Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

42 minuty temu, Jaro_747 napisał:

A to akurat prawda.

PO obudziło się poniewczasie i stwierdziło, że jak już 500+ jest, to dlaczego nie na pierwsze dziecko (no bo niby dlaczego nie)?

PiS długo się bronił że pieniądze i że coś tam jeszcze, ale postanowił posłużyć się propozycją PO. W końcu reżimowa telewizja da radę wmówić ludziom wszystko, również to, że to pomysł PiS. Jak widać działa.

Myślę, że to dobry moment, żeby przypomnieć co ten wiarygodny pan mówił w 2015

"Na te obietnice, które składa Prawo i Sprawiedliwość pieniędzy nie ma i w ciągu czterech najbliższych lat nie będzie. Mówię to jako były wiceminister finansów i wicepremier. Propozycje PiS-u są zupełnie bez pokrycia finansowego, a gdyby PiS je wprowadził to doprowadziłyby bez żadnej wątpliwości do totalnej katastrofy finansów publicznych - powiedział Jacek Rostowski. "

A tu się okazuje, ze pińcet ukradzione, 13 emerytura ukradziona i już dawno chcieli dać, i kasa na to wszystko jest

I jeszcze dorzucą akcje.

Taka akcja.?

53 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Konkretem są twoje natręctwa.

Lecz się lepiej ze swojego zaburzenia polegającego na przekonaniu, że tylko ty masz prawo do wyrażania swoich poglądów na Bocznicy i że tylko twoje poglądy są słuszne.

43 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Pytanie retoryczne?

Zyzol non stop pisze tak, jak opisałem, a potem nazywa to "tępą agitką". 

To samo, co wyżej odnosi się również do ciebie.

30 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bardzo ładny wpis. Taki słuszny.

A coś więcej masz do powiedzenia.

Co jest w tym co napisałem nieprawdą?

A może masz coś do powiedzenia na temat najnowszego pomysłu z rozdawaniem akcji?

Śmialo, przecież nie głosujesz na PO?

Strach kogoś pochwalić.

Pomysłu nie znam więc nie skomentuję.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Strach kogoś pochwalić.

Pomysłu nie znam więc nie skomentuję.

Podobno nie trzeba powtarzać dwa razy komuś ram, ale

"Dodał, że pakiet dla seniorów znajduje się w programie KO. "To kwestia możliwości otrzymania akcji spółek Skarbu Państwa dla tych, którzy wejdą w wiek emerytalny, a będą mieli tzw. wysługę lat"

Oczywiście Grzegorz dodał

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyli też  słabo robiłeś prasówkę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz

Byłem w Beskidzie Niskim (to na zachód od Bieszczadów). Tam nie było internetu, zresztą i tak nie miałem czasu.

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Czyli PiS jest pierwszą partią w ściecie ( i chyba jedyną), która raprezentuje poglądy od prawa do lewa, od A do Z. Mili i wdzięczy się do całego elektoratu (pomijając nieliczne grupy wyborcze), aby TYLKO utrzymać władzę.

Żeby móc reprezentować poglądy od prawa do lewa trzeba samemu nie mieć żadnych.  I taki właśnie jest PiS. Poza poglądem że im się należy.  Bynajmniej PiS nie jest w tej kwestii innowatorem.  Korzysta szeroko z doświadczeń biznesu i wykorzystuje możliwości technologiczne. W efekcie mamy produkt dla wszystkich, tani w produkcji, nijaki, bez smaku i niezdrowy dla konsumentów.  

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Byłem w Beskidzie Niskim (to na zachód od Bieszczadów). Tam nie było internetu, zresztą i tak nie miałem czasu.

Może trzeba było być w Wysokim, tam pewnie jest internet.

43 minuty temu, Zyzol napisał:

Lecz się lepiej ze swojego zaburzenia polegającego na przekonaniu, że tylko ty masz prawo do wyrażania swoich poglądów na Bocznicy i że tylko twoje poglądy są słuszne.

Zowu błąd (umyślny, bo koledzy czytają). Poglądy można mieć jakie tylko się chce.

Twoją domeną jest ciągle stosowanie taktyki zamykania oczu (przytaczasz cały czas dawne przewiny PO - w kontrze do omalże codziennych afer i przekrętów PiSu). Tym starasz się tłumaczyć bezeceństwa picusiów, zamiast potępiać je w czambuł. Nie ma tłumaczenia dla nich...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

3 minuty temu, jezz napisał:

Może trzeba było być w Wysokim, tam pewnie jest internet.

