Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, jar1 napisał:

A za nimi służby, które mają na nich kwity.

Tylko na jednego nic nie ma, nie występuje w żadnych taśmach, aż dziw bierze. Święty za życia. I nie chodzi mi o tego, co spał do południa...

Dlatego tez winny, bo nie ma dowodow.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, sittek napisał:

Dlaczego wiec instytucja którą jest Kościół katolicki, gdzie masowo popełnia się przestępstwa, tuszuje się i mataczy, nie miałaby być tak samo potraktowana, odpowiedzialnością zbiorową?

księdza, ktory był w młodości molestowany przez innego księdza tez nalezy ukarać?

Ofiary pedofili , które dalej są katolikami  nalezy równiez ukarać za to ,że zostały zgwałcone lub molestowane?

poza tym "masowe przestępstwa" to tylko Twoje myslenie zyczenowe

Popiełuszkę, Tischnera Wyszyńskiego też bys ponownie pozbawił zycia na stosie tylko dlatego ,że sa wśród kleru przypadki pedofili?

jak ofiary przestana sie bac i juz sie zglaszaja znajdzie sie i na biskupow.Kwestia czasu jak na petza.Sa juz dorosli a jak sie dowiedza ze mozna odszkodowanie jak w stanach to bedzie tlum.

8 minut temu, slawek.xm napisał:

piełuszkę, Tischnera Wyszyńskiego też bys ponownie pozbawił zycia na stosie tylko dlatego ,że sa wśród kleru przypadki pedofili?

slawus nie kompromituj sie juz bo juz tego wystarczy.

12 minut temu, jar1 napisał:

Tylko na jednego nic nie ma, nie występuje w ża

Edytowane przez muls
5 minut temu, slawek.xm napisał:

księdza, ktory był w młodości molestowany przez innego księdza tez nalezy ukarać?

Ofiary pedofili , które dalej są katolikami  nalezy równiez ukarać za to ,że zostały zgwałcone lub molestowane?

Popiełuszkę, Tischnera Wyszyńskiego też bys ponownie pozbawił zycia na stosie tylko dlatego ,że sa wśród kleru przypadki pedofili?

Nikt tych co współpracowali z SB nie ukarał. Dlatego wiernym nic nie grozi.

Wyszyński powiadasz? To dlaczego Hermaszewski jednak został ukarany, choć SB-kiem nie był?

I nie pozbawił życia na stosie, nie jestem z waszej Świętej Inkwizycji,  a jedynie w ramach sprawiedliwości społecznej, tak ochoczo głoszonej przez KK i PIS- odebrał emeryturę i pozbawił honoru. Jeśli ktoś go nawet miał. Wystarczy.

I potem nie płacz że jesteś utożsamiany z pedofilami i uważany jesteś za ich adwokata. Twoje wypowiedzi dobitnie o tym świadczą. Strasznie wybiórczy jesteście w swych osądach- KATOLICY.

czyż to nie śmieszne?

10 minut temu, slawek.xm napisał:

Wiedział gdzie lezie i co mu tam grozi.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, muls napisał:

niedługo kazdego kto nosi sutannę lub habit bedziecie obrażac i pedofilić i skazywać choćby był porządnym i swiętym człowiekiem zacznijcie od papieża Franciszka za to ,ze walczy z pedofilią

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

edługo kazdego kto nosi sutannę lub habit bedziecie obrażac i pedofilić i skazywać choćby był porządnym i swiętym człowiekiem zacznijcie od papieża Franciszka za to ,ze walczy z pedo

6 minut temu, muls napisał:

jak ofiary przestana sie bac i juz sie zglaszaja znajdzie sie i na biskupow.Kwestia czasu jak na petza.

Lawina ruszyła i tego już nie da się zatrzymać. Już piSSowcy, którzy do tej pory wzywali do wstrzemięźliwości w oskarżeniach, spokojnej ocenie, daniu szansy, już z marszu zamykaliby łotrów w sutannach w więzieniach.

Na marginesie zaostrzenie prawa proponowana przez PIS-owców to jedna wielka ściema, gdyż nie ma tam słowa o duchownych i postaci kwalifikowanej ich czynu, ani o tym, że nawet jeśli wprowadzą zniesienie przedawnienia, prawo zacznie obowiązywać dopiero po jego podpisaniu przez prezydenta. Czyli i tak ci wszyscy OBECNIE podejrzewani o pedofilię będą BEZKARNI.

