Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się zgadzasz? Jak się nie zgadzasz. A może - nie zgadzałeś?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Adalbert95 napisał:

Na tym, na innym, na setkach innych forów też. Moja propaganda i dziesiątków czy setek tysięcy mnie podobnych. Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo , by odwołać się do tak często serwowanych przez Ciebie łacińskich sentencji.

Wygrana PiS w 2015 to w dużej mierze zasługa zmasowanej propagandy w necie. Wtedy dzisiejsza opozycja nie odrobiła lekcji. Teraz ją odrabia. Żal, że już utraciliście i w tej materii przewagę? Oj, jak mi przykro...

za długo zyję bym uwierzył w Twoje sugestie

ale juz niedługo sie przekonamy czy masz rację

7 minut temu, zukzukzuk napisał:

Jak się zgadzasz? Jak się nie zgadzasz. A może - nie zgadzałeś?

pijany murarz wchodzi na rusztowanie

właściciel mówi panie Jurku pójdzie pan do domu

uparty pijak włazi wyżej

sp... do domu

poskutkowało

tera jasne?

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

No widzisz, Już wróciłeś do prawdziwej postaci.

Dlaczego wymyślasz, że czyjeś sugestie, a nie rzeczywistość? Przecież tak było.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

ale juz niedługo sie przekonamy czy masz rację

Czyli co, jesteś PISiorem Sławku?

Kilka dni temu deklarowałeś, że nie głosowałeś na PIS i jest Ci on obojętny.

No to Ciebie proszę: zadeklaruj się po którejś ze stron!

Już za późno, aby pozostać letnim...

"Tynk pożera dźwięk" 747

6 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Obawiam się, że nie. Znam może kilkunastu lekarzy. Widać, że  żaden z nich nie zarabia mniej niż 10 tys. miesięcznie. A z tym 1/1000 pojechałeś całkowicie. 

Ja dałbym proporcje powiedzmy 6-7/10.

Nie znam, choćby ze słyszenia, biednego księdza ani lekarza (zarabiającego powiedzmy jakieś 2000-4000 zł).

Zapewne są tzw. rezydenci i ludzie na dorobku w tym zawodzie. No i pewno, zależy to od regionu.

Bardzo bym chciał, żebyś miał rację w stosunku do lekarzy, bo rzeczywiście o biednym księdzu nie słyszałem. I nie jest to bynajmniej żaden sarkazm ani kpina

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, EmilioE napisał:

No to Ciebie proszę: zadeklaruj się po którejś ze stron!

Już za późno, aby pozostać letnim...

ok proszę

nie głosowałem na pis i jesli JK dalej bedzie rządził nie zagłosuję

nie bedę też głosował na ugrupowanie , które tworzy Schetyna

o powody prosze nie pytać bo są moja osobista sprawą

potrafie dostrzec zarówno złe jak i dobre strony rządu pis

i docenic niektóre posuniecia dlatego pisałem ,że można sie od nich czegos nauczyć

a wzajemnie opluwanie się uważam za burzę w szklance wody i zabawę w piaskownicy

żeby było ciekawiej uważam ,że cała ta afera ze Srebrną umocni jeszcze pis a nie połozy

Ziobro nie dopuści do uwalenia prezesa

tyle

2 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Wygrana PiS w 2015 to w dużej mierze zasługa zmasowanej propagandy w necie. Wtedy dzisiejsza opozycja nie odrobiła lekcji. Teraz ją odrabia. Żal, że już utraciliście i w tej materii przewagę? Oj, jak mi przykro...

Powiedzieć propaganda to powiedzieć za mało. To był wielopiętrowy propagandowy majstersztyk.

Jestem Europejczykiem.

