Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Lechu napisz proszę coś o Smoleńsku, bardzo cię proszę, tak dawno nie było, już tyle postów bez Smoleńska, proszę napisz coś.

Już pisałem, poczytaj lepiej wykaz afer dużych i małych PiS, link był nieco wcześniej. 

P.S. Dlaczego nie lubicie rozmów o Smoleńsku? Przecież to było spektakularne zdarzenie nawet w skali światowej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

26 minut temu, Lech36 napisał:

Już pisałem, poczytaj lepiej wykaz afer dużych i małych PiS, link był nieco wcześniej. 

P.S. Dlaczego nie lubicie rozmów o Smoleńsku? Przecież to było spektakularne zdarzenie nawet w skali światowej.

Dlaczego zwracając się do jednej osoby piszesz w liczbie mnogiej, przyzwyczajenie z dawnych lat? 

9 godzin temu, Lech36 napisał:

bronią się do końca przed daniem tym co najbardziej potrzebują czyli niepełnosprawnym o dużej skali niepełnosprawności

A to jest ciekawe z drugiej strony. Jaki jest powód tego "niedawania"?

Zyskaliby parę punktów poparcia, na którym im zależy, a w sumie nie byłaby to jakaś ogromna góra pieniędzy. Dlaczego idą tutaj w zaparte?

1 godzinę temu, toptwenty napisał:

Zyskaliby parę punktów poparcia, na którym im zależy, a w sumie nie byłaby to jakaś ogromna góra pieniędzy. Dlaczego idą tutaj w zaparte?

Z badań im wyszło że się nie kalkuluje. Proste.

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, toptwenty napisał:

Ich elektorat też nie lubi niepełnosprawnych. To czasem widać na ulicach. Wprawdzie nie wiem na pewno czy to jest ich elektorat, ale niepełnosprawnych nie tolerują przeważnie ludzie prymitywni a tych wśród elektoratu PiS jest cała masa. Inna sprawa jest w przypadku nakładów na medycynę, tu nie wiadomo dlaczego w Polsce nie można zwiększyć procentów do takich występujących najczęściej w Europie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Właśnie skończyłem oglądać "The Great Hack" :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

obowiązkowa pozycja, dla tych mniej "fanbojowatych". Wszystkie mechanizmy z wyborów Trumpa i Brexitu, wprost stosowane przez Socjalistyczną Partię PIC ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez hi_aro
5 godzin temu, jezz napisał:

Dlaczego zwracając się do jednej osoby piszesz w liczbie mnogiej, przyzwyczajenie z dawnych lat? 

Do towarzyszy z PiS to chyba dobra forma zwrotu. W końcu to komuchy ?. Lubią rozdawać bez zasad. W komunie sprzed lat też stosowano takie zasady rozdawnictwa bez zasad.

4 godziny temu, bubusia napisał:

Lechu napisz proszę coś o Smoleńsku, bardzo cię proszę, tak dawno nie było, już tyle postów bez Smoleńska, proszę napisz coś.

Ty napisz co tam Antoni wybadał.

Ile to już lat bada a wyników jakoś nie widać?

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, hi_aro napisał:

Właśnie skończyłem oglądać "The Great Hack" :

Ukryta Zawartość

obowiązkowa pozycja, dla tych mniej "fanbojowatych". Wszystkie mechanizmy z wyborów Trumpa i Brexitu, wprost stosowane przez Socjalistyczną Partię PIC ?

Polecam "Brexit: The Uncivil War"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też przewija się temat Cambridge Analytica.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Polecam "Brexit: The Uncivil War"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też przewija się temat Cambridge Analytica.

Film można oglądać na NC+.

8 godzin temu, hi_aro napisał:

Nic dziwnego. PiS szeroko korzysta z zachodnich doradców. W przeciwieństwie do opozycji, która korzysta jedynie z samej siebie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opozycja tez korzysta. Tyle, ze ze slabszych doradcow. Co do filmow, pamietajcie przez kogo sa robione, i komu maja sluzyc. Ostatnio ogladalem taka "Podreczna".  Trudno nazwac ten film obiektywnym. Klasyczna jednokierunkowa propaganda majaca skompromitowac dany swiatopoglad.

Chociaz film jako taki calkiem ciekawy.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, Zyzol napisał:

Nic dziwnego. PiS szeroko korzysta z zachodnich doradców.

Widzisz, tym właśnie wpisem potwierdziłeś, że PIC to zakłamane mendy manipulujące dla uzyskania własnych korzyści materialnych, szarą bezmyślną masę...

8 godzin temu, Lech36 napisał:

Do towarzyszy z PiS to chyba dobra forma zwrotu. W końcu to komuchy ?. Lubią rozdawać bez zasad. W komunie sprzed lat też stosowano takie zasady rozdawnictwa bez zasad.

