Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, slawek.xm napisał:

nie zawsze i nie wszyscy

nie potrafiłes wskazać zaopiniować przed wyborami uczciwych nieskalanych nieuwiklanych czystych i prawych

miej pretensje do siebie ,ze ludzie wybrali aferzystów populistów i naciągaczy ?

ps

gdyby wybrali innych ocena nie uległaby zmianie ?

Nocnik spadł ci na głowę??? Takich bredni to nawet 747 nie wypisuje.

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, asterix1 napisał:

Szanowny Pan miał się pochwalić zdjęciem z głosowania?

Może coś w tym temacie?

A ty chciałeś spowodować żeby mój głos był nieważny.  Poza tym pamiętssz wystąpienie szanownego pana Bobcata. .Przecież i tak wiadomo, że sfałszuję zdjęcie. 

Nic to, głosu nie zmarnowałem i ten, na którego głosowałem został posłem.

A jak tam twoje zdjęcia, robiłeś cos ostatnio, bo słyszałem, że tylko do robienia zdjęć się nadajecie. 

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

nacjonalistyczną i homofobiczną" retorykę w kampanii.

Ale to np. nie przeszkadza ani tobie ani lechowi. Bo przecież ekonomista.

Edytowane przez jezz
11 minut temu, jezz napisał:

Odnoszę wrażenie, że twoje belferskie pier...nie przestało już robić na kimkolwiek wrażenie.

Musisz wgrać sobie nowy program bo wypadniesz z obiegu :-))).

Jestem Europejczykiem.

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

pier...nie

Tyle masz do powiedzenia.

12 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jeżeli facet jest ekonomistą to można posłuchać tego, co mówi o ekonomii.

Można też posłuchać co mówi o stosunkach społecznych?.

Cytuję, bo może od wczoraj zapomniałeś.

Edytowane przez jezz
13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Tyle zrozumiałeś.

To przypomnę , Morawiecki jak był prezesem BZ WBK tez mówił o ekonomii, ale to pewnie doskonale pamiętasz, bo przecież śledzisz jego losy od czasu kiedy pracował w irlandzkim banku. 

Godzinę temu, jezz napisał:

Najważniejsze, ze podobają ci się wypowiedzi pana z Torunia.

Ta jedna opisuje dyletanctwo haseł propagandowych, które "ciemny lud" kupuje bez żadnej refleksji, która jak widać występuje po prawej stronie sceny politycznej. Ciekawe ilu posłów Prezesa też podziela takie zdanie tylko nie wolno im o tym mówić jak w komunie.

Godzinę temu, jezz napisał:

A zapytaj się Banasia jak cię interesuje.

Nie mogę się do niego dodzwonić, pewnie odbiera telefony tylko od znajomych takich jak np. ten pokazany na filmie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

6 minut temu, Lech36 napisał:

Ta jedna opisuje dyletanctwo haseł propagandowych, które "ciemny lud" kupuje bez żadnej refleksji,

A ta druga co opisuje?

6 minut temu, Lech36 napisał:

występuje po prawej stronie sceny politycznej.

Dobrze, ze ren pan jest z lewej, jasnej strony.

7 minut temu, Lech36 napisał:

Nie mogę się do niego dodzwonić,

Ale przynajmniej masz numer telefonu. To próbuj, może dziś będzie miał więcej czasu.

9 minut temu, jezz napisał:

A ta druga co opisuje?

Coś pewnie opisuje. Może twardogłowie prawej strony politycznej w tej drugiej dziedzinie?

9 minut temu, jezz napisał:

Ale przynajmniej masz numer telefonu.

Ten pan z filmu ma. Do niego też nie można się dodzwonić. Pewnie odbiera tylko od Banasia.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

54 minuty temu, Lech36 napisał:

Coś pewnie opisuje

Bardzo ciekawe stwierdzenie, szkoda, że nie dostrzegasz co.

Przy innych tego typu wypowiedziach czytałem, ze to faszyści, a tu się okazuje, ze ekonomiści. 

Chrzanowski, Kuchciński, Kaczyński, Banaś, Ziobrzyści, Przyłębscy, Morawieccy, Piotrowicze - rządzą dalej. Kto zgasi światło?

