Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jarosław Kaczyński mówił publicznie na temat delegacji smoleńskiej że została zdradzona o świcie, teraz mamy "sprawdzam" - i co się okazało, tzw Zachód nie ujął się ani za ofiarami tej katastrofy, ani obecnie za legalnie wybraną władzą naszego państwa.

Czyli teraz mamy do czynienia z momentem uwolnienia się od złudzeń, od iluzji bezpieczeństwa, o tej samej, o której mówił były minister R Sikorski, nie stało się więc nic niespodziewanego, maski spadły, wiemy na czym stoimy, to zawsze działa ozdrowieńczo.

reżimowa propaganda nazywała "zaplutymi karłami reakcji"

Czujesz się tak traktowany?

Nie bądź śmieszny.

KOD jest nadzieją demokracji.

Czym i czego?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Niektórzy w Polsce chcieli międzynarodowej komisji d/s wyjaśnienia Smoleńska, teraz już wiemy jakie są prawdziwe powody, że jednak nie powstała, tzw Zachód na pewno by ją nam wyjaśnił...jak jasna jest śmierć Gen Sikorskiego..

Użycie przez tzw. Zachód KOD-u przeciwko Jarosławowi Kaczyńskiemu jest aktem otwartej wrogości, musimy zdać sobie sprawę z faktu, że zostaliśmy zdradzeni kolejny raz.

Nie żałuj sobie, czym bardziej absurdalnie tym lepiej. I pośmiać się można i łatwo wyśmiać. Jak Cię zbanowali nie było okazji, reszta dyskutantów aż takich opowieści z mchu i paproci nie snuła.

Czyż bąbowiec nie jest tu po to by dostarczać nam rozrywki. Wprawdzie śmianie się z innych nieeleganckie, ale skoro bąbowiec sam chce...

Ot to na przykład. Istny wodewil.

Jarosław Kaczyński mówił publicznie na temat delegacji smoleńskiej że została zdradzona o świcie, teraz mamy "sprawdzam" - i co się okazało, tzw Zachód nie ujął się ani za ofiarami tej katastrofy, ani obecnie za legalnie wybraną władzą naszego państwa.

Edytowane przez Adalbert95

Polska i Polacy nie napadali w historii na słabszych, nie kolonizowali innych narodów, posiadamy więc mentalność, która jest nierozumiana, nie ma więc rzeczywistych nici łączących nas z barbarzyństwem, stąd pozostawienie nas, odrzucenie, musimy mieć tego świadomość.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

i co się okazało, tzw Zachód nie ujął się ani za ofiarami tej katastrofy, ani obecnie za legalnie wybraną władzą naszego państwa.

To że władza została legalnie wybrana wcale nie daje jej legitymacji do łamania prawa.

Jak legalnie wybrany burmistrz miasta będzie kradł pieniądze z kasy, to też władza z innego miasta ma się za nim ,, ująć'' czy ma go pomóc skazać?

A jak niby miał się za nimi ,, ująć''?

Wybuchem mniejszego wulkanu, aby samoloty mogły latać, aby delegacje tzw Zachodu mogły pożegnać tragicznie zmarłego Prezydenta, państwa UE i NATO.

władza została legalnie wybrana wcale nie daje jej legitymacji do łamania prawa.

Jeszcze sobie na forum nie wyjaśniliście kto w sporze o TK łamie prawo, a kto działa w zgodzie z porządkiem konstytucyjnym?

Macie zaległości..

Nawet i natura w postaci wybuchu tego wulkanu się sprzysięgła przeciw PiS. A, nie sorry, to była koronkowa robota Tuska i jego stronników. Niemców, jankesów, żydów i cyklistów...

A jak niby miał się za nimi ,, ująć''?

Nie ma się za kim ujmować, gdyż Zachód doskonale wie, że sprawa jest dawno wyjaśniona. Nie po myśli PiS.

Niemców, jankesów, żydów i cyklistów...

Zapomniałeś o masonach.

Polska i Polacy nie napadali w historii na słabszych

Oczywiście, że nie. Cała wchód I Rzeczpospolitej to się do nas całkowicie dobrowolnie przyłączył, no może nie całkiem, ale to była jedynie chrystianizacja, tylko to...

Polska i Polacy nie napadali w historii na słabszych, nie kolonizowali innych narodów, posiadamy więc mentalność, która jest nierozumiana, nie ma więc rzeczywistych nici łączących nas z barbarzyństwem, stąd pozostawienie nas, odrzucenie, musimy mieć tego świadomość.

Czy aby na pewno tak było jak piszesz?

spójrzmy może jak to wyglądało ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli teraz mamy do czynienia z momentem uwolnienia się od złudzeń, od iluzji bezpieczeństwa, o tej samej, o której mówił były minister R Sikorski, nie stało się więc nic niespodziewanego, maski spadły, wiemy na czym stoimy, to zawsze działa ozdrowieńczo.

