Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, osimar napisał:

Bezrefleksyjnie powtarzasz te reżimowe pierdy.

Takie mają przedwyborcze rozkazy, powtarzać "reżimowe pierdy".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

5 godzin temu, osimar napisał:

Tak bubusia. Trochę argumenty skończyły się, a mentalność? Czyż to komuchy nie wyśmiewały RWE i podważały jej istnienie?

Jeżeli jesteśmy przy mentalności. Kilka stron wcześniej wstawiałem link do artykułu o powiązaniach ze światem przestępczym wysokiego, lokalnego polityka PiS z Białegostoku. Teraz na jaw wychodzi przeszłość obecnego prezesa NIK

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przepraszam bardzo, ale tak ma wyglądać ta odnowa moralna polskiego społeczeństwa? Ja pie..... instytucjonalny hejt, powiązania z grupami przestępczymi, marnowanie państwowych pieniędzy (PFN), dwie wieże, KFN  czy "rodzina na swoim". Trochę dużo tego, żeby mówić o odnowie moralnej ? Ale jak to mówi Kurski " ciemny lud to kupi"

a co towarzysz bertold nowa afere odnalazl ? moze tym razem co cos wiecej niz paru debili przy ognisku w lesie ?

eeeeee nie to znowu ten sam poziom - robienie wiedel i igly

z drugiej strony jak zobaczylem tego bertolda jak wyglada taki ulizany z ta broda - w slusznie minionych czasach zroiblby kariere w nkwd albo sb-cji swietnie by sie tam odnalazl razem w polowa ideologow z tvn

Ukryta Zawartość

Teraz, bubusia napisał:

Np TVN, i nie chodzi tylko o finansowanie, chodzi o przekaz, sprzyjanie danej opcji, takze nie pal glupa.

Oglądam TVN, PiS-u jest tam od cholery i ciut, ciut. Gęba Prezesa co dzień straszy z ich wiadomości. Nikt nie manipuluje materiałem filmowym z różnych uroczystości. To telewizja prywatna należąca w dużym stopniu do firm amerykańskich. TVP w całości należy do PiS.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 minutę temu, bubusia napisał:

PO, KO, PSL, jeszcze lewica. Pozwol, ze wybiore kilka. Np TVN, i nie chodzi tylko o finansowanie, chodzi o przekaz, sprzyjanie danej opcji, takze nie pal glupa. Z pisanych np slynne GW. Przekaz chyba oczywisty. Wiadomo jaki swiatopoglad reprezentuja. Takze daruj sobie te uwagi o pierdolach. Wszystkie wieksze prywatne sa, a na pewno byly, chcoiaz Polsat tez mozna zaliczyc, sa w lapach opcji antypisowskiej. Jakby tak sobie mogli jeszcze poradzic z TVP(patrz wypoeidz Wajdy), to by dopiero byla przewaga.

bubusia jaja sobie robisz. Prywatne media które są prodemokratyczne porównujesz do reżimowych? Ten sam punkt widzenia nie oznacza przejęcia mediów. Nie oznacza, że jakoakolwiek parti tymi mediami steruje. Naprawdę jak pelikanom, wrzucają Wam wszystko do tych biednych mózgów a Wy prosicie o jeszcze.

P.S. może jeszcze powiesz, że opozycja przejęła ONZ, Watchdog, Kongres Amerykański, KE, PE, Komisję Wenecką czy TSUE. Bo to są instytucje wspierające demokrację.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

5 minut temu, Lech36 napisał:

Takie mają przedwyborcze rozkazy, powtarzać "reżimowe pierdy".

Spisek wszedzie sPISek, tylko dlatego wygrali nie ci co POwinni.

dieu est tres fin

5 minut temu, ohmygod napisał:

a co towarzysz bertold nowa afere odnalazl ? moze tym razem co cos wiecej niz paru debili przy ognisku w lesie ?

eeeeee nie to znowu ten sam poziom - robienie wiedel i igly

z drugiej strony jak zobaczylem tego bertolda jak wyglada taki ulizany z ta broda - w slusznie minionych czasach zroiblby kariere w nkwd albo sb-cji swietnie by sie tam odnalazl razem w polowa ideologow z tvn

oj bolą te media które pokazują zeszmacenie Waszych idoli;-) Jak merytorycznie się nie da, to trzeba obrzucić błotem. Poczekaj, jak to się nazywało? Nie bolszewizm?

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

23 godziny temu, Lech36 napisał:

Właśnie wysłuchałem sobie płyty "Dissolution", grupy The Pineapple Thief" wersja na BD 24/96. Było super, głośność koncertowa (sąsiedzi nieobecni). Żaden PiS-owski fundamentalista nie jest w stanie teraz wyprowadzić mnie z błogiego stanu szczęścia.  

ja wole your wilderness - fantastycznie nagrany krazek 

7 minut temu, osimar napisał:

bubusia jaja sobie robisz. Prywatne media które są prodemokratyczne porównujesz do reżimowych? Ten sam punkt widzenia nie oznacza przejęcia mediów. Nie oznacza, że jakoakolwiek parti tymi mediami steruje. Naprawdę jak pelikanom, wrzucają Wam wszystko do tych biednych mózgów a Wy prosicie o jeszcze.

