Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Bobcat napisał:

Art. 127 p. 3 postanawia, że prezydent musi być obywatelem Polski. 

Podkreślam: obywatelem. Nie mówi się że musi to być osoba narodowości polskiej.

to pestka po wyborach parlamentarnych wciagu jedej nocy zmieni sie ordynacje wyborczą abys był w pełni usatysfakcjonowany:)

Bielan teraz szczeka i staje na dwóch łapkach dla Prezia...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

MELDUJĘ ZE DZISIAJ NA ALEKSANDRE DULKIEWICZ ZEBRANO.....

51337067-372327226891209-698092256883638

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
18 minut temu, slawek.xm napisał:

to pestka po wyborach parlamentarnych wciagu jedej nocy zmieni sie ordynacje wyborczą abys był w pełni usatysfakcjonowany:)

Pochwalasz takie praktyki?

I z czego mam być usatysfakcjonowany? Ja nie mam nic przeciwko gdyby prezydentem był obywatel Polski z narodowości Amerykanin. Albo Japończyk. Najważniejsze jak sprawuje swój urząd. I jest prezydentem, a nie jest żałosną marionetką, pajacykiem na sznurkach za które pociąga ktoś inny,'

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Bobcat napisał:

Pochwalasz takie praktyki?

I z czego mam być usatysfakcjonowany? Ja nie mam nic przeciwko gdyby prezydentem był obywatel Polski z narodowości Amerykanin. Albo Japończyk. Najważniejsze jak sprawuje swój urząd. I jest prezydentem, a nie jest żałosną marionetką, pajacykiem na sznurkach za które pociąga ktoś inny,'

mnie nie podoba sie ,ze zapluty przydupas aaaa angeli jawny zdrajca Polski złodziej moich pieniedzy aspiruje do najwyzszego urzędu w państwie i to jest wystarczający argument by zrobic absolutnie wszystko by temu zapobiec 

37 minut temu, slawek.xm napisał:

a jak tak to ok masz prawo do swojej interpretacji tak jak ja do swojej:):)

Tylko że Tobie i nie tylko, prawo pomyliło się z dowolnością.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Zbig napisał:

Tylko że Tobie i nie tylko, prawo pomyliło się z dowolnością.

przed prawem nie nalezy klękac tylko je odpowiednio interpretować i na tym cały czar prawa polega:)

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

postaw go przed Trybunalem Stanu udowodnij mu łamanie konstytucji i wsadź do pierdla

zamiast jęczeć

Cierpliwości.  Młody jest, może poczekać.  

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

chętnie poznam te wybitne twoim zdaniem nazwiska:):)

Dla dodania splendoru i z szacunku dla funkcji proponuję sprowadzić najlepszych fachowców z zagranicy.  Iran na pewno chętnie desygnuje oskarżycieli a Rumunia obrońców ;-)

10 minut temu, slawek.xm napisał:

przed prawem nie nalezy klękac tylko je odpowiednio interpretować i na tym cały czar prawa polega:)

Niestety w Twoim wydaniu czar niezwłocznie pryska.

jak wygra nastepne wybory uszanujesz wolę wiekszosci narodu czy bedziesz strzelał do mnie, bo na niego zagłosuję?

28.5% uprawnionych do głosowania to nie jest wola większości narodu czego jełopy nie potrafią zrozumieć.

"Prawo należy interpretować a nie klękać przed nim" to wypowiedź godna prokuratora Andrieja Wyszyńskiego !

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
39 minut temu, slawek.xm napisał:

nie nie podoba sie ,ze zapluty przydupas aaaa angeli jawny zdrajca Polski złodziej moich pieniedzy aspiruje

popieram slawus .Ja tez nie lubiem jawnych i obcych.Tak wiec teraz tylko nasi.Jezdem za naszymi nawet jakby do urny mieli dowlec sie na czworakach i  potrafili tylko sie przezegnac.Liczy sie tylko narod nawet durny.Bo durny narod to my.I nie bedzie nam szczal niemiec do garnka bo od szczania mamy swoich.No i dobrze zeby byłi kurduplowaci bo mniej materialu na takich wychodzi.