Qrde jesscze śmieszniej pisze. Super ze wrócił będzie można humorystyczne treści poczytać.

A tak w temacie to propaganda w najgorszym wydaniu i bardzo nachalna.

chwilowy brak działalności w audio.

Od przynajmniej połowy XVIII wieku (po inwazji szwedów- mała litera celowo) jesteśmy państwem trzeciej kategorii lub bezklasowym. Przedmiotem a nie podmiotem, z krótkim okresem ~1920 . Jesteśmy pionkiem, towarem handlowym itp. To są fakty a nie interpretacja czy osąd. Jeśli ktokolwiek będzie próbował wyjść z tej roli, spotka się z bardzo mocną opozycją ze strony państw dominujących, przy czym nie mówię tylko o Rosji (carskiej, bolszewickiej, stalinowskiej czy putinowskiej- wszystko jedno), ale innych jak De czy GB. Przeczytajcie co to było LLoyd George. Politycy tych krajów także żyją stereotypami i powielają schematy wypracowane na Kongresie Wiedeńskim, które nieźle się sprawdzały w XIXw, ale ta mentalność pozostaje w nich do dziś- z przekonaniem o wyższości Zachodu nad Słowianami (czystość rasy, rasizm, uegenika itp zboczone ideologie są bardzo żywotne)

Pracujmy spokojnie- jeśli będzie pokój, za kilka pokoleń wyjdziemy na prostą

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

propaganda w najgorszym wydaniu

Kiedy zaczniesz narzekać, że 500pln od rządu PiS otrzymują również pijacy i przeznaczają na niezgodne z duchem ustawy cele ?

Super ze wrócił

Nigdzie nie byłem, patrzałem z zdumieniem na to jak można potraktować zwrot retoryczny użyty w dyskusji, przecierałem wielokrotnie oczy ze zdumienia, dosłownie nie wierzyłem że to się dzieje naprawdę.

jesscze śmieszniej

Czemu kłamiesz? Sam nawet podpisałem "petycję" by zdjąć Ci bana. Bynajmniej nie ze względu na zgodność poglądów, a wręcz przeciwnie. Po prostu nudno się zrobiło bez codziennej niemal porcji farmazonów i niestworzonych banialuk jakie nam serwowałeś...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

typowy ruski troll, nie zwracać uwagi na gówno :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czemu kłamiesz?

Nie pisz w ten sposób do mnie, nigdy nie kłamię, przeczytaj w spokoju raz jeszcze co napisałem.

zdjąć Ci bana

Ban minąłby po czasie, nie jest problemem ban, to kara regulaminowa, zostałem skreślony, to nie to samo.

zgodność poglądów

Posiadamy zbieżność poglądów, te osoby, które uważają że jest inaczej, nie dość znają siebie samych, stąd pozorna sprzeczność.

nudno się zrobiło

Przykro mi, nie jestem niczyją zabawką do rozbawiania towarzystwa, będziesz rozczarowany, nie mam czasu na pisanie w kółko tego samego, administracja amerykańska stawiając się w poprzek naszym interesom narodowym stwarza nowy fakt geopolityczny, niezwykle ważny dla naszego bezpieczeństwa i całej sytuacji międzynarodowej.

Jeśli tu na forum są osoby, dla których te treści są rozrywką, to mogę tylko im współczuć.

Rozumiesz doskonale co chce przez to napisać.

Bawcie się dobrze.

Edytowane przez 747

Teraz ostoją normalności i wolności jesteśmy my, Polska, oraz te kraje jak Węgry czy inne w regionie, które na fundamencie chrześćjaństwa trwają w wartościach.

Na Węgrzech już oficjalnie mówi się i piszę /podobno są nagrania i dowody/ że Orban zajumał dla siebie i rodziny setki tysięcy hektarów ziemi.

Przedzwoń więc gdzie trzeba i przypomnij chrześcijaniwono Orbanowi co to jest siódme przykazanie.

Żegnam.

tere fere kuku, strzela baba z łuku...

Przykro mi, nie jestem niczyją zabawką do rozbawiania towarzystwa,

Jesteś. Czy świadomie czy nie to już mniej istotne, ale że Twoje wypowiedzi są traktowane wyłącznie jako opary absurdu to fakt.

Bo jak można traktować inaczej to:

administracja amerykańska stawiając się w poprzek naszym interesom narodowym stwarza nowy fakt geopolityczny, niezwykle ważny dla naszego bezpieczeństwa i całej sytuacji międzynarodowej.

W poprzek naszym interesom narodowym to stają pisiarze z preziem na czele. Stają, świadomie psując stosunki ze Stanami.

Utożsamianie naszego interesu narodowego z debilnymi pomysłami i metodami PiSu to są właśnie te opary absurdu i szczyty hipokryzji z których można się już wyłącznie nabijać, bo delikatne wyszydzenie tej piramidalnej durnoty to mało...

że Orban zajumał dla siebie i rodziny setki tysięcy hektarów ziemi.

