Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Pan Soros

Obronca demokracji, filantrop, generalnie aniol, nawet nie spekulant:)

Tylko sprawny finansista, no i oczywiscie wizjoner.

Tak ma byc postrzegany.

Reszta to spiski i inne glupoty.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

natomiast lekarstwem na to powinny być wypracowane teraz standardy dziennikarstwa śledczego i nawyk patrzenia politykom na ręce.

Bardzo daleki jestem od tezy, że władza po pisorach będzie taka sama jak oni. Tylko, że pisałem o instrumentach sprawowania władzy jakie stworzył PiS i o tym, że te pozostaną. To, że pozostaną nie znaczy, że będą wykorzystywane. Ale pozostaną choćby w odwodzie.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

To nie jest kwestia wiary. ja osobiście nawet w to nie wierzę, a wręcz przeciwnie - jestem przekonany że część polityków PO będzie chciała wrócić na różne posadki. I to jest nawet zrozumiałe. natomiast lekarstwem na to powinny być wypracowane teraz standardy dziennikarstwa śledczego i nawyk patrzenia politykom na ręce.

Jeżeli chcemy żeby zmienili się politycy to najpierw my musimy sie zmienić i po prostu więcej od nich wymagać.

A kto bedzie mial patrzec na rece, ci ktorzy przywroca ich do wladzy, czy ci drudzy, bo innych nie ma?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Teraz, Adalbert95 napisał:

sprawowania władzy jakie stworzył PiS i o tym, że te pozostaną. To, że pozostaną nie znaczy, że będą wykorzystywane. Ale pozostaną choćby w odwodzie.

nie sadze .Zmiana sadownictwa i prokuratury zrobi porzadek.w czesci.

1 minutę temu, bubusia napisał:

adzy, czy ci drudzy, bo innych nie ma?

ty bubunia ze swoim umyslem scislym.

4 minuty temu, bubusia napisał:

A kto bedzie mial patrzec na rece, ci ktorzy przywroca ich do wladzy, czy ci drudzy, bo innych nie ma?

Niezłomni i dociekliwi bracia Karnowscy i inni "dziennikarze" obecnie finansowani przez reżim.

Jestem Europejczykiem.

50 minut temu, muls napisał:

a oni cos dotychczas zobaczyli bo jakos nie moge sobie przypomniec.

ostatnie dwa miesiące i:

afera KNF, afera NBP, dymisja wiceministra zdrowia, syn Lipińskiego i ustawianie przetargów w KGHM, Misiewicz, Dwie wieże, Kłamstwa władzy, sprawa w TSUE, Andruszkiewicz, Kujda, dwóch agentów SB w strategicznych spółkach Skarbu Państwa. To tylko te o których było głośno, a przecież dalej ciągną się sprawy z sądami, prokuraturą, umarzaniem śledztw...

i nic nie ruszyło. Ciekawe co musi się wydarzyć, żeby wyznawcy PiS-u zmienili zdanie?

Edytowane przez osimar

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

31 minut temu, Adalbert95 napisał:

A konkretnie? Bo jakoś tak nie widzę żadnego drugiego Machiavellego.

Walka jest o podział wpływów na świecie i zyski z tego. W czyim interesie jest np. rozpieprzanie EU?

Ale chodzi o cały świat. USA, Rosja, Chiny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

konferencjablisko.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Niezłomni i dociekliwi bracia Karnowscy i inni "dziennikarze" obecnie finansowani przez reżim.

Czyli wlasciwie nikt im nie bedzie patrzyl na lapy, bo ci sie nie licza, przecie rezimowi.

3 minuty temu, bubusia napisał:

Czyli wlasciwie nikt im nie bedzie patrzyl na lapy, bo ci sie nie licza, przecie rezimowi.

Obecnie tak, ale jak reżim upadnie to chyba przejdą do opozycji. No chyba że zmienią front, to całkiem możliwe.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Obecnie tak, ale jak reżim upadnie to chyba przejdą do opozycji. No chyba że zmienią front, to całkiem możliwe.