35 minut temu, slawek.xm napisał:

zed prawem nie nalezy klękac tylko je odpowiednio interpretować i na tym cały czar prawa polega:)

tak tak slawus nie klenkac tylko dozywocie.Nie ma prawa.Za wszytko dozywocie.A sedzia narod w glosowaniu na rynku.

dawaj jeszcze jak tam cos masz.

tak czy siak slawus przejdziesz do historii jak dwie wieze i jeden kurdupel.Wszyscy ......nieudani.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

"Prawo należy interpretować a nie klękać przed nim" to wypowiedź godna prokuratora Andrieja Wyszyńskiego !

Arystoteles w "Polityce" napisał ,że prawo jest czystym wyzbytym z żądzy rozumem

dlatego interpretacja prawa jest podstawowym elementem jego skuteczności w odniesieniu do konkretnego przypadku jego złamania

stąd biora się różne oceny prawnikow co do złamania prawa lub jego braku

42 minuty temu, slawek.xm napisał:

mnie nie podoba sie ,ze zapluty przydupas aaaa angeli jawny zdrajca Polski złodziej moich pieniedzy aspiruje do najwyzszego urzędu w państwie i to jest wystarczający argument by zrobic absolutnie wszystko by temu zapobiec 

Język propagandy Bieruta. 

Możesz sobie co najwyżej popiskać. 

Teraz, slawek.xm napisał:

latego interpretacja prawa jest podstawowym elementem jego skuteczności w odniesieniu do konkretnego przypadku jego złamania

stąd biora się różne oceny prawnikow co do złamania prawa lub jego braku

wedlug ustalonych ram slawus.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

ąd biora się różne oceny prawnikow co do złamania prawa lub jego braku 

zwyciezaja ci ktorych wienkszosc czy łysi?

21 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

W stosunku do PiS-iarstwa zastosuje się znaną zasadę wymienionego przez Ciebie: "dajcie mi człowieka, paragraf na niego znajdę".

gosc przypomina ekran telewizora z biegnacymi paskami.Masz wszystko co chcesz w postaci paskow ale ma to te zalete ze piszesz  do goscia i leci pasek wlasciwy.W TVP tego nie ma.Duza zaleta.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Bobcat napisał:

W stosunku do PiS-iarstwa zastosuje się znaną zasadę wymienionego przez Ciebie: "dajcie mi człowieka, paragraf na niego znajdę". 

nie ja pisałem o AW więc moze łaskawie nie przekręcałbyś tylko czytał to co jest napisane:)

poza tym to stwierdzenie  jest czystym terroryzmem i z prawem jako takim nie ma wiele wspólnego

s z

a tym to stwierdzenie  jest czystym terroryzmem i z prawem jako takim nie ma wiele wspólnego

co to jest prawo slawus w takim razie .

52 minuty temu, slawek.xm napisał:

Popatrz prawie jak w kościele. Nie tylko sobie prawo bozi interpretujecie, ale jeszcze przed nim kleczycie. Oj Slawus prawnik z Ciebie żaden. 

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

gadzam się

a jaka?

no coz  wTVP i tu jest jeszcze swietna rzecz czyli OFF.OFFczarek.Mozna czas spedzic na drapaniu sie, drapaniu psa albo na dyskusji z owym .Wole drapanie.

.

Edytowane przez fozzie

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Jeżeli masz na to dowody to zgłoś na waszą prokuraturę, niech stanie przed sądem. Nie powinno być problemów to załatwić, a nie jęcz.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, fozzie napisał:

Jeżeli masz na to dowody to zgłoś na waszą prokuraturę, niech stanie przed sądem. Nie powinno być problemów to załatwić, a nie jęcz.

ok taki dowód zatwierdzisz?

7 minut temu, slawek.xm napisał:

nie ja pisałem o AW więc moze łaskawie nie przekręcałbyś tylko czytał to co jest napisane:)

Pisał @wojciech iwaszczukiewIcz. To była odpowiedź dla Niego. Czytaj co było napisane.

6 minut temu, fozzie napisał:

Taki jeden ze swoją bandą zapowiadał, ze „ten oszust” stanie przed sądem. Nic z tego nie wyszło, nawet ciąganie go przed swoimi prokuratorami. Zwolennikom PiS wmówiono wiec, ze winny jest system, sady, UE, Merkel i PO. 

Rzeczywistosc zgoła inna, zarzutów brak, bo zapowiedzi były kłamliwe. A z kłamstwa prawdy nie zrobisz. 

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.