Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, soundchaser napisał:

Mam kilku "kumatych" znajomych (czytaj - naprawdę inteligentnych), którzy zachowują się jakby im sekta zrobiła pranie mózgów
i nic do nich nie dociera, czyli oni dalej wierzą, że PiS to najlepsze co Polskę spotkało.

Jestem szczerze ciekaw jakich argumentów używają.

19 minut temu, Lech36 napisał:

Służba dla narodu wymaga poświęceń a nie przebywania blisko od domu albo w domu. 

To się poświęcał. Nie każdy chce pracować w Bieszczadach.

41 minut temu, Lech36 napisał:

W PiS takich nierobów jest w bród, więc jeżdżą/latają w szerz i wzdłuż kraju. Dojna zmiana w całej krasie.

Opozycja też obiecywała, ze będą przed wyborami jeździć/ latać w szerz i wzdłuż kraju.

A polecieli na wakacje.

Edytowane przez jezz
1 minutę temu, jezz napisał:

To się poświęcał. Nie każdy chce pracować w Bieszczadach.

Jak tam inwestycja w stadninę w Janowie, stadnina przechodzi teraz przewidywany przez Prezesa okres pogorszenia koniunktury (przewidywany dla Polski), ale potem jak wystrzeli to klękajcie narody (Polska chyba też) ;-):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

16 minut temu, Lech36 napisał:

Jak tam inwestycja w stadninę w Janowie,

A w której części Bieszczadów sie mieści ta stadnina?

Poza tym chyb nie jest notowana na giełdzie więc w nią nie inwestuję.

Chyba, że jest, wiesz coś na ten temat?

Edytowane przez jezz

No, ale stary marszałek był żegnany oklaskami na stojąco przez kumpli z PiS. Nawet prezes mu pozwolił sobie uścisnąć ręce. W sumie nie dziwi. Biorą i nie płacą, to standard.

31 minut temu, Lech36 napisał:

stadnina przechodzi teraz przewidywany przez Prezesa okres pogorszenia koniunktury (przewidywany dla Polski)

Wczoraj wg dziennika telewizyjnego dowiedziałem się:

1. imperialistyczny Zachód, w tym szczególności Niemcy przeżywają obecnie duży regres gospodarczy;

2. co wcale negatywnie nie wpływa na nasz eksport i gospodarkę, która ma świetnie (w przeciwieństwie do Zachodu co kilkakrotnie podkreślano);

3. no i mamy poduszki zabezpieczające na wypadek gdyby jakimś przypadkiem i nasz dopadł kryzys. Tą poduszką jest np. program "zerowy PIT";

4. Podkarpacie to polskie gospodarcze eldorado, w którym otwarto właśnie najnowocześniejszą w Europie fabrykę ram do rowerów (aż dziw bierze, że bezpośrednio nie połączono tego z lotami Kuchcińskiego).

Komentarz pozostawiam czytającym.

Godzinę temu, Meloman napisał:

Jestem szczerze ciekaw jakich argumentów używają.

Gadają jak pisowcy. Wszystko są w stanie wytłumaczyć tak, by bronić PiS, a krytykować opozycję.
Przykładem jest to jak oceniają wiarygodność informacji podawanych w TV - TVN kłamie i w zajadły sposób atakuje naszą władzę,
a TVP prostuje te informacje i podaje w sposób bardzo kulturalny i stonowany.

Jak widać wszystko można sobie wytłumaczyć w dowolny sposób, aby wierzyć w to, że ma się rację...coś jak technicy - sceptycy w wątku audio-mity. ?

Do meloman odnosnie ost. postu.

No moj komentarz jest taki, ze mocno ubarwiasz, chociazby slowa: imperialistyczny, eldorado, poduszki zabezpieczajace, swietnie w stosunku do zachodu.  Nie ogladalem, ale jakos nie sadze, zeby w stosunku do zachodu padlo okreslenie 'imperialistyczny"

9 minut temu, soundchaser napisał:

Gadają jak pisowcy. Wszystko są w stanie wytłumaczyć tak, by bronić PiS, a krytykować opozycję.
Przykładem jest to jak oceniają wiarygodność informacji podawanych w TV - TVN kłamie i w zajadły sposób atakuje naszą władzę,
a TVP prostuje te informacje i podaje w sposób bardzo kulturalny i stonowany.

