Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Małopolska bez środków na realizację programu 500+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Super"dobra zmiana" a co to będzie później ?

Pani Maria nie żyje.

Wspaniała i o wielkim poczuciu humoru kobieta ,będzie Jej nam bardzo brakowało ......

post-20694-0-95769800-1463079541_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zrównoważenie budżetu po rządach PO/PSL wymaga cudu i modlitwy. Pewnie dla tego premier jedzie do Watykanu.

Nawet i modlitwa, nawet i najżarliwsza, nawet i w Watykanie nie pomoże jak pierwszą poważną decyzją ekonomiczną było deficytu budżetowego zwiększenie. Nawet i całowanie papieża po stopach i pielgrzymki rządu in corpore do wszystkich sanktuariów cudami słynących, nie uchroni przed kolejnym deficytu, jeszcze w tym roku zwiększeniem. Religijna wiara w cuda nigdy z twardymi zasadami ekonomii nie idą w parze. A za kiełbasę wyborczą mimo i błogosławieństwa i modlitw i samego papieża trzeba zapłacić. To nie manna z nieba...

Gdyby tak jeszcz dwa lata, dociągnęli byśmy do 500mld zł.

Dziwnie jestem pewien, że za 1.5 roku dociągniemy z największą łatwością nie tylko do 500, ale 700, 800, może i biliona. Tamci by nie potrafili, obecni z pewnością umieją. Rozdawać cudze, bo nie swoje pieniądze, to jedna rzecz którą potrafią.

Edytowane przez Adalbert95

Zeby wprowadzili obrot bezgotowkowy,

Już jest, wprowadził go kto inny.

zadluzanie jako podstawowy wymóg

Nie ma takiego wymogu. Nie stać cię, nie kupuj.

likwidacja emerytur

Raczej ich uratowanie.

zabraniu 500+

Oby.

Strachy na lachy.

Ale co w zamian?

Kodziarze? Zeby wprowadzili obrot bezgotowkowy, pelna samowolke prawno banksterska, zadluzanie jako podstawowy wymóg oraz maxymalna opresje w odzyskiwaniu dlugu jak już wpadna. Liberalizacja prawa = biedny bez praw. Wzrosty podatków likwidacja emerytur?. Polityke prorodzinna polegajwca na podwyzszeniu vat na rzeczy dla dzieci i zabraniu 500+ i zwiekszeniu opresyjnosci państwa odnośnie rodziców (niech wiecej pracuja bo jak nie to zabierzemy dzieci)?. A armia urzędników jaka jest taka będzie. Manifestacje KOD dość obfite także urzednikow cala armia. Wszystko w wiekszosci pasożyty.

Nie ma co wybrać?

Ty z ta banksterką to jakąś fobię masz wszechogarniającą? Tak z ciekawości pytam, bo we wszystkich wątkach piszesz o tym samym, co mnie troche zaciekawiło.

Może jakiś watek o tym załóż?

Jestem Europejczykiem.

Już jest, wprowadził go kto inny.

Nie ma takiego wymogu. Nie stać cię, nie kupuj.

Raczej ich uratowanie.Oby.

Strachy na lachy.

Tak tak PiS też ogranicza obrut gotówkowy. Tylko prawdopodobnie służą niekoniecznie banksterce (chociaż w sumie wszyscy służą tym samym mocodawcom) ale przy okazji swoje skokowe biznesy wzmacniają. Także gotówką im przeszkadza bo gdyby ja zlikwidować do emerytów biedote można by naganic na skoki.

Ty z ta banksterką to jakąś fobię masz wszechogarniającą? Tak z ciekawości pytam, bo we wszystkich wątkach piszesz o tym samym, co mnie troche zaciekawiło.

Może jakiś watek o tym załóż?

To pewnie przez moje zainteresowania ekonomiczne inwestycyjne i systemem finansowym. W tej grupie potocznie sie mówi banksterka na instytucje finansowe, banki. I w tej grupie otwarcie się mówi co i jak wyprawiaja te instytucje. I jest to odbierane negatywnie.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nawet i modlitwa, nawet i najżarliwsza, nawet i w Watykanie nie pomoże jak pierwszą poważną decyzją ekonomiczną było deficytu budżetowego zwiększenie. Nawet i całowanie papieża po stopach i pielgrzymki rządu in corpore do wszystkich sanktuariów cudami słynących, nie uchroni przed kolejnym deficytu, jeszcze w tym roku zwiększeniem. Religijna wiara w cuda nigdy z twardymi zasadami ekonomii nie idą w parze. A za kiełbasę wyborczą mimo i błogosławieństwa i modlitw i samego papieża trzeba zapłacić. To nie manna z nieba...

