Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, bubusia napisał:

Ale daje wiekszy kontakt z wiara. I to chyba boli najbardziej:)

Nie wiem, czy kontakt z wiarą boli. ?

Wiara to nie religia, religia to nie Bóg.

14 minut temu, bubusia napisał:

Oczywiscie ilosc glabow rosnie dalej, sa rozne glaby, wierzace glaby, niewierzace glaby, do wyboru do koloru.

Ilość głąbów rośnie, bo nie ma wymagań i wzorców. Z jednej strony jest obsrany celebryta a z drugiej religijne zombie.

Mnie tam kiedyś wystarczyło stare ludowe powiedzonko : "nie chciało się nosić teczki, to się nosi woreczki" 

10 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ale to chyba tylko ty twierdzisz, bo z dyskusji nic takiego nie wynika. Taka PiSowska moda wkładania innym w usta rzeczy których nie powiedzieli, po czym mamy polemikę. Przy czym siłą rzeczy jest to dyskusja z samym sobą czyli propagandowe bicie piany.

Moze odnies sie do tego wpisu, co on mial na celu:

A Ty dalej swoje.  Liczba absolwentów szkół wyższych:

1990 - 48733

2017 - 387531

A potem odnies sie do swojej kretynskiej uwagi o Pisie i porownaj do tego:

Znajac zycie, zaraz wpadnie jeden z drugim i stwierdzi, ze to domena Pisu

A na koncu napisz, ze nikt tutaj nie dyskutuje o poziomie edukacji, i ze chodzi tylko o rezimowy Pis. Placa ci za takie pieprzenie, czy tylko z zamilowania? Bo, jak sam widzisz, pytanie uzasadnione.

10 minut temu, jar1 napisał:

Nie wiem, czy kontakt z wiarą boli. ?

Wiara to nie religia, religia to nie Bóg.

Ilość głąbów rośnie, bo nie ma wymagań i wzorców. Z jednej strony jest obsrany celebryta a z drugiej religijne zombie.

Mnie tam kiedyś wystarczyło stare ludowe powiedzonko : "nie chciało się nosić teczki, to się nosi woreczki" 

Niedlugo juz nie bedzie teczki, bo stala sie za ciezka. Nie bedzie tez pracy domowej, bo stala sie niemodna i za duzo czasu zabiera. Trzeba nowoczesnie. Bez teczki, bez pracy domowej. Mozna dorzucic jeszcze bez dyscypliny i wysilku. Szkola nowoczesna.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

28 minut temu, jar1 napisał:

Ilość głąbów drastycznie wzrasta

Ale za to ta większa ilość głąbów jest wierząca.

10 minut temu, jar1 napisał:

Ilość głąbów rośnie, bo nie ma wymagań i wzorców.

Jak to nie ma a Prezes i jego śp. brat? ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Powyzej kolejny pan, ktory bez prezesa juz nie daje rady. Przezes zawsze i wszedzie. Inaczej dyskutowac juz nie potrafi.

No coz.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jesteś bubusia kompletnie z logiką na bakier, składam to na karb politycznego podniecenia i zaślepienia.

Podane liczby są dowodem na to, że duża ilość studentów nie oznacza automatycznie słabego poziomu nauczania, a nie że im więcej tym lepiej co usiłujesz wmówić.

Rozumiesz powyższą różnicę?

Jestem Europejczykiem.

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jesteś bubusia kompletnie z logiką na bakier, składam to na karb politycznego podniecenia i zaślepienia.

Podane liczby są dowodem na to, że duża ilość studentów nie oznacza automatycznie słabego poziomu nauczania, a nie że im więcej tym lepiej co usiłujesz wmówić.

Rozumiesz powyższą różnicę?

Dobrze, juz zakonczmy. Bo robi sie smiesznie z tym automatycznym. O zaslepieniu nie wspomne, bo jeszcze smieszniej. Takze wrocmy do tematu.

Sytuacja jest prosta. Jest coraz wiecej studentow, ktorzy sa marni od samego poczatku, do tego dostaja marny poziom nauczania wyzszego, wielu po prostu za kase, a w efekcie mamy produkcje arcygownianych absolwentow, ktorzy nie potrafia samodzielnie myslec.

