Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe, że najbardziej krwiożerczy sa tzw. "prawdziwi katolicy".

Przeciwnicy, strzelanie do ludzi? Co ci się chłopie we łbie lęgnie???

Jestem Europejczykiem.

A ja mam dla was Panowie przeciwnicy rozwiąznie .

Namówncie swoich liderów do stanięcia pod murem.

A mnie dać cyngiel..

Krótko załatwię Wasze problemy.

Tylko co WY pitoloki będziecie wtedy wypisywać??

Szok !!!

Ale Prezesowi się to może spodobać.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Szok !!!

Ale Prezesowi się to może spodobać.

W drugiej opcji chyba nie

a w drugiej mowa że też ma stanąć obok innych.....

Edytowane przez asterix1

a w drugiej mowa że też ma stanąć obok innych.....

Ja tam mu źle nie życzę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Kolejne kłamstwo, prosto z pisowskiego repertuaru. Nie chcą się pogodzić i słusznie, ze zmianami które chce wprowadzić PiS w ustroju państwa, metodami pozakonstytucyjnymi, bo brakuje im większości konstytucyjnej by je legalnie wprowadzić. Nie ma to nic wspólnego z pogodzeniem się z wynikami wyborów. Przynajmniej zachwali się jak powinni, a nie darli mordy jak PiS, że wybory samorządowe sfałszowano.

(...)

Już przed wyborami, spodziewając się przegranej, PO nie mogła pogodzić się nawet z samą myślą o niej. Dlatego zakombinowała z wyborem sędziów do Trybunału Konstytucyjnego.

Mordy nie derli tylko dla tego, że nie mieli najmniejszych nawet podstaw, aby negować przebieg i wynik wyborów. Do tego mieli traumę po przegranej.

(...)

Teraz już nic nie wolno, bo w końcu zdechła. I bardzo dobrze.

Tak mówi wielki demokrata i zwolennik PO. PO też wkrótce podzieli los SLD. Im szybciej tym lepiej, bo to jeden z większych szkodników wśród partii politycznych. Specjalność to wożenie się na grzbietach innych.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Szef Rady Europy z wizytą w Polsce. "Trybunał Konstytucyjny jest sparaliżowany co - według niego - oznacza, że "nie istnieje w Polsce system, który byłby faktycznym wykonaniem prawa i stał na straży wykonania prawa".

- Nasze stanowisko jest bardzo jasne. Chodzi o wzięcie odpowiedzialność i powzięcie kroków, które pozwolą na zlikwidowanie paraliżu TK - dodał.

Jagland podkreślił, że początkiem tego procesu "musi być" opublikowanie wyroku Trybunału Konstytucyjnego z 9 marca ws nowelizacji ustawy o TK autorstwa PiS.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19866344,szef-rady-europy-trybunal-konstytucyjny-jest-sparalizowany.html#BoxNewsImg

że nie mieli najmniejszych nawet podstaw, aby negować przebieg i wynik wyborów.

A PiS miał?

PO też wkrótce podzieli los SLD

Pobożne i płonne życzenia. Upadek SLD cieszy mnie z jednego, jedynego powodu. Może wreszcie powstanie u nas przestrzeń dla powstania prawdziwej lewicy. Do tej pory zajęta przez postkomunistów. SLD lewicą była tylko z nazwy. Gdyby prezentowała program lewicowy, a nie wyłącznie kunktatorstwo podniesione do rangi najwyżej i jedynej cnoty to by nie przerżnęła.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

A PiS miał?

(...)

Miał.Z powodu słynnej książeczki.

(...)

Pobożne i płonne życzenia. Upadek SLD cieszy mnie z jednego, jedynego powodu. Może wreszcie powstanie u nas przestrzeń dla powstania prawdziwej lewicy. Do tej pory zajęta przez postkomunistów. SLD lewicą była tylko z nazwy. Gdyby prezentowała program lewicowy, a nie wyłącznie kunktatorstwo podniesione do rangi najwyżej i jedynej cnoty to by nie przerżnęła.