(...)

Odnoszę się z wielką powagą do tego co napisałeś. I zrozumieniem. Którego wyraźnie ci zabrakło.

.

Dziwnie jestem pewien, że za 1.5 roku dociągniemy z największą łatwością nie tylko do 500, ale 700, 800, może i biliona. Tamci by nie potrafili, obecni z pewnością umieją. Rozdawać cudze, bo nie swoje pieniądze, to jedna rzecz którą potrafią.

Bardzo dobra odpowiedz Ich nic nie będzie kosztować a profity...?do jakiegoś czasu będą ( w postaci słupków wyborczych)a potem widzę ciemność...

A propos audytów Szymon Majewski też zrobił takie coś a wyniki zobaczcie

Ps U siebie w domu nie będę tego pomysłu podsuwał

jak mnie żona podliczy to....;)

Ukryta Zawartość

post-20694-0-47762000-1463120731_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak się rodzi faszyzm lub komunizm.

"Policja w Płocku wypytuje o autokary, które wiozły ludzi na demonstrację KOD i opozycji do Warszawy. Tłumaczy, że chodzi o "względy logistyczne", ale mało kto w to wierzy.

Sobotnia manifestacja opozycji i KOD była największa po 1989 r. Według warszawskiego ratusza wzięło w niej udział 240 tys. osób, policja twierdzi, że 45 tysięcy (choć dodaje, że to obliczenia jedynie z placu Piłsudskiego w szczytowym momencie manifestacji, bez ludzi, którzy wciąż szli ulicami).

Z naszych informacji wynika, że we wtorek, czyli po demonstracji, policjanci w Płocku rozpytywali niektórych przewoźników o wynajem autokarów na marsz. - Tak, mieliśmy telefon z policji w tej sprawie - potwierdza "Wyborczej" Anna Kicińska, rzeczniczka prasowa Komunikacji Miejskiej w Płocku. - Policjant z płockiej komendy telefonował kilka razy do różnych osób. Powiedział, że mają polecenie z Komendy Głównej Policji, żeby potwierdzić wszystkie autokary, które wyjechały na manifestację KOD. Powiedzieliśmy, że owszem, autobus wynajęliśmy, ale na żadne inne pytanie nie odpowiemy przez telefon. O pytania poprosiłam na piśmie - opowiada Kicińska.

Co i po co sprawdza policja? Rzecznik komendy w Płocku Krzysztof Piasek (odpowiedział e-mailem): "Faktycznie, dzisiaj [we wtorek] policjanci potwierdzali ilość autobusów, które z Płocka wyjechały w sobotę do Warszawy - z uwagi na fakt, że w Warszawie wystąpił problem logistyczny związany z zapewnieniem miejsc parkingowych dla autokarów gości. Spodziewamy się, że w przyszłości będą również takie wyjazdy, dlatego też nasze działania mają na celu wypracowanie mechanizmów, które w przyszłości pozwolą na uniknięcie problemów logistycznych w Warszawie, związanych z zapewnieniem miejsc parkingowych oraz ogólnie pojętego bezpieczeństwa osób przyjeżdżających z innych miast".

Jak ocenić takie tłumaczenie? Jarosław Kozanecki z płockiej PO: - Absolutnie nie wierzę! Oficjalnym organizatorem marszu była PO, która zgłosiła demonstrację w stołecznym ratuszu. I wszystkie ustalenia, także dotyczące autokarów z Polski, były poczynione wcześniej. My np. dobrze wiedzieliśmy, gdzie się mamy zatrzymać, żeby ludzie wysiedli, i gdzie autobus ma miejsce postoju. Mieliśmy ich wyznaczonych kilka do wyboru. Wszystko było i jest legalne, więc jeśli policja chciała informacji, to powinna pytać mnie czy kogoś innego z PO. Po co pytała przewoźników? Przecież to jest ingerowanie w tajemnicę handlową spółki, w jej umowę z klientem. Po co tak naprawdę pytają? Dla mnie to takie szukanie po omacku, a nuż się coś znajdzie.

