Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

PiSowskie karłowate chujki

@Piękny Stefan, czy mógłbyś coś napisać na temat zastosowanego słownictwa bo jesteś wrażliwy  na piękno?

58 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Kolegów się wstydzisz?

Piszesz niezrozumiale, możesz jaśniej?

Edytowane przez jezz

Karłowaty chujek to przecież staropolskie określenie na moralną gnidę i kłamliwego dupka, nie rozumiem co tu może razić poczucie estetyki???

Gdybym wkleił zdjęcia to rozumiem, ale przecież tego nie robię.

Jestem Europejczykiem.

Teraz, Jaro_747 napisał:

Karłowaty chujek to przecież staropolskie określenie na moralną gnidę i kłamliwego dupka, nie rozumiem co tu może razić poczucie estetyki???

Gdybym wkleił zdjęcia to rozumiem, ale przecież tego nie robię.

Mojego nie razi ale wczoraj ujawnił się jeden wrażliwiec i  mnie pouczał.

1 minutę temu, Mysza 13 napisał:

Jakby nie wykręcić - zawsze d..a z tyłu.

Wiesz coś o tym?

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Można mieć tą część ciała z przodu...Współczesna chirurgia jest w stanie umieścić koniec jelita grubego między zębami..

Taki zabieg usprawnia transfer kału na papier , lub inne formy przekazu.

14 minut temu, jezz napisał:

@Piękny Stefan, czy mógłbyś coś napisać na temat zastosowanego słownictwa bo jesteś wrażliwy  na piękno?

Ja? 

Nie jezzuj.

Jaro mnie nie strofował, tylko ty, więc o co ci chodzi?

Mnie przekleństwa nie przeszkadzają. Hipokryci owszem.

17 minut temu, jezz napisał:

Piszesz niezrozumiale, możesz jaśniej?

A to może później skojarzysz, jak cię weekend puści.

36 minut temu, jezz napisał:

Skuteczność jednak niewielka do tej pory. Czasu trochę było.

W ciemnogrodzie najskuteczniejsi zawsze są ci od rozdawnictwa a budowa silnej gospodarki nie na tym polega. Rozdawnictwem buduje się tylko trwanie przy korycie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Mojego nie razi ale wczoraj ujawnił się jeden wrażliwiec i  mnie pouczał.

O nie mój drogi. To ty mnie pouczałeś, a później robiłeś to samo. 

Tak że nie pierd...l ?

49 minut temu, Mysza 13 napisał:

Można mieć tą część ciała z przodu...Współczesna chirurgia jest w stanie umieścić koniec jelita grubego między zębami..

Taki zabieg usprawnia transfer kału na papier , lub inne formy przekazu.

A, czyli jestes emerytowanym lekarzem.?

Ja sie na tym nie znam więc się nie wypowiadam.

Ale trzynasta emeryture ździebko ci przesunął.?

49 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Jaro mnie nie strofował, tylko ty, więc o co ci chodzi?

Ja cie nie strofowałem tylko odpowiadałem na twoje szlachetne zaczepki. To jest różnica.

46 minut temu, Piękny Stefan napisał:

O nie mój drogi. To ty mnie pouczałeś, a później robiłeś to samo. 

Tak że nie pierd...l ?

O znów się mylisz.

51 minut temu, Piękny Stefan napisał:

to może później skojarzysz, jak cię weekend puści.

A, czyli dalej nic. 

50 minut temu, Lech36 napisał:

W ciemnogrodzie najskuteczniejsi zawsze są ci od rozdawnictwa a budowa silnej gospodarki nie na tym polega. Rozdawnictwem buduje się tylko trwanie przy korycie.

No to czekam na kandydata co to uczyni.

Na razie konkurent Kidawy w prawyborach zaczyna od małżeństw jednopłciowych.

29 minut temu, jezz napisał:

Ja cie nie strofowałem tylko odpowiadałem na twoje szlachetne zaczepki. To jest różnica.

Kłamiesz, ale to nic. 