P.S. może jeszcze powiesz, że opozycja przejęła ONZ, Watchdog, Kongres Amerykański, KE, PE, Komisję Wenecką czy TSUE. Bo to są instytucje wspierające demokrację.

A czy to partia musi sterowac. Wystarczy, ze ma sie przyjaciol. Zapomniales o wypowiedzi pana Wajdy. Ty naprawde jestes taki naiwny, czy tylko udajesz. Moze jeszcze napisz, ze Schetyna nie steruje TVNem i jest to dowod na bezstronnosc, hehe

Co do miedzynarodowych, opozycja ulokowala sie w kregach sprawujacych wladze w tychze- Unia. I generalnie jedzie ich przekazem. Patrz np ACTA2.  Widziales jak pieknie zaglosowali. Nie dostrzegasz tego?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

13 minut temu, sterreydon napisał:

Spisek wszedzie sPISek, tylko dlatego wygrali nie ci co POwinni.

To też reżimowe pierdy. Najlepsze pierdy PiS produkował w komisjach smoleńskich. Tam Antoni i jego "naukowcy" dokonali prawdziwego wyłomu w nauce i sposobie myślenia a w zasadzie pierdzenia. Prawdziwy "ciemny lud", czego się po takim spodziewać? 

Edytowane przez Lech36

12 minut temu, osimar napisał:

Ten sam punkt widzenia.......

hehehe

Ty tez masz tylko ten sam punkt widzenia. Ja mam inny. Ty dobry, demokratyczny. Ja zly, przesiakniety pisem:)

Taki jasny i klarowny podzial.

?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

4 minuty temu, ohmygod napisał:

ja wole your wilderness - fantastycznie nagrany krazek 

Muszę posłuchać, ta grupa nigdy mi się nie rzuciła w uszy, z reguły słucham jazzu a jak rocka to najczęściej starszej klasyki a tu taka miła niespodzianka, nie dość że fajna muzyka rockowa to jeszcze bardzo wysoki poziom techniczny. Już się zaraziłem ;-).

13 godzin temu, Zbig napisał:

Ojtam ojtam.  Się zrobi przez Caritas zbiórkę na koce dla bezdomnych w NY... ?

do tego zaprowadzilo ich 30 lat neoliberalizmu  i ciaglego "dogadzania bogatym i korpo" a potem sie dziwia ze ludzie glosuja na trumpa

miliardera ktory pierwsze co zrobil kiedy zostal prezydentem to obnizyl podatki KORPO czyli NAJBOGATSZYM a ciezko pracujacy SMith

nie dostal ani dolara obnizki i defacto posrednio on to zasponsoruje tymczasem apple trzyma prawie 500 mld usd gotowki za granica i nawet nie wie na co to wydac

6 godzin temu, osimar napisał:

My? To Kongres USA o tym decyduje i to nie jest ani polska ani węgierska inicjatywa.

Wyśmiewanie tej inicjatywy i mentalne ograniczenie jej tylko do przekazu radiowego świadczy o braku wyobraźni, o którą faktycznie trudno podejrzewać zwolenników PiS-u. Decyzja wynika z wielu wcześniejszych, niezależnych analiz i rankingów dotyczących wolności prasy i stanu praworządności w Polsce. Ciekawe, że takie opinie ostatnio wydaje ONZ.

Jednak do tych, którzy pamiętają czasy słusznie minione, przychodzi gorzka refleksja, że wolności znów musi bronić powołana w czasach zimnej wojny agencja z USA. Węgry tym samym zostały uznane za społeczeństwo informacyjnie niesuwerenne, a wolność odtąd będzie podtrzymywała amerykańska kroplówka ......... Polska była rozważana jako drugi kraj, w którym RWE miało wznowić działalność, ale na razie takiej decyzji nie podjęto. Choć rząd stara się podporządkować sobie większe fragmenty sektora mediów, to sytuacja nie była jeszcze tak alarmująca jak na Węgrzech.

Ukryta Zawartość

Niestety, tak zaczyna postrzegać nas świat. My jako ta przysłowiowa żaba, którą powoli gotują mamy inną perspektywę.

Uruchomienie RWE na Węgrzech być może nie odniesie spektakularnego sukcesu, ale jest wymowne wizerunkowo

daj spokoj chlopie politka to skrajne lewactwo przy nich michnik to drugi kaczynski

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Bobcat napisał:

No to co?

neomarksistowski propagandzisto w Niemczech jest recesja a u nas 5 procent wzrostu

Edytowane przez slawek.xm
Godzinę temu, bubusia napisał:

posluchaj Kwasniewskiego

O, co zdanie to ciekawostka. Od kiedy jest on dla Ciebie autorytetem?

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

w Niemczech jest recesja a u nas 5 procent wzrostu

Czy to tak mówią w TVPiS?

