Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Co najciekawsze koncepcja państwa kościelnego została całkowicie porzucona przez KK już w XIX w. i od tej pory obowiązuje do dziś koncepcja wywierania pośredniego wpływu na państwo świeckie. No ale niektórzy jak widać okadzeni toruńskim dymem dalej tego nie wiedzą i nie rozumieją...

Ayranie szanowny, prostakami i nieświadomymi narzędziami nazywam tych, którzy pod naporem medialnych doniesień wychodzą na ulicę by bronić tego śmiesznego trybunału.

Wyjaśnij mi proszę, odkąd ten śmieszny trybunał stał się śmieszny? Dziś, wczoraj, rok temu, może pięć? Bo do momentu, kiedy przy trybunale zaczęli kombinować obecni rządzący, wszyscy dotychczasowi politycy z prawa i z lewa jakoś tej śmieszności nie zauważali. I Lech Kaczyński, i Kwaśniewski i Miller i Krzaklewski i Buzek i Olechowski i Wałęsa z Falandyszem na spółę, ni ktokolwiek inny przez ćwierć wieku jakoś tej śmieszności nie zauważył. Wszyscy grzecznie się decyzjom trybunału podporządkowywali, choć na te decyzje czasem sarkali, ale nikt z nich nie zakwestionował istoty działania trybunału. A tu nagle wszyscy mamy zauważyć śmieszność tego trybunału? Z jakiej dupy strony stał się on śmieszny uprzejmie zapytuję?

Edytowane przez trebliG

Jak orzeka nie po myśli to jest śmieszny.Trzeba mieć tylko specyficzne poczucie humoru.

Kazdy chyba dotychczasowy rząd dostał po nosie od trybunału gdy spłodził jakiegoś humbuga i nazwał go ustawą. Wielu na ten trybunał psioczyło, ale żaden nie próbował trybunału rozmontować. Kłamczyński pierwszy. Wyjątkowy polityk, czy wyjątkowy idiota?

Debil. Europę zna tyle o tyle, bo kiedyś dojechał do Poznania.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Rzecz jasna, że nie.

Z przyczyn oczywistych: ten lepszy sort - nie czyta Rzeczpospolitej.

Zresztą - niczego nie czyta.

Dopiero musi im ktoś powiedzieć i (jak zwykle) obrzydzić.

Ps. - bo tak mi do głowy przyszło:

O ileż życie prymitywnych ścierw byłoby prostsze, gdyby "obrzydzić" pisać należało przez "ż".

Jarzysz, trebliG, ile facecji i frymuśnych memów debile by klecić poczęli?

Rzecz jasna, że nie.

Ps. - bo tak mi do głowy przyszło:

O ileż życie prymitywnych ścierw byłoby prostsze, gdyby "obrzydzić" pisać należało przez "ż".

Jarzysz, trebliG, ile facecji i frymuśnych memów debile by klecić poczęli?

O ile dobrze pamiętam, to w "lasowiacko - galicyjskiej" polszczyźnie istniało słowo "żydzić" w sensie skąpić. Ktoś, nie pamiętam już kto, ale ktoś w miarę rozpoznawalny chlapnął w ten sposób na forum publicznym, w radiu czy tv i trochę zebrał po uszach za niepoprawność polityczną. Było też jeszcze do niedawna używane powszechnie "cyganić" w sensie kłamać czy oszukiwać

Edytowane przez trebliG

Jako Krakus z dziada-pradziada (któż Ich tam zresztą wie?), powiem Ci, że i "żydzić" i "cyganić" - wciąż istnieją te epitety. Lub może - określenia; bądźmy delikatni:)

Lub takie "oszwabić".

Zaprzeczysz?:-)

Choć, gdy czas jakiś temu, lazłem sobie (wniebowzięty) przez mój ukochany krakowski Rynek z okolicami Jego - doszedłem do wniosku, że pojęcie "pijany jak Polak" - straciło sens i aktualność. Przynajmniej tamtej nocy.