Ale jest ich duzo. Poziom edukacji w spoleczenstwie pozornie rosnie.

Statystycznie jest good.

I tyle.

PS trzeba byc zdrowo jeb.... ,zeby uznac 30 procent za zdany egzamin. Ale i takie absurdy przechodza.

Edytowane przez bubusia

Jak cię przycisnąć to potrafisz napisać coś z sensem. Tam trzymać!

Bo wiesz, PiSowski reżim przeminie a wstyd pozostanie.

A swoją drogą - obok jest wątek o edukacji, tam proponuję kontynuację.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

A swoją drogą - obok jest wątek o edukacji, tam proponuję kontynuację.

Ale tamten Szymon strolllował…. ?

A póki co:

"

Inflacja wyniosła 2,2 proc. w ujęciu rocznym w kwietniu, wobec 1,7 proc. rdr w marcu - wyliczył Główny Urząd Statystyczny w tak zwanym szybkim szacunku tych danych. To dużo wyżej od oczekiwań analityków rynku, którzy spodziewali się średnio 1,8-procentowego wzrostu.

W samym tylko kwietniu w stosunku do poprzedniego miesiąca ceny towarów i usług konsumpcyjnych wzrosły o aż 1,1 proc. Tak wysokiego skoku cen w sklepach nie było od listopada 2017 r."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)
23 godziny temu, jello napisał:

Slawuś żydożerca? Przecież w Polsce nie ma i nie było antysemityzmu.

nie wiem skąd przyszło Ci do głowy ,ze jestem antysemitą ?

wręcz przeciwnie

znając Twoje poglądy i nie tylko...

poddałem Ci prosty pomysł na zaistnienie w przestrzeni publicznej

podziękuj i do roboty ?

Gość

(Konto usunięte)

"Przewodniczący KE Jean-Claude Juncker, oceniając, że nie będzie polexitu, jeśli PiS wygra październikowe wybory, rozbił całą narrację kampanijną Koalicji Europejskiej" - podkreślił szef gabinetu prezydenta Krzysztof Szczerski. "Pokazało to, że Koalicja kreuje zafałszowany obraz"

https://fakty.interia.pl/polska/news-szczerski-ocena-junckera-rozbila-narracje-koalicji-europejsk,nId,2965596?parametr=zobacz_takze

Wzrusza twoja pracowitość w powtarzaniu gównianej PiSowskiej propagandy. Naprawdę.

Jeszcze podkreśl, że według PiS Polska jest sercem Europy.

Chyba tak, jak kiedyś ZOMO było bijącym sercem Partii.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Kaczyński jest potomkiem polskich królów. Niezwykli przodkowie prezesa!

Podczas z jednej z miesięcznic smoleńskich starsza kobiecina  klarowała, że Jarosław Kaczyński pochodzi od Bolesława Chrobrego, w związku z tym jest Piastem. , ale skąd jej się to wzięło?
Sprawę badał jakiś czas temu słynny genealog Miniakowski. Jak udowadniał, matka braci Kaczyńskich, Jadwiga Jasiewicz, była potomkinią XVI-wiecznej szlachcianki Zofii Dunin, która za pośrednictwem rodzin Koniecpolskich, Przerębskich i Szafrańców miała w żyłach nieco krwi Odrowążów. Protoplasta tej rodziny, żyjący w XIII wieku Dobiesław Sądowic, miał za żonę księżniczkę pomorską Zwinisława. Jej prababką była nieślubna córka księcia Bawarii i Saksonii Henryka XII Lwa. Jego babką zaś była Wulfhilda saska, córka Zofii węgierskiej. Matką Zofii była polska królewna Ryksa, córka Mieszka II, czyli… wnuczka Bolesława Chrobrego.
Jak widać, starsza pani miała rację co do pochodzenia prezesa.