Cwane, prawda??

To jest właśnie PIS.

Zastanawiające jest to, że tradycja palenia kukły Judasza jednak  przetrwała mimo, że "„Rzuciwszy srebrniki ku przybytkowi oddalił się, potem poszedł i powiesił się”.

A pedofile w kościele mają zapewnione emeryturki i opiekę do śmierci...

3 minuty temu, sittek napisał:

edofilię będą BEZKARNI.

takze samo wiedza ze ofiary nie zglosza sie jak bedzie mozna sie o nich dowiedziec z internetu.Z listy pedofilow.

edofilię będą BEZKARNI. 

Edytowane przez muls
4 minuty temu, slawek.xm napisał:

niedługo kazdego kto nosi sutannę lub habit bedziecie obrażac i pedofilić i skazywać choćby był porządnym i swiętym człowiekiem zacznijcie od papieża Franciszka za to ,ze walczy z pedofilią

No i co przez te lata Franciszek w Polsce zrobił?

TOTALNIE NIC, bo polski Episkopat ma go w dupie, gdyż katabasy nadal robią co chcą.

Czy jakiś oficjel poniósł odpowiedzialność dyscyplinarną i karną? NIE.

I przy wsparciu PIS nie poniesie nigdy.

Gość

(Konto usunięte)

Wiedział gdzie lezie i co mu tam grozi.

upraszczasz i uogólniasz bo taka postawa pasuje do Twoich poglądów przeciwnika KK, którym jestes od wielu lat

obronę porządnych ludzi wśród kleru utożsamiasz z akceptacja przypadków pedofili

nie zauważasz ,że dla własnych uogólnień zaczynasz obrażać tych wiernych którym podobno z Twojej strony "nic nie grozi"

co przez te lata Franciszek w Polsce zrobił?

przeciez on tam na miejscu jako biskup tez to wiedzial i chronił swoich.A teraz modli sie.I caluje po raczkach.Slynny wpis w internecie  poslanki z Lubina czy Wroclawia ..Zgloszony do sadu kiedy napisala ze wybrali biskupa ktory jest umoczony.

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

zauważasz ,że dla własnych uogólnień zaczynasz obrażać tych wiernych którym podobno z Twojej strony "nic nie grozi"

Edytowane przez muls

Dokładnie muls, dokładnie.

Zero Ziobro może podnieść zagrożenie karą nawet do 100 lat pozbawienia wolności, ale w stosunku do duchownych NIC się nie zmieni, ponieważ Episkopat i cała ta czarna mafia nie zmienią swojego prawa. Będą pozorowane czynności, sprawienie wrażenia, że coś się robi. I nie zrobią nic. A politycy uwikłani w kontakty z klerem ( bo to jest tania tuba propagandowa) nie stworzą precedensu, aby zamykać swoich pryncypałów, których obecnie z uwielbieniem obcałowują po pierścieniach. Bo ci dużo o nich wiedzą, i gdy poczują się zagrożeni, nie będą trzymać ciekawostek w tajemnicy.

owszem trzydziesci lat ale bez przedawniania.Ziobro sie zerwał bo musial.Ale to mgielka jest.

Edytowane przez muls

Nie mowilem, ze wszystkich beda obwiniac, tych na dole, i tych na gorze. Wiare jako taka tez beda podwazac. Dostali amunicje. 

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

5 minut temu, slawek.xm napisał:

upraszczasz i uogólniasz bo taka postawa pasuje do Twoich poglądów przeciwnika KK, którym jestes od wielu lat

obronę porządnych ludzi wśród kleru utożsamiasz z akceptacja przypadków pedofili

nie zauważasz ,że dla własnych uogólnień zaczynasz obrażać tych wiernych którym podobno z Twojej strony "nic nie grozi"

Jeżeli ktoś świadomie wiąże swoją przyszłość ze skompromitowaną instytucją, powinien być świadomy zagrożeń.

