Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Temper

Gówniarzy niestety zostają. Na jakiś czas.

Niestety.

Pani Red. Paradowska swego czasy wyjątkowo celnie skomentowała wydanie przez tzw. "niepokornych" książki o "resortowych dzieciach":

[...] Znalezienie się w elicie polskiego dziennikarstwa (tak, to jest elita, czy się autorom prawym i niepokornym podoba czy nie) jest swego rodzaju uhonorowaniem. Wszystkie osoby, których fotografie zdobią okładkę, znam, lubię, cenię i rozumiem dlaczego tak bardzo nie lubi ich trójka autorów. Po prostu jej w tym salonie nie ma, stoją pod drzwiami, a swojego nie mają - komentowała swoją obecność w książce prawicowych dziennikarzy.

Na szczęście jeszcze paru Wielkich zostało.

Oto jak PiS rozumie demokrację:

"W trakcie posiedzenia komisji dot. projektu nowej ustawy o TK doszło do incydentu. Po pięciu minutach prac przewodniczący sejmowej komisji sprawiedliwości Stanisław Piotrowicz podjął decyzję, by na sali nie było dziennikarzy filmujących przebieg posiedzenia.

Opozycja była oburzona decyzją Piotrowicza. Część przedstawicieli mediów pozostała na swoich miejscach. Piotrowicz zdecydował się wezwać Straż Marszałkowską. - Ci, którzy nie stosują się do poleceń przewodniczącego, mogą spodziewać się, że w przyszłości nie dostaną przepustek do Sejmu - mówił Piotrowicz."

Komentarz Jacka Nizinkiewicza:

"Poseł PiS popycha operatora kamery.

Poseł Piotrowicz z PZPR wyszedł, ale nie PZPR z posła Piotrowicza?"

Tak to właśnie wygląda.

Jestem Europejczykiem.

Poseł Piotrowicz z PZPR wyszedł

Czyżby? Nizikiewicz chyba się myli.

Piotrowicz od 1978 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotnicznej[1]. Był członkiem egzekutywy PZPR w Prokuraturze Wojewódzkiej i Rejonowej w Krośnie[2]. W stanie wojennym był autorem aktu oskarżenia przeciwko działaczowi opozycji Antoniemu Pikulowi oskarżonemu o kolportaż wydawnictw drugiego obiegu[3]. Po upublicznieniu tej sprawy w 2013 Stanisław Piotrowicz stwierdził, że dążył do umorzenia tego postępowania[1]. W 1983 został odznaczony Brązowym Krzyżem Zasługi[4]. (Wiki)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez toptwenty

Kłamał, kłamie i będzie kłamał. Albo sklerozie, albo co o wiele bardziej prawdopodobne, wyjątkowej bezczelności zawdzięczamy, że w tym łgarstwie tak się rozpędził, że nie pamięta co kłamał przedtem.

Wspaniała postać w tych czasach nietuzinkowa

będzie mi brakowało jej głosu jakże charakterystycznego a zarazem bardzo doświadczonego ....

a swołocz nawet gdy człowieka nie ma ujada...

"Chciała to umarła", "cieszę się, jakby Polska wygrała z Portugalią". Upadek w komentarzach o śmierci Paradowskiej

Ukryta Zawartość

prawdziwi polacy............

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Jestem w kropce, ponieważ nie wiem, czy link ten wkleiłeś tu tendencyjnie czy przypadkiem.

Nie wiem, jakim była człowiekiem i nie o tym mam zamiar napisać.

Natomiast dziennikarzem była złym - tendencyjnym i o kiepskim warsztacie. Każdy kto czytał jej teksty, oglądał ja w tv lub słuchał w radio, a do tego zna jej postawę w czasie jednej z największych afer pOlitycznych w Polsce po 1989 roku - wie o czym wie w czym rzecz.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

nie spotkałem chyba textu,na AS w którym Wołodia, pochwaliłby cokolwiek. no cóz, takie dyrektywy.

Zamiast atakować ułomności Mojej klawiatury powinieneś raczej bronic mistrzostwa warsztatu dziennikarskiego Paradowskiej. Nie wątpię, że atak personalny jest łatwiejszy. Dla umyślnego.

Nie dyrektywy.

Przekonania; nad czym boleję, bo Pan Dziadek zgrabnie pisze.

A Pani Niusia jak zwykle - z wdziękiem, ale i z sensem.

I czasami dowcipnie.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Za "Panią" - masz w ucho!:-)

A już myślałem, że prędzej za "czasami dowcipnie". Nie mogłem jednak napisać "po bożemu" - bo obraziłbym Tych czy "waginalnie"- bo obraziłbym Owych.