1 minutę temu, jezz napisał:

Przy innych tego typu wypowiedziach czytałem

Znasz cyrylicę, a może grażdankę?

58 minut temu, Lech36 napisał:

Ten pan z filmu ma

Tak jak ty.

1 minutę temu, toptwenty napisał:

Znasz cyrylicę,

Znam.

2 minuty temu, toptwenty napisał:

Kto zgasi światło?

Miałeś szansę w niedzielę. Następna za jakiś czas.

2 godziny temu, jezz napisał:

A ty chciałeś spowodować żeby mój głos był nieważny.  Poza tym pamiętssz wystąpienie szanownego pana Bobcata. .Przecież i tak wiadomo, że sfałszuję zdjęcie. 

Nic to, głosu nie zmarnowałem i ten, na którego głosowałem został posłem.

A jak tam twoje zdjęcia, robiłeś cos ostatnio, bo słyszałem, że tylko do robienia zdjęć się nadajecie. 

Wijesz się ja piskorz ...typowe pisiarskie wykrecanie kota ogonem...pozwól że udzielę Ci rady nie oglądaj PiS dzielcow w tv

Przypomnij mi gdzie ja się oferowałem z robieniem zdjęć?

Proponuję konsultacje u Karczewskiego lecz uważaj może nie powiedzieć Ci prawdy...?

Pisdraki czasem tragedia i komedia u was na bardzo wysokim poziomie stoi

...A teraz czekam na kolejną światła odpowiedź ADHD

23 minuty temu, asterix1 napisał:

pozwól że udzielę Ci rady nie oglądaj PiS dzielcow w tv

Twoja rada jest zbędna, nie oglądam.

24 minuty temu, asterix1 napisał:

Przypomnij mi gdzie ja się oferowałem z robieniem zdjęć?

Ja się pytam ogólnie bo słyszałem, ze KOD robi dobre zdjęcia.

25 minut temu, asterix1 napisał:

typowe pisiarskie

A, jak pisiarskie to pomyliłes adresy geniuszu.

47 minut temu, jezz napisał:

Przy innych tego typu wypowiedziach czytałem, ze to faszyści, a tu się okazuje, ze ekonomiści. 

Myślisz że jednego z drugim nie można połączyć? To chyba nie są jakieś egzotyczne połączenia. Adolf też miał swoich ekonomistów.

26 minut temu, asterix1 napisał:

Proponuję konsultacje

Tez ci proponuję ale u innego specjalisty.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Myślisz że jednego z drugim nie można połączyć? To chyba nie są jakieś egzotyczne połączenia. Adolf też miał swoich ekonomistów.

To przeciez widzę, ze można. Sam podlinkowałeś i nawet się z nim zgadzasz. 

1 minutę temu, jezz napisał:

Tacy co sympatyzują z Prezesem i robią zdjęcia też ciągle chodzą za tymi przeciwnymi Prezesowi. Ostatnio widziałem jak takie chamy chodziły za Michnikiem w bardzo specyficzny (prowokacyjny) sposób.

3 minuty temu, jezz napisał:

To przeciez widzę, ze można. Sam podlinkowałeś i nawet się z nim zgadzasz. 

Tylko z kwestią ekonomiczną określoną w tytule artykułu.

19 godzin temu, Maju napisał:
20 godzin temu, jezz napisał:
20 godzin temu, Maju napisał:

Domyślisz się czemu te dwa wpisy połączyłem.....być może, wątpię czy wyciągniesz rozsądne wnioski.

No ja z takim łączeniem się nie zgadzam, bo jest tam tez inny paragraf, a pod niego można podciągnąć wszystko.

"§4. Kto propaguje lub pochwala podejmowanie przez małoletniego obcowania płciowego lub innej czynności seksualnej, działając w związku z zajmowaniem stanowiska, wykonywaniem zawodu lub działalności związanych z wychowaniem, edukacją, leczeniem małoletnich lub opieką nad nimi albo działając na terenie szkoły lub innego zakładu lub placówki oświatowo-wychowawczej lub opiekuńczej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.”"

