Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Opozycja nie dość ,że skompromitowana to nic nie może zaoferować wyborcom poza obietnicami

Pis ma niestety na tej płaszczyźnie przewagę ze swoim programem socjalnym

Jedynym atutem opozycji może być tylko szybkie zjednoczenie i pokazanie ludziom ,że istnieje siła zdolna zagrozić pis

wielu ludzi podobnie myslacych do mnie ma świadomość ,że tylko zdecydowana wiekszość parlamentarna ma sznasę na rządzenie wg własnego uznania jak również ponoszenia odpowiedzialności za swoje rządy

dlatego wybór ugrupowania , które może miec realną sznasę na rządzenie będzie w tych wyborach priorytetem bez względu na plotki fakty afery czy mowę nienawiści

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ustawodawca (czyli reżim PiS) włażąc do dupy Kościołowi i aparatczykom Solidarności sprokurował zakaz handlu w niedzielę.

Gdyby ustawodawca rzeczywiście chciał ulżyć pracownikom, to uchwaliłby np. oprócz dnia wolnego dodatkowy mnożnik płacy za niedzielę, niech będzie np. razy trzy.

Stajesz się chamski:)

A dlaczego razy trzy, niech będzie pięć albo dziesięć, a co, jak szaleć to szaleć.

To ja ci też jeszcze raz napiszę w prostych słowach.

Pracodawcom też musi włazić do dupy żeby za bardzo się nie denerwowali.

Poza tym po co płacić więcej.

Adalbert swoim pracownikom wcale nie płaci za wolne dni ani nie oddaje innego dnia wolnego za taką pracę.Pracują za Bóg zapłać.

Jego zapytaj jak to się robi.:)

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Natomiast to, co zrobił to zwykła bolszewia

Jaka znowu bolszewia, masz możliwość robienia zakupów w każdą niedzielę więc daruj sobie takie gadki.

Nawet jeśli takie ograniczenia wprowadzili Marsjanie, byłbym za.

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Terlecki mówi,  że tekst GW jest dla nas miłym zaskoczeniem...

Prezes ma jdenak łeb do interesów i pokazał Warszawce środkowy paluch.

Nasz człowiek! - powiedzą.

W dniu 31.12.2018 o 09:37, Sine Metu napisał:

Właściwie do prawie piątej minuty można przewinąć jak ktoś nie ma czasu.

Jak nie cierpię komuchów, to ten pomysł Borowskiego na wywalenie PiS w kosmos, absolutnie popieram. Zaimponował mi skubany emoji3.png

Naprawdę, czapki z głów - ma gość łeb.

Jak nie cierpię komuchów, tak Borowskiego zawsze ceniłem.

PLAN BOROWSKIEGO - jest tak prosty, że genialny.

Jestem przekonany, że to jest JEDYNY sposób by skutecznie, za pomocą demokratycznych reguł zmienić Polskę.

Powinien dotrzeć do wszystkich - i polityków opozycji i wyborców.

TO JEST KONIECZNOŚĆ!

To może być niezłe hasło na wybory w przyszłym roku emoji111.pngemoji111.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
2a9241dbca14607bb19dbbfa932b7d56.jpg

Po ostatnich wymianach, widzę wyraźnie, że należy TO przypomnieć!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

36 minut temu, muls napisał:

znajac holote..... tak powinien zrobic.

Oczywiście super, jak się patrzy z poziomu kibola, gdzie dopieprzenie przeciwnikowi jest celem.

Natomiast startowanie w wyborach i ich wygranie, to cos innego i inne sposoby rozgrywania meczu. 

Tak tak. To kryształowy człowiek przecież:) Do polityki nie idzie się dla pieniędzy.

A kredyt w PKO SA? No i w końcu wychodzi na to, że wyruchał kuzyna bez mydła. A ten Austriak, nie zna picusiów. Nie wie, że nawet rodzinie nie można ufać. Absolutnie!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

6 godzin temu, muls napisał:

jak widze dyskusja przez monolog.Zabrakło znowu argumentow a wiec winna opozycja.Jak rowniesz schetyna.

A gdzie ja coś takiego napisałem?

Ja tylko tu o równoważnym czasie pracy.:)

Nie mówisz prawdy, jak zwykle. Pisałeś o biednych pracownikach, wyzyskiwanych (wg Ciebie) w niedziele.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

19 minut temu, jezz napisał:

Adalbert swoim pracownikom wcale nie płaci za wolne dni ani nie oddaje innego dnia wolnego za taką pracę.Pracują za Bóg zapłać.

