Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, jar1 napisał:

Ja chcę 100

Ja nie dostałem nigdy niczego od PiS, i jakoś muszę z tym żyć.

Jestem naukowcem, szef rządu, który nie inwestuje w innowacje źle skończy /wraz z rządem i partią /, stąd określenie Mateoł, od początku urzędowania tego gościa, doradca Donalda Tuska, zawsze pozostanie tylko doradcą Donalda Tuska..

Do czego potrzebny jest Polsce doradca Donalda Tuska, skoro żyje i istnieje sam Donald Tusk ?

PO powinna wygrać wybory, a premierem powinien zostać Donald Tusk.

Polska powinna przyjąć Euro i stać się silniej częścią wspólnoty europejskiej.

Powinna zrezygnować z katolicyzmu i przyjąć muzułmańskich uchodźców, oraz postawić na LGBT, sprzedać kopalnie węgla Niemcom oraz kupować gas od Rosji.

Powinna powstać europejska armia, gotowa walczyć przeciw USA/Izrael.

Powinna ułożyć się z siłami Rosji  i Chin aby wspólnie pokonać USA i znieść hegemonię dolara amerykańskiego.

Powinien nastać nowy porządek świata.

6 minut temu, fox733 napisał:

daje ale nie ze swojego, kumasz

Nie kumam, mówią że dają z tego co wypływało poprzez oszustwa na VAT, jest komisja, czy mam zamieszczać materiały z posiedzeń aby udokumentować, że nie wymyślam tego sam ???

4 minuty temu, 747 napisał:

Jestem naukowcem

Poplułem ekran... 

Chyba znamy odpowiedź "dlaczego nasze uczelnie orają na końcu zestawień najlepszych uczelni".

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

2 minuty temu, 747 napisał:

, mówią że dają z tego

A ty im wierzysz?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Charakterystyczne jest to, że zdecydowana większość pomysłów PiS to programy socjalne. Czyli bierzemy pieniądze i dajemy ludziom którzy tych pieniędzy nie mają. Albo i mają, ale nie jesteśmy w stanie nad tym zapanować (program 500+).

Wszystkie programy które polegają na tym, że trzeba coś zrobić, coś zorganizować, coś zaplanować generalnie biorąc nie działają.

Mieszkanie+, elektromobilność, Gospodarka 4.0, innowacyjność - cokolwiek z tego zostało?

No nie bardzo, jedyne co PiS umie to rozdawanie kasy. Teraz to zrozumieli i rozdawanie jeszcze bardziej rozkręcają nie siląc się na robienie czegoś innego.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, muls napisał:

zglos.

moderacji

Przedstawiłem program Platformy Obywatelskiej, dziś Koalicji Obywatelskiej, zebranie linków źródłowych do poszczególnych stwierdzeń zabrałoby nieco czasu ale nie jest to niemożliwe, większość stwierdzeń została wypowiedziana słownie podczas programów telewizyjnych nadawanych przez stację TVN24, może nawet wszystkie...także wyluzuj muls, bo zadam sobie trud w tzw międzyczasie i będziesz kiepsko wtedy wyglądał..

A masz co do stracenia, uważam Ciebie za wiarygodnego usera.

Nie aż tak wiarygodnego jak Jaro, czy Fox, ale bardzo wiarygodnego.

/ za dużo powołujesz się na innych m in na GW /.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Charakterystyczne jest to, że zdecydowana większość pomysłów PiS to programy

Przecież ci ludzie /PiS/, niczego nie potrafią, co więc mają zaproponować ???

Widziałeś kiedyś nową markę powołaną do życia od podstaw przez osoby choć powiązane z PiS ?

To zbiór pusty, ich szef, niejaki Jarosław Kaczyński wież nie potrafi postawić posiadając w kraju układy i władzę absolutną..

Żenada..

5 minut temu, 747 napisał:

Nie aż tak wiarygodnego jak Jaro, czy Fox

Dlaczego mi nie ufasz?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

9 minut temu, 747 napisał:

Przecież ci ludzie /PiS/, niczego nie potrafią, co więc mają zaproponować ???

Widziałeś kiedyś nową markę powołaną do życia od podstaw przez osoby choć powiązane z PiS ?

To zbiór pusty, ich szef, niejaki Jarosław Kaczyński wież nie potrafi postawić posiadając w kraju układy i władzę absolutną..

Żenada..

No niestety...

O marce słyszałem, K-Towers ale na razie projekt zamrożony ;-). Jaki nie udźwignął ciężaru odpowiedzialności i za karę za nędznych parę euro będzie się męczył w Brukseli.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, 747 napisał:

Żenada..

Za bardzo silisz się na dworowanie. Wychodzi jak zawsze - słabo, by nie rzec - nędznie.