Ale przecież ty cały czas krytykujesz te zasady więc jak bez zasad?

8 godzin temu, Lech36 napisał:

Ich elektorat też nie lubi niepełnosprawnych

Oczywiście. Nie lubi też wykształconych, kolorowych, gejów, ateistów, żydów, wegetarian, abstynentów, czytających gazetę wyborczą. Nie lubi też pracować ale lubi przepijać 500+. I robi błędy ortograficzne. Zwłaszcza te błędy zdradzają pisowca.  Zupełnie jak hi_aro.

Czy coś pominąłem?

13 minut temu, hi_aro napisał:

Widzisz, tym właśnie wpisem potwierdziłeś, że PIC to zakłamane mendy manipulujące dla uzyskania własnych korzyści materialnych, szarą bezmyślną masę...

A ty do tej pory nie wiedziałeś, że korzysta?

Nawet żubry e Bieszczadach o tym wiedzą.

Edytowane przez jezz
9 godzin temu, Lech36 napisał:

ale niepełnosprawnych nie tolerują przeważnie ludzie prymitywni a tych wśród elektoratu PiS jest cała masa.

No tak. Widać to nawet na Bocznicy, gdzie zwolennicy PiS są wyjątkowo prymitywni.

Bez wyjątku.

2 minuty temu, toptwenty napisał:

No tak. Widać to nawet na Bocznicy, gdzie zwolennicy PiS są wyjątkowo prymitywni.

Bez wyjątku.

Interesujace z twoich ust.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

13 minut temu, toptwenty napisał:

Bez wyjątku.

A zwolennicy opozycji wyjątkowo kulturalni i wykształceni. I nie robią błędów ortograficznych.

Bes wyjontku.

53 minuty temu, jezz napisał:

Zwłaszcza te błędy zdradzają pisowca.

A to coś nowego, już małpki i okradanie latorośli nie jest wyznacznik PICowskiej szarej masy? 

Godzinę temu, jezz napisał:

Ale przecież ty cały czas krytykujesz te zasady więc jak bez zasad?

Zasady mogą być socjalistyczne (demoralizujące) czyli PiS-owskie lub kapitalistyczne czyli uczące że pieniądze należą się za pracę zwłaszcza jak się jest zdrowym tylko nieco leniwym. Muszą być wyznaczone progi dochodowe we wszystkich grupach pomocy, ale PiS-owcy są leniwi i nie chce im się tego wprowadzać bo to wymaga wkładu pracy. Płaca należy się za pracę a nie za to że się jest, to podstawa do szybkiego rozwoju państwa.
Krytykuję zasady rozdawnictwa PiS-owskiego i ich nieumiejętność wprowadzenia prawidłowych zasad które uczą uczciwej pracy a nie lenistwa.

6 minut temu, Lech36 napisał:

Muszą być wyznaczone progi dochodowe we wszystkich grupach pomocy, ale PiS-owcy są leniwi i nie chce im się tego wprowadzać bo to wymaga wkładu pracy.

Oficjalnie jest inna interpretacja. Zatrudnienie "urzędników", którzy by weryfikowali (czyli de facto program komputerowy) wysokość dochodów i na tej podstawie przyznawali lub odrzucali, był by większy niż suma odrzuconych wniosków. Czyli PICowska propaganda daje przekaz, że lepiej nie oszczędzać. Przekaz, który dociera tylko do szarej masy wyborczej.  Cokolwiek to znaczy... 

19 godzin temu, caleb66 napisał:

tu zarabiam dobre pieniądze,obroty 5 razy takie jak za peło było,jestem zadowony i jeszcze 500 plus biorę

A tu patologia w czystej PICowskiej formie...

Edytowane przez hi_aro
Godzinę temu, hi_aro napisał:

Nic takiego z mojego wpisu nie wynika. To jest nadinterpretacja. Raczej moje słowa, że opozycja w przeciwieństwie do PiS-u korzysta z samej siebie, należy rozumieć, iż jest denna intelektualnie i to jest przyczyna jej porażek. Tak zresztą podsumował to komentator w TokFM, który zwracał uwagę na profesjonalne podejście PiS do kampanii wyborczej w przeciwieństwie do opozycji. a stacja ta sympatią do PiS-u z pewnością nie pała. 

Szara masa rośnie. A słynna szóstka Schetyny, wg prof. Bugaja, jest powieleniem PiS-owskich manipulacji...

5 minut temu, hi_aro napisał:

Zatrudnienie "urzędników", którzy by weryfikowali (czyli de facto program komputerowy) wysokość dochodów i na tej podstawie przyznawali lub odrzucali, był by większy niż suma odrzuconych wniosków.

