Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, toptwenty napisał:

To nie rola Państwa, tylko organizacji charytatywnych. 

sorry ale to nie ta skala

9 minut temu, Pasqual napisał:

Zdają sobie świetnie sprawę, że znaczna część pieniędzy jest przepijana, zatem wybrali tę formę "pomocy" żeby w Polsce  stworzyć lumpenproletariat taki, jaki w latach 30 ubiegłego wieku wyniósł Hitlera do władzy w Niemczech. Los ludzi wg mnie jest im zupełnie obojętny - zwróć uwagę, jak wszystko koszmarnie drożeje. Dzięki temu jeszcze więcej obdarowanych i sfrustrowanych ludzi wyda pieniądze na alkohol.

Niestety to nasz słowiański nawyk , przymus, dar lub przekleństwo

a zawężanie picia do patologii kłoci sie z rzeczywistością, pija wszyscy bogaci biedni mądrzy i głupsi

dlatego  całkowicie nie trafia do mnie ten argument:)

13 minut temu, toptwenty napisał:

W PRL Państwo zajmowało się tymi rzeczami poprzez zakłady pracy  - i jak to sie skończyło?

w peerelu państwo to byli oni, a społeczeństwo to byliśmy my, nie mieliśmy srodków produkcji dyrektore zarabiał troche więcej od robola, ale kradli wszyscy równo, bo punktem honoru było zrobienie na złośc "im"

tak działał system w drugiej połowie XXw

społeczeństwo uwazało za swój obowiązek kombinować, sprzeciwiać się , walczyć, przy okazji zyć w takiej rzeczywistości

czy pozbawiło to nasz naród potencjału ? , czy nie potrafiliśmy naprawdę pracować ?

czy  socjalizm zdemoralizował nas?

ja odpowiadam 3x nie

28 minut temu, slawek.xm napisał:

a społeczeństwo to byliśmy my

Ty też? Udowodnij.

29 minut temu, slawek.xm napisał:

czy  socjalizm zdemoralizował nas?

Was - tak.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, toptwenty napisał:

Ty też? Udowodnij.

nie potrafisz przyjac dowodu, ani faktu, nigdy !

dałes tego przykłady przynajmniej w trzech wątkach w dyskusji ze mną

dlatego pozostaniesz w nieswiadomości

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, toptwenty napisał:

Was - tak.

zalezy od punktu widzenia

Twój?

Co nam hańba gdy talary;
Mają lepszy kurs od wiary?!
Wymienimy na walutę;
Honor! I pokutę!

Edytowane przez slawek.xm
Godzinę temu, slawek.xm napisał:

[...]Co nam hańba gdy talary;

Mają lepszy kurs od wiary?!
Wymienimy na walutę;
Honor! I pokutę!

Rzeczywiście - przepiękny i prawdziwy wizerunek zarówno katolickiej korporacji, jak i pissssu samego.

Sławek w (tu długi namysł) swym umyśle prostym jak kij od kaszanki nie ogarnia, że i Kaczmarski i Gintrowski byli jak najdalsi od prostackich nacjonalizmów i gdyby żyli, to smagali by PiSowski reżim tak samo nieustępliwie, jak kiedyś komunistyczny.

Odwieczny sojusz żądnych władzy prostaków, psychopatów i mitomanów chapiących tak, że aż im zupa cieknie po brodzie i chowających po kieszeniach szynkę porwaną ze stołu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

juz sie wyglupiles, jeezika ucieszyles a teraz slawus czas na chorek koscielny i  buk humor ojcysna.

Edytowane przez muls

Jaki program prorodzinny ma opozycja? Pytam z ciekawości?

chwilowy brak działalności w audio.

7 minut temu, antymalkontent napisał:

Po co w ogóle jakieś programy prorodzinne? Planecie Ziemia grozi przeludnienie.

Należy raczej w skali globalnej szukać rozwiązań dla zmniejszenia przyrostu naturalnego.

49 minut temu, muls napisał:

juz sie wyglupiles, jeezika ucieszyles a teraz slawus czas na chorek koscielny i  buk humor ojcysna.