Twarda rzeczywistość. PO od dawna nie ma przywódcy z prawdziwego zdarzenia. Do tego trwają tam rozgrywki wewnętrzne o przywództwo i kształt partii. Dochodzi do jawnych buntów. W Polsce przestrzeń dla prawdziwej Lewicy od dawna określana jest przez "Gazetę Wyborczą" i TVN. Owe dwie wieże zła, jak się je określa w polskiej prasie, wylansowały nowa słuszną lewicę bolszewicką "Razem", która od razu przystąpiła do przeprowadzania rewolucji po lewej stronie sceny i w istotny sposób przyczyniła się do porażki Zjednoczonej Lewicy. SLD nie poszła do wyborów jako samodzielny podmiot polityczny. I to był błąd działaczy, którzy ulegli propagandzie michnikoszczyzny, który przełożył się bezpośrednio na wyrzucenie przez także lewicowy elektora SLD z parlamentu. Trzeba jednak obiektywnie przyznać, że SLD zaczął rozbijać Kwaśniewski - największy szkodnik na Lewicy po 1989 roku.

Co do nazwy... Platforma Obywatelska - nazwa wyjatkowo obłudna i niezwykle pasująca do tej obłudnej partii.

Dobrej zmiany ciąg dalszy:

"Jak informuje branżowy portal press.pl, nowym dziennikarzem informacyjnego programu Telewizji Polskiej został Ziemowit Kossakowski, właściciel kanału Piast.TV na Youtubie.

Youtuber zasłynął niegdyś swoim kontrowersyjnym nagraniem z Parady Równości czy wypytywaniem Bronisława Komorowskiego o emigrację młodych Polaków i rzekome kontakty byłego prezydenta z funkcjonariuszami KGB. Kossakowski nie kryje się ze swoimi prawicowymi poglądami i poparciem dla Prawa i Sprawiedliwości. Zresztą, jako członek partii rządzącej, w 2014 roku bez powodzenia startował w wyborach samorządowych."

No i co? Jak widać można dać młodym Polakom pracę w kraju, wystarczy chcieć :-)!

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Dobrej zmiany ciąg dalszy:

"Jak informuje branżowy portal press.pl, nowym dziennikarzem informacyjnego programu Telewizji Polskiej został Ziemowit Kossakowski, właściciel kanału Piast.TV na Youtubie.

Youtuber zasłynął niegdyś swoim kontrowersyjnym nagraniem z Parady Równości czy wypytywaniem Bronisława Komorowskiego o emigrację młodych Polaków i rzekome kontakty byłego prezydenta z funkcjonariuszami KGB. Kossakowski nie kryje się ze swoimi prawicowymi poglądami i poparciem dla Prawa i Sprawiedliwości. Zresztą, jako członek partii rządzącej, w 2014 roku bez powodzenia startował w wyborach samorządowych."

No i co? Jak widać można dać młodym Polakom pracę w kraju, wystarczy chcieć :-)!

To akurat może być. Ale tu wieje już zgrozą: http://www.mpolska24.pl/post/10976/mon-apteka-i-ministerialna-teka

S7v50MSI_400x400.jpg

Bartłomiej Misiewicz, szef gabinetu politycznego MON, rzecznik prasowy ministra obrony narodowej

Działalność polityczną rozpoczął na przełomie 2006 i 2007 roku. Bliski współpracownik wiceprezesa Prawa i Sprawiedliwości, Antoniego Macierewicza.

Szef Biura Zespołu Parlamentarnego ds. Zbadania Przyczyn Katastrofy Smoleńskiej. Szef Biura Zespołu Parlamentarnego ds. Skutków Likwidacji Wojskowych Służb Informacyjnych. W latach 2012-14 koordynator ds. struktur wykonawczych PiS. W latach 2012 - 2014 członek Rady Politycznej PiS, od 2014 roku członek Krajowej Komisji Rewizyjnej PiS. http://mon.gov.pl/ministerstwo/kierownictwo/szef-gabinetu-politycznego-mon-rzecznik-prasowy-bartomiej-misiewicz/

Predyspozycje niewątpliwie ma - wojskowym sprzedawał środki ochronne przeciwko broni ABC.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

Platforma Obywatelska - nazwa wyjatkowo obłudna i niezwykle pasująca do tej obłudnej partii.

