie było.

Muls pisze historię wg GW...na kiblu i do kibla.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

moze to jest bardzo smieszne ale nie zajmuje sie historia w ktorej nie zyłem.Od tego sa historycy a i oni sie myla.No chiba ze to jest miszczu..no i ty.

jeszcze cos bo ide na rynek pochodzic usmiechniety i szczesliwy jak zapowiadal bombowiec???

a przewiduje ze to ostatki.

Kissin' Cousins

wszystko wskazuje ze idzie na orbana.Ten tez obsadzil swoimi az doszło do tego ze ameykanie nie wpuscili jedna od niego bo miala za uszami miliony przekretow.Orban wspanialomyslnie przeniosł ja na inne stanowisko. Edytowane przez muls

Muls jest starym pierdołą, który musi sie podbudowac bełkocząc cos w necie bo wydaje mu się że troche od tego urośnie. Ja jego bredni od dawna nie widzę podobnie jak forumowych idiotów rzucajacych swoim intelektem w zdaniach prostych.

tak miszcu i nawet cie rozumiem bo jedynie potrafisz rozumiec wlasne teksty.A twoje zdania zlozone przerastaja mozliwosci przecietnego telewidza.

muls, przyznaj się: jestem kretynem. wszystkim ulży

brojek niewazne czy jestem kretynem, wazne ze z kretynem..... nie dajesz rady.

nabardziej ulzyloby tobie??Sprobuj w pieluche... tez poczujesz..ulge.

idzę podobnie jak forumowych idiotów rzucajacych swoim intelektem w zdaniach prostych.

Edytowane przez muls

obecnie w mediach panuje wielka panika , mozna nawet ogladac relacje na zywo z akcji policyjnych.

Niedlugo czekaja nas czasy gdzie na kazdym karabinie bedzie dodatkowo zamontowana kamera wideo i caly przekaz bedzie na zywo transmitowany do internetu huhu a ludzie przed telewizorami beda rabac w galoty ze strachu

Edytowane przez Adam Sikora

Przeklejam z wątku "Polityka, bo o takich skandalicznych postępkach trzeba mówić jak najgłośniej i rozpowszechniać jak najszerzej.

Niektóre z pierwszych ruchów w sejmie przyprawiają o dreszcz grozy. Taki np. kwiatek: Nowy szefem sejmowej komisji sprawiedliwości i praw człowieka został Stanisław Piotrowicz z PiS, który w 2001 roku umorzył głośną sprawę oskarżonego o molestowanie dzieci proboszcza z Tylawy. Zachowanie księdza tłumaczył ojcowską czułością i zdolnościami terapeutycznymi. I ciekawostka taka: Piotrowicz prokuratorem jest od lat. W 2013 roku Tomasz Sekielski w swoim programie "Po prostu" w TVP ujawnił, że w latach 80. Piotrowicz, wówczas członek PZPR, był autorem aktu oskarżenia wobec Antoniego Pikuli, opozycjonisty oskarżonego o kolportaż wydawnictw drugiego obiegu. W 1984 roku Piotrowicz miał zostać nawet odznaczony brązowym krzyżem zasługi. Czyli kolejny stary komuch w szeregach pislamu. Oni sami powinni się chyba zdekomunizować na początek.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To wiemy ale ciekawi mnie odpowiedz wieslawa jak by sie dowiedzial.Od nas.Bo zakladam ze on tez wie.

a na powaznie.To jest dosc prosty sposób na splacenie zobowiazan w stosunku do radyjka maryjka.

StraSzydło aż tak wystraszyła prezesinę że wyp....ł się biedaczyna :-)

635834489544929396.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

To mi na wykładzinę wygląda...

Ale jeden chciał chyba pomóc, łapkę wyciągnął...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Prezes zawsze może liczyć na pomocną dłoń.Zwłaszcza,że jest to dłoń prawa.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.