4 minuty temu, fox733 napisał:

mi nie ufasz

Następny, który nie rozumie treści podanej na piśmie.

Dokonaj może logicznego wywodu przyczynowo-skutkowego, który skłonił Ciebie do użycia stwierdzenia że Tobie nie ufam.

Czekam.

Do 747>>>

To jak z tym kryzysem gospodarczym na świecie, wg Ciebie? Bo już coś, niecoś przebąkują... Sięgniesz do materiałów?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Czekam.

Napisałeś, że bardziej ufasz mulsowi niż mnie, czyli co to niby ma znaczyć? To tak jakby można być trochę w ciąży, nie uważasz? 

Zaufanie nie oznacza bezwzględnej wiary w drugą osobę, wszyscy przecież jesteśmy omylni. Tu chodzi o intencję.

Teraz kumasz?

3 minuty temu, arkadowski napisał:

Za bardzo silisz się na dworowanie. Wychodzi jak zawsze - słabo, by nie rzec - nędznie.

Co to znaczy silisz się, bo nie czynię niczego obciążonego wysiłkiem.

Co to znaczy dworowanie - nie rozumiem znaczenia tego sformułowania w tym kontekście.

Wychodzi jak zawsze - jak zawsze wychodzi, przedstawiłem oświadczenie, z którego wynika jasno, że mój autorski udział, to tylko skrótowe zasygnalizowanie na forum treści, które istnieją w domenie publicznej, powszechnie, - na użytek dyskusji tu na forum.

Słabo, nędznie, - a jak może inaczej wyglądać język opisowy sytuacji politycznej w współczesnej Polsce, - brak miejsca aby to szerzej rozwinąć.

Rządy PO PSL dałyby się opisać w sposób jaki  - mocny ?

To rządziliby do dziś..

A przed nimi inni, też mocni, tyle że inaczej, z Millerem, który cudem przeżył upadek z wysokości..

Tusk uciekający pod spódnicę Angeli Merkel - to bardzo dobry ruch, niezwykle mocny, dający mu miliony..- gratuluję przenikliwości tego męża stanu..

"Rząd nie ma własnych pieniędzy. Jeśli komuś daje to znaczy że musiał komuś innemu zabrać".

Margaret Thatcher

A tutaj akolici PiS powtarzają do znudzenia że to ugrupowanie coś komuś daje.

8 minut temu, zukzukzuk napisał:

kryzysem gospodarczym na świecie

Kryzysy powodują ludzie, poczytaj trochę, nie oczekuj ode mnie gotowców..

Miałeś trzy konferencje dopiero co.

Niemiecką, polską i rosyjską, sięgnij do materiałów na ten temat, tam będą informację, jeśli masz za sobą doświadczenie życiowe, to z łatwością wyciągniesz wnioski co do zagrożeń gospodarczych.

6 minut temu, fox733 napisał:

Napisałeś, że bardziej ufasz mulsowi niż mnie,

Napisałem dokładnie odwrotnie.

7 minut temu, fox733 napisał:

Teraz kumasz

Niczego nie kumam, poza tym, że tu piszemy teksty, których nie rozumiemy.

Rządy PO PSL dałyby się opisać w sposób jaki  - mocny ?

To rządziliby do dziś..

Normalnie EUREKA! Amerykę odkryłeś. Może teraz coś na bieżący temat? Czy jeszcze szperasz w materiałach?

Jak wiadomo powszechnie, jesteśmy sporo (nawet kilkadziesiąt lat) gorzej rozwinięci gospodarczo od czołówki europejskiej. A tu PiS proponuje "pogoń" za dobrobytem poprzez... rozdawnictwo. Szok! A ciemni im klaszczą i wiwatują. Czysta komuna? 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

49 minut temu, 747 napisał:

Bierz tą trzynastą emeryturę i idź do wyborów PE głosować na PiS.

PO by Wam tego nigdy nie dało.

A jak masz dzieci i one mają dzieci, to niech idą głosować na PiS, bo dostaną na te dzieci pieniądze nawet jeśli mają tylko jedno.

PO by Wam tego nigdy nie dało.

Uważasz że jestem łajdakiem którego można kupić za miskę soczewicy? Nie mierz innych swoją miarą.

3 minuty temu, 747 napisał:

Napisałem dokładnie odwrotnie.

Rzeczywiście...

Zwracam honor.

W  takim razie dlaczego nie ufasz mulsowi? To bardzo zasłużony i szanowany na forum user.

Kryzysy powodują ludzie, poczytaj trochę, nie oczekuj ode mnie gotowców..

Faktycznie. Odpowiedź wyczerpująca i poprawnie polityczna. Idziesz z duchem dzisiejszych obietnic wyborczych.