Jak widać wszystko można sobie wytłumaczyć w dowolny sposób, aby wierzyć w to, że ma się rację...coś jak technicy - sceptycy w wątku audio-mity. ?

Oczywiscie, ze taki TVN jest skrzywiony na krytyke rzadu. Podobnie jak TVP na krytyke opozycji. I jedni i drudzy sa malo wiarygodni, a glownym celem jest nakrecenie niecheci do strony przeciwnej. Trzeba byc naprawde slepym, zeby tego nie widziec.

Zeby oddac sprawiedliwosc, na pewno TVN jest w tym subtelniejszy. Ale summa summarum robi to samo, i w tym samym celu.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

34 minuty temu, bubusia napisał:

Zeby oddac sprawiedliwosc, na pewno TVN jest w tym subtelniejszy. Ale summa summarum robi to samo, i w tym samym celu.

Tak, zwłaszcza ostatnio, ale ja się TVN wcale nie dziwię, kiedy z ciekawości w tym miesiącu kilka razy na chwilę obejrzałem dziennik telewizyjny.

Ale kampanią negatywną z partią rządzącą się nie wygra.

EDIT:

A dzisiaj bliżej nam czasu zaraz po II WŚ. Kiedy rządził sojusz robotniczo-chłopski, hasłem przewodnim był "zapluty karzeł reakcji", a inteligencja została zepchnięta całkowicie na margines.

No bo tak szczerze - znajdźcie mi jakiś prawdziwy autorytet (nie będący politykiem) lub przynajmniej znaną i cenioną przez ogół osobę publiczną, który popiera obecnie rządzących.

2 godziny temu, jezz napisał:

A w której części Bieszczadów sie mieści ta stadnina?

Żeby inwestować nie trzeba mieszkać obok obiektu w który się inwestuje. Wystarczy wprowadzić do stadniny kasę a oni już ją właściwie użyją do powstania z kolan. Chyba.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

24 minuty temu, Lech36 napisał:

Żeby inwestować nie trzeba mieszkać obok obiektu w który się inwestuje. Wystarczy wprowadzić do stadniny kasę a oni już ją właściwie użyją do powstania z kolan. Chyba.

Widzę, ze znowu udajesz wiesz kogo.

Rozmawialiśmy przez  chwilę o Bieszczadach ale ty tradycyjnie zmieniłeś temat, stąd moje pytanie.

Drugą część wpisu widzę, że pominąłeś i piszesz o czymś co mnie nie interesuje w świetle tego co napisałem.

A jak tam pogoda w Smoleńsku?

34 minuty temu, Lech36 napisał:

Wystarczy wprowadzić do stadniny kasę a oni już ją właściwie użyją do powstania z kolan. Chyba.

Nie wiem, to ty się znasz na inwestowaniu.

"Marszałek Elżbieta Witek w Sejmie: Obrazić mnie może ktoś, z kim się liczę"

Mam dziwne wrażenie, że Witek jest aktywnym uczestnikiem dyskusji na tym forum.

Bobcat, to ty??

2 godziny temu, bubusia napisał:

Oczywiscie, ze taki TVN jest skrzywiony na krytyke rzadu. Podobnie jak TVP na krytyke opozycji. I jedni i drudzy sa malo wiarygodni, a glownym celem jest nakrecenie niecheci do strony przeciwnej. Trzeba byc naprawde slepym, zeby tego nie widziec.

Właśnie przyrządzając sobie szopską sałatkę w kuchni miałem włączony telewizorek na TVP-1 i chcąc nie chcąc słuchałem wiadomości od 19:30.
Właściwie od samego początku do końca to nieustanne próby oczerniania opozycji i wybielanie siebie.
Podsumowanie dymisji Kuchcińskiego polegało na tłumaczeniu, że marszałek prawa nie złamał, że ludzie z podkarpacia bardzo cenili sobie jego wizyty, stoją za nim murem i bardzo mu współczują oraz na przypomnieniu podobnych nadużyć za czasów rządów PO (jak to Tusk, czy Kopacz latali sobie gdzie chcieli jeszcze więcej, ale obecna opozycja tego nie pamięta i się tego nie wstydzi - umiejętnie zmanipulowane wywiady z wyrwanymi z kontekstu zdaniami). Czyli przeciętny obywatel powinien z tego wysnuć wniosek, że tak naprawdę to ta wstrętna opozycja niesłusznie oskarżyła naszego marszałka, bo on przecież prawa nie złamał, a latał załatwiać pilne sprawy mieszkańcom podkarpacia, natomiast za PO to się latało na wycieczki za pieniądze podatników i to nieporównywalnie więcej.

