Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś to było tu mnóstwo PiSowskiego p...lenia o polityce. Teraz wskutek dobrej zmiany mamy mnóstwo p...lenia o p...leniu.

Czy o to chodziło w tej całej dobrej zmianie???

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, 747 napisał:

Jesteś za legalizacją małżeństw homoseksualnych i przyznaniem im prawa do adopcji dzieci, to napisz to wprost, masz do tego prawo.

Ja też jestem za tym. Każdy ma prawo do bycia szczęśliwym, jeśli nie krzywdzi innych ludzi. Proponuję, żebyś kiedyś odwiedził Dom Dziecka - ja na studiach przeszedłem takie odwiedziny i będę to pamiętał do końca życia. W tym, że dzieciak będzie miał dwie mamusie lub dwóch tatusiów nie ma niczego złego, mam nadzieję, że powoli to stanie się akceptowaną powszechnie normą

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

to chodziło w tej całej dobrej zmianie???

chlopcy teraz zyja gejami.Pasjami zaczeli czytac literature i statystyki,Beda uswiadamiac gejow ze sa gejami.Bo im zostalo tylko staropanienskie hetero.A zona w morde wali.

Edytowane przez muls
3 godziny temu, Bobcat napisał:

91 tys dzienny nakład papierowy + 140 tys prenumerata elektroniczna. 

Fakt, z tym ostatnim nakładem nic się nie da zrobić nawet w toalecie, żal tyłek ściska.

Godzinę temu, muls napisał:

zyja gejami

Komentują życie polityczne i program polityczny opozycji.
Skąd to zdziwienie?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

4 minuty temu, xniwax napisał:

omentują życie polityczne i program polityczny opozycji.

faktycznie geje to program polityczny.Prymulka a swiat polityki.

to tylko dowodzi gdzie ty jestes.jakis pajac zajmujacy sie nie swoimi sprawami wprawiajacy w ruch nastepnych [pajacow

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Czy o to chodziło w tej całej dobrej zmianie???

antagonizmy są zbyt duże i zbyt głębokie pod katem i pogladów i czasu trwania

zreszta czytając np mulsa czy bobcata cięzko jest zachować tak powagę jak i merytorykę:)

Teraz, slawek.xm napisał:

reszta czytając np mulsa czy bobcata cięzko jest zachować tak powagę jak i merytorykę:

a merytoryka to co slawus.Musiales gdzies sie pie.. lnac glowa o nia i nie zauwazyles.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, muls napisał:

a merytoryka to co slawus.Musiales gdzies sie pie.. lnac glowa o nia i nie zauwazyles.

staram sie przyzwyczaic do Twoich komentarzy  przypominających  zwierzenia żulików spod budki z piwem , ale przerażasz mnie niejednokrotnie

Morawiecki dziś zabłysnął stwierdzając, że trzeba zrobić ze Śląska polską Dolinę Krzemową.

Pamiętam, że najpierw miało to być w wzdłuż A-4, później na kongresie PiS w Jasionce mówiono coś o Rzeszowie, teraz dolina zawędrowała na Śląsk. Na razie to tam jest Dolina Węglowa, ale to szczegół. Bardziej interesuje mnie jak to niby Morawiecki chce osiągnąć, bo jeżeli tak, jak elektromobilność to niech mu Śląsk od razu podziękuje.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Morawiecki dziś zabłysnął stwierdzając, że trzeba zrobić ze Śląska polską Dolinę Krzemową

Weto.

Miała być w Rzeszowie na Miłocinie.:)

Teraz, jezz napisał:

Weto.

Miała być w Rzeszowie na Miłocinie.:)

No piszę właśnie że miała być w Rzeszowie!

Jakaś się ta Dolina strasznie wędrowna zrobiła.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
27 minut temu, Jaro_747 napisał:

No piszę właśnie że miała być w Rzeszowie!

Jakaś się ta Dolina strasznie wędrowna zrobiła.

zastanawiasz sie nad propaganda przedwyborczą , która będzie powtarzana na każdej konwencji

aż do wyborów w myśl dla każdego cos miłego

przezywalismy to juz nie raz, nic nowego

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

zastanawiasz sie nad propaganda przedwyborczą , która będzie powtarzana na każdej konwencji

aż do wyborów w myśl dla każdego cos miłego

przezywalismy to juz nie raz, nic nowego

Zdumiewa mnie łatwość przechodzenia PiSowskiego elektoratu do porządku nad każdą brednia wygłaszaną przez przedstawicieli reżimu.