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Muszę posłuchać, ta grupa nigdy mi się nie rzuciła w uszy, z reguły słucham jazzu a jak rocka to najczęściej starszej klasyki a tu taka miła niespodzianka, nie dość że fajna muzyka rockowa to jeszcze bardzo wysoki poziom techniczny. Już się zaraziłem ;-).

sprobuj jeszcze crippled black phoenix - great escape oraz  phideaux - infernal oba albumy swietny mastering i dobra muza

51 minut temu, ohmygod napisał:

lepiej jak srodki trafiaja do rodzin

Jest z czego przepić. Flaszka+.

Teraz, Lech36 napisał:

Czy to tak mówią w TVPiS?

nie tak mowi eurostat  - taki unijny GUS - choc u nas tez od wiosny widac spowolnienie to w niemczech gospodarka doslownie staje deba gdyby nie impulsy fiskalne w polsce wzrost gospodarczy bylby gdzies o polowe nizszy albo i gorzej

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Jest z czego przepić. Flaszka+.

nie kazdy robi z dodatkowa kasa to co ty chlopie

4 minuty temu, Bobcat napisał:

O, co zdanie to ciekawostka. Od kiedy jest on dla Ciebie autorytetem?

Nie jest moim autorytetem, ale nie jest tez glupi. Zreszta mowil to chcac pomoc kolegom. Nie sluchali i nie sluchaja.

54 minuty temu, ohmygod napisał:

pis nikomu nic nie zabral

PiS nie ma własnych pieniędzy. Żeby komuś dać musi najpierw komuś innemu zabrać.

13 minut temu, ohmygod napisał:

sprobuj jeszcze crippled black phoenix - great escape oraz  phideaux - infernal oba albumy swietny mastering i dobra muza

Dzięki, na pewno spróbuję. Problem w tym że mam ta płyta która mnie tak zachwyciła jest w wersji na BD-audio i możliwe że jej jakość techniczna też trochę wynika z mniejszych ograniczeń formatu 24/96 w którym jest ta rejestracja. Nie wiem czy tamte też są wydane w takim formacie. Będę szukał. 

Edytowane przez Lech36

A co słychać w kwestii "srebrnej". Prezes zapłaci czy może nie płacić zupełnie bezkarnie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Dzięki, na pewno spróbuję. Problem w tym że mam tą płytę która mnie tak zachwyciła jest w wersji na BD-audio i możliwe że jej jakość techniczna też trochę wynika z mniejszych ograniczeń formatu 24/96 w którym jest ta rejestracja. Nie wiem czy tamte też są wydane w takim formacie. Będę szukał. 

w bd audio to chyba nie znajdziesz ale zwykle cd brzmia dobrze nie ma loudness war i jest dobry mix czy jak to sie fachowo nazywa

chce sie sluchac po prostu dasz glosniej nie ma halasu chcesz jeszcze wiecej

4 minuty temu, ohmygod napisał:

nie tak mowi eurostat  - taki unijny GUS - choc u nas tez od wiosny widac spowolnienie to w niemczech gospodarka doslownie staje deba gdyby nie impulsy fiskalne w polsce wzrost gospodarczy bylby gdzies o polowe nizszy albo i gorzej

Zobaczymy ile w tym jest znanej od 2015 roku propagandy sukcesu. Ja np. czekam na chociaż pierwszy egzemplarz z tego zapowiadanego miliona samochodów elektrycznych Morawieckiego. To jest mój prywatny barometr wiarygodności danych generowanych przez PiS ;-). 

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Ja nie robię bo nie dostaję. 

4 minuty temu, Bobcat napisał:

PiS nie ma własnych pieniędzy. Żeby komuś dać musi najpierw komuś innemu zabrać.

nie wiem czy ogarniasz w jakim swiecie zyjesz ale tak dziala kazde panstwo od co najmniej kilku tysiecy lat

jednym zabiera drugim daje Po zwyklym polakom podwyzszala VAT skladki na ZUS wiek emerytalny - a w zamian cwaniakom pozwalala transferowac miliardy z wyludzen na ktore musialo pracowac za smieszne pieniadze cale spolczenstwo w tym takze uczciwi przedsiebiorcy

5 minut temu, jar1 napisał:

A co słychać w kwestii "srebrnej". Prezes zapłaci czy może nie płacić zupełnie bezkarnie?

Ukryta Zawartość

Z takim awatarem to zdecydowanie może płacić wedle uznania.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

To był tekst wypowiadany w ramach jednego z najcięższych kryzysów w powojennej historii świata. Tylko tępy PiS-owski elektorat ma problemy ze zrozumieniem tego.

w 2015 NIE BYLO ZADNEGO KRZYSU

a to mowil rostowski w 2015  na calym swiecie gospodarki sie ROZPEDZALY

kryzys byl w 20008/2009 i trwal w ostrej fazie POL ROKU potem zaczelo sie odbicie ktore spowolnilo w w drugiej polowie 2011 roku

w 2012 byly strachy o grecje ale recesji nie bylo od 2013 z kwartalu na kwartal bylo coraz lepiej

a prawdziwa koniunktura w polsce wystrzelila w drugiej polowie 2016 jak juz na rynku wchodzily pieniadze z 500 plus

Pisiaki, to na krowę czy świnie  już nie będzie? Przecież prezes obiecywał niedawno. Jak można te jego obietnice traktować poważnie? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.