Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, skynyrd napisał:

A teraz powiesi się z rozpaczy w monitorowanej celi.

Całkiem możliwe, uplecie warkocz z własnych włosów, tak będzie to komentować PIC-TV. 

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Ludzi z forum znam tyko wirtualnie. Nie wypowiadam się personalnie. Podaję tylko ogólne przykłady z tendencji jakie występują w moim otoczeniu. Oczywiście mogło się zdarzyć że z jakimś negatywnym przykładem podawanym przeze mnie się Kolega zidentyfikował, ale to już nie jest moja wina.

Z niczym się nie zidentyfikowałem.

Zadałem ci pytanie bo pisałes o czyms konkretnym co widzisz na forum.

Czy tylko masz taki plugawy sposób dyskusji?

1 godzinę temu, glazior napisał:

Tej którą rządzi twardą ręką wasz działacz Giertych zwany pieszczotliwie koniem?

Przespałeś ładnych parę lat. Jak masz taką orientację w rzeczywistości to nic dziwnego, że wypisujesz kosmiczne pierdoły.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

To chyba można już kwalifikować jako nękanie mojej osoby. Przecież już raz napisałem że piszę bez personalnego adresu

Ok, czyli rzucasz oszczerstwami bez konkretnego adresata. Bomba.

I jaki wrażliwiec pisze o nękaniu:)

1 godzinę temu, jezz napisał:

I jaki wrażliwiec pisze o nękaniu:)

Posłuchaj sobie Yes-ów z Montreux to może też zostaniesz wrażliwcem ;-).

3 godziny temu, glazior napisał:

Płaca Minimalna w 2020 roku Stawki Brutto i Netto 11.06.2019 Ile na rękę? Ministerstwo proponuje wzrost do 2450 zł brutto miesięcznie

Jeszcze żeby tak ministerstwo płaciło to minimum ze swojego konta. Niestety oni tylko zarządzili. Żadnych konsekwencji swojego zarządzenia nie wyczuwają, jak w stadninie koni w Janowie, też zarządzili. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

10 minut temu, Lech36 napisał:

Posłuchaj sobie Yes-ów z Montreux to może też zostaniesz wrażliwcem ?.

Dziękuję ale jestem zajęty. Zbieram truskawki.:)

Poza tym nie wychodzę poza kanon disco polo.

13 minut temu, Lech36 napisał:

Posłuchaj sobie Yes-ów z Montreux to może też zostaniesz wrażliwcem ?.

Jeszcze żeby tak ministerstwo płaciło to minimum ze swojego konta. Niestety oni tylko zarządzili. Żadnych konsekwencji swojego zarządzenia nie wyczuwają, jak w stadninie koni w Janowie, też zarządzili. 

Jak to dobrze, że wcześniej ministerstwo wypłacało ze swojego konta.

18 minut temu, jezz napisał:

No tak, to co innego.

19 minut temu, jezz napisał:

Tylko że na tym koncie mieli pieniądze nie swoje. Mogli je spożytkować dużo, dużo lepiej, ale czego się spodziewać ekipie prymitywów od rozpierduchy?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

25 minut temu, jezz napisał:

Dziękuję ale jestem zajęty. Zbieram truskawki.:)

Powiedz Kolego, po chudego byka to wypisujesz? Nudzisz się?

Przecież wiadomo, że Ministerstwo nie wypłaca płacy minimalnej. Ale jego decyzje mają wpływ na tysiące przedsiębiorców.

Niestety rząd PiS ma głęboko w dupie wszystkie dotychczasowe zasady i takich rzeczy z nikim nie konsultuje, ani z przedstawicielami pracowników ani z przedstawicielami pracodawców. Może o tym byś słowo napisał?

Jestem Europejczykiem.

32 minuty temu, jar1 napisał:

A truskawki i tak kilkukrotnie droższe niż rok temu.

Nie tylko truskawki.

Ja mam wrazenie, ze niektorym pasowaloby, gdyby minimalna byla tak z 1000zl, emerytalny tak z 75 lat, 0 socjala, wtedy moznaby sie dobrze przygotowac na nadchodzacy, blizej nieokreslony kryzys.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, bubusia napisał:

Ja mam wrazenie, ze niektorym pasowaloby, gdyby minimalna byla tak z 1000zl, emerytalny tak z 75 lat, 0 socjala, wtedy moznaby sie dobrze przygotowac na nadchodzacy, blizej nieokreslony kryzys.

Co stoi na przeszkodzie ustalić minimalną na 5000 zł? Przecież ten co ustala nie wypłaca tego, więc może ustalić co chce?