Wyjaśnia to polot z jakim Morawiecki wymyśla kolejne banialuki. Po prostu wie, że jak ludzie raz uwierzyli PiSowi to już cierpliwie będą łykać każde propagandowe gówno i mlaskać z zachwytem jaka pyszna ta czekolada.

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Zdumiewa mnie łatwość przechodzenia PiSowskiego

To już końcówka. To walka średniowiecznego katechizmu ze światem współczesnym. 

Nie do obrony.

Edytowane przez jar1
Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, Jaro_747 napisał:

Wyjaśnia to polot z jakim Morawiecki wymyśla kolejne banialuki. Po prostu wie, że jak ludzie raz uwierzyli PiSowi to już cierpliwie będą łykać każde propagandowe gówno i mlaskać z zachwytem jaka pyszna ta czekolada

Morawiecki sam tego nie wymyslił, dostał to "na tacy" przygotowane , obmyslone i sprawdzone pod katem działania na elektorat, ci którzy uwierza zawioda sie srodze , ci którzy nie uwierzą i tak będa kombinowac co im się bardziej opłaca zagłosowac na pis czy na opozycję

rezultat jest wg mnie przesądzony juz w tej chwili, bo pis jakies obietnice wprowadza , a poprzedni rząd mimo, tak jak ten uważał obywateli za idiotów nic sensownego dla nich nie zrobił, co odczuli by jako poprawę zycia

i zadne zagadywanie przyszłościa i dobrem kraju nie robi juz na nikim wrażenia

Edytowane przez slawek.xm
1 godzinę temu, xniwax napisał:

Fakt, z tym ostatnim nakładem nic się nie da zrobić nawet w toalecie, żal tyłek ściska.

Komentują życie polityczne i program polityczny opozycji.
Skąd to zdziwienie?

Najlepsza do podcierania jest narodowo patriotyczno katolicka GazPol oraz anty żydowska Gazeta Warszawska...

2 godziny temu, jar1 napisał:

Tylko gej żyje z kotem !

Jesteś kotem?

1 godzinę temu, jacekm22 napisał:

Najlepsza do podcierania

Jak to robisz wydaniem elektronicznym?
To zdumiewające, co piszesz..

2 godziny temu, jar1 napisał:

ze światem współczesnym. 

Z Rabiejem i Biedroniem we wiosnę, oczywiście nowocześnie po obywatelsku i na platformie.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Żaden PiSowski poseł nigdy nie wziął książki do ręki.

One biorą do ręki tylko siusiaka i to najczęściej nie swojego ?

26 minut temu, xniwax napisał:

Z Rabiejem i Biedroniem we wiosnę, oczywiście nowocześnie po obywatelsku i na platformie.

Oczywiście, Biedroń was wydyma ! ?

7 godzin temu, jar1 napisał:

was

Kapusta i kwas, na "Wiosnę" Robi pokryje Was.

Edytowane przez xniwax

Gość glazior

(Konto usunięte)

Lament świń odrywanych od koryta

Eurodeputowany z ramienia Platformy Obywatelskiej Michał Boni rozstaje się ze swoją partią po wielu latach. Wszystko za sprawą list wyborczych Koalicji Europejskiej do Parlamentu Europejskiego - ku niezadowoleniu polityka, jego nazwisko znalazło się dopiero na piątym miejscu. Sam europoseł Boni wysmarował na Twitterze wiadomość, z której rozgoryczenie bije po oczach...

"Chce startowac @KEuropejska i robic dobrze, to co robilem. Ale musze miec jakas szanse.Nie dano mi jej. Polska musi wygracA ja bede Jej sluzyl w kazdy mozliwy sposob! Platformo, moze do zobaczenia..."

