Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Nie mówiłem?

?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

18 minut temu, bubusia napisał:

Proszę bardzo, na tyle stać frustrata

Z pewnością na więcej niż pachołka nowej partii robotniczo-chłopskiej.

Jestem Europejczykiem.

9 minut temu, bubusia napisał:

I tak oto frustracja odebrała rozum.

To mnie nie dziwi, według neoliberalnego guru, bodajże her Timmermansa - demokracja nie polega na zabezpieczeniu interesów większości ,a na obronie praw mniejszości.Taka to Panie jest Ichnia logika. Szkoda tylko ,że przy wyborach liczą na głosy większości.

No ale cóż, w lemingowej Europie inteligencja na poziomie rzodkiewki jest cool.?

Edytowane przez matoole

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

Oj frustracie, co ty bidulo poczniesz na jesieni

?

Do 747

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Z pewnością na więcej niż pachołka nowej partii robotniczo-chłopskiej.

Ależ się PiS-owskie kundelki ostatnio rozszczekały. Nowogrodzka ich ostro zagoniła do roboty.

Gość glazior

(Konto usunięte)
20 minut temu, jar1 napisał:

Czyżby bolszewia znowu wykopała prawaków?  ?

"W sieci pojawiło się pismo ankietera Ipsos, którego informacja – jeśli jest prawdziwa – przyznałaby rację osobom podejrzewającym fałszerstwo wyborcze podczas ostatnich uniowyborów. Okazuje się, że po wrzuceniu 912 kart wyborczych… wyjęto ich 1019!"

https://nczas.com/2019/05/30/wybory-do-parlamentu-europejskiego-zostaly-sfalszowane-mocne-oswiadczenie-ankietera-ipsos/

KtÓRE WYBORY ZOSTAŁY SFAŁSZOWANE TE Z 2014 ROKU CZY TE Z 2019 ROKU .Małe porównanie

1.Długi czas oczekiwania na pełne i oficjalne wyniki

Wybory samorządowe 2014 zostały przeprowadzone 16 listopada w niedzielę, jednak wyników nie poznaliśmy ani następnego dnia, ani we wtorek. Musieliśmy czekać na nie aż do soboty 22 listopada, czyli niemal tydzień. W tak długim czasie wiele można zmienić, a długie czekanie na wyniki samo nasuwa podejrzenia.

"""""""""""""""""""""""""""""""

2019 wyniki na drugi dzień

2. Bardzo dużo nieważnych głosów

Bardzo wiele głosów w wyborach samorządowych było nieważnych. Aż 17,93 proc. głosów w wyborach do sejmików wojewódzkich było nieważnych. Najwięcej w woj. wielkopolskim, bo 22,77 proc. Najlepiej w tej kwestii prezentuje się woj. podlaskie. Tam nieważnych głosów do sejmików oddano 14,57 proc.

2019 poniżej 1 %

3. Wydawanie przez komisje wypełnionych kart do głosowania

Wyjątkowo często dochodziło w wyborach samorządowych 2014 do pobierania od komisji kart wyborczych już z postawionymi krzyżykami. Jeśli ktoś zobaczył, że na jego karcie już jest krzyżyk, ale wcześniej sam zagłosował to głos automatycznie stawał się nieważny. Taka sytuacja miała miejsce choćby w komisji na warszawskim Mokotowie. „Głosowałem około godziny 13. Postawiłem krzyżyk przy swoim kandydacie i coś mnie tknęło, by obejrzeć też inne strony w książeczkach wyborczych. Na jednej z nich w książeczce do głosowania do rady Warszawy przy kandydatce jednego z ugrupowań zobaczyłem zaznaczony już krzyżyk” przyznał jeden z glosujących. Podobnie było choćby w Elblągu.

2019 brak

4. Gdzie zginęło 130 tysięcy głosów ze Śląska?

Wersja oficjalna była taka,że doszło do jakiejś pomyłki, że PiS ma 14 mandatów, a PSL ma siedem. I żeby to naprawić PKW wydała jakieś sprostowanie podając między innymi ile było głosów ważnych na Śląsku. I to się bardzo różniło,  bo tam był 1 mln 400 tys głosów z kawałkiem, a w tym protokole komisji wojewódzkiej był milion trzysta tysięcy. W tym momencie zerknęłam do kopii protokołu, który otrzymałam. No i tam był ewidentnie milion 400 tys. z kawałkiem. Różnica była rzędu 130 tys. głosów, więc była bardzo duża. Tym bardziej, ze chodziło o głosy ważne. Nagle zmniejszyła się ta liczba o 130 tys. Zauważyłam jeszcze inną rzecz. Protokół WKW to był inny protokół niż ten, który ja podpisywałam. Nie było ani podpisu mojego, ani wiceprzewodniczącej. Dlaczego to zrobiono bez mojej wiedzy? Bez zgody jakiejkolwiek? Przecież ja też pracowałam nad tym protokołem…

Rzekomą przyczyną, którą oddano oficjalnie było zdublowanie okręgu pszczyńskiego. Że ktoś dwukrotnie podliczył protokół. Ale niemożliwe, żeby jeden obwód pszczyński dał 130 tys. głosów ważnych. To przecież największe miasta nie mają tyle głosów ważnych. Bytom ma 130 tys. mieszkańców, to ile może być głosów ważnych, przy takiej frekwencji? 60 - 50 tys. ? Drugie tłumaczenie jakie do mnie dotarło, to że to były jakieś dane śmieciowe z exella.

2019  brak

Edytowane przez glazior
5 minut temu, jar1 napisał:

Ja tu jednak widzę spisek.

I na krowę i świnię.  Uważam, ze nie powinno się jednakowoż dyskryminować świń i też dać po 500+.

Też tak uważam.