"Pijany jak Angol" - o, to to!:-)

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

W Kraku przemieszkałem w sumie z 8 czy 9 lat, ale ostatni raz byłem tam już z 10 lat temu, na szantach w 2006 chyba... a z ogólnie pojętej Galicji wyniosłem się na Podlasie też coś koło tego, więc funkcjonuję już wśród innych idiomów ;-)

Wciąż off topic, ale muszę:

"Na 'Szantach' w Krakowie..."!:-))

Brzmi - ultraśmiesznie!:-)

Wiem; też kiedyś dawno temu byłem.

Ej, młodość, naiwność...:)

Pozdrawiam Kolegę Pływającego.

Debil. Europę zna tyle o tyle, bo kiedyś dojechał do Poznania.

I też tyle zna świat.

Prosta droga: Warszawa (skąd wysłał brata).

Smoleńsk (gdzie go nie dostarczył).

Bo nie chciał.

Z Macierewa pomocą.

"Demokratyzacja i apolityczność ma polegać na tym, że to rząd w istocie mianuje szefa telewizji, no przecież to jest najczystszy w świecie żart!"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ale to był lewak jakiś. Nie chciał dobrej zmiany.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Jarku, taki jeden mówił ze że to co robimy to żart i jesteśmy śmieszni....

Który to, gdzie on jest?!?!?!

Już nie żyje....

O! I za to Cię lubię, Antoni.

No to q...a jego mać jesteśmy pierwsi:

Ukryta Zawartość

Niemcy mogą się obawiać ze mogą trochę stracic rynek zbytu wiec jak już pisałem (zbytnio nie pofikaja bo Niemcy maja obstawiona UE swoimi marionetkami i będą rozne chwyty stosować żeby utrzymać wpływy w Polsce).

A wyjść z UE już się nie oplaca bo większość ,,kluczowych galezi przemyslu,, zostało celowo usuniętych trzeba by to wszystko osbudowac a na to potrzeba kasy i wsparcia kolejnego mocarstwa żeby nie nastapil atak na gospodarke albo nawet wojna o wpływy.

Ale kto nas wesprze rosja? to już lepiej Niemcy i zachod jak rosja. Już za pozno. Lepiej wspolpracowac z zachodem w obecnej sytuacji bo w przeciwnym razie rosja nas zgarnie a to będzie jeszcze gorsze.

Najgorsze jest to kto nas może poprowadzić do przodu, PIS na pewno nie PO tez nie (z dwojga zlego lepsze ale tez ZLE!!!) To jest problem u nas.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Rzecz jasna, że nie.

A jednak tak. Poszła standardowa rzeka rzygu, a Pieronkowi już znalazła się teczka i dowody na gorliwą współpracę i z komuchami i z Tuskiem, normalnie wróg narodu nr 1. Sprawnie, ale jakoś tak przewidywalnie. Lepszy sort lepiej nie potrafi?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wciąż off topic, ale muszę:

"Na 'Szantach' w Krakowie..."!:-))

Brzmi - ultraśmiesznie!:-)

A tam śmiesznie.

W akademiku w Krakowie miałem na parterze pub Klipper.

Jak tam kołysało...

A tam śmiesznie.

W akademiku w Krakowie miałem na parterze pub Klipper.

Jak tam kołysało...

Mieszkałeś w czwórce przy leśnym na alejach 3 wieszczów? Ja mieszkałem w 3-ce ;-) A w kliprze mordę moczyłem nie raz i nie piętnaście ;-) Kurcze, chyba nam sie offtop robi...

Edytowane przez trebliG

Po kurskiemu cd.

Ukryta Zawartość

post-17911-0-60508600-1452887826_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Filut

Agencja ratingowa obniżyła rating Polski z A- do Bbb+, a perspektywę obniżyła do negatywnej. Jako główną przyczynę podała pogorszenie sytuacji instytucjonalnej i politycznej w Polsce!

Banksterka już wq..a na PiS.

Czyżby za chęć pomocy frankowiczom?.

chwilowy brak działalności w audio.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.