Byłemu szefowi Zespołu Doradców Strategicznych premiera Donalda Tuska zebrało się też na szczerość

"Gdyby to zależało ode mnie, to ja bym OFE nie likwidował. Według mnie to był bardzo ważny element budowania poczucia, że emerytura zależy od osobistego wysiłku obywateli i że jeszcze trzeba oszczędzać w trzecim filarze, żeby na starość mieć się dobrze. Uważam, że popełniliśmy błąd, ratując pieniędzmi z OFE bieżący bilans budżetu. Uzyskaliśmy efekt na rok"

3872868-900-665.jpg

Gość glazior

(Konto usunięte)
10 godzin temu, Pasqual napisał:

Ja też jestem za tym. Każdy ma prawo do bycia szczęśliwym, jeśli nie krzywdzi innych ludzi. Proponuję, żebyś kiedyś odwiedził Dom Dziecka - ja na studiach przeszedłem takie odwiedziny i będę to pamiętał do końca życia. W tym, że dzieciak będzie miał dwie mamusie lub dwóch tatusiów nie ma niczego złego, mam nadzieję, że powoli to stanie się akceptowaną powszechnie normą

Jeżeli badania o których pisałem pokazują prawdę ,jeżeli w co trzeciej/drugiej  rodzinie   homoseksualistów dochodziłoby do aktów pedofilskich - to naprawdę jesteś za tym ? czyli za gwałtami małoletnich ?

Człowieku ogarnij się !!!! 

Edytowane przez glazior
Gość glazior

(Konto usunięte)

Agata Bruchwald ..”Do 40 proc. homoseksualistów to PEDOFILE. W mediach cisza…”Jak pokazują badania naukowców odsetek homoseksualistów, którzy są pedofilami dochodzi do 40 proc. I to oni – jako najgroźniejsi – znacznie częściej molestują dzieci niż tzw. pedofile heteroseksualni “..”Badania nad występowaniem pedofilii wśród gejów nie są obce naukowcom. Sprawą zajęli się m.in. dr Freund i dr Heasman z Clarke Institute of Psychiatry w Toronto. Badania przeprowadzone przez dr Freuda wykazały, że 34 proc. homoseksualistów to pedofile, według drugiego naukowca to 32 proc. “...”We własnej praktyce lekarze zajmowali się 457 pedofilami. 36 proc. z nich okazało się być gejami (Freund K. et al., Pedophilia e heterosexuality v. Homosexuality. J Sex & Martial Therapy, 1984; 10, 193-200). W badaniach przyjęto, że pedofil to osoba, która dokonała przestępstwa seksualnego na dziecku (czy dzieciach). “..”We wnioskach publikacji autorzy dowodzą, że pedofile homoseksualni są groźniejsi niż heteroseksualni. Homoseksualni pedofile objęci badaniem molestowali średnio 10,7 dziecka i dokonali 53 aktów pedofilskich. Wskaźniki te wśród pedofilów heteroseksualnych wynoszą odpowiednio: 5,2 i 35. Z kolei wśród pedofilów biseksualnych wskaźniki te to: 27,3 i 120. Dane pochodzą z oświadczeń samych pedofilów. “..”Niestety, jeszcze tragiczniej zakończyły się podobne badania, które przeprowadzono wśród anonimowych osób. Pokazały one, że heteroseksualni pedofile molestowali średnio 19,8 dzieci i dokonali średnio po 23,2 akty pedofilskie. Zaś homoseksualni pedofile molestowali średnio aż 150,2 dzieci i popełnili średnio po 281,7 aktów pedofilskich. “..”Jakiś czas temu wstrząsnęła nami sytuacja dzieci adoptowanych przez gejowski małżeństwo z USA. George Harasz i jego „małżonka” Douglas Wirth adoptowali łącznie dziewięciu chłopców. Skandal wybuchł w 2011 roku kiedy to dwóch adoptowanych chłopców, 5 – letni i 15 – letni, oskarżyło swoich przybranych "rodziców" o wykorzystywanie seksualne. Gwałcili mnie na zmianę. Każdy kto robi coś takiego dziecku musi być chorą, obłąkaną osobą – cytowały starszego chłopca portale w Polsce..(więcej)

https://naszeblogi.pl/52885-trzon-lgbt-gwalciciele-dzieci-psychopatyczni-pedofile
https://naszeblogi.pl/52898-obled-hartmana-i-rabieja-legalizacja-pedofilii-kazirodczej