Do tej pory nie zauważyliście, że wszyscy tutejsi wyrobnicy propagandowego legionu kaczorka (i ci płatni i ci z "zamiłowania") nigdy jasno i bez ogródek nie przyznali się do popierania i głosowania na PiS. Oni tylko wyjątkowo nie lubią dzisiejszej opozycji (patrz 2 posty wyżej). Stary i zgrany już do cna chwyt z podręczników propagandy, stosowany od stuleci i od stuleci tak samo mało skuteczny. Szczególnie gdy stosowany w gronie gdzie durniów na których to jeszcze częściowo działa, jak na lekarstwo. Od dawna nie mogę się nadziwić, że oni od lat robią to samo, nawet bez próby jakieś, choćby drobnej modyfikacji tego schematu. Ci płatni dostają polecenia z centrali i nie mają nic do gadania, ale ci "amatorzy"? Autentycznie nie pojmuję, chyba, że przyjmie się założenie, że poziom i tych amatorów tak marny, że sami nie potrafią niczego wymyślić. Choć wręcz wydaje się niemożliwe statystycznie by i wśród wyznawców pisiarstwa nie było tych mądrzejszych i kreatywniejszych. Wychodzi więc na to, że ci najmądrzejsi choć zapewne by potrafili to tego nie robią, bo się po prostu wstydzą i jawne i publiczne popieranie PiS to dla nich obciach...

Edytowane przez Adalbert95
8 minut temu, slawek.xm napisał:

o powody prosze nie pytać bo są moja osobista spra

Ale powiedz, powiedz... Będziesz mógł potem mówić, że publikowałeś wyznania zawiedzionego symetrysty zanim stało się to modne...

24 minuty temu, slawek.xm napisał:

Wow!

To tak jak ja! Chociaż o ugrupowaniu ze Schetyną pomyślę. Chłopina wg mnie jest dość cienki bolek.

Tyle tylko, że ja nie cierpię Dudy (w przeciwieństwie do Kolegi). Obłudnik jak i cały PiS, a nie jakiś "prezydent".

28 minut temu, Pasqual napisał:

Bardzo bym chciał, żebyś miał rację w stosunku do lekarzy, bo rzeczywiście o biednym księdzu nie słyszałem. I nie jest to bynajmniej żaden sarkazm ani kpina

Rozumiem Twoje doświadczenia. 

Ze swojej strony też bardzo bym chciał, aby KAŻDY mógł wziąć 24-godzinny dyżur za 2.5 kzł (jak oni).  Ani też żeby ludzie, którzy mają tytuł doktora, nie zarabiali 2,5 tys. zł na MIESIĄC. Z życia wzięte, niestety:(

Edytowane przez zukzukzuk

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

wielopiętrowy propagandowy majstersztyk.

Nie przesadzaj. Z majstersztykiem nie miało to nic wspólnego. Ot urok i czar nowości. Dziś już żadną nowością nie jest, to i skuteczność bardzo marna, szczególnie, ze ówczesne hasełka się zgrały, nowych nie potrafią wymyślić, a i strona przeciwna przygotowana do zajęć.

Teraz, Adalbert95 napisał:

Nie przesadzaj. Z majstersztykiem nie miało to nic wspólnego. Ot urok i czar nowości. Dziś już żadną nowością nie jest, to i skuteczność bardzo marna, szczególnie, ze ówczesne hasełka się zgrały, nowych nie potrafią wymyślić, a i strona przeciwna przygotowana do zajęć.

Nie nie Kolego! Zapewniam cię, że było to znacznie bardziej skomplikowane niż ci się wydaje i bardziej przemyślane niż to, co PiS robi w tej chwili. Może PiSowcy nie są zbyt lotni, ale do wyborów wzieli fachowców. Tych wyborów nie robił Suski czy Błaszczak, robili je fachowcy od marketingu politycznego i PR.

Patrzenie na to jak, jak to robisz to łagodnie mówiąc niedocenianie przeciwnika.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, Adalbert95 napisał:

bo się po prostu wstydzą i jawne i publiczne popieranie PiS to dla nich obciach...

no widzisz jakiś ty mądry

nawet jasno okreslone stanowisko potrafisz poddać propagandzie

nadajesz się jako pijarowiec do obozu Rydzyka pamiętaj przekazac 1 procent:)

8 minut temu, zukzukzuk napisał:

Tyle tylko, że ja nie cierpię Dudy (w przeciwieństwie do Kolegi).