Nie cytowałeś moich "przenośni" i nie pisałeś czegoś o kulturze? 

30 minut temu, jezz napisał:

A, czyli dalej nic. 

W końcu cię puści.

57 minut temu, jezz napisał:

Na razie konkurent Kidawy w prawyborach zaczyna od małżeństw jednopłciowych.

I co z tego? Ważne żeby nie był takim zależnym od Prezesa, bezmyślnym narzędziem, często łamiącym konstytucję i nie pozował na Duce.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

?

Z ostatniej chwili: Sędziego z Olsztyna stojącego za postanowieniem o ujawnieniu tajnych list KRS odwołano z delegacji. To kara za zastosowanie się do wyroku TSUE z 19 listopada. Wiceminister sprawiedliwości Michał Wójcik mówił nawet o możliwej dyscyplinarce. Ale sądy w całej Polsce wydają dziś uchwały w związku z wyrokiem. Wrocław, Poznań, Gdańsk...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

4 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Wszystko według nowych standardów. Aż twoi poplecznicy zamilkli. Nie wiem czy się obrazili na podwyższenie akcyzy na gorzałę i dopiero to im  oczy otworzyło, czy jest inny powód ?

Chleją ze starych zapasów.

Jestem Europejczykiem.

31 minut temu, osimar napisał:

Ukryta Zawartość

Zobaczymy, w którą stronę to pójdzie. Jak sędziowska kasta się nie przestraszy, to może w końcu zrobi się ciekawie.

Ukryta Zawartość

59 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Kłamiesz, ale to nic. 

Nie cytowałeś moich "przenośni" i nie pisałeś czegoś o kulturze? 

Te twoje przenośnie dotyczyły bezpośrednio mnie. Widzę, że nie odróżniasz rzuconego "Kruca bomba" bądź "Ja pier**lę" dla podkreślenia wypowiedzi od tego co ty stosujesz. Jak dalej nie rozumiesz to ja już nic nie poradzę. Może jakiś twój poplecznik ci pomoże to zrozumieć.?

37 minut temu, Lech36 napisał:

I co z tego? Ważne żeby nie był takim zależnym od Prezesa, bezmyślnym narzędziem, często łamiącym konstytucję i nie pozował na Duce.

Ale akurat to, może  się nie podobać wyborczej konserwie PO.

Na razie chyba jest zalezny od prezesa bo ta kandydatura to trochę taki królik z kapelusza prezesa.

34 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Chleją ze starych zapasów.

Ty też chlejesz ze starych?

Jest jeszcze trochę czasu na odbudowanie.

Na razie chyba jest zalezny od prezesa bo ta kandydatura to trochę taki królik z kapelusza prezesa.

Duda jest od wielu lat zależny od Prezesa i nie przerwała tego jego prezydentura. Budyń wie jak trwać przy korycie.

20 minut temu, jezz napisał:

Te twoje przenośnie dotyczyły bezpośrednio mnie. Widzę, że nie odróżniasz rzuconego "Kruca bomba" bądź "Ja pier**lę" dla podkreślenia wypowiedzi od tego co ty stosujesz. Jak dalej nie rozumiesz to ja już nic nie poradzę. Może jakiś twój poplecznik ci pomoże to zrozumieć.?

Ideologię do wulgaryzmów dorabiasz.

A proszę pana "mieć kija w dupie" to również staropolskie określenie. A tak się strasznie tym kołkiem obruszyłeś, zamiast go wyjąć i odstawić na miejsce ?

27 minut temu, Lech36 napisał:

Duda jest od wielu lat zależny od Prezesa i nie przerwała tego jego prezydentura. Budyń wie jak trwać przy korycie.

Ale chyba teraz rozmawiamy o konkurencie.

Oj coś czuję, że elektryk i stadnina zbliża się wielkimi krokami.? 

