Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Adalbert95 napisał:

Nie omieszkam dokładnie tych słów w swoim czasie często cytować.

Cytuj je przy każdej okazji. Cała prawda jest w nich zawarta. Możesz je sobie nawet wytatułować, będziesz wtedy jeszcze dodatkowo modny. NIe będę cię ścigał za prawa autorskie.

26 minut temu, jezz napisał:

Cała prawda jest w nich zawarta

Na tym właśnie polega różnica miedzy pisiorami i resztą, że reszta wcale nie uważa, że jak się wygra wybory to może robić wszystko. Czy ściślej do czasów pisiorów tak nie uważała. Jak już posiorów popędzi, to zapewne ulegnie pokusie i zacznie postępować tak jak oni. I to właśnie jest największy grzech puciuników - ten całkowity brak jakichkolwiek hamulców jak już się dorwali do władzy, to wprowadzenie u nas standardów jak z jakiegoś bantustanu, nie demokratycznego, dużego państwa w środku Europy. Dziesięciolecia miną nim wrócimy do zasad jakie powinny obowiązywać. Tobie to się nawet nie dziwię, że tak Ci się podoba obecna sytuacja. Trudno wymagać od kogoś takiego jak Ty by popierał kogokolwiek innego niż "polskiego chama". "Duchowe pokrewieństwo" w końcu zobowiązuje...

Edytowane przez Adalbert95
1 minutę temu, jezz napisał:

Widzę prosty cepie

2 minuty temu, jezz napisał:

Zatem prosty cepie

Wystarczy nawet nie lekko nacisnąć, a dosłownie musnąć, a z niektórych natychmiast prawdziwa natura wyłazi. Niemal krzycząc. I na nic to z takim mozołem i tak długo uprawiane maskowanie i udawanie, że się jest taki tam lepszy, bo kulturalniejszy rodzaj pisiorka. Natury nie oszukasz; kto się wroną urodził kanarkiem nie umrze...

10 minut temu, Adalbert95 napisał:

Wystarczy nawet nie lekko nacisnąć, a dosłownie musnąć, a z niektórych natychmiast prawdziwa natura wyłazi. Niemal krzycząc. I na nic to z takim mozołem i tak długo uprawiane maskowanie i udawanie, że się jest taki tam lepszy, bo kulturalniejszy rodzaj pisiorka. Natury nie oszukasz; kto się wroną urodził kanarkiem nie umrze...

Poproszę o odpowiedź na moje pytanie, pomijając te pierdoloty, któe znowu zaserwowałeś.

Póki co to cham wyszedł z ciebie, więc poproszę o odpowiedź.

Edytowane przez jezz
Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Zaś się pożrą.. 

E tam, ja tylko czekam na odpowiedź, na zwykłe, proste pytanie.

10 godzin temu, babatular napisał:

To co wczoraj PIS zrobił w sejmie - można określić wyłącznie jednym słowem:   HAŃBA

Ale "dlaczego"?

Klnę się na Boga, że to prawda: Biedny prezes dzisiaj w TVPInfo  wskazał, że jemu wiele razy zdarzało się, że przycisk nie działał przy głosowaniu, ale on nigdy nikomu tego nie zgłaszał, bo jak argumentował - ten jeden jego głos niewiele znaczy.

Gdybym nie widział i nie słyszał - NIE UWIERZYŁBYM, że można takie dyrdymały komuś wciskać i że reżimowa telewizja naprawdę zdecydowała się to puścić...

Łoni naprawdę mają społeczeństwo za bandę idiotów.

1 minutę temu, jezz napisał:

E tam, ja tylko czekam na odpowiedź, na zwykłe, proste pytanie.

Żryjcie i się nawet pobijcie!?

Ja idę nakarmić biedne, bezdomne kotecki.

To jest ważniejsze, niż nasze swary i wrzaski.

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

2 wpisy zostały zgłoszone.

Nie będę co chwilę obmywał mojego awatara , bo go ktoś opluje.

5 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nic nie kumam, z jakich przyczyn

I pewnie o wiewiórkach też nie kumasz - ha ha

2 minuty temu, Mysza 13 napisał:

2 wpisy zostały zgłoszone.

Nie będę co chwilę obmywał mojego awatara , bo go ktoś opluje.

Nie przejmuj się.

Pewne buce, gdy nie mają nic do powiedzenia - mowią, żem pedał.

?

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)
28 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie przejmuj się.

łomatko !! - mam inny problem na głowie : Lpad przed filtrem górnoprzepustowym - nie wiem , czy taka audioherezja jest w 4RP legalna.