Jeśli ktoś szedł do PZPR, a był uczciwym człowiekiem, bo wierzył w te brednie o socjalizmie, automatycznie stawał się komuchem. I tym komuchem pozostawał na zawsze.  Dlaczego więc duchowni mają być inaczej traktowani? Dość tej waszej agresywnej hipokryzji.

2 minuty temu, sittek napisał:

Jeśli ktoś szedł do PZPR, a był uczciwym człowiekiem, bo wierzył w te brednie o socjalizmie, automatycznie stawał się komuchem. I tym komuchem pozostawał na zawsze.  Dlaczego więc duchowni mają być inaczej traktowani? Dość tej waszej agresywnej hipokryzji.

A teraz bedziesz na tego komucha Cimoszewicza czy np Milera glosowal(nie ty, to tobie podobni). No bo trzeba Pis pograzyc, a kazda metoda dobra. Zgadza sie?

To tyle w kwestii hipokryzji.

O Kwachu nie wspomne, ale tez znamienne z punku widzenia twojego wpisu.

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, sittek napisał:

Jeżeli ktoś świadomie wiąże swoją przyszłość ze skompromitowaną instytucją, powinien być świadomy zagrożeń

takie wykłady już dawno w seminariach są, za Twoich czasów nikt nie ostrzegał?

Teraz, slawek.xm napisał:

Opowiadał mi jeden stary glina (pies, zeks, menda) o sprawie księdza pedofila z początku lat 1990. Ten ksiądz opiekował się upośledzonymi dziećmi. Przy okazji wykorzystywał je seksualnie w Polsce i w Szwecji w czasie wycieczek. Brandzlowały księdza, brały mu do buzi. Do końca.  Tę sprawę dano najmniej doświadczonemu gliniarzowi do prowadzenia. Spisał się co najmniej dobrze. Zgromadził super materiał dowodowy, ale nie umiał  przelać go na zarzuty. Poszedł z prośbą do doświadczonego kolegi. Ten napisał mu zarzuty. Rozszerzone. Czyli zamiast krótko, że molestował downa - napisał tak: dawał downowi... i kazał łykać (szeroki opis).

Ksiądz dostał 2,5 roku. Prokurator żądał tylko dwóch lat. Potem powiedział, że mógł pięciu. Wystarczy, że każdy robi swoje.

Akta tej sprawy były wynoszone podstępnie z komendy do księdza patrioty. Komendant, który to zrobił został później prokuratorem, wydalonym na koniec z tej instytucji za korupcję. 

@bubusia

Nie manipuluj moją wypowiedzią.

PIS- owcy są hipokrytami i zwykłymi politycznymi oszustami. Uprawiają w TVP czy PR propagandę sukcesu rodem z PRL, tak więc teraz jest im dużo bliżej do komuchów, niż komukolwiek z resztek lewicy.

@bubusia

PIS- owcy są hipokrytami i zwykłymi politycznymi oszustami. Uprawiają w TVP czy PR propagandę sukcesu rodem z PRL, tak więc teraz jest im dużo bliżej do komuchów, niż komukolwiek z resztek lewicy.

sittek, kto to napisal:

Jeśli ktoś szedł do PZPR, a był uczciwym człowiekiem, bo wierzył w te brednie o socjalizmie, automatycznie stawał się komuchem. I tym komuchem pozostawał na zawsze.

Nastepnym razem przemysl, co piszesz.

Edytowane przez bubusia

2 godziny temu, bubusia napisał:

No dobra BN, po co wertowac, jaki masz stosunek do Jezusa, a nawet maki jego, krotko i na temat?

A ja potem ci podrzuce pare twoich wpisow i skonfrontujemy.

Dobra, Bupek. Dawaj te moje "wpisy".

Bo "krótko i na temat" to Ci powiem tak:

Mój 'stosunek' do Jezusa jest oczywisty - pewien człowiek kiedyś żył (?), lubił ludzi, obserwował, przestrzegał, martwił się niepowodzeniami, pocieszał, był z nimi, jadł, pił, biesiadował... Potem umarł, jak wszystko we wszechświecie.

Ci, którzy Go znali, lubili i kochali jak przyjaciela - zaczęli tęsknić i o Nim opowiadać. Coraz więcej, coraz szerzej. Pisma wtedy (generalnie) nie znano - toteż bajędy się poprzez świat toczyły...

Aż nastał jeden skurwyyn z drugim....