Co tu można podciągnąć? 

18 godzin temu, jezz napisał:

Wszystko.

Ja jestem za edukacją seksualną a ten paragraf niestety brzydko mi pachnie.

Na szczęście moja córka już teraz wie,że dzieci nie przynosi bocian ani nie znajduje się ich w kapuście.

18 godzin temu, slawek.xm napisał:

Ciebie Andrzeju  Bóg obdarzył córką?

Moja córka i synowie są od wielu lat dorosłymi osobami. 

Każdy paragraf można opacznie zinterpretować, to się zdarza.....trudno jednak paragraf mający ścisły związek z pedofilią, jej zapobieganiu i o tym mówiący interpretować jako zakazujący poszerzania wiedzy na wiadome tematy. 
Pierwsze zdanie czwartego paragrafu na tyle dobrze zawęża zakres interpretacji, że żadnemu normalnemu sędziemu nie powinno przyjść do głowy interpretować tego tak jak lewactwo usiłuje wmówić. 

19 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Jak coś o sexie z nieletnimi to @Maju zjawia się na posterunku, bo w temacie ma dużo do powiedzenia. 

17 godzin temu, Zbig napisał:

Dużo praktykował w samotności za młodu?

Mający niewiele do powiedzenia zajęli się jak widać tym co najlepiej potrafią.  

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

24 minuty temu, Lech36 napisał:

Tacy co sympatyzują z Prezesem i robią zdjęcia też ciągle chodzą za tymi przeciwnymi Prezesowi

A czy ich przyjaciele też nimi rzygają?

26 minut temu, Lech36 napisał:

Ostatnio widziałem jak takie chamy chodziły za Michnikiem

Mam nadzieję, ze dla ciebie wszyscy co chodza za kims i robia zdjęcia to chamy.

27 minut temu, Lech36 napisał:

Tylko z kwestią ekonomiczną określoną w tytule artykułu

A ja oceniam całokształt działalności.

Ty masz dość specyficzne podejście.

23 minuty temu, Maju napisał:

Pierwsze zdanie czwartego paragrafu na tyle dobrze zawęża zakres interpretacji

Dla mnie rozszerza bo pod propaguje  można podciągnąć wszystko.

13 minut temu, jezz napisał:

Mam nadzieję, ze dla ciebie wszyscy co chodza za kims i robia zdjęcia to chamy.

Zależy w jaki sposób to robią, ci od zdarzenia z Michnikiem to na pewno chamy, to nie ulega wątpliwości.

14 godzin temu, Bobcat napisał:

Jachira jako poseł coraz bardziej mi się podoba:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do tego nie musisz przekonywać nikogo. Ten sam sort.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

16 minut temu, jezz napisał:

A ja oceniam całokształt działalności.

Ty masz dość specyficzne podejście.

Nie wiadomo kto ma specyficzne podejście do tematu. 

52 minuty temu, jezz napisał:

się

Mecenas Romek, proszę Państwa, wystosował następujący tzw. list otwarty do Pancernego Mariana ...

"List do Banasia. Drogi Panie Prezesie!
Już wszyscy chcą Pana dymisji. Te drobne zarzuty wobec Pana rozdmuchiwane są do niebotycznych rozmiarów przez nienawistne, antypolskie media, jakby bieganie za kimś z piłą mechaniczną i grożenie gwałceniem dziewczynek przez pana kumpla biznesowego było jakąś nieprawdopodobną zbrodnią. Każdy przecież ma swoje upodobania i przyzwyczajenia. I te drobne przywary Pańskiego kolegi nie mogą rzutować na ocenę całości postaci, która przecież prowadząc Pana hotelik-burdelik z pewnością przyczyniła się do rozwoju demograficznego kraju. Dlatego przestrzegam Pana przed uleganiem sugestiom Kaczyńskiego Niech Pan pamięta los b. szefa KNF. Podał się do dymisji i tydzień później już siedział. Nie, panie prezesie! Pan musi trwać na stanowisku i walczyć do końca.
Niech Pan im się odwinie i zarządzi Komisję NIK-u ds. afery KNF, albo ds. zakupu obrazu za pół miliarda. Niech Pan walczy panie Prezesie, bo jak Pan padnie, to już będzie po Panu. A i Polska straci bardzo sławnego szefa NIK-u.
Zawsze życzliwy,
Roman Giertych
PS I jak opozycja Pana zaatakuje, to niech Pan im wypomni, te ośmiorniczki i nie wpisany do oświadczenia majątkowego zegarek Nowaka” .

