Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Giertych mówił coś o sprzedaniu długu. Wątpię, żeby ktoś go kupił, ale ta wiadomość uruchomiła wyobraźnię:

- Dzień dobry, czy rozmawiam z p. Kaczyńskim?

- Tak

- Dzwonię z działu windykacji firmy Kruk........

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Też jestem zdania, ze melanż widocznie za bardzo poniósł... Pasqual - to jest pszenno buraczana Polska, a w wypadku pisorów tylko cebula i kartofle, nie światowej klasy płatni zabójcy, miliony E i metody jak MI6 w filmach o Bondzie. To Kozia Wólka i Pcim Mały, nie NY, Londyny, Bahamy i francuska Riviera...

5 minut temu, osimar napisał:

Wątpię, żeby ktoś go kupił

Taki już z klauzulą wykonalności? Dzikie tłumy się będą pchać by kupić:)

14 minut temu, Adalbert95 napisał:

Też jestem zdania, ze melanż widocznie za bardzo poniósł... Pasqual - to jest pszenno buraczana Polska, a w wypadku pisorów tylko cebula i kartofle, nie światowej klasy płatni zabójcy, miliony E i metody jak MI6 w filmach o Bondzie. To Kozia Wólka i Pcim Mały, nie NY, Londyny, Bahamy i francuska Riviera...

Zgoda, ale co w takiej sytuacji zrobiłby ktoś inteligentny i pozbawiony skrupułów mający do tego prawie nieograniczone środki (pieniądze, służby państwowe, etc.) ?  Patrząc na zimno bez oglądania się na sympatie czy antypatie polityczne takie rozwiązanie od razu się nasuwa jako najkorzystniejsze dla kaczora. Być może zresztą wystarczy, żeby przyboczny kaczyńskiego uświadomił temu Austriakowi, co może go spotkać i zachęcił do zachowania tajemnicy, choćby np.  przytaczając szczegóły na temat jego najbliższej rodziny (w domyśle - tobie nic nie zrobimy, ale możemy zrobić coś twoim bliskim). 

A co do melanżu to go w moim przypadku nie ma; jest tylko odrobina herbaty z rumem

Edytowane przez Pasqual
11 minut temu, Pasqual napisał:

Być może zresztą wystarczy, żeby przyboczny kaczyńskiego uświadomił temu Austriakowi, co może go spotkać i zachęcił do zachowania tajemnicy, choćby np.  przytaczając szczegóły na temat jego najbliższej rodziny (w domyśle - tobie nic nie zrobimy, ale możemy zrobić coś twoim bliskim). 

Czy autentycznie sądzisz, że Austriak i jego otoczenie (że nazwę to tak eufemistycznie) nie wiedzieli co może się stać po odpaleniu bomby tej wielkości? Nie wiedzieli komu bombę podkładają i jakie mogą być kontr kroki i potencjalne zagrożenia? Że nie byli świadomi jakimi możliwościami dysponuje kaczor i do detonacji się nie przygotowali, zabezpieczyli i ubezpieczyli? Pomyśl trochę...

21 minut temu, Adalbert95 napisał:

Czy autentycznie sądzisz, że Austriak i jego otoczenie (że nazwę to tak eufemistycznie) nie wiedzieli co może się stać po odpaleniu bomby tej wielkości? Nie wiedzieli komu bombę podkładają i jakie mogą być kontr kroki i potencjalne zagrożenia? Że nie byli świadomi jakimi możliwościami dysponuje kaczor i do detonacji się nie przygotowali, zabezpieczyli i ubezpieczyli? Pomyśl trochę...

Sądzę że nie wzięli pod uwagę prawdziwych możliwości kaczora i środków jakimi dysponuje dlatego, że ich nie znali.  Zwróć uwagę, że dla mieszkańców krajów Europy Zachodniej  polskie realia są czymś w rodzaju political fiction - nikomu nawet nie przyjdzie do głowy, że coś podobnego jest możliwe w - bądź co bądź - cywilizowanym kraju europejskim.  Przypuszczam, że gdyby ktoś im powiedział to, o czym tu piszę ich reakcją byłoby niedowierzanie i stwierdzenie "nie, to niemożliwe, ty mnie oszukujesz, przecież kaczyński jest ważnym politykiem, a ważni politycy nie zlecają morderstw" Wielokrotnie byłem świadkiem takiego nie zrozumienia polskiej rzeczywistości - np. nikt mi nie wierzył, ile w Polsce zarabia nauczyciel (w tym akademicki) albo lekarz;, z reguły do rozmówcy  nie docierało też np. to jakie wpływy ma w Polsce kler katolicki. Reakcją na te czy podobne rewelacje było "nie, to niemożliwe, przecież żyjemy we współczesnej  Europie". 

