Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, muls napisał:

a ty  piatka od cenckiewicza.

A kiedy ja ich pomylilem? Widzisz muls jak ty bzdurzysz.

Zeby tylko odpysknac. Jak malolat.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)

rózne komentarze po pogawedce donka

oddające jej "wielkość"

"Opowiastka na poziomie rozprawki licealnej lub kolokwium na I roku politologii. To jest ten przełom i ta wizja? To jest ten powrót Tuska ?Połowa towarzystwa na sali przysypia. Idę na spacer nad Wisłę ? Nie na sensu słuchać tej .przedszkolnej scholastyki."

"Zawsze uważałem, że przemówienia Tuska były puste w treści. Jednocześnie uważalem, ze były perfekcyjne w formie.
To dzisiejsze jest nudne jak flaki z olejem. W treści puste jak zawsze, w formie fatalne jak nigdy.
I przyznam, że jestem zdziwiony"

""Człowiek ze swojej natury woli władzę, a nie prawdę" - Donald Tusk celnie o Donaldzie Tusku"

Teraz, slawek.xm napisał:

rózne komentarze po pogawedce donka

oddające jej "wielkość"

"Opowiastka na poziomie rozprawki licealnej lub kolokwium na I roku politologii. To jest ten przełom i ta wizja? To jest ten powrót Tuska ?Połowa towarzystwa na sali przysypia. Idę na spacer nad Wisłę ? Nie na sensu słuchać tej .przedszkolnej scholastyki."

"Zawsze uważałem, że przemówienia Tuska były puste w treści. Jednocześnie uważalem, ze były perfekcyjne w formie.
To dzisiejsze jest nudne jak flaki z olejem. W treści puste jak zawsze, w formie fatalne jak nigdy.
I przyznam, że jestem zdziwiony"

""Człowiek ze swojej natury woli władzę, a nie prawdę" - Donald Tusk celnie o Donaldzie Tusku"

Komentarze z Nowogrodzkiej ?  a moze z tego nośnika ? (Znalezione w sieci)

2vvx6x75.png

A to wszystko totalna nuda jest. Tusk jako zbawiciel dla tych, ktorzy dostali w ostatnich wyborach po dupie zawsze bedzie stanowil jakas tam deske ratunku. Jego koledzy nie daja rady i stad taki zachwyt jego pojawieniem sie.

I tak naprawde, co by nie powiedzial, i jak by nie powiedzial, to zawiedzeni po ostanich wyborach, a teraz mocno podkreceni nienawiscia, beda sie nim zachwycac, i widziec zbawiciela.

Ot cala historyja.

PS i ciagle odniesienia do TVP, tak jakby ktos ich tu ciagle ogladal. Ja np nie wlaczalem TVP od jakiegos miesiaca. Ech, szkoda czasu. Takie to wszystko nudne i banalne.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No wlasnie. I tak zaraz jakis wklei cos z TVP i napisze, ze nawijasz ich narracja.

Swoja droga, musza ostro to sledzic.

Edytowane przez bubusia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miło patrzeć jak prawactwo dostaje piany na pysku gdy Leszek Jażdżewski wygarnął im w oczy słowa prawdy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No tak, jest GW i KK. Standardowa karma dla wielu. Cos ala TVP.

12 minut temu, bubusia napisał:

I tak naprawde, co by nie powiedzial, i jak by nie powiedzial, to zawiedzeni po ostanich wyborach, a teraz mocno podkreceni nienawiscia, beda sie nim zachwycac, i widziec zbawiciela.

Przekaz dnia z Nowogrodzkiej: bagatelizować wystąpienie Tuska. Jesteście do bólu przewidywalni.

3 godziny temu, Bobcat napisał:

Przekaz dnia z Nowogrodzkiej: bagatelizować wystąpienie Tuska. Jesteście do bólu przewidywalni.

Co ty gadasz.

A tutaj jezyk, ktory wzbudzil zachwyt:

Ale rywalizacja na inwektywy i złe emocje z nimi nie ma sensu, dlatego że po kilku godzinach zapasów ze świnią w błocie orientujesz się w końcu, że świnia to lubi. Trzeba zmienić zasady gry - stwierdził Jażdżewski.

Publiczność zgromadzona w Auditorium Maximum na przemówienie Jażdżewskiego zareagowała gromkimi brawami. Nie można tego jednak powiedzieć o Donaldzie Tusku, który choć występował bezpośrednio po naczelnym "Liberté"  pozostawał zdystansowany i nie odniósł się do jego słów. Podobne zmieszanie widać było na twarzach polityków takich jak Władysław Kosiniak-Kamysz czy Grzegorz Schetyna.

Nawet Tusk i Schetyna udaja zniesmaczonych. No ale oni musza udawac.  do ninawisci powinien nakrecac ktos inny.