I zrobili z tego fajnego Koleżki - bóstwo. 

Później zaś poszło "za ciosem". 

Tyle ode mnie, bardzo pokrótce.

Teraz Ty:

Piszesz - "...a nawet maki jego...".

Zważ. Ja nawet pisząc o Jezusie i Jego Matce (choć nie ufam starym klechdom) - staram się przestrzegać pewnych obyczajów i nie urażać Twej wiary.  Czasem mi się to nie udaje, bo jakże na poważnie przyjąć "pstryczek elektryczek" z Jezusem, lub Matki Boskiej odkręcaną głowę? I to nie jest śmieszne, zaznaczam.

A teraz - wal śmiało. 

Skonfrontujmy, jakoś rzekł, a i rękawicę cisnął. Bardzo proszę.

1 minutę temu, sittek napisał:

@bubusia

Najpierw w awatarze miałeś łańcuch sędziowski. Teraz masz wypasioną furę. Jesteś wiarygodny?

Gość

(Konto usunięte)

Dobrze ,ze połowa narodu mysli inaczej i zaglosuje na pis , zmieni sie konstytucję i będziesz musiał egzystowac w nowej MOJEJ rzeczywistości masz to jak w banku

...takie konstytucyjne demokratyczne prawo udupienia reszty społeczeństwa o innych poglądach politycznych zbiorowo i w majestacie prawa ?

40 minut temu, slawek.xm napisał:

Tradycyjne jezuickie odwracanie ogona i sprowadzanie wszystkiego do absurdu. Na którym roku seminarium tego uczą?

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Dobra, Bupek. Dawaj te moje "wpisy".

Bo "krótko i na temat" to Ci powiem tak:

Mój 'stosunek' do Jezusa jest oczywisty - pewien człowiek kiedyś żył (?), lubił ludzi, obserwował, przestrzegał, martwił się niepowodzeniami, pocieszał, był z nimi, jadł, pił, biesiadował... Potem umarł, jak wszystko we wszechświecie.

Ci, którzy Go znali, lubili i kochali jak przyjaciela - zaczęli tęsknić i o Nim opowiadać. Coraz więcej, coraz szerzej. Pisma wtedy (generalnie) nie znano - toteż bajędy się poprzez świat toczyły...

Aż nastał jeden skurwyyn z drugim....

I zrobili z tego fajnego Koleżki - bóstwo. 

Później zaś poszło "za ciosem". 

Tyle ode mnie, bardzo pokrótce.

Teraz Ty:

Piszesz - "...a nawet maki jego...".

Zważ. Ja nawet pisząc o Jezusie i Jego Matce (choć nie ufam starym klechdom) - staram się przestrzegać pewnych obyczajów i nie urażać Twej wiary.  Czasem mi się to nie udaje, bo jakże na poważnie przyjąć "pstryczek elektryczek" z Jezusem, lub Matki Boskiej odkręcaną głowę? I to nie jest śmieszne, zaznaczam.

A teraz - wal śmiało. 

Skonfrontujmy, jakoś rzekł, a i rękawicę cisnął. Bardzo proszę.

Ale  juz mi wyjasniles. Po prostu nie wierzysz w Jezusa w jakiego ja wierze. Sam to napisales. Nie uwazasz go za Boga i czasami zdarzy ci sie z tego powodu cos lekcewazacego napisac. Mnie to wystarczy. Jezeli traktujesz to jako pojedynek. To powiedzmy, ze wygrales.

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

Dobrze ,ze połowa narodu mysli inaczej i zaglosuje na pis , zmieni sie konstytucję i będziesz musiał egzystowac w nowej MOJEJ rzeczywistości masz to jak w banku

...takie konstytucyjne demokratyczne prawo udupienia reszty społeczeństwa o innych poglądach politycznych zbiorowo i w majestacie prawa ?

O, następne tego typu żałosne pierdy.

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, Zyzol napisał:

Najpierw w awatarze miałeś łańcuch sędziowski. Teraz masz wypasioną furę. Jesteś wiarygodny?

W awatar mogę sobie wstawić nawet gołą dupę i tak to nic nie zmieni. Szukacie haków? Macie problem z merytoryczną dyskusją, argumenty skończyły się?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.