Po co my to truchło wspominamy- nie wiem... Szmaciarskie towarzycho

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

To proste.

W dzisiejszej dobie wszechobecnej dyktatury ciemniaków wspomina się poprzednią władzę na zasadzie porównań i analogii.

Bo tylko wspominając poprzednią władzy obecna jest cokolwiek w stanie powiedzieć. Wina Tuska. Sama z siebie nie ma absolutnie nic do powiedzenia.

Napisano dziś, 14:56

Wyświetl postUżytkownik Włodzimierz_55692 dnia 05.04.2016 - 07:53 napisał

Platforma Obywatelska - nazwa wyjatkowo obłudna i niezwykle pasująca do tej obłudnej partii.

Jakby się odnieść poprzez cytat do wpisu Włodzimierza /bo go chyba wcięło/ to prawo i sprawiedliwość brzmi najwyżej groteskowo.

A do szmaciarskiego towarzystwa, to może porównałbyś z obecnym, tak jeden do jednego?

Jako podpowiedź dodam że nie głosowałem na żadną partię , tylko ciekawi mnie jak oceniłbyś obecne towarzystwo, na początek nowy szef TVP?

Z tego, co słyszę to PiS dalej udaje, że nic się nie stało mimo dość zdecydowanego stanowiska przedstawiciela KE.

"Punktem wyjściowym dla dialogu powinno być poszanowanie wyroków Trybunału Konstytucyjnego - powiedział na konferencji prasowej wiceszef Komisji Europejskiej Frans Timmermans"

Sekretarz generalny Rady Europy Thorbjoern Jagland:

"początkiem procesu musi być " opublikowanie wyroku TK z 9 marca ws. nowelizacji ustawy o Trybunale autorstwa PiS"

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

A co na to Pan Zbyszek?

"sądzę, że wiceszef KE teraz będzie stał po naszej stronie".

Z choinki się urwał???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Z tego, co słyszę to PiS dalej udaje, że nic się nie stało mimo dość zdecydowanego stanowiska przedstawiciela KE.

"Punktem wyjściowym dla dialogu powinno być poszanowanie wyroków Trybunału Konstytucyjnego - powiedział na konferencji prasowej wiceszef Komisji Europejskiej Frans Timmermans"

Sekretarz generalny Rady Europy Thorbjoern Jagland:

"początkiem procesu musi być " opublikowanie wyroku TK z 9 marca ws. nowelizacji ustawy o Trybunale autorstwa PiS"

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

A co na to Pan Zbyszek?

"sądzę, że wiceszef KE teraz będzie stał po naszej stronie".

Z choinki się urwał???

Ależ skąd! Nadal tkwi w dupie prezesa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

On zawsze ewidentne porażki przedstawiał jako sukcesy. Nic innego w latach `05-`07 nie robił. To kreślenie eufemistyczne. Normalnie to po prostu łgał. I teraz robi dokładnie to samo.

<br />Co do nazwy... Platforma Obywatelska - nazwa wyjatkowo obłudna i niezwykle pasująca do tej obłudnej partii.<br /> <br /> <br />

Aż się obśmiałem...

Można by zrobić quiz uliczny : wskaż polską partię polityczną której nazwa dramatycznie rozbiega się ze stosowanymi przez nią praktykami. Czy sądzisz, że najczęściej wskazywane byłoby PO ?

Edytowane przez skali

PO miała dwie pełne kadencje, żeby totalnie zmarginalizować PiS - wykorzystując jego błędy, nadużycia i jawne łamanie prawa. Pytam się - co zrobiła w tym kierunku? I odpowiadam - nic, a do tego mu się przysłużyła. Nie rozliczając rządów PiS/LPR/Samoobrony i niszcząc wszelka konkurencję polityczną

To pachnie jakimś kolejnym spiskiem, przy którym Smoleńsk to małe piwo...

A ja mam dla was Panowie przeciwnicy rozwiąznie .

Namówncie swoich liderów do stanięcia pod murem.

A mnie dać cyngiel..

Krótko załatwię Wasze problemy.

Tylko co WY pitoloki będziecie wtedy wypisywać??