Co z tego ze przejda, i tak im w nic nie uwierzysz.

Tak poza wszystkim, to upadek rezimu juz pewny?

14 minut temu, muls napisał:

masz tu przeglad...jakis idiota wkleja ...Powstanie w Getcie

Masz tu szersze ujęcie. To konferencja bliskowschodnia, a nie powstanie w getcie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, bubusia napisał:

Co z tego ze przejda, i tak im w nic nie uwierzysz.

Tak poza wszystkim, to upadek rezimu juz pewny?

Co z tego że ja im nie uwierzę skoro ty im uwierzysz.

Tak, upadek reżimu jest pewny ale na razie nie znamy daty.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, jar1 napisał:

Masz tu szersze ujęcie. To konferencja bliskowschodnia, a nie powstanie w getcie. 

Ukryta Zawartość

Sami Zydzi

Ukryta Zawartość

44 minuty temu, muls napisał:

nie sadze .Zmiana sadownictwa i prokuratury zrobi porzadek.w czesci.

Nie mówię o zmianach kadrowych. Mówię o zasadach funkcjonowania instytucji. Autentycznie sądzisz, ze wróci, tym razem autentycznie całkowicie niezależna od polityków prokuratura, czy politycy zrezygnują z wpływu na sądownictwo?  Rozpędzą CBA i IPN, TK w obecnym składzie i formie też się nie ostanie, ale politycznego wpływu na wymiar sprawiedliwości się dobrowolnie nie wyrzekną.

35 minut temu, Jaro_747 napisał:

Co z tego że ja im nie uwierzę skoro ty im uwierzysz.

Tak, upadek reżimu jest pewny ale na razie nie znamy daty.

Oj niemądry.

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują , że opcja amerykańsko- "amerykanska" z paluszkiem w nutelli będzie jeszcze lata świetlne chłostać opcję niemiecką w Polin.

Co wcale nie znaczy, że jestem z tego zadowolony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

41 minut temu, jar1 napisał:

Walka jest o podział wpływów na świecie i zyski z tego

To jest tylko unik. Zresztą też nieprzekonujący. Dopuścić PiS do władzy tylko po to by ci stworzyli mało demokratyczne prawa z których w pełni będą korzystać następcy/poprzednicy? A po jakie licho taka piętrowa kombinacja? Przed 2015 PO/PSL miała na tyle władzy, ze sama mogła nie tylko wykończyć pisarstwo, ale i wprowadzić to co chciała. Jedyne co może ewentualnie przemawiać za Twoją tezą to chęć skompromitowania rządów prawicy (choć jaka z PiS prawica...) czy partii populistycznej, nacjonalistycznej,  jawnie antyeuropejskiej i po cichu prorosyjskiej i trwałe odsuniecie jej od władzy i wpływów. Jeśli taki był plan, i na co wszystko wskazuje ów plan się powiedzie, to autor zasługuje na najwyższe uznanie, aplauz, wiwaty, ordery i pomniki. Bo jednoznaczne i ostateczne zakotwiczenie Polski w świecie zachodnim i Unii (nawet z jej wadami), po setkach lat dryfowania miedzy wschodem a zachodem to jest dla nas zmiana epokowa.

Nie wierzę żeby był taki plan ponieważ kompletnie się do niego nie przygotowano. Pomysł że mógł być taki pomysł pasuje mi do Zybertowicza.

Jestem Europejczykiem.

22 minuty temu, jar1 napisał:

Ja widzę potomków Sema, Jafeta , i jednego Chama. :)

Obecny serwilizm pisiarstwa wobec jankesów jest i śmieszny i żenujący. Tylko, że i Trump i PiS przeminie, ale żołnierze amerykańscy w oby jak największej ilości zostaną. Kwestia tylko w jaki sposób następcy PiS będą w stanie to zdyskontować i spożytkować. Nie jestem amerykańskiej obecności wojskowej u nas  bezkrytycznym entuzjastą, ale co tu dużo gadać, mając jankesów u siebie dużo łatwiej i z innej pozycji się negocjuje.