James Rennie był jednym z najbardziej znanych lobbystów homoseksualnych w tym kraju. Kierował organizacją LGBT Youth Scotland, której celem była promocja homoseksualizmu wśród młodzieży i utrwalanie zaburzeń seksualnych u nastolatków.
Forsował również wprowadzenie do szkockich szkół „edukacji seksualnej” oraz legalizację adopcji dzieci przez homoseksualistów. Jego stowarzyszenie było finansowane przez państwo a on otrzymywał od rządu wynagrodzenie w wysokości 40 tys. funtów rocznie. Do czasu…
W 2009 roku szkocka policja rozbiła jedną z największych grup pedofilskich jaka działała na terytorium Wielkiej Brytanii. W trakcie akcji skonfiskowano m.in. 125 tysięcy zdjęć przedstawiających gwałty na małych dzieciach. Okazało się, że na czele tej ohydnej bandy stał James Rennie.
Skazano go na dożywocie za wielokrotne molestowanie synka znajomych, którzy zostawiali maluszka pod jego opieką. W trakcie wykorzystywania dziecka robił zdjęcia i nagrywał filmy, którymi dzielił się później z innymi pedofilami. Zwyrodnialec pozwalał im również słuchać przez telefon, jak gwałci niemowlę…
W trakcie procesu matka chłopczyka musiała obejrzeć materiały nakręcone przez pedofila. Przedstawiały one najbrutalniejsze praktyki seksualne. Rennie dopuścił również do dziecka Neila Strachana – innego pedofila, który w dodatku był zarażony HIV.
„To, co zobaczyliśmy, jest odrażające. Zszokowałoby każdego normalnego człowieka”
powiedział szkocki sędzia, który prowadził sprawę. Proces Jamesa Rennie wywołał w Szkocji i całej Wielkiej Brytanii debatę na temat związków homoseksualizmu z pedofilią, ale temat szybko został zamieciony pod dywan a wszyscy podejmujący go zostali oskarżeni o „homofobię” i nienawiść wobec homoseksualistów.
„Kilka lat temu, gdy jeszcze nie był to temat tabu, policja udostępniła statystki dotyczące molestowania dzieci. W zależności od regionu od 23 do 43 procent tych przestępstw było sprawką gejów.”
powiedziała zajmująca się sprawą brytyjska dziennikarka Lynette Burrows. Te liczby pokrywają się z wieloletnimi badaniami prowadzonymi w USA przez dr Paula Camerona, z których wynika, że:
„2% dorosłych regularnie stosuje praktyki homoseksualne. Jednak stanowi to między 20% a 40% wszystkich przypadków molestowania nieletnich.”
Te informacje są szokujące. Na próżno ich jednak szukać chociażby w mediach głównego nurtu, które czynnie wspierają pedofilskich aktywistów.
„Homoseksualne lobby nie dopuszcza, by takie dane wychodziły na jaw. Gdy wypowiadam się w BBC, zabraniają mi mówić o tym niewygodnym fakcie.”
mówiła Lynette Burrows. Dokładnie to samo już teraz spotyka nas w Polsce. Jakakolwiek krytyka lub odmienne zdanie na temat homoseksualizmu oznacza „homofobię” i „mowę nienawiści”. Widzieliśmy to też wyraźnie podczas ostatnich wydarzeń w Poznaniu. Zatrzymania naszych wolontariuszy, zastraszanie firm billboardowych, procesy sądowe – wszystko aby prawda o związku homoseksualizmu i pedofilii nie wyszła na jaw. (więcej )

