Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy za dwa lata odejdą mając 3 % poparcia oswiadczą że ta katastrofa to wina Petru, kosmitów i drugiego sortu społeczeństwa.

Edytowane przez noquarter

....nastapil krach i powszechna nedza........

Bardzo trafna i prawdopodobna prognoza.

zeby mogli wrocic na stolki zanim miejsca ostygna.

Stołki teraz są z rykiem atakowane przez wygłodniałych pisowców. To jest normalne po wyborach. Za 4 lata będzie się ich od tych stołków odrywać. Mam nadzieję.

Sprawa Smolenska zostala zalatwiona w sposob skandaliczny i nie do pomyslenia w zadnym szanujacym sie kraju i rzeczywiscie tu sie zupelnie zgodze ,ze wszyscy odpowiedzialni lacznie z Tuskiem powinni zostac postawieni przed trybunalem stanu.

To wyżej to zdanie ciemnego ludu smoleńskiego. PULL UP, PULL UP, PULL UP....................................

Gdy za dwa lata po tej katastrofie odejdą mając 3 % poparcia oswiadczą że to wina Petru, kosmitów i drugiego sortu społeczeństwa.

Też mam nadzieje że znikną z parlamentu. Pytanie tylko ile szkód narobią i ile pokoleń będzie je musiało naprawiać.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Udławi się dziadyga jeszcze tym jadem :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Psy szcekajom a karawana jedzie dalej,jak widać.

Jest dopiero kilka tygodni po wyborach więc jeszcze pełza. Za dwa lata przy zerowym poparciu nie będą sprawować władzy.

Słucham" Kropki Nad I " Jest tam Neumann( PO) I Jaworski(PIS)

Tego faceta Jaworskiego nie da się sluchac ...ludzie ma nas totalnie za idiotów Olejnik się pyta o tybunał a On o tragedii 70 i stanu wojennego

Panowie popierający Pis zbierzcie się na odwage popatrzcie na Jaworskiego posłuchajcie Go przez chwile

dobrego zdrowia życze

A ja zaczynam się obawiać,że przetrwają dwie kadencje.Trzeba zkitrać porządnie paszporty.Tak tylko kraczę.

Jaworskiego posłuchajcie Go przez chwile

Nie bądź taki dobrotliwy,sam go sobie słuchaj.

To dowód obłąkania.

Uda się :-).............zbudować drugą Grecję. Najpierw będzie przez chwilę niektórym (niewielu) trochę lepiej a potem wszyscy będą mieli "piękną katastrofę" jak u Greka Zorby albo w Smoleńsku.

Drogi Lechu , prosze poczytaj sobie o zrodlach greckiego kryzysu , a takze o Cyprze , Irlandii , Hiszpanii i innych krajach gdzie za bledy inwestycyjne glownie niemieckich bankow komercyjnych musi zaplacic podatnik tych krajow na skutek wymuszonej polityki zaciskania pasa. Nie wiem ,moze mi umknelo ale czy PiS planuje zerwanie traktatow Unijnych i odlaczenie Polski od Unii Europejskiej? Zdawalo mi sie , ze to tylko zmiana redystrybucji srodkow unijnych ktore zamiast do zwolennikow slusznej ideowo partii proeuropejskiej trafia do zwolennikow ciemnogrodu. ktory sie obudzil z letargu na krotka chwile i zrozumial ,ze nie o take Polskie plul w telewizor przez 40 lat.

Tylko nie Olejnik , zgadzam sie na odstrzal Jaworskiego jesli przy okazji babsko tez zniknie z ekranu . Co jest takiego w kobietach , ze nie moga zrozumiec ze ich czas minal , tak w zyciu jak i na ekranie a zwlaszcza na ekranie. Przeciez Olejnik to antyteza dziennikarza.

Edytowane przez limono

A jednak!Im nie można odpuścić.Ostatnia manifestacja KOD trochę ich chyba nastraszyła.Może ta Nowoczesna jak okrzepnie to będzie barierą.

Nie wiem ,moze mi umknelo ale czy PiS planuje zerwanie traktatow Unijnych i odlaczenie Polski od Unii Europejskiej?

Sugerował to 747 w którymś poście a on jest chyba z kręgów zbliżonych do PiS. Ja też już to gdzieś słyszałem co nie jest dziwne biorąc pod uwagę jak eurosceptyczny jest PiS i z jaką zawziętością chcą zaczepiać Niemców.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Taaa... "PiS planuje".