Na Dudę głosowałem , bo nie mogłem znieść Bronka

zobaczymy kto będzie nastepnym kandydatem , jesli Tusk zagłosuję na Dudę

9 minut temu, slawek.xm napisał:

Na Dudę głosowałem , bo nie mogłem znieść Bronka

Proszę Cię! Niedawno pisałeś, że Duda to najlepszy prezydent po 89 roku.

Wg mnie - to byłby fakt. Tyle, że gdybyś dodał - najlepiej jeżdżący na nartach - co najwyżej...

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Niedawno pisałeś, że Duda to najlepszy prezydent po 89 roku.

W momencie wyborów nie wiedziałem jak będzie wyglądac jego prezydentura

dałem mu szansę

25 minut temu, slawek.xm napisał:

no widzisz jakiś ty mądry

nawet jasno okreslone stanowisko potrafisz poddać propagandzie

A cóż to Ciebie obchodzi i zajmuje? Przecież Ty na PiS nie głosowałeś i nie popierasz, Ty tylko nie znosisz Bronka i Donka. A ja przecież pisałem o tych najmądrzejszych popierających PiS, ale trzymających gęby na kłódkę, bo schemat niegłosowania i niepopierania to dla nich intelektualne dno i prymityw.

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

dałem mu szansę

Miałem skomentować, ale tak sobie kombinuję, że mógłbym cię zniechęcić do samodzielnego myślenia więc się powstrzymam.

Osobiście nie miałem żadnych złudzeń i żadnych nadziei ale muszę przyznać, że Duda przerósł moje oczekiwania. Nie spodziewałem się że będzie aż tak źle.

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, slawek.xm napisał:

dałem mu szansę

I co teraz?  Przed kolejnymi wyborami udasz się po poradę do jasnowidza?

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Adalbert95 napisał:

A cóż to Ciebie obchodzi i zajmuje? Przecież Ty na PiS nie głosowałeś i nie popierasz, Ty tylko nie znosisz Bronka i Donka. A ja przecież pisałem o tych najmądrzejszych popierających PiS, ale trzymających gęby na kłódkę, bo schemat niegłosowania i niepopierania to dla nich intelektualne dno i prymityw.

Skoro nie odnosiłes sie do mojego wpisu to bardzo przepraszam za nieuprzejme potraktowanie

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Powiedzieć propaganda to powiedzieć za mało. To był wielopiętrowy propagandowy majstersztyk.

Przesadzacie, tak samo jak mit o genialności prezesa. Po prostu PO już się tak znudziło ze swoim neoliberalizmem pitym pod ośmiorniczki, tak pokazało społeczeństwu, ze ma je w d..., ze ludzie mieli ich dosyć. Akurat zamachy terrorystyczne w EU i strach przed zamachami PiS wykorzystał, a PO dało d. nazywając ludzi, którzy się bali ciemnogrodem i debilami. PO poszło z SLD kopacz ogórki a PSL rodzinnie ciągnął z koryta ile się da. Degrengolada tych  elit politycznych, i bezgraniczna pewność, że koryto jest wieczne. I tyle. 

Kampania Komorowskiego była tak denna i nieprzygotowana, że Duda, wystawiony na porażkę przez PiS, wziął i wygrał. 

Edytowane przez jar1
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Zbig napisał:

I co teraz?  Przed kolejnymi wyborami udasz się po poradę do jasnowidza?