11 minut temu, Piękny Stefan napisał:

proszę pana "mieć kija w dupie" to również staropolskie określenie. A tak się strasznie tym kołkiem obruszyłeś, zamiast go wyjąć i odstawić na miejsce

To teraz przeczytaj jeszcze raz to co teraz napisałeś. I potem jeszcze raz.

13 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Ideologię do wulgaryzmów dorabiasz

Nie dorabiam, tłumaczę jak krowie na rowie.

6 minut temu, jezz napisał:

Oj coś czuję, że elektryk i stadnina zbliża się wielkimi krokami.

Elektryk i stadnina są cały czas obecne w tle jako wyraz udolności obecnie nam panujących władców.

Edytowane przez Lech36

22 minuty temu, Lech36 napisał:

Elektryk i stadnina są cały czas obecne w tle jako wyraz udolności obecnie nam panujących władców.

Ale, wiesz, caly czas jest o czymś innym.

A, zapomniałem, rozwiązanie tego problemu było na wyciągnięcie ręki. Wiesz jakie?

Edytowane przez jezz
57 minut temu, jezz napisał:

To teraz przeczytaj jeszcze raz to co teraz napisałeś. I potem jeszcze raz.

Nie dorabiam, tłumaczę jak krowie na rowie.

Jak się wszystko bierze dosłownie to tak to wygląda.

Pokłosie "kołka w dupie" ?

Robimy czwarte okrążenie, bo dalej  chyba nie rozumiesz? 

3 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Robimy czwarte okrążenie

Rób sobie z nim co chcesz. Ja teraz mam popas w Ostrowcu Świętokrzyskim a jeszcze długa droga przede mną. Następna przerwa w Rzeszowie. Dużo dziś jeżdżę autem.

Jak uważacie - jak potomni za powiedzmy 50-100 lat będą określali rządzy obecnej władzy? Mnie to wszystko znowu zaczyna przypominać czasy PRL-u, oczywiście w nowej formule. Może więc "neokomuna"?

18 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Robimy czwarte okrążenie,

Odpuść mu, niech pisze co chce sam do siebie.

"Ministerstwo Infrastruktury nie publikuje raportu dotyczącego kosztów wypadków i kolizji drogowych w Polsce w minionym roku, choć posiada ten dokument już od sierpnia."

Ciekawe dlaczego?

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Meloman napisał:

Jak uważacie - jak potomni za powiedzmy 50-100 lat będą określali rządzy obecnej władzy? Mnie to wszystko znowu zaczyna przypominać czasy PRL-u, oczywiście w nowej formule. Może więc "neokomuna"?

To zależy kto i jak długo będzie u władzy, i kto zajmie się pisaniem książek do historii.

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Odpuść mu, niech pisze co chce sam do siebie.

Już dobrze, też możesz przytulić misia.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Ciekawe dlaczego?

Może nie chcą stresować suwerena? W ogóle coraz więcej jest u tej władzy dziedzin utajnionych/poufnych. Zupełnie jak za nieboszczki "komuny" ;-).

Prokuratura umorzyła śledztwa w sprawie wieszania na szubienicach zdjęć europosłów. Nie znaleziono znamion przestępstwa i znamion mowy nienawiści. Może tyle, bo do głowy przychodzą mi tylko niecenzuralne słowa.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Gość

(Konto usunięte)

"Dzwon na łuku – triumfalnym.

...pan Jarek może tego nie wiedzieć, ale kierowcy znają tę prawidłowość – zbyt triumfalne wejście w łuk, kończy się – dzwonem. I potem trzeba długo zamiatać…

… tymczasem panowie Ziemkiewicz i Janecki, czyli najbardziej rozsądni z tego przedziwnego grona dziennikarzy publicystów wiecznych opozycjonistów, co to przeciw każdej władzy potrafili się niezłomnie postawić – a do tego każda władza w taki czy inny sposób dawała - chyba samobójczo – jakiś kącik, a to w telewizji, a to godną posadę w poczytnych czasopismach opinii – więc ci dwaj panowie niezłomni wczoraj w telewizorze - w sposób pełen atencji i uszanowania wypowiadali się o nowym pomyśle naszego bankiera tysiąclecia, czyli pana Mateusza – czyli pomyśle postawienia w Warszawie łuku tryumfalnego – na cześć naszego zwycięstwa w wojnie polsko bolszewickiej roku 1920.