Czemu łżesz? Napisałem, że nie płacę ekstra (czyli więcej niż w dni powszednie) i czasami nie ma za te soboty czy niedziele wolnego w tygodniu. Nie ma wolnego bo pracownicy, nie ja, nie chcą. A skoro tak bezczelnie kłamiesz w tak nieistotnej sprawie jak te forumowe potyczki ze mną, to pod znakiem zapytania staje i prawdomówność w całej reszcie. Zatem...

7 minut temu, Adalbert95 napisał:

Nie ma wolnego bo pracownicy, nie ja, nie chcą.

To jakieś idioty? A mają jakiś wybór? Oczywiście, mogą odejść. 

To jeszcze dalej niż u Orbana, bo tam na zapłatę są tylko trzy lata ;)

Edytowane przez jar1
Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Adalbert95 napisał:

Napisałem, że nie płacę ekstra (czyli więcej niż w dni powszednie) i czasami nie ma za te soboty czy niedziele wolnego w tygodniu. Nie ma wolnego bo pracownicy, nie ja, nie chcą

i możesz spoglądać w lustro?

15 minut temu, zukzukzuk napisał:

Nie mówisz prawdy, jak zwykle. Pisałeś o biednych pracownikach, wyzyskiwanych (wg Ciebie) w niedziele.

Już raz ci pisałem, że  nie chodzi o wyzysk w niedziele. Nie ośmieszaj się .

Wrzuciłem   linki.

Poczytaj sobie jak to się robi.

Wyobrażam sobie, że w niewielkich firmach, przy panujących w nich przyjacielskich stosunkach można się dogadywać w różnych kwestiach i jest to jakoś możliwe. Dla obopólnego dobra. Zawsze jest coś za coś. Da się.

Ale to są szczególne przypadki a nie zasady rynku pracy 

Edytowane przez jar1
12 minut temu, Adalbert95 napisał:

Czemu łżesz? Napisałem, że nie płacę ekstra (czyli więcej niż w dni powszednie) i czasami nie ma za te soboty czy niedziele wolnego w tygodniu. Nie ma wolnego bo pracownicy, nie ja, nie chcą. A skoro tak bezczelnie kłamiesz w tak nieistotnej sprawie jak te forumowe potyczki ze mną, to pod znakiem zapytania staje i prawdomówność w całej reszcie. Zatem...

Ale kodeks pracy chce.

Podyskutuj z kodeksem. W tej sprawie pracownik nie nic do gadania.

Ciekawe jak prowadzisz zatem ewidencję czasu pracy. Oj, uważaj na PIP bo może się skończyć mandatem.

Albo płacisz nadgodziny lub za pracę w dniu wolnym albo oddajesz inny dzień.

Nie ma innej opcji.

Sprawa jest istotna.

Zobacz co głównie wykazuje PIP.

Podpowiem fałszowanie ewidencji czasu pracy.  

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, jezz napisał:

Nie ma innej opcji.

Pracownicy nie muszą znać KP i to daje mozliwość wyzysku przez pracodawcę

ale takie cwaniactwo uchodzi za "umiejętnośc radzenia sobie" i stąd chwalenie się takimi oszustwami

7 minut temu, jezz napisał:

Ale kodeks pracy chce.

tak na marginesie jeezik to nie ten temat.Wyzysk zostaw sobie na pozniej.

Edytowane przez muls
4 minuty temu, slawek.xm napisał:

ale takie cwaniactwo uchodzi za "umiejętnośc radzenia sobie" i stąd chwalenie się takimi oszustwami

"Złote a skromne" 

Edytowane przez jar1
10 minut temu, muls napisał:

tak na marginesie jeezik to nie ten temat.Wyzysk zostaw sobie na pozniej.

Ten temat ale ty nie wiesz o czym mowa więc dla ciebie nie ten temat.:)

55 minut temu, iro III napisał:

Właściwie do prawie piątej minuty można przewinąć jak ktoś nie ma czasu.