27 minut temu, jezz napisał:

pod propaguje  można podciągnąć wszystko

Samo to słowo bez dalszej części ("podejmowanie przez małoletniego obcowania płciowego lub innej czynności seksualnej") dla mnie nic nie znaczy i tym samym nic co dotyczy spraw edukacji nie podciąga.....ale to moje zdanie przy którym pozostanę.

10 minut temu, Jacchusia napisał:

Ten sam sort.

Raczej czort.....sort zaczną opacznie interpretować.   :))

Zwąchali się? 
Jedno jest pewne, łączy ich nierozerwalnie silne uczucie......ta sama nienawiść.    :))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nie wszyscy uważają nachalną propagandę polityczną, kłamstwo i szerzenie nienawiści za coś dobrego. Na przykład katolicy uważają, że kłamstwo to grzech. Przynajmniej teoretycznie.

A ty tak nie uważasz?

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

PiS doszedł do władzy pod hasłem "dobrej zmiany" i przestrzegania wartości moralnych.

Po czterech latach nie zostało z tego nic. Mamy paradę szwindli, układów, kłamstw, złodziejstwa, nepotyzmu, siania nienawiści, szczucia na całe środowiska.

A zwolennicy PiS twierdzą, że to jest w porządku.

Parada szwindli w PiS ?

Masz na myśli "aferę" Kuchcińskiego, którego już nie ma, czy Banasia, którego PiS chce odwołać, a nie może?

Czy może Neumana, Chlebowskiego, Drzewieckiego, Gronkiewicz, Sawicką, Nowaka i uwielbiane przez PO ośmiorniczki?

A może Latkowskiego bez laptopa?

A może Amber Gold? O którym Tuskowie wiedzieli, że to szwindel, a czekali bo chcieli zobaczyć co się stanie.

To ja jeszcze sporo innych przypomnę. Lekarstwo na amnezję :

To ja ci pamięć odświeżę. Lekarstwo na amnezję :

Cytat

Długa lista ciężkich grzechów Platformy. O czym chcą zapomnieć aferzyści? Jak demontowano państwo? Małe podsumowanie wielkich afer PO-PSL

Platforma Obywatelska idzie w zaparte. Poseł Leszczyna ogłasza butnie, że za czasów PO nie było w Polsce żadnych afer, a Grzegorz Schetyna rozsiewa po kraju wirus amnezji. Groteskowa strategia wyparcia szokuje naiwnością. Ileż ślepej wiary w zbiorową głupotę muszą mieć w sercach politycy opozycji. Na próżno. Opinia publiczna pamięta i nie zapomni.

Ukryta Zawartość

Miłej lektury.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jacchusia

45 minut temu, Jacchusia napisał:

Do tego nie musisz przekonywać nikogo. Ten sam sort.

Co jest złego w tym że Jachira wyśmiewa się z obłudnego, karmiącego się naszymi podatkami sukinsyna?

1 minutę temu, jello napisał:

Co jest złego w tym że Jachira wyśmiewa się z obłudnego, karmiącego się naszymi podatkami sukinsyna?

To, że tylko ona (i my).

Jacchusia, jezz i inne tuzy pisowskiego intelektu na Bocznicy nie wyśmiewają się z obłudnego, karmiącego się naszymi podatkami sukinsyna - i to jest złe.

Te, miszczowie - śmiać się z niego!

7 minut temu, jello napisał:

A no nic.

Zgodnie z dewizą:

„Bób, hummus, włoszczyzna”

spacer.png

Edytowane przez Jacchusia

1 godzinę temu, jezz napisał:

Napisałem Ci nie oglądaj Qrwizji....

Widzę że na jeden moj post ADHD trzy ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.