A na kaczki jeszcze więcej.

To i tak smutne nieloty więc nalezy im się na pocieszenie.

1 minutę temu, matoole napisał:

To mnie nie dziwi, według neoliberalnego guru, bodajże her Timmermansa - demokracja nie polega na zabezpieczeniu interesów większości ,a na obronie praw mniejszości.Taka to Panie jest Ichnia logika. Szkoda tylko ,że przy wyborach liczą na głosy większości.

No ale cóż, w lemingowej Europie inteligencja na poziomie rzodkiewki jest cool.?

Jeżeli nie rozumiesz spraw oczywistych to zasługujesz aby cię do końca dni twoich trzymano za pysk.

Właśnie już nawet Tusk o bolszewii wspominał ostatnio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A Polska prawica też już tego doświadczyła i odczuła na własnej skórze. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
3 minuty temu, Bobcat napisał:

Jeżeli nie rozumiesz spraw oczywistych to zasługujesz aby cię do końca dni twoich trzymano za pysk

Możesz przyjechać do Poznania i sam spróbować - zaserwuję ci wielkopolską gościnność.

Ano wstyd, głosowała Poznaniem na SB-cki układ.

Edytowane przez matoole

1 godzinę temu, matoole napisał:

Dobrze chociaż ,że mieszkam w kraju ,które prowadzi śledztwo, podczas którego zginęli jego obywatele. Poprzednicy przyjęli rozkaz od Naczelnego Zwierzchnika Putina, że: " nic się nie stało i sprawę odpuścić! ". Rozkaz wykonano. Taka to była ta poprzednia władza - zawsze na kolanach i głowa nisko.

Pochwal się co w sprawie Smoleńska (poza kisielem w mózgach wyznawców) zrobił PiSowski reżim?

Dawaj śmiało!

Jestem Europejczykiem.

Jaro,no przecież sprawę przyblatował twój Tusk. Co Polska ma teraz zrobić? Ma wypowiedzieć ruskim wojnę? Ogarnij się, bo nawet relatywizowanie powinno mieć jakieś granice.

Edytowane przez matoole

16 minut temu, Bobcat napisał:

Ależ się PiS-owskie kundelki ostatnio rozszczekały

Przepraszam, czy mógłby mi ktoś przypomnieć kto tu ostatnio najwięcej pisze o kulturze języka?

1 minutę temu, jar1 napisał:

Nie da się ukryć, ze ostatnio to SBcki układ wygrał wybory...

Ty idź do lekarza, kto mordę na ulicy wydzierał broniąc SB-ków? Miedzy innymi dlatego jestem spokojny o jesienne wybory - Wy już tak lawirujecie, ze sami nie wiecie gdzie białe, gdzie czarne

5 minut temu, matoole napisał:

Jaro,no przecież sprawę przyblatował twój Tusk. Co Polska ma teraz zrobić? Ma wypowiedzieć ruskim wojnę? Ogarnij się, bo nawet relatywizowanie powinno mieć jakieś granice.

Tusk nie mój ci jest. Moja jest tylko żona, bo taką sobie wybrałem i wystarczy bym już nie próbował wybierać czegoś więcej.  ?\

Poczekajmy, ruskie tu same przyjdą i zrobią porządek. Konfederację już mamy. ?

Edytowane przez jar1
5 minut temu, matoole napisał:

Pochwal się co w sprawie Smoleńska (poza kisielem w mózgach wyznawców) zrobił PiSowski reżim?

Przecież miał prawie cztery lata czasu.

Dawaj śmiało!

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Dawaj śmiało!

Gdzie jest święty wrak.....!!!???? 

Rydzyk czeka co by go na medaliki i relikwie przerobić...!!

Edytowane przez jacekm22
2 minuty temu, matoole napisał:

Ty idź do lekarza, kto mordę na ulicy wydzierał broniąc SB-ków? Miedzy innymi dlatego jestem spokojny o jesienne wybory - Wy już tak lawirujecie, ze sami nie wiecie gdzie białe, gdzie czarne

Na ulicy to są dziwki, to ich miejsce pracy. Trochę kultury !  

Teraz, Jaro_747 napisał:
7 minut temu, matoole napisał:

Przecież miał prawie cztery lata czasu.

Dawaj śmiało!

Ty naprawdę masz jakieś problemy ze zrozumieniem prostego teksu. Nie wstyd ci tak się odsłaniać na publicznym forum?

1 minutę temu, jar1 napisał:

Na ulicy to są dziwki, to ich miejsce pracy. Trochę kultury !

7 minut temu, jar1 napisał:

Kultury też już nie ma. A będzie jeszcze gorzej. ?

Schizofrenia?

4 minuty temu, matoole napisał:

Schizofrenia?

To strach, ze znowu zabraknie papieru toaletowego i będę się musiał podetrzeć banknotem 20zł, jak kiedyś będąc w Pałacu Kultury ? 

A niby wszystko było dla ludu pracującego miast i wsi...

Edytowane przez jar1
5 minut temu, jar1 napisał:

To strach, ze znowu zabraknie papieru toaletowego i będę się musiał podetrzeć banknotem 20zł,

Nie ma obawy, "Wiosna" ma takich co takie sprawy załatwiają w parę minut.?

12 minut temu, matoole napisał:

Nie ma obawy, "Wiosna" ma takich co takie sprawy załatwiają w parę minut.?

Ja się na tym nie znam. Ani geje z ani kryptopedały z drugiej strony  to nie mój żywioł.  Ale  sam sobie rób jak chcesz :)

54 minuty temu, glazior napisał:

KtÓRE WYBORY ZOSTAŁY SFAŁSZOWANE TE Z 2014 ROKU CZY TE Z 2019 ROKU .

Wszystkie, k..., wszystkie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.