Beata Kamińska, szefowa powiatowego koła Nowoczesnej: - No tak, tego się można było spodziewać... Będą szukać dziury w całym. Komuś się nie spodobało, że na manifestacji było tyle tysięcy ludzi, i się przestraszyli. My, z Nowoczesnej, pojechaliśmy prywatnymi autami.

Jeden z płockich działaczy KOD ironizuje: - No proszę! Jednak policja wie, że było nas bardzo dużo, więcej, niż te podane przez nią 45 tysięcy. I wierzy, że na następnych marszach będzie jeszcze więcej. Miło, że chcą przygotować dla nas miejsce.

W czasie debaty o rządach PO-PSL Andrzej Halicki (PO) także nawiązał do sprawy autokarów. Pytał: "Czy prawdą jest, że szef MSWiA Mariusz Błaszczak albo ktoś inny wydał dyspozycję, by policja sprawdzała firmy, które wynajęły autobusy na 7 maja i ile osób jechało z Płocka i innych miast? Służę adresami. Czy tak ma wyglądać demokracja pod waszymi rządami?".

W Płocku mnożą się przypuszczenia, po co policji dane o wynajętych na marsz autobusach już po demonstracji. - Przecież przed wyjazdem policjant kontaktował się ze mną, pytał, ile nas jedzie, czym jedziemy - mówi Krzysztof Borkowski z KOD. - Wtedy to było zrozumiałe, bo uznałem, że przygotowują się do zabezpieczenia demonstracji i takie dane mogą być im potrzebne. Dlatego udzielałem wszystkich informacji.

Pytamy Komendę Główną Policji: "We wtorek policjanci z płockiej komendy zbierali u przewoźników informacje o autobusach wynajętych na sobotnią demonstrację w Warszawie, informując, że robią to na polecenie Komendy Głównej Policji. Kto i w jakim celu wydał taki rozkaz, polecenie? Czemu ma służyć liczenie wynajętych na marsz opozycji autokarów - już po tym marszu?".

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

INFO: Państwowe Gospodarstwo Wodne "Wody Polskie" tworzone przez rząd PiS za miliardy złotych przyniesie ludziom związanym z partią rządzącą ok. 3 tys. nowych etatów - podaje "Superstacja".

Nowy instytut zajmie się problemem gospodarki wodnej i przede wszystkim ściąganiem pieniędzy za zużytą wodę, a nawet deszczówkę i topniejący śnieg. Do obsadzenia będzie 3 tys. stanowisk. Na same pensje dla pracowników pójdzie prawie 130 mln zł rocznie! Średnia pensja ma wynosić ok. 2,5 tys. zł na rękę. Zaś utrzymanie molocha przez rok będzie kosztowało 3 mld zł! - podaje "Superstacja". Na wszystko złożą się podatnicy. Dodatkowo prawo wodne autorstwa PiS wprowadzi wyższe opłaty za wodę dla przedsiębiorców i rolników. A ci z kolei z pewnością przerzucą te koszty na swoich klientów, co bezwstydnie przyznaje nawet resort środowiska. Wg wstępnych szacunków, nasze rachunki za wodę mogą wzrosnąć o blisko 30 zł rocznie. Rząd chce pozyskać w ten sposób ok. 4 mld zł.

Sytuację skomentował prof. Robert Gwiazdowski, ceniony ekonomista z Centrum im. Adama Smitha.

- Ale tak to jest, że kiedy państwo „daje" komuś 500 zł, to od kogoś innego musi zabrać - komentuje p. Gwiazdowski projekt ustawy.

Dodaje, że kiedy państwo się za coś zabiera, to zazwyczaj robi to drogo.

Rozbudowujący się w naszym państwie socjal może przerażać. Oznacza on bowiem dużo więcej takich pomysłów jak "Wody Polskie".

Ukryta Zawartość

Kopaczowej zwykle trudno się słucha, bo talentu oratorskiego bozia jej poskąpiła. Tym razem jednak, jak nigdy udało się w dwóch zdaniach ująć wszystko, co trzeba.

- Miałam dwa wnioski, kiedy słuchałam ministra Macierewicza - stwierdziła była premier. - Może zbyt pochopnie obśmiałam i zlekceważyłam sprawę oddziaływania fal elektromagnetycznych, bo może trzeba się tym zająć - mówiła.