A ty już kieszeń przygotowałeś, bo chyba emerytom wpadnie najpierw?

Godzinę temu, antymalkontent napisał:

O ile mi wiadomo najbliższe wybory są DO PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO jak widzę pisowska kampania sprzedaje obietnicę typowo skierowane na wybory jesienne 

Nie mają nic do zaprezentowania do wyborów parlamentu UE ludzi przekupują (dla mnie to korupcja)kasą i obietnicami nie związanymi z najbliższymi wyborami...nie dajmy się oszukiwać 

Edytowane przez asterix1
29 minut temu, asterix1 napisał:

O ile mi wiadomo najbliższe wybory są DO PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO jak widzę pisowska kampania sprzedaje obietnicę typowo skierowane na wybory jesienne 

Nie mają nic do zaprezentowania do wyborów parlamentu UE ludzi przekupują (dla mnie to korupcja)kasą i obietnicami nie związanymi z najbliższymi wyborami...nie dajmy się oszukiwać 

Klasyka opozycji, kielbasa tylko na wybory

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Należy raczej w skali globalnej szukać rozwiązań dla zmniejszenia przyrostu naturalnego.

Oczywiscie, po kiego programy, nalezy znalezc rozwiazanie w skali globalnej, czyli wojne.

Mozna tez rozwazyc sterylizyacje globalna, powinno pomoc

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Chcesz zrobić z wszystkich homoseksualistów, resztę niepokornych zamknąć w nowych lewackich gułagach czy innych "schwitzach"?
Dość nazistowskosowieckie te twoje przemyślenia wobec innych co do rozwiązywania twoich problemów z samym sobą.
Lepiej zaprzestań tych paranormalnych spotkań z wierchuszką od stalina.

Bobcat byłbyś śmieszny ale jest kilka ale...ciekawe czy wiesz jakie

3 godziny temu, antymalkontent napisał:

Jaki program prorodzinny ma opozycja?

1 godzinę temu, asterix1 napisał:

Nie mają nic do zaprezentowania do wyborów parlamentu UE ...nie dajmy się oszukiwać  

Cieszy twoja postawa wobec pseudo opozycji.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1 godzinę temu, muls napisał:

widze ze wiesz wiecej ode mnie.Obserwuj i sygnalizuj.

No popatrz, raptem dopadła cię starcza demencja i nic nie wiesz.

Ja jestem przeciw tej dodatkowej emeryturze. Weźmie to ta emerycka patologia i przepije. Z hołotą tak jest zawsze.

A na koniec jeszcze powie, że nic nie wie i nie pamięta. No jak się nachla to nie pamìęta.

Przecież każde takie rozdawnictwo kończy się przechlaniem kasy.:)

57 minut temu, bubusia napisał:

57 minut temu, bubusia napisał:

Klasyka opozycji, kielbasa tylko na wybory 

jesli chodzi co do obecnej władzy zgadza sie

trzeba być ślepym lub betonem pisowskim żeby tego nie widzieć

albo głuchym  przeczytaj to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to tak a propos kłamstw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1

Sprawdzić czy bezdzietny:)

Może głód, jak u towarzysza Stalina. Często go przywołujesz w swoich wypowiedziach.

8 minut temu, asterix1 napisał:

jesli chodzi co do obecnej władzy zgadza sie

trzeba być ślepym lub betonem pisowskim żeby tego nie widzieć

albo głuchym  przeczytaj to

Ukryta Zawartość

to tak a propos kłamstw

Jesli chodzi o kazda wladze, kolego

I trzeba byc slepym, zeby tego nie widziec

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 godzinę temu, xniwax napisał:

Chcesz zrobić z wszystkich homoseksualistów

Nie, uważam za konieczne promowanie reprodukcji prostej, bez zwiększania liczby ludzkości.

resz niepokornych zamknąć w nowych lewackich gułagach

Tobie bardzo by się przydało.

Dość nazistowskosowieckie te twoje przemyślenia wobec innych co do rozwiązywania twoich problemów z samym sobą.

Nie mam żadnych. W przeciwieństwie do Ciebie.