Teraz, zukzukzuk napisał:

Amerykę odkryłeś

Opanuj się nieco zukzukzuk, bo prezentujesz ograniczone widzenie problematyki.

Nie jesteśmy zacofani, - nie mamy zezwolenia na rozwój Kolego, od wielu wielu wielu lat.

Niech to w końcu dotrze.

Wasi ulubieńcy - Niemcy nam tego zezwolenia nie udzielają, wielki sąsiad Rosja im w tym pomaga, wraz z narzędziami jak Ukraina czy Białoruś, brak naszego rozwoju jest na rękę Wielkiej Brytanii oraz USA, które potrzebuje przestrzeni życiowej w Europie na swoje potrzeby.

Zobacz gdzie dziś jest Korea Płd, a gdzie Półn, jedna otrzymała zezwolenie, ograniczone, druga nie.

Pierwszej się nikt nie boi, a drugiej boi się USA, nawet jeśli to tylko gierki zakulisowe są, to oficjalnie takie stanowisko jest prezentowane, że stanowi zagrożenie, - dla Japonii, sojusznika USA wręcz śmiertelne, może jeszcze nie dziś ale w perspektywie bez wątpienia.

49 minut temu, 747 napisał:

Jestem naukowcem

Czym się różni kwas siarkowy od siarkawego? Siarkawy ma siarkę o mniejszej wartościowości.

Czym się różni kwas azotowy od azotawego? Azotawy ma azot o mniejszej wartościowości.

Jesteś naukawcem. Pracownikiem naukawym.

Edytowane przez Bobcat
7 minut temu, fox733 napisał:

takim razie dlaczego nie ufasz mulsowi

Gdzie napisałem że mu nie ufam?

Napisałem że nie aż tak jak Tobie oraz Jaro, uzasadniłem, że powołuje się on zbyt często na informacje podawane przez Adama Michnika, wstawiłem link oraz dane, w którym miejscu znajduje się opinia postaci z zawodowych mediów na temat tego nośnika / Gazety Wyborczej /.

Czy

Michnika,

Jemu też nie ufasz tak bardzo? Jesteś antysemitą?

5 minut temu, Bobcat napisał:

Pracownikiem

Bob, w prawdzie Tobie nie mogę ufać, gdyż mi na to nie pozwalasz sam, ale lubię Cię, choćby za to że mnie nie cierpisz, nie lubię tych, którzy mnie lubią, gdyż wiem że nie mogę im ufać.

Nie jesteśmy zacofani, - nie mamy zezwolenia na rozwój Kolego, od wielu wielu wielu lat.

Zobacz gdzie dziś jest Korea Płd, a gdzie Półn, jedna otrzymała zezwolenie, ograniczone, druga nie.

Wreszcie coś:) Czyli, w sumie, to brak zezwolenia na rozwój, stanowi główny problem.

W takim razie, może będziemy budować bombę atomową i rakiety do jej przenoszenia, jak Korea Płn.? Może tu jest jedyne wyjście z sytuacji? Bo z koreańczykami USA liczą się, a z nami - raczej nie.

22 minuty temu, 747 napisał:

nie rozumiem znaczenia tego sformułowania w tym kontekście.

To akurat mnie nie dziwi. Uwierz mi, nie zaskoczyłeś mnie ani trochę.

10 minut temu, 747 napisał:

Michnika,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) image.thumb.png.5f4a9dc332a786096615da6e1e7f34a1.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

19 minut temu, fox733 napisał:

Jesteś antysemitą?

Nie jestem antysemitą, ale nie mogę ufać Michnikowi ani go lubić, gdyż on uważał Generała za patriotę, pomimo że wielu ludzi straciło życie, a rodziny nie otrzymały właściwych odszkodowań, /górnicy/.

Generał przygotował służby PRL do wejścia w biznes na preferencyjnych warunkach /FOZZ/

A Adam Michnik powiedział - odczepcie się od Generała.

Poza tym nie trafnie przewidział wynik wyborów prezydenckich w 2015 roku, kiedy zakonnicę będącą w ciąży idącą po pasach, przejechał Bronisław Komorowski i z tego powodu przegrał.

Nawet odszkodowania za Smoleńsk wydawały się za wysokie dla wielu, jakby pieniądze w ogóle mogły cokolwiek wynagrodzić po śmierci ukochanego.

W USA wszelkie odszkodowania zasądzane przez tamtejszy wymiar sprawiedliwości osiągają ogromne kwoty i nikt z tego powodu nie protestuje.

17 minut temu, arkadowski napisał:

Uwierz mi

Wierzę Tobie, użyłeś  formy mi obcej, napisałem to otwarcie, nie widzę żadnego problemu.

Edytowane przez 747
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.