10 minut temu, bubusia napisał:

Typowe PiSowskie pierd...nie. - "ja mam wrażenie".

A ja mam wrażenie, że mógłbyś zacząć więcej używać mózgu, to w końcu dar boży, a ty go traktujesz jakby był lewackim wymysłem.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

No tak, to co innego.

Tylko że na tym koncie mieli pieniądze nie swoje. Mogli je spożytkować dużo, dużo lepiej, ale czego się spodziewać ekipie prymitywów od rozpierduchy?

Jak to dobrze, że poprzednicy mieli swoje, np. z OFE, nueprawdaż?

Dobra zmiana Kempa (całokształt) chociazby za stanowisko na którym tyłek do monstrualnych wymiarów wyrósł....a jakie od spraw uchodźców ( teraz ona nimi została do Brukselki niebożątko uciekło...) ...Kempa chyba jeszcze cosik ma za paznokciami w sprawie zamordowanego człowieka na komisariacie we Wrocławiu cos z kolesiostwem w komisariacie związanym ale ...

Witek(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Idol Pisowców pos-linka Pawłowicz obok Kempy kolejny mocny filar chyba nawet Egon wie kto to jest ...

kolejna gwiazda ta co sie niepełnosprawnymi "interesowała" w czasie Ich protestu  pos-linka Krynicka

dla pisowców przypominajka (

Ukryta Zawartość

no i Becia czyli nam sie to należało kolejne stanowisko specjalnie stworzone do dojenia kraju za nic ...czyli kładziemy asfalt do chałupy bo ....tez sie należało  aa jeszcze cos z kasa dla mezusia z UE ale nie chce mi sie tego szukać

z dedykacja dla skynyrd-a  dawno go nie było wiec człek nie obeznany....

Na deser Pos-linka Kruk czyli jak

3 godziny temu, skynyrd napisał:

No właśnie jest. Wg mojego rankingu, po Komorowskim, Petru, Kopacz i Suskim, plasuje się na piątym miejscu.

być abstynentkom w sejmie serial cos tam cos tam

to były na razie Pos-linki za niewielką dopłatą Posłów tez listę da sie zrobi( bedą rarytasy Sasin mój ulubieniec np ? )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1
6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Typowe PiSowskie pierd...nie. - "ja mam wrażenie".

A ja mam wrażenie, że mógłbyś zacząć więcej używać mózgu, to w końcu dar boży, a ty go traktujesz jakby był lewackim wymysłem.

Typowe pierd.... niemyslacego totala opozycjonisty, ktory probuje uchodzic za Europejczyka. Nic w temacie, wszystko o rozmowcy. Klasyka.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Powiedz Kolego, po chudego byka to wypisujesz? Nudzisz się?

Przecież wiadomo, że Ministerstwo nie wypłaca płacy minimalnej. Ale jego decyzje mają wpływ na tysiące przedsiębiorców.

Niestety rząd PiS ma głęboko w dupie wszystkie dotychczasowe zasady i takich rzeczy z nikim nie konsultuje, ani z przedstawicielami pracowników ani z przedstawicielami pracodawców. Może o tym byś słowo napisał?

A to już jest ustalone?

Widzę, ze dyskutant nie zna ustawy.

53 minuty temu, jezz napisał:

Jak to dobrze, że poprzednicy mieli swoje, np. z OFE, nueprawdaż?

Jak to dobrze, że PiS to wszystko odkręcił :-))).

16 minut temu, jezz napisał:

A to już jest ustalone?

Widzę, ze dyskutant nie zna ustawy.

Widzę, że wszedłeś w tryb odwracania kota ogonem.

Jestem Europejczykiem.

Im więcej dowiaduję się o sprawie Falenty tym bardziej mi ta sprawa śmierdzi. Co Koledzy myślą na ten temat?

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Widzę, że wszedłeś w tryb odwracania kota ogonem.

Widzę, że nie wiesz jakie są terminy.

51 minut temu, jar1 napisał:

To już szaber ?

Współwłasność?

10 minut temu, jezz napisał:

Widzę, że nie wiesz jakie są terminy.

Do gaziora z tymi pretensjami. Jego zapytaj o szczegóły.

Jestem Europejczykiem.

19 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Właśnie teraz jest podobnie, jak za epoki Gierka. Zarówno on jak i PiS nie martwią się wcale przyszłością. Rozdają na prawo ilewo - byleby tylko utrzymać władzę. Czynią podobnie jak Pierwszy Sekretarz PZPR, kiedy pożyczał na potęgę, by zapewnić dobrobyt ludu pracującego. Lecz, zdają się nie zauważać faktu, iż za jakiś czas przyszedł kryzys, a potem natąpił krach... 