Edytowane przez stench
obraźliwe słowa

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Prawdę, całą prawdę i tylko prawdę. A że dla niektórych niewygodną? Nie moja wina.

Byla kiedys tak rosyjska gazeta, a moze jeszcze jest, nazywala sie Prawda.

Mam nadzieje, ze rozumiesz.

19 minut temu, bubusia napisał:

No wlasnie. I tak zaraz jakis wklei cos z TVP i napisze, ze nawijasz ich narracja.

Swoja droga, musza ostro to sledzic.

Suweren uważnie śledzi narracje DTVPIS + plebana....!!!

5 minut temu, bubusia napisał:

Byla kiedys tak rosyjska gazeta, a moze jeszcze jest, nazywala sie Prawda.

Była? Ukazuje się do dziś jako organ Komunistycznej Partii Federacji Rosyjskiej. Nawet w tak prostych kwestiach popisujesz się swoim brakiem wiedzy.

14 minut temu, bubusia napisał:

Bydlo do ninawisci powinien nakrecac ktos inny.

To również zgłoszone do Moderacji.

Język nienawiści wprowadził do przestrzeni publicznej PiS. Kto sieje wiatr ten zbiera burzę.

19 minut temu, Bobcat napisał:

A to dla tych, ktorzy cos tam sie dzisiaj wypowiadali na temat donosicielstwa.

Nie wie juz na co ma kablowac, bo nie dotyczylo to przeciez jego, to kabluje na to co piszesz o wrogach KK.

Krotko mowiac, jezeli wypowiesz sie negatywnie o panu glaszacym takie poglady:

Ale rywalizacja na inwektywy i złe emocje z nimi nie ma sensu, dlatego że po kilku godzinach zapasów ze świnią w błocie orientujesz się w końcu, że świnia to lubi. Trzeba zmienić zasady gry - stwierdził Jażdżewski.

to wtedy Bobcat zglosi cie do moderacji.

?

Edytowane przez bubusia

13 godzin temu, bubusia napisał:

No ja tez zglosilem twoje straszenie i bezczelne klamstwa jakimi nas raczysz. Z toba inaczej sie nie da.

19 minut temu, Bobcat napisał:

Była? Ukazuje się do dziś jako organ Komunistycznej Partii Federacji Rosyjskiej. Nawet w tak prostych kwestiach popisujesz się swoim brakiem wiedzy.

A tutaj zwraca ci uwage ktos, kto wczoraj przepraszal za glupawe pomylki wynikajace z zerowej wiedzy. Chyba starczy.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

No ja tez zglosilem twoje straszenie i bezczelne klamstwa jakimi nas raczysz. Z toba inaczej sie nie da.

A nie widzisz z czego to wynikalo, czyli z twojego straszenia moderacja. Naprawde z taba cos sie dzieje. Ale osmieszaj sie dalej.

5 minut temu, bubusia napisał:
21 minut temu, Bobcat napisał:

A to dla tych, ktorzy cos tam sie dzisiaj wypowiadali na temat donosicielstwa.

Jak widać nie tylko ja zgłaszam do Moderacji.

3 minuty temu, bubusia napisał:

Ale osmieszaj sie dalej.

Ten arogancko-bezczelny styl prowadzenia rozmowy będzie również zgłaszany.

1 minutę temu, tomek6 napisał:

No i jak dziady czasu macie to pisac pierdy

Ja koncze. W sumie to masz racje. Kwestia wypelnienia czasu. Sa jednak duzo ciekawsze zajecia.

9 minut temu, bubusia napisał:

kabluje na to co piszesz o wrogach KK.

Po pierwsze: jeśli ktoś ma w kwestii stosunku do KK zdanie odmienne od Twojego - nie upoważnia to do nazwania go "bydłem".

Po drugie: pisanie czy mówienie historycznej prawdy o roli KK w obaleniu Konstytucji 3 Maja i spowodowaniu że Polska na 123 lata znikła z mapy Europy nie jest przejawem wrogości, mimo że KK każdą niewygodną dlań prawdę tak uważa.

Gość

(Konto usunięte)
40 minut temu, Bobcat napisał:

Jak widać nie tylko ja zgłaszam do Moderacji.

ale tyko ty za każdym razem chwalisz się tym urządzając pokazowa szopkę w stylu Żdanowa

18 minut temu, slawek.xm napisał:

urządzając pokazowa szopkę w stylu Żdanowa

... powiedział wierny uczeń i kontynuator wymienionego.

Gość

(Konto usunięte)

Czego oczekuja Polacy od rządu

zakodowani niech sie przyjrzą i dostosuja kampanie wyborcza do tych oczekiwań

moze da im to szansę na przekroczenie progu wyborczego w październiku ?

obraz.thumb.png.a4d9f5bc7c8d0b83ca0cd47a8f46c5a4.png

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Leszek Jażdżewski wygarnął im w oczy słowa prawdy.