Na ch... mi internet w górach?

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Na ch... mi internet w górach?

Nie wiem, może tobie na ch..., mi . jest potrzebny żeby posłuchać radio Rock.

I Radio Bieszczady?

No i żeby dostać przekaz dnia.?

Edytowane przez jezz
12 minut temu, zukzukzuk napisał:

Zowu błąd (umyślny, bo koledzy czytają). Poglądy można mieć jakie tylko się chce.

Twoją domeną jest ciągle stosowanie taktyki zamykania oczu (przytaczasz cały czas dawne przewiny PO - w kontrze do omalże codziennych afer i przekrętów PiSu). Tym starasz się tłumaczyć bezeceństwa picusiów, zamiast potępiać je w czambuł. Nie ma tłumaczenia dla nich...

Owszem, ale tylko zgodne z twoimi i tobie podobnymi towarzyszami walki z PiS. Nie kumam się z nikim i kumać się nie zamierzam. A od walenia w PiS, jak w bęben, są tu prawdziwi specjaliści. Podobnie, jak i od chwalenia PO. Gdzie mi tam do nich...

Z twoich wytycznych, jak ma pisać - "starasz się tłumaczyć bezeceństwa picusiów, zamiast potępiać je w czambuł." nie zmierzam korzystać teraz, ani później. Bo jak napisałeś w drugim zdaniu, "Poglądy można mieć jakie tylko się chce." 

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

"asinus asino pulcherrimus"

Wątpię czy obecnie ktokolwiek (poza duchownymi) znał łacinę. W związku z czym jeśli chcesz przekazać jakąś myśl bądź łaskaw pisać ją w jakimś zrozumiałym języku. Może być japoński. Albo chiński.

10 minut temu, Bobcat napisał:

Wątpię czy obecnie ktokolwiek (poza duchownymi) znał łacinę. W związku z czym jeśli chcesz przekazać jakąś myśl bądź łaskaw pisać ją w jakimś zrozumiałym języku. Może być japoński. Albo chiński.

Bez przesady, do tego nie trzeba księdza.

Pójdziesz do zoo to ci to rozkninią?

Albo przyjedziesz w Bieszczady.

Equus asinus – osioł domowy

20 minut temu, Zyzol napisał:

Z twoich wytycznych, jak ma pisać - "starasz się tłumaczyć bezeceństwa picusiów, zamiast potępiać je w czambuł." nie zmierzam korzystać teraz, ani później. Bo jak napisałeś w drugim zdaniu, "Poglądy można mieć jakie tylko się chce."

No i w końcu przyznałeś, że popierasz (ale, oczywiście do tego się nie przyznajesz - jak dotąd) kłamców, kolesi i przekręciarzy (to lekkie określenia).

Masz prawo mieć swoje poglądy - oczywiście.  Dotąd się wstydziłeś?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

"Przedsiębiorstwo Państwowe "Porty Lotnicze" ogłasza przetarg budowę terminala na lotnisku w Radomiu. Obiekt ma należeć do najnowocześniejszych w Polsce.

Dotąd PPL podpisał pięć umów m.in. na opracowanie projektów wraz z planami funkcjonalno - użytkowymi dróg kołowania, płyt postojowych, parkingów i dworców. Teraz - jak mówi prezes PPL Mariusz Szpikowski - pora na terminal. Budowa będzie kosztowała około 270 milionów złotych. Wszystkie dotychczasowe umowy, podpisane przez Przedsiębiorstwo Państwowe "Porty Lotnicze", opiewały na ponad 154 miliony. Jak mówi prezes Mariusz Szpikowski, prezes "Portów Lotniczych, już wiadomo, że budowy nie uda się zamknąć w założonym początkowo budżecie.

Zakładaliśmy wstępnie, że budowa lotniska pochłonie kwotę 425 milionów, jednak już teraz wiemy, że zostanie ona znacznie przekroczona. Absolutnie nas to nie martwi. Jest to tendencja, którą widać na rynku budowlanym przy wszystkich inwestycjach."

Ukryta Zawartość

Mnie też "absolutnie by to nie martwiło" gdybym miał fajną zabawę za nie swoją kasę. PiS pakuje publiczne pieniądze psu w dupę żeby kupić sobie polityczne poparcie wyborców z Radomia, a gawiedź skacze i klaszcze w łapki z radości. Super!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, slawek.xm napisał:

"asinus asino pulcherrimus"

Głupocie głupota najpiękniejszą , że sparafrazuję powyższą sentencję łacińską .

