Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, jar1 napisał:

PiS już dawno przebił komunę. 

I przebił dno ....niżej juz spaść nie może ...ups nie cofam ostatnie słowa...

2 minuty temu, asterix1 napisał:

I przebił dno ....niżej juz spaść nie może ...ups nie cofam ostatnie słowa...

I dopiero nabiera prędkości.  Niestety zapomniał że zgodnie z dyrektywą unijną dla bezpieczeństwa dno musi być podwójne ?

21 minut temu, Zbig napisał:

Dawno mnie tu nie było, co tam słychać, Banaś i wrak mają się dobrze?

Niestety Banaś nadal nie jest wrakiem.

7 minut temu, toptwenty napisał:

Gdzie wrak?

Oj czepiasz się niepotrzebnie.Jeszcze trzy cztery kadencje PiSu i wróci.Tylko,że wtedy nikt na niego nie będzie czekał.

30 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Bardziej chodzi o to że obaj są nie do ruszenia. Przypadek?

Owszem wrzask medialny po wyznaczeniu przez pisorów tych, a nie innych kandydatów do TK jest i zasadny i potrzebny, ale powiedzmy sobie szczerze, znaczenie dla przyszłości ma to równe zeru. TK został de facto wyrugowany z polskiego porządku prawnego gdy sołtysowa z Brzeszcz odmówiła publikacji jego wyroków. Póki rządów pisorów  będą sobie coś tam "orzekać" (wyjątkowo niemrawo jak to jest pod rządami żoneczki i oficera prowadzącego niejakiego "Wolfganga"), a jak pisiory padną to następcy z wyrokami TK, gdy będą dla nich choćby w minimalnym stopniu niekorzystne zrobią to samo co pucinioki - po porostu wyrzuca do kosza. TK w sensie politycznym czy sprawczym już od 3 lat po prostu nie ma i póki nie zostanie powołany, kiedyś w przyszłości jakiś inny sąd konstytucyjny, nie będzie. Zresztą wysunięcie właśnie tych a nie innych kandydatów świadczy o tym, że i kaczka ma TK za nic nie znaczący ani teraz, ani w przyszłości kabaret, nie poważny organ państwa.

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ale za to pojawiło się kolejne mieszkanie. Co on taki chciwy na te domy i mieszkania. W cudzej  komórce pod schodami się wychował czy co...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
2 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Teraz widzę, że u ciebie to nałóg. Musisz.

Z baby też zleziesz pewnie jak będzie trzeba odpisać ?

No popatrz, ja sobie spokojnie obejrzałem film, a ty w tym czasie musiałeś postawić kolejnego klocka, na dodatek niezwykle wyrafinowanego. Masz jednak straszną nerwozę.

2 godziny temu, Zbig napisał:

Banaś

Dalej pracuje ku chwale ojczyzny. To mieszkanie służbowe pewnie mu dali żeby miał mniej stresujący dojazd do pracy, a nie jak ty, 70 skrzyżowań w jedną stronę, z czego 50 z sygnalizacją. Horror, nie dziwię się, że potem musisz odreagowć na audiostereo.

19 minut temu, Adalbert95 napisał:

Owszem wrzask medialny po wyznaczeniu przez pisorów tych, a nie innych kandydatów do TK jest i zasadny i potrzebny, ale powiedzmy sobie szczerze, znaczenie dla przyszłości ma to równe zeru. TK został de facto wyrugowany z polskiego porządku prawnego gdy sołtysowa z Brzeszcz odmówiła publikacji jego wyroków. Póki rządów pisorów  będą sobie coś tam "orzekać" (wyjątkowo niemrawo jak to jest pod rządami żoneczki i oficera prowadzącego niejakiego "Wolfganga"), a jak pisiory padną to następcy z wyrokami TK, gdy będą dla nich choćby w minimalnym stopniu niekorzystne zrobią to samo co pucinioki - po porostu wyrzuca do kosza. TK w sensie politycznym czy sprawczym już od 3 lat po prostu nie ma i póki nie zostanie powołany, kiedyś w przyszłości jakiś inny sąd konstytucyjny, nie będzie. Zresztą wysunięcie właśnie tych a nie innych kandydatów świadczy o tym, że i kaczka ma TK za nic nie znaczący ani teraz, ani w przyszłości kabaret, nie poważny organ państwa.