Zdecydowanie się z Tobą nie zgadzam - Gierek pożyczał pieniądze, żeby je wykorzystać dla unowocześnienia kraju, teraz pożyczają, żeby korumpować nierozgarniętych wyborców i samem się obłowić, a resztę pieniędzy rozpieprzyć. Zresztą porównanie długów Edwarda Gierka do długów zaciągniętych przez wszystkie ekipy po 1989 r. to porównanie jak mrówki ze słoniem..  NB gdyby nie inwestycje z czasów PRL to ani PO, ani PiS nie mieliby czego sprzedawać. Polecam Kolegom lekturę książki "Wielki Przekręt" - bardzo pouczająca. A co do pisiaków - wystarczy zobaczyć, co oni planują kupić dla wojska.  Przy hipotetycznym konflikcie z Rosją jeden system S400 czy S500 pokrywa zasięgiem całą Polskę, więc  np.  F35 może polata 10 minut, a może tylko parę chwil. 

7 godzin temu, glazior napisał:

(...)Ministerstwo proponuje wzrost do 2450 zł brutto miesięcznie

Ukryta Zawartość

Tu sobie Kolego poszukaj bo ja już straciłem orientację o co ci chodzi, co ci przeszkadza, kogo się czepiasz i dlaczego.

Bo mojego wpisu tradycyjnie nie zrozumiałeś, ale mogę ci w prostych zdaniach wytłumaczyć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

A to też kuriozalne prawo uchwalone przez tłumoków. Ręce opadają. 

"W czwartek weszły w życie zmiany w Prawie farmaceutycznym przygotowane przez Ministerstwo Sprawiedliwości. Przewidują one, że apteka może sprzedać lek wyłącznie w celu bezpośredniego zaopatrywania ludności, czyli dla pacjenta. Konfederacja Lewiatan i Związek Pracodawców Aptecznych PharmaNET podkreślają, że nowe przepisy uniemożliwią dalszą sprzedaż leków domom opieki społecznej. Prawnicy dodają, że katalog podmiotów, które nie będą mogły kupić leków jest o wiele szerszy, bo może dotyczyć także schronisk dla zwierząt, lecznic weterynaryjnych i fundacji prowadzących domy pomocy."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

42 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Tu sobie Kolego poszukaj bo ja już straciłem orientację o co ci chodzi, co ci przeszkadza, kogo się czepiasz i dlaczego.

Bo mojego wpisu tradycyjnie nie zrozumiałeś, ale mogę ci w prostych zdaniach wytłumaczyć.

A co tu do rozumienia jak nie wiesz o czym piszesz.

Do 15 czerwca są propozycje a potem konsultacje. Czy uważasz, że jest inaczej?

Możesz to napisać w prostych zdaniach.

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

A tu poczytaj siebie.

Edytowane przez jezz
1 minutę temu, jezz napisał:

A co tu do rozumienia jak nie wiesz o czym piszesz.

Do 15 czerwca są propozycje a potem konsultacje. Czy uważasz, że jest inaczej?

Możesz to napisać w prostych zdaniach.

Już piszę w prostych zdaniach, żebyś nie musiał pytać po trzy razy.

11.06 - W 2020 r. płaca minimalna wynosić będzie 2450 zł. To wzrost o 700 zł od początku naszych rządów. To projekt, którego nie zapowiadaliśmy, a z którego jesteśmy dumni. To nasze 700 plus - podkreślił premier w nagraniu opublikowanym na Twitterze. 

Znaczy się Mateuszek ogłasza, że płaca wynosić będzie tyle a tyle. Sam powiedział, że projekt nie był zapowiadany.

Dopiero Rzecznik rządu przypomniał sobie że jest coś takiego jak rada Dialogu Społecznego, bo dodał "Oczywiście propozycja ta podlega jeszcze konsultacjom w ramach Rady Dialogu Społecznego, więc to nie musi być kwota, która ostatecznie będzie, aczkolwiek w naszym przekonaniu to jest kwota minimalna, która faktycznie powinna obowiązywać w przyszłym roku."

Związki zawodowe i pracodawcy dowiedzieli się o propozycji z Twittera. Pytany przez dziennikarza przedstawiciel związku pracodawców najpierw długo myślał, a później powiedział, że za czasów PiS dialog jest w zaniku, rząd nie jest nim zainteresowany, dobrych rad też nie przyjmuje. Co mówili związkowcy nie wiem.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.