Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, xniwax napisał:

..a szkoda, że nie pamiętasz. Może to wyparcie z pamięci poprzez zaparcie.

A możesz sobie potańczyć na rozluźnienie?

A póki co, w przerwach pomiędzy tańcami można będzie sobie poczytać: 

"

"Morawiecki i jego tajemnice" to książka, która trafi do sprzedaży 9 maja. Piątek już na pierwszych stronach konfrontuje czytelników z aż trzema mapami powiązań, w jakie ma być uwikłany szef polskiego rządu. Zdaniem autora Mateusz Morawiecki jest pośrednio związany z Kremlem i Mafią Sołncewską za sprawą takich osób i organizacji jak Tomasz Misiak, Adam Andruszkiewicz czy Solidarność Walcząca.

W pierwszym przypadku Piątek przyjmuje teorię, że za tzw. aferą taśmową stały rosyjskie służby. Autor nie wyklucza, że premier zna osobiście Marka Falentę, dowodzi też, że ich wspólnym znajomym jest wspomniany Misiak - który miał wprowadzać Falentę "na salony". W willi biznesmena miał mieszkać Pierre Konrad Dadak, przedstawiany jako handlarz bronią i członek mafii sołncewskiej. Jak przekonuje Piątek, rządzi nią Michaił Fridman, ściśle współpracując z rosyjskim wywiadem GRU i Kremlem."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jednak katolicy swieccy bo normalnych juz nie ma.

Świeccy katolicy piszą do biskupów: państwo nie jest od rozstrzygania, czy coś jest profanacją (http://www.tvn24.pl)

ku..wa oni nawet kozy nie potrafia wyprowadzic na pole.

ko chore. Z zaawansowaną biegunką, niedoborami, zapaleniami płuc, obrzękami płuc - tak stan zwierząt opisał w poniedziałek Maciej Wierzchoń, powiatowy lekarz weterynarii w Nowym Dworze Mazowieckim. Zawiadomienie na aktywistów Instytut, który za państwowe i unijne pieniądze prowadzi badania naukowe nad nowoczesnymi technologiami i szkoli rolników, ma także stado bydła mlecznego. Placówka podlega ministrowi rolnictwa. - Kontrola nie potwierdziła jakiś istotnych problemów z dobrostanem zwierząt - zapewnia minister Jan Krzysztof Ardanowski. - Poleciłem skierować do prokuratury sprawę przeciwko organizacji, która w sposób niezgodny z prawem zabrała zwierzęta - dodał. Jeden cielak bez kopyta, drugi bez ogona. Animalsi w Instytucie Technologiczno-Przyrodniczym Wolontariusze OTOZ Animals weszli do Instytutu Technologiczno-Przyrodniczego w miejscowości... Tyle że władze instytutu były na miejscu podczas interwencji, a nawet zrzekły się praw do cieląt, podpisując odpowiedni dokument. Według części emerytowanych i obecnych pracowników Instytutu za mało jest ludzi do pracy i szwankuje zarządzanie. - Dyrektora zwolnili, był dyrektorem zootechnikiem. Wszystko było dopilnowane. A w tej chwili przyszedł dyrektor jakiś, który w ogóle nie wychodzi z tego budynku biurowego - powiedział jeden z nich, chcąc zachować anonimowość. - Zniszczyli to, co jeszcze tu funkcjonowało. Już mi wstyd nawet się przyznawać, że tu pracuję - dodaje inny. Wątpliwe dokumenty Z dokumentacji przedstawionej w czasie kontroli wynika, że cielęta były w trakcie leczenia. Zaprzeczył temu obecny pracownik instytutu. - Te cielęta przez dwa miesiące nie były leczone - powiedział, chcąc zachować anonimowość. Według aktywistów, którzy w sprawie zwierząt interweniowali, to dokumentacji, którą przedstawiono podczas kontroli, jeszcze kilka dni wcześniej nie było. Zastrzelili kilkaset ptaków, śledztwo umorzone. "Nie byli świadomi, że naruszają prawo" Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie polowania nad Zalewem Wiślanym. Przez dziesięć dni w... - Te dokumenty zostały dowiezione nie wiadomo skąd dwa dni później do tego instytutu i z tych dokumentów wynika, że dwudziestego siódmego faktycznie ktoś te cielaki badał - stwierdził Dawid Fabjański z Animal Rescue Polska. Lekarz, który podpisał się pod niektórymi z tych dokumentów, na co dzień też nie przebywa w pobliżu instytutu w Falentach. - Byliśmy ogromnie zaskoczeni, że taka instytucja, która posiada 170 krów w swoim gospodarstwie, ma podpisaną umowę z lekarzem weterynarii, który znajduje się 150 kilometrów dalej - powiedział Bartłomiej Gardoliński z OTOZ Animals. "Janów Podlaski bis" Instytut w Falentach przyznał, że za mało pracowników zajmuje się zwierzętami. Zawieszony został dyrektor odpowiedzialny za stado. Jednak dyrekcja kategorycznie zaprzecza, jakoby chore i zagłodzone cielęta zostały pozostawione bez dostępu do wody oraz opieki medycznej. - Instytut w Falentach sprawia wrażenie, jakby to był Janów Podlaski bis - skomentował poseł PO Paweł Suski. Z siedmiu cieląt zabranych z Instytutu jedno uśpiono podczas interwencji obrońcy praw zwierząt. Dwa padły w schronisku, do którego je przewieziono. Przy życiu zostały jeszcze cztery cielęta. (http://www.tvn24.pl)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)