"Mamy 3 maja, Święto Maryi Królowej Polski, święto jak wiadomo dla wielu Polaków niezwykle ważne. A człowiek w publicznym miejscu porównuje Kościół do tarzającej się w błocie świni. Ja bardzo rzadko używam mocnych słów, ale powiem, że to jest zachowanie szczeniackie i chamskie."

taka jest prawda rysiu , co bys nie miał wątpliwości

nawet donek to rozumiał i nie klaskał , a ty wpisujesz się ze swoja opinią  w reakcję najpodlejszej hołoty bijacej brawo gówniarzowi który chciał zaistnieć kosztem obrazy wiekszości Polaków

Gość

(Konto usunięte)

Po szumnych zapowiedziach platformy dzisiejszego przełomu w kampanii wyborczej Schetyna wreszcie wydukał o so chozi

zobowiązuje się wynegocjować o 100 mld złotówek więcej niz pis

problem w tym ,ze nie potrafi powiedziec ile pis wynegocjuje ?

a zatem mamy nastepny etap wystepów cyrkowych Grzesia , który krażąc po kraju traci głosy wyborców jak przysłowiowy "piasek z worka"

--------------------------------------------------------------------

Publiczne obrażanie społeczeństwa katolików wiąże sięz konsekwencjami

na poczatek list Gowina

"Szanowny Panie Rektorze, nie widziałem i nie widzę nic niewłaściwego w fakcie, że wystąpienie ważnego polityka europejskiego, jakim jest Donald Tusk, miało miejsce w sali uniwersyteckiej. Ale czy Pan Rektor naprawdę nie znajduje nic niewłaściwego w tym, że w murach Uniwersytetu Warszawskiego Kościół porównywany jest do świni tarzającej się w błocie?" – pyta Gowin.

"Nie chodzi przy tym o to, że przedmiotem ataku był Kościół katolicki. Moje pytanie byłoby równie zasadne, gdyby rzecz dotyczyła wspólnoty żydowskiej, islamskiej, buddyjskiej czy np. stowarzyszenia ateistów albo ruchu ekologicznego" – pisze dalej minister.

"W imię obrony etosu akademickiego czuję się zobowiązany do przekazania Panu mojego stanowczego przekonania, że brak reakcji ze strony władz uczelni na obrażanie którejś z grup współtworzących polską wspólnotę aksjologiczną stanowi ciemną kartę w historii Uniwersytetu Warszawskiego" – ocenia Gowin."

Edytowane przez slawek.xm

Strasznie siermiężna ta PiSowska propaganda. Jest niczym walenie po głowie cepem, co widać głównie po wpisach naszych forumowych wielbicieli reżimu.

Komentarze odnoszące sie do wystąpienia Tuska pokazują jak bardzo prawa strona sceny politycznej ma go cały czas w głowie, jak sie go obawia i co chyba ważniejsze - jakie ma względem niego kompleksy.

Byłoby to może i wesołe, ale niestety z prawej strony brak jakiejkolwiek sensownej refleksji i odpowiedzi.

Polską prawicę ogarnęła całkowita intelektualna pustka i jałowość, poza kilkoma hasłami-straszakami nie ma tam nic. Minęło już 19 lat dwudziestego pierwszego wieku a obecnie rządzący mentalnie nawet nie to, że nie przekroczyli granicy wieków, oni są jeszcze w dwudziestoleciu międzywojennym. Te defilady, opowieści o silnej armii, tęsknota za jakimiś regionalnymi sojuszami, przekopywanie Mierzei, kolejka linowa na Kasprowy, Luxtorpeda, to oczarowanie rzeczywistością sprzed prawie stu lat. Przecież wiemy czym to się skończyło, czy oni o tym nie pamiętają?

Na tle Morawieckiego, Kaczyńskiego czy Dudy Tusk jest politykiem z innej epoki, przerastającym ich o głowy. Patrząc na nasze podwórko nie wiem, czy na ten polski grajdołek nie szkoda polityka europejskiego i światowego formatu.

Sami musimy uporać się z narodowo-socjalistycznym populizmem PiS, trzeba samemu zakasać rękawy i wziąć się do roboty.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Nie rozumiem o co kaman. Przecież świnia uwielbia taplaninę w błocie.

A że porównanie arcytrafne to fakt.

......

A "wziąć się do roboty...": Mleko już się rozlało, niestety. Teraz wszelakie partyje i ugrupowania będą się ścigać, kto da wiency. Ale, jak to mawiał pewien mądry, stary Żyd "aby dać trzeba mać".

Czego oczywiście pożal się Pambuk - wyborcy w swej durnej masie nijak nie pojmują.

Wenezuela za pasem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.