Masz choć cień wątpliwości, że nasi bogobojni, uczciwi, prawi i sprawiedliwi, wzorem Orbana też zajumają co im tylko w brudne łapska wpadnie?

Edytowane przez Adalbert95

jak można

Można, czas Cię nauczy, odnoszę wrażenie że nie będzie Twoim sprzymierzeńcem w weryfikacji.

.

Nasi wrogowie dostrzegają i starają się wykorzystywać rodzaj nastawienia mentalnego do rzeczywistości, mas ludzkich, reprezentantem ich interesów w Polsce są PSi, /połączone siły, PO N PSL KOD/, naiwna infantylność, osób będących zawartością tego środowiska, sterowana jest z zimną rachubą przez bezwzględnych oprawców.

Ukryta Zawartość

W poprzek naszym interesom narodowym

Widzisz, nie trzeba było długo czekać, aby wykazać, że nasze interesy są bezpośrednio zagrożone przez działania obcych..

Ukryta Zawartość

Chłopaki tyle piłek dostali na raz, że do dzisiaj nie wszystkie jeszcze podali...i tak poddrygują z nimi bo nie ma komu padać.

Dzisiaj nadają alfabetem cymbała prośbę o pomoc - kropka-kod-kropka-kod....takie "nowoczesne" sranie we własne gacie.

Na razie PiS pokazuje całkiem tradycyjne sranie we własne gacie i w głowy swoich zwolenników, czego niestety jesteś ofiarą.

Otrząśnij się iksik, przestań kręcić sie koło prezesowej d..., bo co raz czymś obrywasz i jest z tobą coraz gorzej.

Stań na własnych nogach, otrząśnij się i przetrzyj zapaprane oczęta.

Jestem Europejczykiem.

PIS ma program i jest to program długofalowy. PO go nie miała. To jest właściwa przyczyna klęski PO.

Można a nawet trzeba krytykować władze, bo istotnie działają siłowo, wprost itp. Średnioterminowej strategii jak na lekarstwo o taktyce nie mówiąc. Ale program jest.

Opcja polityczna reprezentowana obecnie przez PIS (wcześniej Olszewski i PIS- 2005/7) poniosła klęskę dwukrotnie. Były to

1. nocna zmiana

2. klęska ustaw deubekizacyjnej, lustracyjnej i dekomunizacyjnej na wiosnę 2007

Wszystko dlatego, że zastosowano procedury demokratyczne przeciw czerwonym degeneratom i szmalcownikom, kapusiom i mentalnym k.... A na gangsterów trzeba gangstera a nie głosowania w sejmie.

Czesi mogli to zrobić? A u nas układzik...

Bić czerwonych!

Na razie PiS

Jaruś nie podniecaj się.

Na nowe gacie musisz zasłużyć. Zmiana dopiero za 3,5 roku.

Następni co już zapewne byli raz lub nie raz naprawią Tobie wszystko, będzie demokracja, miłość i wszelkie dobro.

Póki co klękaj i w tym stanie przetrwaj ;)

Bić czerwonych!

Problem w tym, że to już nie tylko o "czerwonych" chodzi.

Dlatego "krzyk" jest większy bo spadkobierców dziadostwa dotknięto.

Edytowane przez xniwax

Problem w tym, że to już nie tylko o "czerwonych" chodzi.

Dlatego "krzyk" jest większy bo spadkobierców dziadostwa dotknięto.

Istotnie- skowyt jak w folwarku zwierzęcym. Najgorsze, że swoim szmaciarstwem próbują zarazić zwykłych ludzi i często im się udaje. Proweniencja tych "spadkobierców" jest bardzo mała i uboga, z programową bezmyślnością, tedy sami przez się nie są bardzo groźni. Ale sieją zarazę i tu tkwi problem

...Opcja polityczna reprezentowana obecnie przez PIS (wcześniej Olszewski i PIS- 2005/7) poniosła klęskę dwukrotnie. Były to

1. nocna zmiana

2. klęska ustaw deubekizacyjnej, lustracyjnej i dekomunizacyjnej na wiosnę 2007...

A, to już obowiązuje nowa wersja historii?

Bo ja z 2007 roku to pamiętam, że PiS próbował za pomocą prowokacji dokonanej przez służby specjalnej troski wkręcić w korupcję wicepremiera swojego rządu, Andrzeja Leppera. Co doprowadziło do rozpadu koalicji rządowej i rozpisania wyborów do Sejmu.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Bo ja z 2007 roku to pamiętam, że PiS próbował za pomocą prowokacji dokonanej przez służby specjalnej troski wkręcić w korupcję wicepremiera swojego rządu, Andrzeja Leppera. Co doprowadziło do rozpadu koalicji rządowej i rozpisania wyborów do Sejmu.

To jest jedna z wersji i jak każda podlega interpretacji.

Tylko dlatego, że nigdy nie była prawdziwa ;).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.