Grzesiu Schetyna na przesłuchaniu jęczał ,że był zbyt mała płotką by podejmowac decyzje w sprawie walki z wyłudzeniami wat , cała wine zwalił na tuska i radę ministrów

dobrze wam tak oskarżajcie swoich żryjcie się i tłumaczcie wyborcy widzą tę żenadę i zwalanie winyna innych ,

na kolanach do Rydzyka po poparcie pokemony

13 minut temu, slawek.xm napisał:

Grzesiu Schetyna na przesłuchaniu jęczał ,że był zbyt mała płotką by podejmowac decyzje w sprawie walki z wyłudzeniami wat , cała wine zwalił na tuska i radę ministrów

dobrze wam tak oskarżajcie swoich żryjcie się i tłumaczcie wyborcy widzą tę żenadę i zwalanie winyna innych ,

na kolanach do Rydzyka po poparcie pokemony

Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze Dziewica.

Do Ojca Rydzyka, uprzejmie proszę.

Zostań z Bogiem. Niech cię doprowadzi do życia wiecznego. Amen.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze Dziewica.

Na wieki wieków amen

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Do Ojca Rydzyka, uprzejmie proszę.

polecam kontakt telefoniczny

Zostań z Bogiem. Niech cię doprowadzi do życia wiecznego. Amen.

wzajemnie jesli taka Jego wola

Im dłużej czytuję slawkowe wydumki, tym częściej zaczynam wątpić w istnienie jego domu, żony, dzieci i uczciwej roboty.

Sekciarz, czyli klecha.

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Sławek oglądał komisję i wydawało mu się że to Schetyna jęczy, a to za ścianą jego żona z listonoszem jęczała ;-).

No ślicznie się zachowujemy, brawo.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Im dłużej czytuję slawkowe wydumki, tym częściej zaczynam wątpić w istnienie jego domu, żony, dzieci i uczciwej roboty.

Sekciarz, czyli klecha.

A wiesz, że to całkiem możliwe? Takie odloty u normalnego faceta?

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Sekciarz, czyli klecha.

Tu też na rodzinkę siadamy, co się z wami dzieje.

Czyżby znowu do porządku trzeba było przywołać?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, bubusia napisał:

No ślicznie się zachowujemy, brawo.

Sławkowi podziękuj. Kilka razy go ostrzegałem ale chyba nie zrozumiał.