22 minuty temu, soundchaser napisał:

Właśnie przyrządzając sobie szopską sałatkę w kuchni miałem włączony telewizorek na TVP-1

Nie lepiej posluchać Yes?

23 minuty temu, soundchaser napisał:

polegało na tłumaczeniu, że marszałek prawa nie złamał, że ludzie z podkarpacia bardzo cenili sobie jego wizyty, stoją za nim murem i bardzo mu współczują oraz na przypomnieniu podobnych nadużyć za czasów rządów PO (jak to Tusk, czy Kopacz latali

Sound, dwa dni temu pisałem, że taki będzie finał.

4 minuty temu, jezz napisał:

Nie lepiej posluchać Yes

W kuchni mam tylko mały telewizorek 10 calowy, sprzętu audio nie mam. ?

6 minut temu, jezz napisał:

Nie lepiej posluchać Yes?

Sound, dwa dni temu pisałem, że taki będzie finał.

No to miałeś rację.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

W kuchni mam tylko mały telewizorek 10 calowy, sprzętu audio nie mam. ?

To chociaż włącz trójkę i posłuchaj  Niedźwieckiego. Też media narodowe.?

4 minuty temu, jezz napisał:

To chociaż włącz trójkę i posłuchaj  Niedźwieckiego. Też media narodowe.?

Niedźwiecki o tej porze to już śpi. ?

56 minut temu, soundchaser napisał:

Właśnie przyrządzając sobie szopską sałatkę w kuchni miałem włączony telewizorek na TVP-1 i chcąc nie chcąc słuchałem wiadomości od 19:30.

Jak widać szopska sałatka niezdrowa jest. Na głowę znaczy. Unikałbym. Może paprykarz z puszki, można otworzyć w pokoju? Brzuch będzie protestował, ale głowa podziękuje ?

nagrywamy.com

31 minut temu, przemak napisał:

Jak widać szopska sałatka niezdrowa jest. Na głowę znaczy. Unikałbym.

Niezdrowa, bo słucham wiadomości jak ją przyrządzam? ?
A może znów nie zrozumiałem?

34 minuty temu, przemak napisał:

Może paprykarz z puszki, można otworzyć w pokoju? Brzuch będzie protestował, ale głowa podziękuje ?

Szczeciński? Jadałem w czasach PRL i smakował mi nawet. Ani brzuch, ani głowa nie protestowały. ?

5 minut temu, soundchaser napisał:

słucham wiadomości jak ją przyrządzam

Właśnie. W sumie jakbyś nie zjadł kolacji to nawet zdrowiej. 

nagrywamy.com

16 minut temu, soundchaser napisał:

Szczeciński? Jadałem w czasach PRL i smakował mi nawet. Ani brzuch, ani głowa nie protestowały. ?

Dalej pycha, jak parówki?

21 minut temu, przemak napisał:

Właśnie. W sumie jakbyś nie zjadł kolacji to nawet zdrowiej. 

Ty się o moje zdrowie nie martw. Ja wiem jak o nie zadbać.

12 minut temu, jezz napisał:

Dalej pycha, jak parówki?

Ale parówki tylko z byczych kutasów. Innych nie jadam. ?

3 minuty temu, soundchaser napisał:

wiem jak o nie zadbać.

Nie wiesz, bo oglądaniem tej telewizji przed snem na pewno sobie szkodzisz. Nie włączaj ?

nagrywamy.com

2 minuty temu, przemak napisał:

Nie wiesz, bo oglądaniem tej telewizji przed snem na pewno sobie szkodzisz. Nie włączaj ?

Spoko. Ja tylko słucham i wyciągam wnioski, a później idę słuchać Yes i dopiero idę spać. ?

13 minut temu, soundchaser napisał:

Spoko. Ja tylko słucham i wyciągam wnioski, a później idę słuchać Yes i dopiero idę spać. ?

To tak się mówi, ale to się kumuluje w organiźmie, to zło. Sam nie wiesz jak i co potem. 

nagrywamy.com

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.