Przecieź to wszystko lęgnie się we łbie Kaczyńskiego, ludzie moje kochane.

A czy kto wie, co naprawdę się tam zalęgło?

Psy szcekajom a karawana jedzie dalej,jak widać.

Poszczekać sobie nie można ? PiS też szczeka na obywateli gorszego sortu.

Karawana grzęźnie w piachu a będzie gorzej.

Nie oni nie chcą zerwania z UE.Oni chcieliby jednocześnie opluwać UE i Niemców i brać dalej kasę.Tak rozumują mali,głupi ludzie i PiS na tym opiera swoją kalkulację.

Nie oni nie chcą zerwania z UE.Oni chcieliby jednocześnie opluwać UE i Niemców i brać dalej kasę.Tak rozumują mali,głupi ludzie i PiS na tym opiera swoją kalkulację.

Tak tez mi sie zdawalo panie Wojciechu :) Jednak polityka to nie sentymenty a Niemcy maja zbyt gruba skore i nie od parady sa mistrzami realpolitik , zeby to wplynelo na zmiane nadzwyczaj korzystnej dla nich sytuacji tylko ze wzgledu na zmiane narracji politycznej. W koncu mimo ze dostali od Rosjan kopa na Ukrainie wciaz wracaja bocznymi drzwiami .

Powinnismy bacznie sie przygladac i uczyc. Nawet Tusk wyczul zmiane klimatu choc teraz pewnie zaluje gdyz Agela zdaje sie, ze przetrwa jeszcze troche .

A tu dla gramotnych europejczykow ciekawy wyklad Petera Hitchensa na temat : Unia Europejska jest kontynuacja (idei wielkich )Niemiec poprzez inna polityke (tj.bez podboju militarnego)

Niemcy są największą gospodarką europejską i najludniejszym krajem Zachodu.Można te fakty ignorować,można się na nie obrażać.Tylko co z tego wyniknie?

Czy Holendrzy albo Duńczycy podgryzają Niemców?

Pora wreszcie przestać widzieć sąsiedztwo niemieckie jako zagrożenie ale raczej jako szansę i atut.To Niemcy nas ciągną do góry.Dzięki powiązaniom z gospodarką sąsiada i tym,że jesteśmy ich ważnym partnerem gospodarczym nasze firmy mają dostęp do ich rynku.Oczywiście Niemcy nie robią tego bezinteresownie ale my przy nich korzystamy.Biznes to nie działalność charytatywna,trzeba umieć się też postawić ale generalnie uprzedzenia i resentymenty z przeszłości do niczego dobrego nie prowadzą.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Gdy za dwa lata odejdą mając 3 % poparcia oswiadczą że ta katastrofa to wina Petru, kosmitów i drugiego sortu społeczeństwa.

Jakby się rypło to Duda, Szydło i prezes mają plan B.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdawalo mi sie , ze to tylko zmiana redystrybucji srodkow unijnych ktore zamiast do zwolennikow slusznej ideowo partii proeuropejskiej trafia do zwolennikow ciemnogrodu.

Wytłumacz mi proszę jak to zrealizować. Autostrady do każdego kościoła? Modernizacja plebanii? A może kursy biblijne albo dofinansowanie pielgrzymek? Środków pomocowych z UE nie można wydać na prosty socjal. Ciemnogród nie potrzebuje infrastruktury na którą idzie gross pieniędzy z uni. Ciemnogród nawet nie ma żadnych możliwości by część tego tortu uszczknąć będąc wykonawcą zleceń robionych za unijne pieniądze. Ciemnogród oczekuje tylko żywej gotówki do ręki, której i tak nie dostanie.

Edytowane przez Adalbert95

Jakby się rypło to Duda, Szydło i prezes mają plan B.

Super Filut :)

A tutaj jakie zmiany chce wprowadzić Pis w sprawie Trybunału Konstytucyjnego :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wytłumacz mi proszę jak to zrealizować. Autostrady do każdego kościoła? Modernizacja plebanii? A może kursy biblijne albo dofinansowanie pielgrzymek? Środków pomocowych z UE nie można wydać na prosty socjal. Ciemnogród nie potrzebuje infrastruktury na którą idzie gross pieniędzy z uni.