moim zdaniem PiS nie wstawia tam swoich ludzi "na teraz" tylko "na potem". "teraz" mają załatwione na wielu poziomach. Pozostają tylko media i dokończyć sądy. Kadencyjność to 9 lat. Jak PiS straci władzę, ma nadzieję, że wstawieni przez nich ludzie będą ich chronić i blokować prawne rozwiązania zmierzające do rozliczeń. Piszę "ma nadzieję", bo ludzie pokroju karierowiczów mocni są tylko w grupie. Jak system się rypnie, będą chronić tylko swojej doopy. Tego Jaśnie Nam Panujący Kaczyński nie przewidział.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

2 godziny temu, asterix1 napisał:

ups nie cofam ostatnie słowa

Chyba interpunkcja nawala. Niestety wiadomo na kogo wskazują takie błędy.

20 minut temu, jezz napisał:

No popatrz, ja sobie spokojnie obejrzałem film, a ty w tym czasie musiałeś postawić kolejnego klocka, 

Wyrażaj się, to nie szalet.

20 minut temu, jezz napisał:

Masz jednak straszną nerwozę.

Gdzie ty widzisz w tym wpisie nerwozę to nie wiem śmieszny człowieku ?

A teraz pisz. Strasznie się wszyscy stęsknili przez te dwie godziny za tobą ?

Edytowane przez Piękny Stefan
11 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Wyrażaj się, to nie szalet.

Właśnie się wyrażam, widzę, że z tobą trzeba zejść do takiego poziomu.

Gdzie ty widzisz w tym wpisie nerwy

Widzę, że nie zrozumiałeś, to nic, nie przejmuj się.

A teraz pisz. Strasznie się wszyscy stęsknili przez te dwie godziny za tobą

To jeszcze coś specjalnie dla ciebie przed snem,

"Tu już dawno przestano pisać o polityce. Tylko jest atak na nicki. Nie ważne co ktoś napisze, tylko kto to napisze"

"Widzisz wpis, patrzysz kto napisał i albo lajkujemy (jeżeli napisał głupotę to milczymy), albo atakujemy"

Przypomnieć kto?

13 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Gdzie ty widzisz w tym wpisie nerwozę

I jeszcze zdążyłeś edytować:)

I nie zmienia to faktu, że nie zrozumiałeś o co kaman.:)

Edytowane przez jezz
9 minut temu, jezz napisał:

nie przejuj się.

Ok. 

10 minut temu, jezz napisał:

Widzę, że nie zrozumiałeś, to nic, nie przejmuj się.

To jeszcze coś specjalnie dla ciebie przed snem,

"Tu już dawno przestano pisać o polityce. Tylko jest atak na nicki. Nie ważne co ktoś napisze, tylko kto to napisze"

"Widzisz wpis, patrzysz kto napisał i albo lajkujemy (jeżeli napisał głupotę to milczymy), albo atakujemy"

Przypomnieć kto?

Po prostu mam uczulenie na osoby twojego pokroju, które uważają się za lepszych, mądrzejszych od innych. Tylko tyle. 

Jesteś moim ulubieńcem. Cieszysz się?

39 minut temu, osimar napisał:

Jak PiS straci władzę, ma nadzieję, że wstawieni przez nich ludzie będą ich chronić i blokować prawne rozwiązania zmierzające do rozliczeń.

No właśnie nie. Skoro PiS olewał wyroki TK to można mieć niemal pewność, że następcy zrobią dokładnie to samo gdy będzie im to potrzebne czy wygodne. Gdyby chodziło o zabezpieczanie sobie tyłów na przyszłość to desygnowano by kogoś poważniejszego, nie budzącego ani tyle antypatii, ani emocji, bo tylko taki skład TK ma choć cień szansy by jego wyroki ktoś w przyszłości respektował. Sprawa wyglądała by inaczej gdyby pisory nie rozdupcyły TK 3 lata temu. No ale rozdupcyły i teraz to nie żadne zabezpieczanie sobie przyszłości, a jedynie synekury dla zasłużonych. Synekury pozbawione całkowicie mocy sprawczej. Co więcej założę się o każde pieniądze, że dosłownie w dzień po upadku kaczorka&co. zaczną się manewry jak to nie tylko te chamicę i komunistycznego prokuratora, ale i całą resztę pisiarskich sędziów nie tylko wywalić na zbity pysk, ale i pozbawić specjalnych emerytur.