No, ale jak trzeba to bij, tylko nie za mocno.

ułomności

to nie o klawiaturę tu chodzi a o głowę.każdy ,kto będzie miał inne poglądy niż ty, polakopodobni, pisuary i inne wynalazki, będzie w centrum mojej uwagi i zainteresowania.resztę ,pozwolisz czy nie ,bede zwalczać.a wg ciebie jestem z ukrainy, więc napiszę eliminowac.
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Link zamieściłem w odpowiednim miejscu.

Rozumiem.

Poczucie humoru jest kwestią względną, a baba to baba.

Rozumiem.

to nie o klawiaturę tu chodzi a o głowę.każdy ,kto będzie miał inne poglądy niż ty, polakopodobni, pisuary i inne wynalazki, będzie w centrum mojej uwagi i zainteresowania.resztę ,pozwolisz czy nie ,bede zwalczać.a wg ciebie jestem z ukrainy, więc napiszę eliminowac.

Nie rozumiem.

Tak to właśnie wygląda.

Szkoda, żeś nie napisał co było dalej i jaka była prawda wcześniej.

Kłamał, kłamie i będzie kłamał.

Chodzi o to abyś się pogubił, co zresztą jak widać nie było trudne.

Podobnie, jak u Tego wyżej.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jestem w kropce, ponieważ nie wiem, czy link ten wkleiłeś tu tendencyjnie czy przypadkiem.

Nie wiem, jakim była człowiekiem i nie o tym mam zamiar napisać.

Natomiast dziennikarzem była złym - tendencyjnym i o kiepskim warsztacie. Każdy kto czytał jej teksty, oglądał ja w tv lub słuchał w radio, a do tego zna jej postawę w czasie jednej z największych afer pOlitycznych w Polsce po 1989 roku - wie o czym wie w czym rzecz.

Dziadkuwłodku na szczęście nie wszyscy podzielają twoje poglądy tak więc nie używaj słowa każdy.Również w kontekście śmierci Paradowskiej.Dla mnie była wybitną dziennikarką.

Ale tu się niektórzy lubią, szkoda tylko że nie będzie z tego dzieci..a 500 plus czeka..

Może jednak znajdzie się jakiś sposób..

Ukryta Zawartość

Kłamał

Ukryta Zawartość

Ale tu się niektórzy lubią, szkoda tylko że nie będzie z tego dzieci..a 500 plus czeka..

Może jednak znajdzie się jakiś sposób..

Ukryta Zawartość

Że tak się spytam

Jaka to kwota została przekazana za ten przelot ?

Z tego co widzę Jojo zapłacił jak za lot rejsowy a nie jak za lot helikopterem

" Polecieć śmigłowcem i zapłacić jak za bilet rejsowy na samolot, nawet najdroższy to tak jakby pojechać taksówką i zapłacić za pomocą równowartości ceny biletu komunikacji miejskiej. Już tu nawet pomijam kwestię komu zapłacili. Właśnie sobie sprawdziłem na stronie oferującej "powietrzne taksówki" ile kosztuje lot śmigłowcem na trasie Świnoujście-Kraków. Dla maszyny typu Robinson R44 Plus cena za lot wynosi 2091,27 euro (9118 zł). Robinson R66 to koszt 2524,37 euro, dla Eurocoptera EC120 cena to 3306,50 euro a dla EC 135 jest to 4909,93 euro (czyli ponad 21400 złotych). Z tego co znalazłem na szybko śmigłowcem którym lecieli był Bell 412 czyli maszyna większa, cięższa (ponad 2-krotnie) i mocniejsza od najdroższego w zestawieniu EC135 za lot którym komercyjnie tak jak napisałem trzeba na tej trasie zapłacić ponad 21 tysięcy złotych. Ogólnie Bell 412 to jest mniej więcej klasa "Sokoła" (niemal identyczna moc silników aczkolwiek większa masa Sokoła o ok 25%) którego godzina lotu zgodnie z informacjami które znalazłem na szybko w necie kosztuje ok 3000 euro w samych kosztach. Sokół podaną trasę pokonuje w ok 2,5 godziny co daje jakieś 33000 złotych w przeliczeniu. Innymi słowy "krakowskim targiem" wychodzi jakieś 25-30 tysięcy złotych"

Panowie okazja .....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1

Jaka to kwota

Zapłacili i koniec tematu, za jakiś czas WSI poinformuje Cię zapewne jaka to kwota, włącz TVN24 patrz i czekaj..

...a mogli opłacić jeszcze alimenty biednemu zakodowanemukucowi...który przecie lata nie za swoje.

Zapłacili 500 plus

Zapłacili, płacą i będą płacili...Wojciech by zabrał.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.