Grzegorz Górny Kolejne badania uniwersyteckie potwierdzają związek między homoseksualizmem a pedofilią”..”Pisałem niedawno na portalu wPolityce.pl o tym, że przytłaczającą większość przypadków molestowania seksualnego nieletnich przez duchownych stanowią czyny homoseksualne. Świadczą o tym m.in. wyniki dochodzeń przeprowadzonych przez trzy niezależne od Kościoła instytucje: uczelnię kryminologiczną John Jay College przy Uniwersytecie Miasta Nowy Jork, Królewską Komisję ds. Odpowiedzi Instytucji na Wykorzystywanie Seksualne Dzieci w Australii oraz Wielką Ławę Przysięgłych stanu Pensylwania. “..”Teraz pojawia się czwarte badanie, które potwierdza to zjawisko. Na zlecenie Episkopatu Niemiec zespół pracowników z trzech tamtejszych uniwersytetów przeanalizował wszystkie przypadki nadużyć seksualnych duchownych wobec nieletnich, do których doszło w tym kraju między 1946 a 2014 rokiem.
Sporządzony przez nich raport ma zostać oficjalnie upubliczniony 25 września przez przewodniczącego Episkopatu Niemiec kardynała Reinharda Marksa. Dokument wyciekł jednak wcześniej do mediów, które ujawniły część zawartych w nim informacji.
Okazuje się, że 62 proc. ofiar pedofilii stanowiły osoby płci męskiej. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że homoseksualiści stanowią zaledwie 1-2 proc. populacji, oznacza to, iż wśród sprawców czynów pedofilskich wśród duchownych mamy olbrzymią nadreprezentację osób o tych właśnie preferencjach seksualnych.
To kolejny dowód na słuszność decyzji Benedykta XVI, który w 2005 roku zabronił przyjmowania do seminariów i dopuszczania do święceń „osób, które praktykują homoseksualizm, wykazują głęboko zakorzenione tendencje homoseksualne lub wspierają tak zwaną «kulturę gejowską«”. Zakaz ten stanowi więc obowiązujące prawo kościelne. Niestety, jest ono systematycznie i świadomie łamane przez wielu biskupów na świecie, w tym także w Niemczech. Bez poradzenia sobie z lobby gejowskim Kościół nie wyjdzie jednak z kryzysu pedofilskiego. (więcej )

Krzysztof Rybiński “można sięgnąć po dane międzynarodowe, najdokładniejsze są z USA. Ponad 95 proc. pedofilów to mężczyźni. Od 25 proc. do 1/3 przestępstw pedofilii jest popełnianych wobec chłopców, pozostałe wobec dziewczynek. Badania w wielu krajach (w tym też w Holandii) pokazują, że populacja gejów wynosi od 2 do 4 proc., a preferencja pedofila do skrzywdzenia chłopca sięga nawet 33 proc., czyli wśród pedofilów jest nawet 10-krotnie więcej homoseksualistów niż w społeczeństwie. “..”ak pokazuje artykuł z prestiżowego Moyo Clinical Proceedings z 2007 r., który podsumowuje dostępną literaturę na temat pedofilii, heteroseksualny pedofil przeciętnie krzywdził około pięciorga dzieci, podczas gdy homoseksualny pedofil krzywdził 11 dzieci. Inne badanie cytowane w tym artykule, przeprowadzone anonimowo wśród pedofilów, wobec których już zakończono prawne restrykcje, pokazało, że przeciętny heteroseksualny pedofil napastował 20 dzieci, a homoseksualny aż 150. Autorzy wnioskują z tego, że bardzo wiele przypadków napastowania chłopców przez homoseksualnych pedofilów nie jest zgłaszanych na policję. “..”Bardzo obszerne omówienie badań nad zjawiskiem pedofilii jest przedstawione w publikacji Family Research Council z 2002 r. W szczególności pokazano, że na liście Gay Mens Fiction bestsellers był znaczny odsetek książek, w których pojawia się wątek pedofilii. A w 1990 r. „Journal of Homosexuality" opublikował serię artykułów, które opisywały miłość mężczyzny do chłopca jako naturalne prawo gejów. W książce podano wiele innych przykładów, w tym fakt, że znany aktywista i historyk środowisk gejowskich jest twórcą organizacji promującej legalizację męskiej pedofilii. Książka cytuje badania opublikowane przez prestiżowe pisma medyczne, a tym „Journal of American Medical Association", że ponad połowa z badanych 279 amerykańskich gejów była jako dzieci molestowana przez starszego mężczyznę. U badanych osób heteroseksualnych zjawisko molestowania w dzieciństwie prawie nie występowało. “..”(źródło )