Drugi wniosek? - W jednym mogę się zgodzić z ministrem Radziwiłłem, że nakłady na psychiatrię trzeba zwiększyć - dodała Kopacz.

Kopaczowej zwykle trudno się słucha, bo talentu oratorskiego bozia jej poskąpiła.

Nie tylko tego jej poskąpiła.

Wnioski istotnie błyskotliwe- ale poza tym propagandowy bełkot.

I ten ujmujący uśmiech

Cieszę się że PO odchodzi w niebyt

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Nie tylko tego [...]

Absynt (piołunówka mocna), nadużywany regularnie, wielu ludziom rzucał się na dekiel (artystom też) ...

Piękny i adekwatny nick sobie wybrałeś :)))

Nie tylko tego jej poskąpiła.

Wnioski istotnie błyskotliwe- ale poza tym propagandowy bełkot.

I ten ujmujący uśmiech

Cieszę się że PO odchodzi w niebyt

Ja Kopaczowej specjalnie nie żałuje, bo po mojemu się na premiera nie nadawała , ale biorąc pod uwagę poziom następców, którzy teraz kreują się na przywódców narodu z Broszką i Du*ą na czele, to można powiedzieć ze była bryndza, ale za to teraz jest chujnia z grzybnią...

polana zakwasem.

a Kopaczowej specjalnie nie żałuje, bo po mojemu się na premiera nie nadawała , ale biorąc pod uwagę poziom następców, którzy teraz kreują się na przywódców narodu z Broszką i Du*ą na czele, to można powiedzieć ze była bryndza, ale za to teraz jest chujnia z grzybnią...

To pewnie przez moje zainteresowania ekonomiczne inwestycyjne i systemem finansowym. W tej grupie potocznie sie mówi banksterka na instytucje finansowe, banki. I w tej grupie otwarcie się mówi co i jak wyprawiaja te instytucje. I jest to odbierane negatywnie.

Skoro znasz się na tym, to załóż osobny watek bo teraz piszesz raz tu, raz tam, ciężko to ogrnąć. Mówię jak najbardziej serio, to jest temat do dyskusji, ale poważnej.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Z netu: "Przed chwilą na konferencji prasowej rzecznik rządu stwierdził, że rating polski nie powinien być obniżony, bo polska gospodarka jest w świetnym stanie, stabilnie się rozwija i rosną inwestycje zagraniczne w polski przemysł.

A jeszcze dwa dni temu gospodarka była w ruinie, ograbiona ze wszystkiego przez PO, a wicepremier Morawiecki narzekał, że udział procentowy firm zagranicznych w polskim przemyśle jest zbyt wysoki i należy go zmniejszyć.

Czy to przypadkiem nie jest już schizofrenia?"" (FB)

Z netu: "Przed chwilą na konferencji prasowej rzecznik rządu stwierdził, że rating polski nie powinien być obniżony, bo polska gospodarka jest w świetnym stanie, stabilnie się rozwija i rosną inwestycje zagraniczne w polski przemysł.

A jeszcze dwa dni temu gospodarka była w ruinie, ograbiona ze wszystkiego przez PO, a wicepremier Morawiecki narzekał, że udział procentowy firm zagranicznych w polskim przemyśle jest zbyt wysoki i należy go zmniejszyć.

Czy to przypadkiem nie jest już schizofrenia?"" (FB)

To typowe PiSdnięcie.

nie.. ze najwiekszym i ostatecznym argumentem jest to PO.Taka mała chwila...POrazajacej .bezradnosci.

Edytowane przez muls

Sorry, nie w temacie jestem czemu obie na czarno - zmarł ktoś ???

Serio pytam

Wiem że ten gość na zdjęciu to czarny charakter (ten w białym), ale czarny strój polskiej premier to chyba nie aluzja do jego charakteru ??

A toto w okularach to Pietrzak?

Coś tak jakby. Trzeba przyznać, że się postarał i wreszcie porządnie się ogolił.

Jestem Europejczykiem.

ajajajajajj niedobrze>>>>Na czele rankingu zaufania osób publicznych ponownie uplasował się Ryszard Petru. Pozycja lidera jest jednak zagrożona. Jak wynika z sondażu przeprowadzonego przez IBRiS dla Onetu, odnotowano spory wzrost zaufania dla przewodniczącego Rady Europejskiej Donalda Tuska.

niedobrze niedobrze ajajajaja!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.