Nie wiem czy ktoś już zauważył , że pojawiłą się analiza Pis /a raczej wstępne decyzje/ które mówią jasno że nie będzie kontynuowany plan budowy dróg do roku 2023 na który zaplanowano 190mld. Przedstawiciel ministerstwa stwierdził że plan jest przeszacowany o 80mld bo nie ma na to kasy i będzie co najwyżej 110 mld, reszta miałaby być kiełbasą wyborczą platformy. Policzmy, brakuje przez 8 lat 80 mld, co i tak dzwine skoro pis obiecuje rekordowe wydatki na inwestycje, a obiecuje tez wzrost który poprzez nie osiągnie /dodatkowa kasa, wyższe pkb etc/. Skoro tak dobrze ma być w tym zakresie to czemu na 8 lat wstecz pis twierdzi że nie będzie .

Jasnowidze? Albo raczej powtórka z rozryki jaką mieliśmu przy wstrzymaniu odcinka A1 Nowe Marzy -Toruń, który poprzez szczekanie pisu opóźnił się o kilka lat. Wykonany zreszta bez udziału pis. Czyli poszczekać, pokrzyczec że kradną, no i uda się wstrzymać.

A teraz przez 8 lat wydanie zostanie 200mld na "500zł " i na to podobno jest kasa. To szacunek poprzez uśrednienie oceny pis vs ekonomiści.

Naprawdę nie ogarniam tej matematyki , ale też nie można odmówić logiki pisowcom , w końcu do kościoła nie dojeżdza się autostradą , jest pod nosem.

Edytowane przez Risto

To,że inwestycje się skończą to pewne.Zwycięży myślenie,że lepiej mniej budować bo może jeszcze ktoś na tym zarobi.Tak było w Warszawie za Lecha Kaczyńskiego.To oczywiście spowoduje załamanie gospodarki.A przecież sporo zaległości jeszcze pozostało.

Niemcy są największą gospodarką europejską i najludniejszym krajem Zachodu.Można te fakty ignorować,można się na nie obrażać.Tylko co z tego wyniknie?

Czy Holendrzy albo Duńczycy podgryzają Niemców?

Pora wreszcie przestać widzieć sąsiedztwo niemieckie jako zagrożenie ale raczej jako szansę i atut.To Niemcy nas ciągną do góry.Dzięki powiązaniom z gospodarką sąsiada i tym,że jesteśmy ich ważnym partnerem gospodarczym nasze firmy mają dostęp do ich rynku.Oczywiście Niemcy nie robią tego bezinteresownie ale my przy nich korzystamy.Biznes to nie działalność charytatywna,trzeba umieć się też postawić ale generalnie uprzedzenia i resentymenty z przeszłości do niczego dobrego nie prowadzą.

Oczywiscie , miejmy nadzieje ze populistyczne hasla szybko zastapi racjonalna asertywna polityka gospodarcza. Polityka narodowosciowa nie musi byc rownoznaczna z podgryzaniem Niemcow . Przyklad Holendrow czy Dunczykow troche nijak sie odnosi do naszej sytuacji geopolitycznej.

Ok , nie bede wiecej panom zabieral forum, w sumie nigdy bym nie pomyslal , ze przyjdzie mi bronic PiSu czy tez starac sie zrozumiec ciemnogrod ktory jak rozumiem stanowi mniejszosc wiekszosciowa . Byc moze fakt , ze nie udalo mi sie urodzic w zadnym z trzech miast w Polsce i nikt w mojej rodzinie przez plot nie skakal ma cos z tym wspolnego...

w zadnym z trzech miast w Polsce

W Polsce jest więcej miast niż trzy.

racjonalna asertywna polityka gospodarcza

Co to znaczy?

Polityka narodowosciowa nie musi byc rownoznaczna z podgryzaniem Niemcow

Jak miałoby się to przejawiać? Deportacje? Getta?

Analogie z Danią czy Holandią są bo oba te kraje mają niemiłe sąsiedzkie wspomnienia z Niemcami co nie przeszkadza im robić z nimi interesy.Co do wyborów to przypominam,że na PiS zagłosowała jedynie większość tych co poszła na wybory.

Natomiast co do skakania przez płot to przecież obie te partie wywodzą się z Solidarności.

Istota tego forum polega na tym,że każdy może wypowiadać się na dowolny temat w dowolnym wątku.Oczywiście na własną odpowiedzialność.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.