Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

zawsze należy nazywać rzeczy według ich istoty

Czyli podwójna etyka, podwójne standardy, podwójna skala ocen. Typowe dla Twojego środowiska.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Czyli podwójna etyka, podwójne standardy, podwójna skala ocen. Typowe dla Twojego środowiska.

Ty przeciez tez to robisz. To po kiego wypominasz innym?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, Bobcat napisał:

każdy ma swoje standardy , twoim tylko Żdanow dorównywał ?

21 minut temu, slawek.xm napisał:

widzisz pięknisiu jak sam potwierdzasz wciaż moje tezy

jak mozna nawet próbowac dyskutowac z toba powaznie skoro wszystko ci sie kojarzy...

sam widzisz ,ze nie potrafisz inaczej  idź do jakiegos księdza i mu to powiedz w oczy

wykaż swa kulture oczytanie i swadę

sposób w jaki odnosisz sie do dyskutantów to czyste szambo połaczone z wyziewami siarkowodoru, szkoda klawiatury

Slawus - nie pochlebiaj sobie...

Ty dla mnie nie jesteś w żadnym calu "dyskutantem".

Jesteś złem koniecznym, które trzeba znosić. A, że też muszę mieć jakąś frajdę - toteż ci czasem coś skrobnę.

Poskarż się Braunowi. On cię przytuli i pocieszy.

21 minut temu, bubusia napisał:

Adonisie, widze zes obecny, to powiedz mi prosze jakimi to slowami zabraniano dzisiaj w kosciolach glosowac na KO. Tak sie sklada, ze slyszalem jedynie list lubianego tutaj biskupa:), ktory rekomendowal glosowanie na tych, ktorzy wyznaja wartosci chrzescijanskie. O nie glosowaniu na KO nie bylo ani slowa.

"Jak zwykle kłamiesz. Ale można się do tego przyzwyczaić, gdyż jest to podstawowe narzędzie, którym posługuje się Twoja strona.

Pluralizm nie może jednak oznaczać moralnego relatywizmu. Fundamentalne zasady etyczne – ze względu na ich naturęi rolę, jaką pełnią w życiu społecznym – nie mogą być przedmiotem „negocjacji”."

...

"katolicy powinni popierać programy broniące prawa do życia od poczęcia do naturalnej śmierci, gwarantujące prawną definicję małżeństwa jako trwałego związku jednego mężczyzny i jednej kobiety, promujące politykę rodzinną, wspierające dzietność, gwarantujące prawo rodziców do wychowania własnego potomstwa zgodnie z wyznawaną wiarą i moralnymi przekonaniami. W związku z tym katolicy nie mogą wspierać programów, które promują aborcję, starają się przedefiniować instytucję małżeństwa, usiłują ograniczyć prawa rodziców w zakresie odpowiedzialności za wychowanie ich dzieci, propagują demoralizację dzieci i młodzieży. Nie mogą się decydować na wybór kandydata, który wyraża poglądy budzące zastrzeżenia z punktu widzenia moralnego oraz ryzykowne z punktu widzenia politycznego."

(źródło: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Wprost, otwartym tekstem dyktowanie ludziom jak mają głosować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bobcat
10 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A, że też muszę mieć jakąś frajdę - toteż ci czasem coś skrobnę.

ciekawy sposob na poprawianie sobie humoru , odreagowywanie frustracji polityczno religjnych

to dla ciebie obrazanie kolegow z jednego audiofilskiego forum

jaki sens jest byc takim .... w jednym watku by za chwile tej samej osobie oferowac w innym płyty prosic o adres  itd

Jacek to naprawde sie w pale nie mieści

moze i forum pozwala i sprzyja takim zachowaniom  ale ty od siebie mozesz wymagac więcej

zrównanie z gleba kolegi , ktory na inne spojrzenie na rzeczywistość  to twoja przyjemność

zauważasz to?