Seksedukacja pedofilią podszyta - chroń swoje dziecko!”..”„Edukacja" seksualna to w istocie propagowanie seksu wśród nieletnich, obniża ona wiek inicjacji i pozwala na wpuszczanie dewiantów do szkół – podkreśla Kaja Godek z „Fundacji PRO - Prawo do Życia”. 
Komitet Inicjatywy Ustawodawczej „Stop Pedofilii" chce dodać do Kodeksu Karnego zapis utrudnić pedofilom dostęp do dzieci. Brzmi on następująco: Tej samej karze (tj. do 2 lat pozbawienia wolności – przyp. Red. )podlega, kto publicznie propaguje lub pochwala podejmowanie przez małoletnich poniżej lat 15, zachowań seksualnych, lub dostarcza im środków ułatwiających podejmowanie takich zachowań. Okazuje się, że propozycja ta – jak zauważa Kaja Godek, ku jej zdziwieniu – wzbudza liczne protesty. 
W artykule zamieszczonym na stronie stopaborcji.pl Kaja Godek zwraca uwagę na rozpowszechniające się, także w Polsce zjawisko tzw. pozytywnej pedofilii. „Jest to pogląd, że dziecko już od urodzenia rozwija się seksualnie, co rodzice i opiekunowie powinni uwzględniać, np. ułatwiając mu zdobywanie doświadczeń związanych z seksualnością, stymulując podczas przewijania i zabiegów pielęgnacyjnych. Działania te mają odblokowywać rozwój emocjonalny dzieci i sprzyjać ich dobrostanowi. Najdalej w tym kierunku poszedł swego czasu dr hab. Jacek Kochanowski z UW w brawurowym stwierdzeniu, że nawet płód się masturbuje. Ojciec współczesnej seksuologii Alfred Kinsey, na którego dorobek naukowy uwielbiają powoływać się rodzime „autorytety" w dziedzinie seksu (także seksu dzieci) pisał wręcz o tym, że jedyną przeszkodą dla czerpania przez 3- i 4-latki przyjemności z orgazmów jest pruderia i opresyjność społeczeństwa, w jakim się wychowują. Choć raporty Kinseya zostały przygotowane w sposób rażąco naruszający zasady prowadzenia badań naukowych, do dziś stanowią punkt odniesienia dla osób i instytucji usiłujących usprawiedliwić zachwalanie dzieciom seksu.
Obrończyni życia podkreśla fakt iż „ pozytywną pedofilią przeniknięte są także Standardy Edukacji Seksualnej w Europie przygotowane przez WHO i niemieckie Federalne Biuro Edukacji Zdrowotnej w Kolonii. Całość matrycy przedstawiającej zalecenia dla poszczególnych grup wiekowych to pean na cześć podejmowania aktywności seksualnej – w zależności od wieku samodzielnie lub z innymi osobami. W grupie wiekowej 6 – 9 lat przewidziano m.in. pojęcie „akceptowalnego seksu" przy czym w nawiasie wyjaśniono, że chodzi o seks za zgodą obu stron, równy i dobrowolny. Tę definicję spełnia stosunek pedofilski, o ile pedofil uzyska zgodę dziecka. Kilka lat później uczniowie mają się uczyć negocjowania ‘bezpiecznego i przyjemnego seksu’. Trzeba być naiwnym lub szalonym, aby nie zauważyć, że jest to otwieranie furtki dla przestępców seksualnych, którzy umiejętnościami negocjacji przewyższają swoje przyszłe ofiary”. 
Godek podejmuje polemikę z dyrektor Fundacji „Dzieci Niczyje" Moniką Sajkowską, wypowiadającej się negatywnie o inicjatywie „Stop pedeofilii”. 
„Pisze Sajkowska o potrzebie edukacji. To pięknie brzmiące słowo ma się nijak do rzeczywistości wyłaniającej się z dokumentu Światowej Organizacji Zdrowia. Mieszanie pojęć to zresztą element cichego planu zawodowych demoralizatorów. Łatwo się nabrać - któż nie chciałby, aby jego dziecko było wyedukowane? Problem w tym, że tzw. „edukacja" seksualna nie ma nic wspólnego z kształceniem i rozwojem. To rozpisany na etapy, przemyślany program krzywdzenia dzieci, a osoby nazywające się seksedukatorami to emisariusze pedofilii” – czytamy w artykule „Stop Pedofilii” - chronić dzieci, wyrzucić dewiantów z przestrzeni publicznej”.”...(źródło)