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jeszcze podkreśl, że według PiS Polska jest sercem Europy.

nie ma znaczenia co na ten temat sadzi pis

Polska jest sercem Europy i najlepszym z krajów , które do wspólnoty dołaczyły

14 minut temu, slawek.xm napisał:

Kaczyński jest potomkiem polskich królów. Niezwykli przodkowie prezesa!

Podczas z jednej z miesięcznic smoleńskich starsza kobiecina  klarowała, że Jarosław Kaczyński pochodzi od Bolesława Chrobrego, w związku z tym jest Piastem. , ale skąd jej się to wzięło?
Sprawę badał jakiś czas temu słynny genealog Miniakowski. Jak udowadniał, matka braci Kaczyńskich, Jadwiga Jasiewicz, była potomkinią XVI-wiecznej szlachcianki Zofii Dunin, która za pośrednictwem rodzin Koniecpolskich, Przerębskich i Szafrańców miała w żyłach nieco krwi Odrowążów. Protoplasta tej rodziny, żyjący w XIII wieku Dobiesław Sądowic, miał za żonę księżniczkę pomorską Zwinisława. Jej prababką była nieślubna córka księcia Bawarii i Saksonii Henryka XII Lwa. Jego babką zaś była Wulfhilda saska, córka Zofii węgierskiej. Matką Zofii była polska królewna Ryksa, córka Mieszka II, czyli… wnuczka Bolesława Chrobrego.
Jak widać, starsza pani miała rację co do pochodzenia prezesa.

A moja rodzina korzenie swoje wywodzi wprost od Merowingów.
I co z tego?

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

11 minut temu, slawek.xm napisał:

Współczuję.....

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, traumeel napisał:

A moja rodzina korzenie swoje wywodzi wprost od Merowingów.
I co z tego?

moze jestes z tego dumny?

3 minuty temu, seniortelefono napisał:

Współczuję.....

wzajemnie

28 minut temu, slawek.xm napisał:

nie ma znaczenia co na ten temat sadzi pis

A ja myślałem że jądrem. Prawym.

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

A ja myślałem że jądrem. Prawym.

Zwykle jedno jądro wisi niżej od drugiego (zazwyczaj lewe). Jest to głównie spowodowane różnicami w strukturach naczyniowych po prawej i lewej stronie.

Tego lewego się trzymaj Jaro.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

41 minut temu, xniwax napisał:

Zwykle jedno jądro wisi niżej od drugiego (zazwyczaj lewe). Jest to głównie spowodowane różnicami w strukturach naczyniowych po prawej i lewej stronie.

Już dawno temu zauważyłem, że swoje zainteresowania lokujesz gdzieś niżej głowy ;-).

Jestem Europejczykiem.

Widzę, że masz problem.
Zacząłeś od cudzych jąder, kończysz na nie swojej głowie.
Kończysz?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Kaczyński jest w linii prostej potomkiem dinozaurów.

Dinozaurów karłowatych ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Tak żeby nikt nie miał wątpliwości że PiS to banda mściwych su***synów:

"Analityk Piotr Kuczyński poinformował, że nie będzie pracował już w Domu Inwestycyjnym Xelion, którego właścicielem jest Bank Pekao i w Grupie Pekao. We wpisie opublikowanym na LinkedInie ujawnił, że choć rozstanie jest za porozumieniem stron, to nie miał na tę decyzję wpływu. Wspomina też o tym, że powodem rozstania "był podobno wywiad", którego udzielił Business Insider Polska.

Chodzi o rozmowę na temat OFE, w której Kuczyński ocenił m.in., że "Dla emeryta jest to rozwiązanie neutralne. Dla budżetu doskonałe. Dla giełdy dramatyczne".

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, slawek.xm napisał:

Podczas z jednej z miesięcznic smoleńskich starsza kobiecina  klarowała, że Jarosław Kaczyński pochodzi od Bolesława Chrobrego, w związku z tym jest Piastem. 

On nie pochodzi tylko przyleciał wprost ze średniowiecza, co widać, słychać i czuć...

spacer.png

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

9 godzin temu, seniortelefono napisał:

Współczuję.....

Nie ma czego, głupota nie boli. Gdyby bolała to nasz kolega nie byłby w stanie jednego zdania napisać.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.