Edytowane przez Pasqual

Rozumiem, ze Kaczor najprawdopodobniej zlikwiduje Austriaka?

Leppera tez zabil?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

No cóż, trzeba być albo idiotą albo zaślepionym fanatykiem żeby wierzyć w PiSowska narrację w sprawie Srebrnej.

Powtórzę, bo za pierwszym razem nie trafiło do kogo trzeba.

Jestem Europejczykiem.

Ja mysle, ze trzeba powaznie potraktowac narracje ala Luca Brasi.

Nie ma zartow:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Typowe pieprzenie propagandowe PiSioków polegające na próbie obrócenia w żart czegoś, co się najpierw samemu nakręciło.

Nikt nie będzie Austriaka likwidował, co najwyżej spróbuje się zrobić z niego oszusta lub pedofila. lub jedno i drugie.

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, Adalbert95 napisał:

Sądzisz, że choćby Giertych nie zna polskich realiów?

Oczywiście że zna. Ale nie jestem wcale pewny, czy gra w jednej drużynie z Austriakiem - może na tym ogniu piecze własną pieczeń.

13 minut temu, bubusia napisał:

Rozumiem, ze Kaczor najprawdopodobniej zlikwiduje Austriaka?

Leppera tez zabil?

Nie wiem, kto zlecił morderstwo Leppera. Nie ma żadnych dowodów, że był nim kaczyński. Ale to niczego nie zmienia - "ten uczynił, komu na tym zależy lub zależało".  Mogło więc wystarczyć napomknienie prezesa, że " w przyszłości nie byłoby kłopotów, gdyby Lepper umarł" 

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Nikt nie będzie Austriaka likwidował, co najwyżej spróbuje się zrobić z niego oszusta lub pedofila. lub jedno i drugie.

W sumie masz rację, to by też wystarczyło Przecież w ten sposób załatwili Samsona i Tymochowicza.

Edytowane przez Pasqual
1 minutę temu, Pasqual napisał:

Oczywiście że zna. Ale nie jestem wcale pewny, czy gra w jednej drużynie z Austriakiem - może na tym ogniu piecze własną pieczeń.

Nie wiem, kto zlecił morderstwo Leppera. Nie ma żadnych dowodów, że był nim kaczyński. Ale to niczego nie zmienia - "ten uczynił, komu na tym zależy lub zależało".  Mogło więc wystarczyć napomknienie prezesa, że " w przyszłości nie byłoby kłopotów, gdyby Lepper umarł" 

Zdecydowanie tak, szepnal panu Luce, i po Lepperze

A może to w ogóle wina tego Austriaka*? Chciał sobie wybudować dwie wieże jak w filmie Hobbit i mu palma odbiła.

Nie dla psa kiełbasa! Nie będzie nam tutaj obcy wież stawiał! Tylko dzięki upartej obronie bohatera Kaczyńskiego Warszawa jest wolna od obcych wież!

:)))

*wina tego Austriaka i Tuska, Tuska też! 

;)))

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Typowe pieprzenie propagandowe PiSioków......

Ja wiem, ze ty wszedzie widzisz Pisiorow, tak juz masz zakodowane.

1 minutę temu, arkadowski napisał:

A może to w ogóle wina tego Austriaka*? Chciał sobie wybudować dwie wieże jak w filmie Hobbit i mu palma odbiła.

Nie dla psa kiełbasa! Nie będzie nam tutaj obcy wież stawiał! Tylko dzięki upartej obronie bohatera Kaczyńskiego Warszawa jest wolna od obcych wież!

:)))

*wina tego Austriaka i Tuska, Tuska też! 

;)))

Nieprawda, winny jest domniemany killer Kaczynski:)

7 minut temu, bubusia napisał:

ze ty wszedzie widzisz Pisiorow,

Nie wszędzie. W tobie widzi pisora i ma rację. We mnie na ten przykład nie widzi i też ma rację.