Był skazany za pornografię dziecięcą. Teraz promuje pedofilię w akademickim periodyku
Człowiek skazany w 2006 r. w Wielkiej Brytanii za rozpowszechnianie pornografii, przedstawiającej gwałty i tortury dzieci, zamieścił artykuł w ważnym periodyku akademickim, w którym promuje pedofilię (akty seksualne dorosłych z dziećmi).”..”Skandaliczny artykuł Thomasa O’Carrolla zaakceptowała redakcja opiniotwórczego pisma „Sexuality & Culture”, wydawanego przez Springer Publishing Company, które publikuje łącznie około 2 700 czasopism akademickich. O’Carroll, który trzykrotnie trafił za kratki za czyny pedofilskie, przekonuje, że „niezobowiązująca przyjemność seksualna dorosłego z dzieckiem traktowana jako zabawa jest moralnie dopuszczalna, a stosunki seksualne dziecka z dorosłym, szczególnie kiedy są częścią głębszego związku, nie muszą być – co może sugerować słowo gra – sprzeczne z życiem zgodnym z najwyższymi ideałami i w rzeczywistości mogą nawet pomóc zdefiniować i przyczynić się do tych ideałów”. 
O’Carroll zatytułował swój artykuł: „Dzieciństwo. Niewinność nie jest idealna: etyka seksu dorosłych z dziećmi”. W jego ocenie „dowody” zebrane na temat „seksualności dzieci” faktycznie „nie potwierdzają konwencjonalnej mądrości odnośnie dziecięcej niewinności... i wskazują, że wzajemnie pożądane relacje seksualne między dziećmi i dorosłymi nie są wewnętrznie szkodliwe, a mogą nawet być korzystne”. 
Skazany za rozpowszechnianie pornografii dziecięcej twierdzi ponadto, że „etyczne akty seksualne” nie muszą być motywowane miłością i mogą po prostu być przejawem egoistycznego pragnienia. O’Carroll dodaje, że „nielogiczne” jest przedstawianie pożądania bez miłości jako samolubnego i nierozważnego aktu. 
Mężczyzna wskazuje również na rzekome „badania” innych uczonych, którzy mieli stwierdzić, że istnieje „ciągła i w dużej mierze niezaspokojona potrzeba intymności cielesnej, w tym swobodnej ekspresji seksualnej w całym okresie dzieciństwa i u nastolatków”. 
O’Carroll przywołuje „ideę seksualnej piaskownicy”, w której „uczenie się seksualnych relacji może odbywać się bez ciężaru obowiązków dorosłych, tak jak tradycyjnie małe dziewczynki od dawna uczą się macierzyństwo, bawiąc się lalkami”. 
Pismo „Sexulaity & Culture” według rankingu Instytucji Scimago zajmuje 31 miejsce pośród 128 czasopism, prezentujących naukowe analizy z zakresu „gender studies”. 
Autor skandalicznego tekstu był trzykrotnie skazany za przestępstwa związane z pedofilią. W 1981 r. spędził dwa lata za kratkami za działania wymierzone w moralność publiczną. W 2002 r. spędził dziewięć miesięcy w więzieniu za sprowadzenie pornografii dziecięcej z Kataru. W 2006 r. trafił do więzienia po raz trzeci za szerzenie i rozpowszechnianie pornografii dziecięcej, która obejmowała wizerunki torturowanych dzieci. Mężczyzna nigdy nie odsiedział całego wyroku. Był zwalniany – ku konsternacji śledczych – przed czasem. 
Artykułem O’Carrolla wstrząśnięta jest Moira Greyland, ofiara pedofilii. Kobieta zauważyła, że gwałciciele, w tym pedofile na ogół twierdzą, iż ich ofiary naprawdę pragnęły aktywności seksualnej z nimi i nie protestowały. „Większość skazanych gwałcicieli recytuje starą śpiewkę: chciała tego - mówiła Greyland dla LifeSite. „Ale to, co faktycznie ma miejsce, to to, że osoba o mniejszej sile jest przytłoczona przez inną osobę”. Dodała, że wszystkie ofiary pedofilii, które wciąż żyją, chcą popełnić samobójstwo albo już próbowały go popełnić. 

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Ostatnio niektóre media dużo piszą o zjawisku pedofilii. Niestety, mało jest artykułów, które rzetelnie informują o skali zjawiska, przyczynach i charakterystyce sprawców. Niniejszy tekst pokazuje, że, wykorzystując naukowe bazy danych, można w krótkim czasie zebrać materiały, które pozwalają ocenić zjawisko pedofilii.

Najpierw dane ze strony polskiej policji: w l. 2007–09 co roku było między 5 tys. a 8 tys. przypadków pedofilii i ponad 300 gwałtów na dzieciach. Nowszych danych nie znalazłem.