Tu też na rodzinkę siadamy, co się z wami dzieje.

Czyżby znowu do porządku trzeba było przywołać?

Na policję zadzwonisz? Teraz PiS takimi metodami działa, więc śmiało!

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Aż tak cię wyprowadza z równowagi, trochę dystansu

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Na policję zadzwonisz? Teraz PiS takimi metodami działa, więc śmiało!

Zapomniałeś o kulturze, wraca natura?

Nie muszę nigdzie dzwonić, jak nie będziesz przestrzegał zasad, to zostanie ci podziękowanie.

Także nie chamuj

Edytowane przez bubusia

Aż tak cię wyprowadza z równowagi, trochę dystansu

Chamstwo zawsze będzie mnie denerwowało, jakoś nie potrafię się przyzwyczaić.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Tu też na rodzinkę siadamy, co się z wami dzieje

nie wiesz najważniejsze to dołozyć temu , który jest pod ręką?

nie jest ważna merytoryka tylko ataki personalne, tylko to sie podoba i jest nagradzne przez TWA

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Chamstwo zawsze będzie mnie denerwowało, jakoś nie potrafię się przyzwyczaić.

Nie widzę, żeby Sławek siadał ci na żonę/rodzine

Znamienne. Umieszczona została tutaj w wątku negatywna opinia ks. prof. Tischnera o Radiu Maryja, o robieniu karykatury religii. Sam umieściłem list Klubów Inteligencji Katolickiej, publicystów miesięcznika Więź i innych kręgów katolickich do KEP protestujący przeciw upolitycznianiu religii, sojuszowi tronu z ołtarzem i katastrofie dla wizerunku Polski. 

We wszystkich tych sprawach forumowi kato-talibowie przyjęli taktykę morda w kubeł i próbują odwrócić uwagę wekslując rozmowę na boczne i nieistotne tory.

Nie widzę, żeby Sławek siadał ci na żonę/rodzine

Ogólne chamstwo mnie wkurza, a głupota jeszcze bardziej.

Ale tak sobie teraz myślę, że to w sumie znęcanie się nad niepełnosprawnym, więc obiecuję poprawę.

Na dobry początek sprostowanie - ten listonosz był z gmaila - wirtualny ;-).

Jestem Europejczykiem.

Bobik, jacy katotalibowie, kogo tym razem obrażasz?

Widzę panowie, że co jakiś czas mocno wam odp....

15 minut temu, Jaro_747 napisał:

A wiesz, że to całkiem możliwe? Takie odloty u normalnego faceta?

Albo klecha, albo stuknięty. Innej możliwości nie ma.

Prześledziłem sobie Sławka posty z kilku dni.

Stare baby od Rydzyka to przy tych bredniach - ateistki.

Albo klecha, albo stuknięty. Innej możliwości nie ma.

Prześledziłem sobie Sławka posty z kilku dni.

Stare baby od Rydzyka to przy tych bredniach - ateistki.

A może tak coś w temacie, a nie o Slawku

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Uderz w stół - nożyce się odezwą.

Czyli zglaszamy, ok

Edytowane przez bubusia

W temacie to Morawiecki znowu przedawkował psychotropy i coś bajał, że to on był tym warchołem w Radomiu. Problem w tym, że w 76 roku miał 8 lat. Nie wiem, może to było tak dawno temu że zapomniał???

Już kilka razy pisałem, że na moje oko facet jest chorobliwym mitomanem. I to nie w przenośni tylko w sensie konkretnej jednostki chorobowej (jak to się teraz mówi), i raz za razem to mi się potwierdza.

Czy to nie jest niebezpieczne dla Państwa?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, jar1 napisał:

No to ja w temacie ?

Cos dzisaiaj malo tego bylo. Prosilbym o troche wiecej jutro.

To jak bym się nie odzywał to będziecie wiedzieli dlaczego. Teraz tak to działa, że nawet na priva nie można nic napisać.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.