Godzinę temu, Meloman napisał:

Ale "dlaczego"?

Klnę się na Boga, że to prawda: Biedny prezes dzisiaj w TVPInfo  wskazał, że jemu wiele razy zdarzało się, że przycisk nie działał przy głosowaniu, ale on nigdy nikomu tego nie zgłaszał, bo jak argumentował - ten jeden jego głos niewiele znaczy.

Gdybym nie widział i nie słyszał - NIE UWIERZYŁBYM, że można takie dyrdymały komuś wciskać i że reżimowa telewizja naprawdę zdecydowała się to puścić...

Tu akurat mają rację - społeczeństwo to banda idiotów ( na całym świecie tak jest - Polska nie jest wyjątkiem). Może 15-20% ludzi jest na poziomie i  rozumie specyfikę polityki, gospodarki, mechanizmów społecznych.

Większość ludzie chce być niewolnikami, chcą żeby byle kto za nich decydował, za nich myslal, najlepiej za nich pracował. Zgodzą sie by taki Wieki Brat nawet ich okradał i rozdawał ich wlasne pieniądze - byle była kasa na piwo i na koncert Zenka czy innego Boys'a.

Gdyby zrobić test z wiedzy - z elementarnej wiedzy o polityce, ekonomii, gospodarce, programach partii startujących w wyborach - i w przypadku jego oblania nie dopuszczać do głosowania - frekwencja wyborcza byłaby max 10%. A tak decyduje o wyniku wyborczym liczba a nie intelekt i wiedza. 

Ale wtedy takie miernoty jak PIS byliby bez żadnych szans na "zarządzanie" Ojczyzna Dojną. Czym głupsze i biedniejsze społeczeństwo tym większe pole do popisu dla Piotrowiczów, Kaczyńskich, Misiewiczow, Rydzykow, Banasiow, Macierewiczow, Suskich, i innych tytanów intelektu, odpowiedzialnosci i .przyzwoitości 

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

1 godzinę temu, Meloman napisał:

Nie zgadzam się , to zbyt optymistyczny wariant.

Łoni traktują społeczeństwo według własnego poziomu. Jak to się kiedyś mówiło, "wyżej d..y nie podskoczysz".

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

59 minut temu, jezz napisał:

żętelman z kocim avatarem nawet mi tu jakieś warunki stawiał po spełnieniu których nie będzie mnie gnębił na forum, dobre, prawda?

To zacytuj mój wpis [cały]-jakie to były warunki.

4 minuty temu, Mysza 13 napisał:

Nie lubię się powtarzać ale niech będzie, twórczością twą zajmę się później.

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Wpis proszę...Człowiek honoru udowadnia swoje oskarżenia....

3 minuty temu, jezz napisał:

twórczością twą zajmę się później.

Czekam z zapartym tchem.

PiSowska banda poczyna sobie jeszcze dzielniej niż w poprzednim Sejmie. Jak wynik głosowania nie pasuje to anuluje się głosowanie.

To może w ogóle odwołać głosowania skoro Prezes decyduje o wszystkim?

Jestem Europejczykiem.

15 minut temu, Mysza 13 napisał:

Wpis proszę...Człowiek honoru udowadnia swoje oskarżenia....

Czekam z zapartym tchem.

Pracuję, więc nie mam teraz czasu na zabawy z tobą w kotka i myszkę.

Możesz się cofnąć klika postów wyżej i przeczytać kiedy mam zamiar zająć się twoimi postami

17 minut temu, Mysza 13 napisał:

Proponuję z Hannibalem Lecterem takie groźby potrenować - będziesz zdrowszy.

Zostaw ....nie warto ....olej

37 minut temu, Mysza 13 napisał:

Proponuję z Hannibalem Lecterem takie groźby potrenować - będziesz zdrowszy.

Już tak sie nie nakręcaj.?

19 minut temu, asterix1 napisał:

Zostaw ....nie warto ....olej

Poza tym przybyło wsparcie.?

Lipiński pilnuje Witek.

z25436858Q,Zamieszanie-przy-wyborze-czlo

Komuniści przynajmniej dbali o jakieś pozory, PiSowscy neobolszewicy nie przejmują się takimi drobiazgami.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Mysza 13 napisał:

Tylko wtedy będziesz musiał dobrze zapamiętać kiedy i w jakim celu pojawiłeś się dziś w tym wątku.

A na razie pozostwię cię w oczekiwaniu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.