Mówi typowy polityk lewicy w Polsce. O wysokim morale i ideowości, uczciwości i zdolnościach (kameleona). Jako minister umoczony w jedną z pierwszych i nigdy nie wyjaśnionych afer gospodarczych po 1989 roku, ale przy okazji namaszczony przez michnikowszczyznę na ideał uczciwego i honorowego polityka. I tak już mu zostało. Wybitnie nieudolny w roli marszałka Sejmu, ale przy okazji znowu namaszczony na wzór sprawowania tej funkcji. I znowu tak już mu zostało. Dwulicowiec, rozłamowiec i szkodnik  w SLD. Znowu chwalony za to przez michnikowszczyznę. Cudem dodryfował do brzytwy podanej mu przez PO i chwycił się jej. W TVN-ach robi za eksperta od moralności politycznej. Zamiennie z innym Cimoszewiczem. Oby obaj i podobni poszli na dno razem z PO. Dla dobra prawdziwej Lewicy w Polsce. Ku rozpaczy michnikowszczyzny.

Edytowane przez Zyzol
20 minut temu, jar1 napisał:

Wyobrażam sobie, że w niewielkich firmach, przy panujących w nich przyjacielskich stosunkach można się dogadywać w różnych kwestiach i jest to jakoś możliwe. Dla obopólnego dobra. Zawsze jest coś za coś. Da się.

Ale to są szczególne przypadki a nie zasady rynku pracy 

Ale zasada ograniczonego zaufania powinnna  obowiązywać.

4 minuty temu, jezz napisał:

Ale zasada ograniczonego zaufania powinnna  obowiązywać.

Nawet wśród przyjaciół, a kierowców przede wszystkim :)

10 minut temu, Zyzol napisał:

Mówi typowy polityk lewicy w Polsce. O wysokim morale i ideowości, uczciwości i zdolnościach (kameleona). Jako minister umoczony w jedną z pierwszych i nigdy nie wyjaśnionych afer gospodarczych po 1989 roku, ale przy okazji namaszczony przez michnikowszczyznę na ideał uczciwego i honorowego polityka. I tak już mu zostało. Wybitnie nieudolny w roli marszałka Sejmu, ale przy okazji znowu namaszczony na wzór sprawowania tej funkcji. I znowu tak już mu zostało. Dwulicowiec, rozłamowiec i szkodnik  w SLD. Znowu chwalony za to przez michnikowszczyznę. Cudem dodryfował do brzytwy podanej mu przez PO i chwycił się jej. W TVN-ach robi za eksperta od moralności politycznej. Zamiennie z innym Cimoszewiczem. Oby obaj i podobni poszli na dno razem z PO. Dla dobra prawdziwej Lewicy w Polsce. Ku rozpaczy michnikowszczyzny.

Nawet sam diobeł niech sobie będzie (przy okazji zbadaj sobie życiorys prezesa), nie zalewaj i nie ściemniaj...a ty się po prostu, jak widzę boisz takich pomysłów, dobrze. Bój się, to już niedługo.

Edytowane przez iro III
16 minut temu, Zyzol napisał:

A Miller wyciągnął Ogórek i wywindował aż do TVP :)

Nawet Duda to przełknął.. ale dopiero po wyborach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
Godzinę temu, jezz napisał:

Jaka znowu bolszewia, masz możliwość robienia zakupów w każdą niedzielę więc daruj sobie takie gadki.

Państwo mi będzie mówić co mam robić ze swoim wolnym czasem i jak spędzać niedzielę. 

To są właśnie zwyczaje przejęte od bolszewików.

8 minut temu, jar1 napisał:

A Miller wyciągnął Ogórek i wywindował aż do TVP :)

Nawet Duda to przełknął.. ale dopiero po wyborach.

Może mu zrobiła dobrze. Przed...

Gość

(Konto usunięte)

potrafiłes przystosować sie do zycia w komunie przystosuj się i teraz

nie masz innego wyjścia

4 minuty temu, Bobcat napisał:

To są właśnie zwyczaje przejęte od bolszewików.

Edytowane przez slawek.xm
22 minuty temu, Zyzol napisał:

Ku rozpaczy michnikowszczyzny.

Strach zajrzał w oczy że ten plan może się udać? Słusznie. 

A skoro coś wspominasz o dwulicowcach i kameleonach - jak tam towarzysz Piotrowicz?

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

potrafiłes przystosować sie do zycia w komunie przystosuj się i teraz

nie masz innego wyjścia

Po co? Stan obecny nie będzie trwał wiecznie.

Twoje dobre rady tudzież inne mądrości spisałem na kartce papieru. Którą następnie powiesiłem w toalecie. W celu wiadomym. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.