Edytowane przez slawek.xm
19 minut temu, slawek.xm napisał:

twoim tylko Żdanow dorównywał

Przynajmniej w swoich czasach był kimś. Personą. W przeciwieństwie do Ciebie, który jesteś Wielkim Zerem i Panem Nikt.

7 minut temu, slawek.xm napisał:

zrównanie z gleba kolegi , ktory na inne spojrzenie na rzeczywistość  to twoja przyjemność

A cóż innego Ty robisz?

Edytowane przez Bobcat
11 minut temu, Bobcat napisał:

Wprost, otwartym tekstem mówienie ludziom jak mają głosować.

nie ma słowa o żadnej partii, jest tylko stanowisko nauki społecznej KK

13 minut temu, Bobcat napisał:

"Jak zwykle kłamiesz. Ale można się do tego przyzwyczaić, gdyż jest to podstawowe narzędzie, którym posługuje się Twoja strona.

Pluralizm nie może jednak oznaczać moralnego relatywizmu. Fundamentalne zasady etyczne – ze względu na ich naturęi rolę, jaką pełnią w życiu społecznym – nie mogą być przedmiotem „negocjacji”."

...

"katolicy powinni popierać programy broniące prawa do życia od poczęcia do naturalnej śmierci, gwarantujące prawną definicję małżeństwa jako trwałego związku jednego mężczyzny i jednej kobiety, promujące politykę rodzinną, wspierające dzietność, gwarantujące prawo rodziców do wychowania własnego potomstwa zgodnie z wyznawaną wiarą i moralnymi przekonaniami. W związku z tym katolicy nie mogą wspierać programów, które promują aborcję, starają się przedefiniować instytucję małżeństwa, usiłują ograniczyć prawa rodziców w zakresie odpowiedzialności za wychowanie ich dzieci, propagują demoralizację dzieci i młodzieży. Nie mogą się decydować na wybór kandydata, który wyraża poglądy budzące zastrzeżenia z punktu widzenia moralnego oraz ryzykowne z punktu widzenia politycznego."

Wprost, otwartym tekstem mówienie ludziom jak mają głosować.

A gdzie tutaj masz, zeby nie glosowac na KO? Z tego co wiadomo, w platformie tez sa zwolennicy wartosci chrzescijanskich. Jesli juz mozna to bezposrednio do kogos odniesc, to najbardziej do Lewicy. Ale to chyba normalne, ze KK ich nie wspiera.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Na razie to zauważyć można łatwo, Sławku, że ty wnosisz "od siebie" wyłącznie dwie rzeczy na Forum:

Idiotyczne wklejanie pisiackich przekazów dnia (okraszone twoim słowem - owszem) i siarczystej modlitwy, starając się przekonać wszystkich, jaki to twój guru Jędraszewski jest debeściak.

A jego nawet w Watykanie nie chcą znać i wypierają się typa ze wszystkich sił, wstydząc się za takiego paroba i chama.

Tyle twojego wkładu na tym Forum.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
4 minuty temu, bubusia napisał:

A gdzie tutaj masz, zeby nie glosowac na KO? Z tego co wiadomo, w platformie tez sa zwolennicy wartosci chrzescijanskich. Jesli juz mozna to bezposrednio do kogos odniesc, to najbardziej do Lewicy. Ale to chyba normalne, ze KK ich nie wspiera.

Każdy myślący wie od razu kogo autor miał na myśli. Tobie trzeba wymienić nazwę partii.

10 minut temu, slawek.xm napisał:

widzisz pięknisiu jak sam potwierdzasz wciaż moje tezy

jak mozna nawet próbowac dyskutowac z toba powaznie skoro wszystko ci sie kojarzy...

Bo to i tak zawsze zmierza w tę stronę rozmowa z tobą. Napiszesz jakieś górnolitne dyrdymały, o moralności, duchowości, a potem dostajesz jakby amnezji i popierasz tezy, które są całkowicie sprzeczne. Zdecyduj się. 

Tak że jak już muszę to wolę gadać z tym prawdziwym Sławkiem, a nie takim na jakiego tu się kreujesz. 