Edytowane przez Adalbert95
21 minut temu, jezz napisał:

I jeszcze zdążyłeś edytować:)

I nie zmienia to faktu, że nie zrozumiałeś o co kaman.:)

Swoich chorób na mnie nie przenoś. U mnie w porządku, bo widzę, że cię to interesuje ?

58 minut temu, jezz napisał:

70 skrzyżowań w jedną stronę, z czego 50 z sygnalizacją. Horror

Eee tam, w bezstopniowym automacie nie jest to aż tak upierdliwe jak się wydaje, a jakie urozmaicenie ?

To już raczej Ty dostajesz pierdolca od jeżdżenia w kółko pętlą bieszczadzką.  Może spróbuj w dni parzyste zgodnie z ruchem wskazówek zegara a w nieparzyste odwrotnie?

Edytowane przez Zbig
23 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Po prostu mam uczulenie na osoby twojego pokroju, które uważają się za lepszych, mądrzejszych od innych. Tylko tyle. 

I znowu cos ci się myli. Ja tu jestem najgorszy i na niczym się nie znam.

Czy ty nie czytujesz innych wpisów oprócz moich? Chyba coś udajesz albo kogoś palisz...albo coś.

Bo to, że swoich wpisów nie czytasz to już wiem.?

Dobra, włączę jakąś dobrą muzykę, zapalę fajeczkę, otworzę piwo i mogę wrócić do tej relaksującej konwersacji.

Film zaliczyłem, muzyki posłucham. Pisz, pisz, chętnie poczytam te twoje wpisy z wyrazami.

Dziś się odchamiam.?

9 minut temu, Zbig napisał:

To już raczej Ty dostajesz pierdolca od jeżdżenia w kółko pętlą bieszczadzką. 

E, zajeżdżasz Żdanowem bardziej niż rondo z palmą spalinami, w godzinach szczytu.

Jazda pętlą jest relaksująca niezależnie czy motorem, czy autem.

No, może odcinek od Lutowisk do Ustrzyk Dolnych jest dość kijowy.

29 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Swoich chorób na mnie nie przenoś

O, i jeszcze pan doktor.?

36 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Jesteś moim ulubieńcem. Cieszysz się?

Ale nie masz żadnego kołka pod ręką??

Ale już przynajmniej wiem,skąd u ciebie ta obsesja na punkcie kołków.?

12 minut temu, jezz napisał:

I znowu cos ci się myli. Ja tu jestem najgorszy i na niczym się nie znam.

No i nie zrozumiałeś, a taki mądry...

Gorsi są. Ale takiego drugiego bufona jak ty to tutaj nie ma ?

10 minut temu, jezz napisał:

Jazda pętlą jest relaksująca 

Może w przyszłym roku wpadnę sobie przypomnieć. Na doginclusive pojawiło się kilka ciekawych punktów w okolicy.

36 minut temu, Adalbert95 napisał:

. Co więcej założę się o każde pieniądze, że dosłownie w dzień po upadku kaczorka&co. zaczną się manewry jak to nie tylko te chamicę i komunistycznego prokuratora, ale i całą resztę pisiarskich sędziów nie tylko wywalić na zbity pysk, ale i pozbawić specjalnych emerytur.

To chyba musisz głosować na Zandberga bo cała reszta będzie się pewnie cykać, jak do tej pory

4 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

No i nie zrozumiałeś, a taki mądry...

Gorsi są. Ale takiego drugiego bufona jak ty to tutaj nie ma ?

Zrozumiałem doskonale. Ten twój wpis też widzę. Doskonale.

5 minut temu, Zbig napisał:

doginclusive

Tylko musisz uważać, żeby nie trafić na tych, o których Szydło mówiła, że z biedy psy zjadają?

Mogłoby by być jak w Psychozie;)

18 minut temu, jezz napisał:

Ale nie masz żadnego kołka pod ręką?

Ale już przynajmniej wiem,skąd u ciebie ta obsesja na punkcie kołków.?

Aż cię ciary przeszły co ?

1 minutę temu, Piękny Stefan napisał:

Aż cię ciary przeszły co ?

Że co?

Nie fantazjuj. Napisałem, że już się donyślam skąd problem. Tylko tyle..

13 minut temu, jezz napisał:

Tylko musisz uważać, żeby nie trafić na tych, o których Szydło mówiła, że z biedy psy zjadają

A to Brzeszcze nie są na Ślońsku?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.