A Ty nie?:):):)

Odrobiona racjonalizmu jeszcze nikomu nie zaszkodziła:)

16 minut temu, slawek.xm napisał:

dałem mu szansę

I się sprawdził:) Znaczy, w jeździe na nartach:)

Edytowane przez zukzukzuk

38 minut temu, slawek.xm napisał:

nadajesz się jako pijarowiec do obozu Rydzyka

A wiesz, że nawet onegdaj dostałem od jednego z tutejszych przedstawicieli aparatu PR "dobrej zmiany" pewną propozycję. Nie skorzystałem  bo jak miałbym się już zeszmacić to nie za jakieś drobne, a poważne pieniądze. Nie stać ich po prostu było... Tym bardziej praca u muchomorka odpada, wziąłbym wielokrotnie więcej, a Tadzio to ma rączki bardzo do siebie, nie od siebie.

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

Odrobiona racjonalizmu jeszcze nikomu nie zaszkodziła:)

Tylko uważaj aby ponownie nie przedawkować.

Jak tak można nie zagłosować na klęcznik? Na prezydenta tysiąclecia? Toż to najlepszy prezydent jaki był... tak wszyscy czytali. Teraz te ukosy, wręcz piruety, że niby wcale nie, że to tylko taka szansa, że trzeba trochę realizmu.

Realnie rzecz biorąc, to ktoś tu leje wodę od zawsze i potem się dziwi, że wylatuje z opinią kłamcy. 

Ja to bym nie szedł do wróżki, tylko do księdza - tam niektórym bliżej. Każdy zna odpowiedź jaką udzieli ksiądz - ale to taka podpowiedz wręcz z namaszczeniem, a i jak trzeba będzie to i pokropi.

Na koniec - prezydent tysiąclecia ma szansę wyjść jak nie na prosta, to na pewno na "krzywą"... w końcu on cały czas się czegoś uczy. Jak nie tego co ma zrobić... to tego co być może będzie musiał zrobić. W sumie niewiele mu do szczęscia potrzeba, jak na prezydenta tysiąclecia do tej pory jedynie chrzanił głupoty + podpisywał ustawy łamiące prawo RP.

Tak, na takiego warto oddać głos. W końcu w USA był? Był! Przy biurku postał? Postał! I podobno wg. niektórych nan tym Forum - samo to zrobiło takie wrażenie, że reszcie świata szczęki pospadały...

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Adalbert95 napisał:

A wiesz, że nawet onegdaj dostałem o jednego z tutejszych przedstawicieli aparatu PR "dobrej zmiany" pewną propozycję. Nie skorzystałem  bo jak miałbym się już zeszmacić to nie za jakieś drobne, a poważne pieniądze. Nie stać ich po prostu było... Tym bardziej praca u muchomorka odpada, wziąłbym wielokrotnie więcej, a Tadzio to ma rączki bardzo do siebie, nie od siebie.

O swoich dba... patrz poręczenie

Problem w tym ,że absolutnie nikt nie ma nad jego poczynaniami kontroli wszyscy sie boją ruszyć

fenomem biznesmena i nauka dla każdego jak sobie radzić przez 30 lat z wszystkimi rzadami i przeciwnikami w KK

1 minutę temu, Zbig napisał:

Tylko uważaj aby ponownie nie przedawkować.

Może właśnie odstawił leki... a może jest na lekach? Jakby nie patrzeć i tak za chwile będzie pisał idiotyzmy.

Najlepsze, że 99% ludzi pisze mu tutaj, że osmiesza się i jest śmieszny, ale on nadal lawiruje jak robak pomiędzy ziemią, a nawozem. 

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

fenomem biznesmena

Moment! Ja czytałem setki razy, że to ubogi zakonnik, wszystko należy do zakonu. Nawet tutaj na Forum AS padały takie zapewnienia... chyba ktoś o tym zapomniał. Podobno on nic nie ma, ludzie dają z serca i biedny jest. Czegoś nie łapię... Leki się skończyły, czy wreszcie dowieziono?

11 minut temu, Adalbert95 napisał:

Tadzio to ma rączki bardzo do siebie, nie od siebie.

Jak każdy złodziej.

Edytowane przez arkadowski

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.