Nie są dostępne charakterystyki polskich pedofilów, więc można sięgnąć po dane międzynarodowe, najdokładniejsze są z USA. Ponad 95 proc. pedofilów to mężczyźni. Od 25 proc. do 1/3 przestępstw pedofilii jest popełnianych wobec chłopców, pozostałe wobec dziewczynek. Badania w wielu krajach (w tym też w Holandii) pokazują, że populacja gejów wynosi od 2 do 4 proc., a preferencja pedofila do skrzywdzenia chłopca sięga nawet 33 proc., czyli wśród pedofilów jest nawet 10-krotnie więcej homoseksualistów niż w społeczeństwie.

Jak pokazuje artykuł z prestiżowego Moyo Clinical Proceedings z 2007 r., który podsumowuje dostępną literaturę na temat pedofilii, heteroseksualny pedofil przeciętnie krzywdził około pięciorga dzieci, podczas gdy homoseksualny pedofil krzywdził 11 dzieci. Inne badanie cytowane w tym artykule, przeprowadzone anonimowo wśród pedofilów, wobec których już zakończono prawne restrykcje, pokazało, że przeciętny heteroseksualny pedofil napastował 20 dzieci, a homoseksualny aż 150. Autorzy wnioskują z tego, że bardzo wiele przypadków napastowania chłopców przez homoseksualnych pedofilów nie jest zgłaszanych na policję.

Bardzo obszerne omówienie badań nad zjawiskiem pedofilii jest przedstawione w publikacji Family Research Council z 2002 r. W szczególności pokazano, że na liście Gay Mens Fiction bestsellers był znaczny odsetek książek, w których pojawia się wątek pedofilii. A w 1990 r. „Journal of Homosexuality" opublikował serię artykułów, które opisywały miłość mężczyzny do chłopca jako naturalne prawo gejów. W książce podano wiele innych przykładów, w tym fakt, że znany aktywista i historyk środowisk gejowskich jest twórcą organizacji promującej legalizację męskiej pedofilii. Książka cytuje badania opublikowane przez prestiżowe pisma medyczne, a tym „Journal of American Medical Association", że ponad połowa z badanych 279 amerykańskich gejów była jako dzieci molestowana przez starszego mężczyznę. U badanych osób heteroseksualnych zjawisko molestowania w dzieciństwie prawie nie występowało.

https://www.rp.pl/Opinie/310269989-Naukowo-o-pedofilii.html

Edytowane przez glazior

"Jeśli ktoś jest gejem, ale szuka Pana i ma dobrą wolę, to kim jestem, bym mógł go oceniać?" - papa Franc.

W 2000 r. ks. prof. Donald Cozzens, teolog i terapeuta, były rektor seminarium duchownego w Cleveland, w głośnej publikacji „Zmieniające się oblicze kapłaństwa” podał, że od 30 do 58 proc. amerykańskich duchownych to osoby o orientacji homoseksualnej. Podobne wyliczenia przedstawił zmarły w sierpniu tego roku Richard Sipe. Według byłego benedyktyna 30-50 proc. amerykańskich duchownych to osoby o orientacji homoseksualnej, a w przypadku biskupów może to być nawet 70 proc. Sipe, który w latach 70. pracował z księżmi pedofilami na Bahamach, mimo że zrzucił sutannę, do końca życia prowadził zaawansowane studia nad życiem seksualnym duchownych i ich zdrowiem psychicznym. Wnioski, które przedstawił, nigdy nie zostały podważone.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

10 minut temu, glazior napisał:

Klecho , czy jesteś za adopcjami dzieci przez pary homoseksualne ?

TAK, bo znam pary homoseksualne. Normalni ludzie.

Podejrzewam, że ty nie znasz i stąd biorą się twoje uprzedzenia.

Naoglądałeś się LoveParade w tv. Podobało się? Bo mi nie.

Słyszałeś o przemocy i wykorzystywaniu seksualnym w rodzinach zastępczych czy domach dziecka (prowadzonych między innymi przez zakonnice)?

Człowiek homo czy hetero nie ma tu żadnego znaczenia.

Liczy się CZŁOWIEK, jako jednostka.

Mam napisać o tobie żeś antysemita boś Polak?

Tu nie ma odpowiedzi oczywistych, dobrze o tym wiesz.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

36 minut temu, glazior napisał:

Bardzo obszerne omówienie

Mnóstwo fontów, kropek i przecinków. 

Sensu brak.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.