11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Zybertowicza

Z niego polityczny lis jak z koziej dupy trąba. Jeśli już, to któryś z aktywnych polityków doskonale znających "przymioty" kaczorka i całe to jego tałatajstwo. Misiek?

32 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Obecny serwilizm pisiarstwa wobec jankesów jest i śmieszny i żenujący. Tylko, że i Trump i PiS przeminie, ale żołnierze amerykańscy w oby jak największej ilości zostaną. Kwestia tylko w jaki sposób następcy PiS będą w stanie to zdyskontować i spożytkować. Nie jestem amerykańskiej obecności wojskowej u nas  bezkrytycznym entuzjastą, ale co tu dużo gadać, mając jankesów u siebie dużo łatwiej i z innej pozycji się negocjuje.

Z niego polityczny lis jak z koziej dupy trąba. Jeśli już, to któryś z aktywnych polityków doskonale znających "przymioty" kaczorka i całe to jego tałatajstwo. Misiek?

Możesz rozwinąć ten wątek o tych możliwościach negocjacyjnych  z amerykańską armią w tle.

Będę wdzięczny.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

44 minuty temu, Adalbert95 napisał:

To jest tylko unik. Zresztą też niepr

Trzeba spojrzeć znacznie szerzej niż przez pryzmat PO-i PiS. To pionki w rozgywkach swiatowchy. Nie jest przecież tajemnicą, że , na przykład, brygady rosyjskich trolli mieszają na całym świecie, jak i u nas. Dziwnie mocno zaintresowani są prawicowymi portlalami, które propagują  i u nas. idee "oddzielania" się i rewizji podziału świata.

Zamieszanie wokół kampanii Trumpa też jest sygnałem. Ale, przecież Rosja to nie jest jedyny gracz na rynku światowym. USA, Chiny (afera z huawei), to ci, którzy wiedzą o co walczą. My tu jesteśmy jedynie pionkiem, ewentualnie mięsem armatnim. Ale podstawą jest osłabianie dotychczasowych sojuszy i porozumień. Osamotnione owce zarzyna się bez problemu...

Godzinę temu, jar1 napisał:

Ja widzę potomków Sema, Jafeta , i jednego Chama. :)

Żeby nie było jakoś zbyt opatrznie zrozumiane, to potomkami Chama są ludy afrykańskie. ;)

45 minut temu, Adalbert95 napisał:

Jednym z powodów PiSowskiego włazidupstwa jest to, że w Europie poobrażali wszystkich ważniejszych graczy i nikt nie garnie się do rozmów z obecnie rządzącymi.

Amerykanie rozgrywają własne gierki i takie włazidupstwo bardzo im pasuje. PiS bardzo liczy na ten "Fort Trump" tyle tylko, że jest to wyłącznie polityczna perspektywa, i to mglista.

Za cenę tej mglistej perspektywy PiS rozdupczy do reszty nasz przemysł obronny na którym tak mu niby zależało i narobi sobie wrogów na świecie.

A ja Trumpowi się odmieni i Fortu nie będzie to co? Reżimowa propaganda może przekona swoich matołkowatych wyborców, że to wina Tuska ale co z całą reszta wygenerowanych problemów? Co z europejskimi sojusznikami? Co z naszą wiarygodnością?

Jestem Europejczykiem.

27 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jednym z powodów PiSowskiego włazidupstwa jest to, że w Europie poobrażali wszystkich ważniejszych graczy i nikt nie garnie się do rozmów z obecnie rządzącymi.

Po 1989 roku wszystkie polskie rządy i niemal wszystkie partie właziły USA w dupę. Przyczyna jest jedna - słabość polskich tzw. elit politycznych.

Ale nikt nie wchodził tak głęboko. Teraz nawet kapelusza nie widać.

Poza tym wcześniejsze rządy miały zupełnie inną sytuację.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.