Koncepcja słuszna i potrzebna – gdyby padła cztery lata temu, podpisywałbym się pod nią oburącz – no, ale cztery lata minęły, o cztery lata doświadczeń jesteśmy bogatsi. O cztery lata dość bolesnych, paskudnych doświadczeń.

Widzimy klęski – lub zaniechanie - wszystkich zapowiedzianych reform. Widzimy skryte za szumnym biało-czerwonym pustosłowiem zagrożenia dla przemysłu, dla zdrowia, dla przyszłości emerytalnej, dla rodzimych firm, dla oszczędności obywateli (Polska bezgotówkowa londyńskiego licealisty), dla poczucia prywatności (Pegasus), dla poczucia sprawiedliwości (sądy ręcznie sterowane w jedynym słusznym kierunku), dla bogactw naturalnych (kapłańska wizyta), dla podmiotowości Polaków we własnym kraju (act.447), dla bezpieczeństwa narodowego (obce wojska w Polsce w połączeniu z wyglądającym na celowy - rozkładem własnej armii). Nadciągająca po cichutku katastrofa polskiego rolnictwa – póki co nieustannie zagadywana przez tego ministra, co w pierwszą podróż po nominacji w te pędy pojechał… gdzie?…. Do Izraela. A zanim został ministrem, był przewodniczącym komisji ds stosunków polsko-izraelskich, niestety nie podano, kogo tam reprezentował...

...jeżeli coś pominąłem, Czytelnicy dorzucą w komentarzach – tutaj istotne jest, że pan premier po raz kolejny sprawia wrażenie, jakby chciał nas wpuścić w pokrzywy, i to na golasa. Zamiast się zajmować tymi wszystkimi sprawami, którymi się nie zajmuje, lub zajmuje w sposób sprawiający wrażenie sprzecznego z interesem narodowym – pan premier postanowił – wybudować łuk. Triumfalny.

Będzie musiał ten łuk być naprawdę ogromny, by przesłonić te wszystkie braki i bolączki wyżej wymienione. A i to bez gwarancji sukcesu – w takim znaczeniu, że łuk, owszem może i powstanie, ale problemy przez to nie znikną. Ani ludzie nie przestaną ich dostrzegać.

Piszę to wszystko, a gdzieś z tyłu głowy pojawia się myśl: aleś ty Tokarski durny, myśli talmudycznej za grosz nie rozumiesz – a nie wiesz, że jak człowiek coś powie, albo przyrzeknie – bydłu – a w myśli to zaraz zaneguje – to jakby nie przyrzekł. Więc nie dotrzymując, lub realizując co innego pod pozorem tego, co (bydłu) obiecał – nie grzeszy, nie popełnia czynu niegodnego, nie oszukuje. Zresztą bydła nie da się oszukać, bydło nic nie znaczy.

Może ten łuk triumfalny tylko dla pozoru ma czcić Bitwę Warszawską – a w duchu, w intencji – jest aktem triumfalnego wygrania zupełnie innej bitwy – o zupełnie inne trofeum…

Dziękuję za uwagę, gdyby ktoś się poczuł dotknięty pojęciem „bydło”, wyjaśniam, że to cytat – z wyżej przywołanego dzieła religijnego. Tam pisze, kto zasługuje na miano człowieka, a kto jest jedynie bydłem – ewentualnie nawozem.

Zatem - uwaga na łuk, uwaga z łukiem"

Godzinę temu, osimar napisał:

Prokuratura umorzyła śledztwa w sprawie wieszania na szubienicach zdjęć europosłów.

Dzielna ta nasza prokuratura, oj dzielna! Niech żyje Ziobro.......niech żyje, niech żyje, niech żyje!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.