Politykiem nie jesteś. Jak bym cię zapytał o te "działania pis w skali makro" długofalowe, które popierasz i które według ciebie Polskę wzmacnia na naszym podwórku i arenie międzynarodowej to co napiszesz? Za granicą sie z nas śmieją. W Polsce inteligentniejsi i z jakąś wyobraźnią się zaczynają bać. A ty w euforii, że jest zaj..e. Ktoś się myli. 

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Na razie to zauważyć można łatwo, Sławku, że ty wnosisz "od siebie" wyłącznie dwie rzeczy na Forum:

Idiotyczne wklejanie pisiackich przekazów dnia (okraszone twoim słowem - owszem) i siarczystej modlitwy, starając się przekonać wszystkich, jaki to twój guru Jędraszewski jest debeściak.

A jego nawet w Watykanie nie chcą znać i wypierają się typa ze wszystkich sił, wstydząc się za takiego paroba i chama.

Tyle twojego wkładu na tym Forum.

Bzdura. Slawek reprezentuje okreslony system wartosci i jest jemu wyjatkowo wierny. Ty jestes po drugiej stronie tych wartosci. Stad Twoja taka, a nie inna ocena. A tak poza tym, to lepiej piszmy o okreslonych kwestiach, a nie o sobie na wzajem.

I tyle rozsadnego podejscia.

13 minut temu, slawek.xm napisał:

nie ma słowa o żadnej partii, jest tylko stanowisko nauki społecznej KK

Patrz wyżej, odpowiedź dla @bubusia.

7 minut temu, bubusia napisał:

Slawek reprezentuje okreslony system wartosci i jest jemu wyjatkowo wierny.

To się nazywa fundamentalizm z automatycznie związanym z nim systemem pogardy dla innych systemów wartości i ich reprezentantów.

Edytowane przez Bobcat
1 minutę temu, Piękny Stefan napisał:

A ty w euforii, że jest zaj..e. Ktoś się myli. 

euforii nie ma ale nie ma też defetyzmu, jest obiektywna ocena sytuacji poparta wielotenim doświadczeniem lat minionych , czterdziestoletnia obserwacja sytuacji politycznej społecznej i ekonomicznej.

nauczylo mnie to realizmu i twardej oceny stanu istniejacego bez zbytniego rozczulania sie nad przyszlościa , na ktora nikt z nas nie ma wpływu, bo zalezy ona od zbyt wielu czynników obiektywnych

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Skala ciemnoty PiS-ludu:

Chyba niedoczytałeś.

"Ani wiek, ani miejsce zamieszkania nie wpływało na stan wiedzy. Blisko połowa Polaków ma po prostu średni stan wiedzy o finansach. I to na poziomie własnego portfela, i to na poziomie państwa."

Nic tez tam nie ma o wyborach politycznych.

41 minut temu, bubusia napisał:

Adonisie, widze zes obecny, to powiedz mi prosze jakimi to slowami zabraniano dzisiaj w kosciolach glosowac na KO. Tak sie sklada, ze slyszalem jedynie list lubianego tutaj biskupa:), ktory rekomendowal glosowanie na tych, ktorzy wyznaja wartosci chrzescijanskie. O nie glosowaniu na KO nie bylo ani slowa.

No popatrz Brüno, masz normalnego księdza.

Może dlatego, że w Warszawie... Dziwne co? Pomyśl ile by ludzi zostało jak by ksiądz  powiedzał żeby głosować na pis. 

5 minut temu, Piękny Stefan napisał:

No popatrz Brüno, masz normalnego księdza.

Może dlatego, że w Warszawie... Dziwne co? Pomyśl ile by ludzi zostało jak by ksiądz  powiedzał żeby głosować na pis. 

To Twoj po przeczytaniu listu dolozy cos od siebie?

No coz. Nie bylem, nie slyszalem, nie bede zaprzeczal. Mam nadzieje, ze mowisz nam prawde.