Myślę że Państwo ma wystarczającą ilość urzędników do przeprowadzenia tych operacji, trzeba ich tylko pogonić do roboty. Myślę że nawet pieniędzy im nie trzeba dokładać, ale za PiS to oczywiście mało prawdopodobne bo urzędnicy są strasznie przepracowani i będą ostro protestować że chce im się dołożyć roboty. Zwłaszcza urzędnicy PiS-owscy bo wiadomo że PiS=komuch=lenistwo czyli "czy się stoi czy się leży 3 patyki się należy".

41 minut temu, hi_aro napisał:

A to coś nowego, już małpki i okradanie latorośli nie jest wyznacznik PICowskiej szarej masy? 

17 godzin temu, d-t-x napisał:

Po słownictwie, gramatyce i braku znajomości zasad ortografii widać, że wyznawcy PiS to ludzie niebywale prości. A najlepsi są ci żarliwi patrioci piszący bez wielkich liter i "ogonków". Nie obcinają wam za to stawek?

Widać, że nieuważnie śledzisz dyskusję, w której uczestniczysz. O tym było wczoraj.

45 minut temu, hi_aro napisał:

okradanie latorośli

Jakie okradanie?

3 minuty temu, Zyzol napisał:

Raczej moje słowa, że opozycja w przeciwieństwie do PiS-u korzysta z samej siebie, należy rozumieć, iż jest denna intelektualnie i to jest przyczyna jej porażek.

Nie pisz bzdur... Zacznij się interesować tematyką spersonalizowanych przekazów "wyborczych"... Pisałem o tym przy okazji wygranej PIC 4 lata temu, oraz wpływie mediów społecznościowych. Trump wygrał wybory 700 000 głosów z jednego stanu wyborców, którzy zmienili a właściwie podjęli decyzję o uczestniczeniu, na kilka dni przed wyborami. Proste przekazy PIC są jawnie kierowane do określonej grupy. A dalsze działania, to jedynie przekonanie tych nie uczestniczących to dotychczas. Idealnym przykładem są wybory na Ukrainie, można powiedzieć że wyborczy standup. % oddanych głosów spada do poziomu 35% i wygrywa półidiota z kabaretu, wraz z partią pełną frazesów na transparentach. 

28 minut temu, Lech36 napisał:

Płaca należy się za pracę a nie za to że się jest, to podstawa do szybkiego rozwoju państwa.

Ale dzieci nie pracują a 500+ jest dla dzieci.

5 minut temu, jezz napisał:

Jakie okradanie?

Okradanie jej, ze środków na jej przyszłość. Zamiast przeznaczyć na edukację, nowy komputer, a może jakieś fajne wakacje, to w imię "wspólnoty środków finansowych w domowym budżecie" przepijasz wszystko... Ale jak już będziesz miał marskość wątroby, to będziesz oczekiwał, że Twoja latorośl zajmie się schorowanym ojcem, czyż nie. A może w tedy powinna dać mu kolejną flaszkę...

32 minuty temu, Lech36 napisał:

pieniądze należą się za pracę zwłaszcza jak się jest zdrowym tylko nieco leniwym. 

Mieszkasz w jakimś dziwnym miejscu.

Też jesteś z Bieszczadów?

3 minuty temu, jezz napisał:

Ale dzieci nie pracują a 500+ jest dla dzieci.

a propos

Teraz, hi_aro napisał:

"wspólnoty środków finansowych w domowym budżecie" przepijasz wszystko

1 minutę temu, jezz napisał:

Też jesteś z Bieszczadów?

Chyba ze Smoleńska ?

1 minutę temu, hi_aro napisał:

Okradanie jej, ze środków na jej przyszłość. Zamiast przeznaczyć na edukację, nowy komputer, a może jakieś fajne wakacje, to w imię "wspólnoty środków finansowych w domowym budżecie" przepijasz wszystko..

Już ci pisałem, że to jest taki kredyt balonowy na 18 lat.

Mam nadzieję, że wiesz co to jest.

Poza tym to nie twoje pieniądze, też już ci pisałem.

Martw się o swój socjal.

2 minuty temu, hi_aro napisał:

Chyba ze Smoleńska

Też mam podejrzenia, że Lech36 jest ze Smoleńska. 

Teraz, jezz napisał:

to jest taki kredyt balonowy na 18 lat

aha, czyli opary z Twoich trzewi, dmuchasz w balon i po osiągnięciu 18 lat twoich dzieci, dasz im ten balon... ? 

P.S.

Widać, że dzisiaj bez porannej małpki piszesz...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.