P.S.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 23031970
Edycja

Piotr

4 godziny temu, jezz napisał:

Bez przesady, do tego nie trzeba księdza.

Pójdziesz do zoo to ci to rozkninią?

Albo przyjedziesz w Bieszczady.

Equus asinus – osioł domowy

W stadzie baranów i osioł zdaje  się być mędrcem- zasłyszane w zoo ?

Piotr

No jak tam lewaki, dobry pomysł??

"Dobrym rozwiązaniem byłaby opieka nad kobietami w ciąży i wprowadzenie dla nich 500 plus - mówi w rozmowie z "Super Expressem" Monika Jaruzelska, kandydatka Polskiej Lewicy do Senatu"

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, zukzukzuk napisał:

No i w końcu przyznałeś, że popierasz (ale, oczywiście do tego się nie przyznajesz - jak dotąd) kłamców, kolesi i przekręciarzy (to lekkie określenia).

Masz prawo mieć swoje poglądy - oczywiście.  Dotąd się wstydziłeś?

Nie moją winą jest to, że wszędzie widzisz popierających PiS.

Twoje urojenie, nie jest moim przyznaniem się. Ty nawet własnych słów nie potrafisz już zrozumieć. A może to nie są twoje własne słowa? ?

Edytowane przez Zyzol
22 godziny temu, Zyzol napisał:

Widziałeś może w programie wyborczym PiS plany tworzenia nowych przestrzeni życiowych, obozów koncentracyjnych, tworzenia nowej rasy lub planowej eksterminacji  na wzór Holocaustu?

A to trzeba mieć w programie? Nawet plan Holokaustu był tajny. Za to jest pełno deklaracji od Kaczyńskiego począwszy a na mniejszych parteigenosse skończywszy. Słowem najczęściej powtarzanym jest eliminacja.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Nie moją winą jest to, że wszędzie widzisz popierających PiS.

Nie wszędzie. Czytam wpisy i z czasem jest wszystko jasne.

Kilku już odkryło swoje karty. Nie próbują lawirować. I chwała im (choćby) za to.

Skoro cały czas tłumaczysz ich występki (za każdym razem dla kontry przywołujesz winy PO sprzed lat), to myślę, że śmiało mogę Cię zaliczyć do poplecznikółw PiS...

Przecież to jasne jak słońce:)

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

spacer.png

Wszyscy to rozumiemy. ?

4 minuty temu, zetempowiec napisał:

Ukryta Zawartość

Wszyscy to rozumiemy. ?

Cholera. To oni?

Dobre. Niby śmieszna, lecz generalnie straszna postać... W punkt!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

29 minut temu, zetempowiec napisał:

A to trzeba mieć w programie? Nawet plan Holokaustu był tajny. Za to jest pełno deklaracji od Kaczyńskiego począwszy a na mniejszych parteigenosse skończywszy. Słowem najczęściej powtarzanym jest eliminacja.

Porównywanie Kaczyńskiego do Hitlera to głupota i nadużycie. Choćby dlatego, że Hitler wcielając swoje plany w życie miał poparcie Niemców na poziomie ok. 90 procent. Kaczyński takiego nie ma i nigdy miał nie będzie.

33 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Nie wszędzie. Czytam wpisy i z czasem jest wszystko jasne.

Kilku już odkryło swoje karty. Nie próbują lawirować. I chwała im (choćby) za to.

Skoro cały czas tłumaczysz ich występki (za każdym razem dla kontry przywołujesz winy PO sprzed lat), to myślę, że śmiało mogę Cię zaliczyć do poplecznikółw PiS...

Nie odróżniasz komentarza od usprawiedliwiania. Przypominasz mi namolnego akwizytora usiłującego sprzedać za szelka cenę sprzedać swój towar.

I dlatego śmiało mogę zaliczyć cię do tępych przeciwników tej partii. 

4 minuty temu, Zyzol napisał:

Hitler wcielając swoje plany w życie miał poparcie Niemców na poziomie ok. 90 procent.

A Lenin ile miał poparcia w 1917 roku?

6 minut temu, Zyzol napisał:

śmiało mogę zaliczyć cię do tępych przeciwników tej partii.

Jaśnie oświecony raczył ocenić.

7 minut temu, Bobcat napisał:

A Lenin ile miał poparcia w 1917 roku?

A to już twoja, wielokrotnie demonstrowana, specjalność.

8 minut temu, Bobcat napisał:

Jaśnie oświecony raczył ocenić.

Szukasz najwyraźniej zaczepki, powodu do sygnalizacji...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.