5 minut temu, bubusia napisał:

Nieprawda, winny jest domniemany killer Kaczynski:)

Nie sil się proszę na ironię, bo wychodzi ci gorzej jak Suskiemu z carycą.

Edytowane przez Adalbert95

O widze, ze pojawil sie samson

8 minut temu, Adalbert95 napisał:

Nie wszędzie. W tobie widzi pisora i ma rację. We mnie na ten przykład nie widzi i też ma rację.

Nie sil się proszę na ironię, bo wychodzi ci gorzej jak Suskiemu z carycą

No ja wiem, ze ty jestes od racji. Jak ty mowisz, ze ktos ma racje, to tak jest i basta:)

The besciak nie moze sie mylic:)

Widze, ze jeden z kolegow przypomnial sobie o meczenniku Samsonie.

No coz, Samsona tez Kaczor zalatwil.

Biedny chlopina, naprawde szkoda pedofila, sry nowatora

Edytowane przez bubusia

2 minuty temu, bubusia napisał:

Jak ty mowisz, ze ktos ma racje, to tak jest i basta

No, wreszcie napisałeś coś z sensem.

A tymczasem najgorszy sen kaczorka czyli zjednoczenie opozycji zaczyna się powoli ziszczać:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Adalbert95 napisał:

A tymczasem najgorszy sen kaczorka czyli zjednoczenie opozycji zaczyna się powoli ziszczać:

Bubusie tego nie wytrzymają i zaczną odchodzić od zmysłów.

Który pierwszy? Mam swojego typa, postawiłem na niego całe 50 gr.

2 minuty temu, Adalbert95 napisał:

No, wreszcie napisałeś coś z sensem.

Ukryta Zawartość

I tak te twoje faworyty zapewne polegna, a pomoze im pan Wiosna.

Ukryta Zawartość

18 minut temu, bubusia napisał:

Ja wiem, ze ty wszedzie widzisz Pisiorow, tak juz masz zakodowane.

Wiesz B..., developer ma sprawę z samym jądrem PiSowskiej mafii. Nie wiadomo dlaczego prywatnej firmy broni PiSowski Prezydent, PiSowski Premier, PiSowscy ministrowie, PiSowscy wiceministrowie, PiSowscy posłowie, PiSowscy senatorowie, PiSowscy radni.

A ty masz pretensje że wszędzie widzę PiSiorów. Widzę bo oni tam po prostu są!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Wiesz B..., developer ma sprawę z samym jądrem PiSowskiej mafii. Nie wiadomo dlaczego prywatnej firmy broni PiSowski Prezydent, PiSowski Premiej, PiSowscy ministrowie, PiSowscy wiceministrowie, PiSowscy posłowie, PiSowscy senatorowie, PiSowscy radni.

A ty masz pretensje że wszędzie widzę PiSiorów. Widzę bo oni tam po prostu są, to nie moja wina!

Zobacz tez kto ich atakuje.

3 minuty temu, toptwenty napisał:

Bubusie tego nie wytrzymają i zaczną odchodzić od zmysłów.

Który pierwszy? Mam swojego typa, postawiłem na niego całe 50 gr.

Z powodu tej koalicji:)

2 minuty temu, bubusia napisał:

Zobacz tez kto ich atakuje.

Co to znaczy "atakuje"?

Na tej zasadzie policja atakuje złodzieja który następnie atakowany jest przez prokuraturę i sąd a atak ukoronowany jest napastliwym wyrokiem. Nieustający ciąg nienawistnych ataków!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, bubusia napisał:

Widze, ze jeden z kolegow przypomnial sobie o meczenniku Samsonie.

No coz, Samsona tez Kaczor zalatwil.

Biedny chlopina, naprawde szkoda pedofila, sry nowatora

Dr Samson nie był żadnym pedofilem. Wrobiono go i tyle

Juz wam napisalem, ze pograzy was pan Biedron. To jakos widze nie dociera. Ale none of my business

1 minutę temu, Pasqual napisał:

Dr Samson nie był żadnym pedofilem. Wrobiono go i tyle

Says who?

1 minutę temu, toptwenty napisał:

Wiedziałem! 

Co zjadlem:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.