Boli wskazywanie bliźniaczych podobieństw?

Bobcat byłbyś śmieszny ale jest kilka ale...ciekawe czy wiesz jakie

Cieszy mnie to niepomiernie.

"Mieć przeciw sobie głupców - to zaszczyt".

Mark Twain (podobno)

2 godziny temu, xniwax napisał:

Chcesz zrobić z wszystkich homoseksualistów, resztę niepokornych zamknąć w nowych lewackich gułagach czy innych "schwitzach"?

Oto jak reżimowa propaganda lasuje mózgi. Wydaje się że uszkodzenia są nieodwracalne.

Jestem Europejczykiem.

Tu masz za to prawde w czystej formie:

- Dzisiejsza władza nie rozumie, że wolni obywatele RP to polska tradycja i nasza przyszłość - podkreślał. - Panowie z PiS wbijcie sobie to do głowy - tu jest Polska a nie Rosja! Tu jest Zachód a nie Wschód! - mówił. - Tu jest Polska, panie Kaczyński! - mówił, zwracając się do zebranych Schetyna. - Zamiast partyjnych miernot zatrudnieni zostaną fachowcy - podkreślał lider PO

PiS nie walczy o fundusze z UE. PiS chce wysłać do PE nieudaczników - stwierdził Schetyna. - Nasi kandydaci będą walczyć o lepszy fundusz dla Polski z UE - deklarował, gdy sala biła mu brawo. - PiS tego nie zrobi, bo przegrywa w UE 1:27. Ja zobowiązuje się, że Polska dostanie więcej dotacji, niż wynika to dzisiaj z budżetu. Taki jest wybór - mniej pieniędzy z UE czy miliardy więcej! - mówił Grzegorz Schetyna w trakcie przemówienia.

- Wielki wybór dla Polaków: albo ciepłe posadki dla działaczy partyjnych PiS – albo wyższe płace i niższe podatki dla wszystkich Polaków - mówił Schetyna. - My mamy program "wyższa płaca". Będą niższe podatki i składki ZUS, będą zachęty do aktywności zawodowej. Mogę zapewnić: w 2030 portfel Polaków dorówna włoskiemu i hiszpańskiemu

Calos bajek dla naiwniakow tutaj, i to nie jest propaganda, to nie jest populizm.

To jest prawda, ktora prawda, to chyba jest jasne dla kazdego z nieuszkodzonym mozgiem:

Ukryta Zawartość

Takze wybierzcie nas, a bedzie wszycho - zachod, kasa, niskie podatki itd itp:)

Bedzie RAJ, warunek jeden, tylko Schetyna i jego ludzie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Jak "z wszystkich można zrobić homoseksualistów"?Proszę o wytłumaczenie tej bredni w krótkich żołnierskich słowach.

Kaczyński: " Musimy walczyc o dusze każdego Polaka"

niech lepiej ten zgnilec* od mojej duszy jest jak najdalej mi jego walka jest nie potrzebna

* tutaj chciałem wiele innych bardzie dosadnych słów napisać....

nauczyciel masturbacji....

13 minut temu, bubusia napisał:

Zapomniałes kto flagę UE wynosił ? teraz wyścig do koryta kto pierwszy? 

Edytowane przez asterix1
2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jak "z wszystkich można zrobić homoseksualistów"?Proszę o wytłumaczenie tej bredni w krótkich żołnierskich słowach.

A dlaczego pytasz, nie bierz wszystkiego doslownie, to cecha dzieci

3 minuty temu, asterix1 napisał:

Kaczyński: " Musimy walczyc o dusze każdego Polaka"

niech lepiej ten zgnilec* od mojej duszy jest jak najdalej mi jego walka jest nie potrzebna

* tutaj chciałem wiele innych bardzie dosadnych słów napisać....

nauczyciel masturbacji....

A wiesz co ja moglbym odpowiedziec np takiemu Schetynie, to ci powiem. Niech wypie....a ze swoimi bajkami. To tyle a propos dosadnosci.

3 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

bubusia

Cechą dzieci jest dociekliwość.

Tyle, ze ja niczego nie dociekam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.