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, bubusia napisał:

To Twoj po przeczytaniu listu dolozy cos od siebie?

No coz. Nie bylem, nie slyszalem, nie bede zaprzeczal. Mam nadziej, ze mowisz nam prawde.

Nie byłem w kościele. Sarkazm to był jak byś nie wyczuł. O czym pisałem się wydarzyło gdzieś w Polsce. 

24 minuty temu, jezz napisał:

Chyba niedoczytałeś.

"Ani wiek, ani miejsce zamieszkania nie wpływało na stan wiedzy. Blisko połowa Polaków ma po prostu średni stan wiedzy o finansach. I to na poziomie własnego portfela, i to na poziomie państwa."

Nic tez tam nie ma o wyborach politycznych.

Wyborcy PiS to w bardzo dużym procencie "ciemny lud", jak ich dźwięcznie nazwał J. Kurski. To nie ulega wątpliwości. Oczywiście nie wszyscy PiS-ludzie, ci najbardziej przebiegli sterują tym ciemnym PiS-ludem.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

6 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Nie byłem w kościele. Sarkazm to był jak byś nie wyczuł. O czym pisałem się wydarzyło gdzieś w Polsce. 

Ciekawe. Gdzie to sie wydarzylo i skad o tym wiesz?

Z interneta proszę Pana.

Fraza "głosowanie na ko to grzech" enter.

44 minuty temu, slawek.xm napisał:

euforii nie ma ale nie ma też defetyzmu, jest obiektywna ocena sytuacji poparta wielotenim doświadczeniem lat minionych , czterdziestoletnia obserwacja sytuacji politycznej społecznej i ekonomicznej.

nauczylo mnie to realizmu i twardej oceny stanu istniejacego bez zbytniego rozczulania sie nad przyszlościa , na ktora nikt z nas nie ma wpływu, bo zalezy ona od zbyt wielu czynników obiektywnych

To mnie uspokoiłeś...

5 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Z interneta proszę Pana.

Fraza "głosowanie na ko to grzech" enter.

Tiaaa, z 26 wrzesnia. A my tu o dniu dzisiejszym.

No ale zawsze mozna sobie jakiegos oszoloma przytoczyc, i cala reszte po nim osadzic.

Edytowane przez bubusia

23 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

O czym pisałem się wydarzyło gdzieś w Polsce. 

6 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Z interneta proszę Pana.

tak właśnie wygląda manipulacja jak byś dotąd nie wiedział

Godzinę temu, bubusia napisał:

Ot - klesza wdzięczność, psiamać...

"Normalne, że ich nie wspiera..."

A przypomnij no nam, Bupku mój najmilejszy i jedyny - kto to był u władzy, gdy czarni watykańscy złodzieje Koniokrada podpisywali?

I kto walnął parafkę decydującą? Czyżby nie wredny, zapijaczony komuch, magister? Oświeć, przypomnij, nie bij.

(Którego to typa znam osobiście, co kiedyś poczytywałem sobie za zaszczyt i honor. Po tym przekręcie mi jakby przeszło ?).

Tak już ćwierć wieku z hakiem Polskę doją. I - końca nie widać.

3 godziny temu, jezz napisał:

Bo to panie silnik elektryczny?

A działa, jak na jakiesik biopaliwo.

Prosto od krowy.

Kwacha nie lubisz. No rozumiem. Najbardziej KK nie lubisz, a on wycial Ci taki numer.

Ale zeby zaraz KK mialo kochac tych dzisiejszych. No daj spokoj.

Edytowane przez bubusia

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

tak właśnie wygląda manipulacja jak byś dotąd nie wiedział

Kompletnie nie wiem o co tobie chodzi.

Nigdy nie odpowiadasz wprost na zadane pytanie, a oczekujesz tego od reszty? 

Jak ktoś nie szanuje czytającego, bo mu się NIE CHCE pisać z polskimi znakami to czemu mam mu podtykać pod nos linki?

Edytowane przez Piękny Stefan
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.