Możesz od nas dostać jedynie tłumik

Zaczynam się powoli zastanawiać, jaką krzywdę Ci zrobili? Może chciałeś się zapisać i nie przyjęli?

Nazwa jest bardzo dobra. Taka platforma jak jej obywatele. Biorąc pod uwagę stan, świadomość, i ogólną mentalność naszego społeczeństwa i tak wyszło nie najgorzej. Elitarną partię to możesz zrobić na 3-5% elektoratu, a i tak nikomu się jeszcze nie udało.

Zaczynam się powoli zastanawiać, jaką krzywdę Ci zrobili? Może chciałeś się zapisać i nie przyjęli?

Olewali go - jak zresztą wszyscy

Rzad zaostrzył walkę z cyklistami! Koniec z jeżdżeniem sobie tak o na rowerkach! Wraca cudowne dziecko PRLu - karta rowerowa. Dzieci starcy i dorośli - każdy dostanie. Oczywiście jak zapłaci za odpowiedni kurs i odpowiedni egzamin. Zapewne poprawki o nieobjeciu nowymi przepisami przedstawicieli kościołów nie będzie, bo ostatni ksiądz na rowerze był widziany tylko na planie filmowym w Sandomierzu. Przy okazji się nazbiera na 500+. A jak kto nie zapłaci, to będzie mandacik, słony zapewne, bo jak to tak, bez ważnych uprawnień pojazdem rowerowym kierować po publicznych drogach, w naszym kraju rad tak przecież nie lzja. To i kasa będzie i wykrywalność w milicji wzrośnie. Czekamy jeszcze z nadzieją na kartę woźnicy, pewnie będzie obowiązkowa dla nowych derechtorów stadnin koni arabskich.

Rzad zaostrzył walkę z cyklistami!

A gdzie walka z weganami i podobnym tałatajstwem? Żądamy wprowadzenia wysokiej akcyzy na kiełki, tofu i podobne paskudztwa. Nie będzie gorszy sort bezkarnie obżerał się tymi niekatolickimi wynalazkami uszczuplając dochody naszych narodowych, bogobojnych i ostatnio pozyskanych dla jedynie słusznej władzy, polskich, chłopskich, małorolnych hodowców świń!

"Na najbliższej sesji Parlamentu Europejskiego, która odbędzie się w przyszłym tygodniu w Strasburgu, ma zostać przyjęta rezolucja o sytuacji wokół Trybunału Konstytucyjnego w Polsce - poinformowały źródła unijne. Porozumienie w tej sprawie zawarły dwie największe frakcje w europarlamencie - Europejska Partia Ludowa (EPL) oraz Grupa Postępowego Sojuszu Socjalistów i Demokratów. Oficjalnie ma zostać to potwierdzone na czwartkowym spotkaniu konferencji przewodniczących Parlamentu Europejskiego, czyli liderów poszczególnych frakcji oraz szefa PE Martina Schulza. Przyjęcia rezolucji wcześniej niż planowano chce też Porozumienie Liberałów i Demokratów na rzecz Europy (ALDE)."

Gdyby wierzyć słowom Pana Zbyszka powinni nas pochwalić. Ale czy Panu Zbyszku można wierzyć?

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

Gdyby wierzyć słowom Pana Zbyszka powinni nas pochwalić. Ale czy Panu Zbyszku można wierzyć?

Pana Zbyszka nie powinno być już dawno w polityce. Uważam, że jego miejsce jest w ZK, a nie w MS. Nietykalność załatwiła mu Platforma Obywatelska.

Pana Zbyszka nie powinno być już dawno w polityce. Uważam, że jego miejsce jest w ZK, a nie w MS. Nietykalność załatwiła mu Platforma Obywatelska.

nic by mu nie zrobiono

PiS by zmienił ustawę o TS a Duda ułaskawił przed skazaniem obchodząc art 139

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

nic by mu nie zrobiono

PiS by zmienił ustawę o TS a Duda ułaskawił przed skazaniem obchodząc art 139

Typowe myślenie cwanego PO-wca - nie robić nic. Samo się rozwiąże. Gdyby wcześniej słusznie skasowano ZZ, to kto wie, czy PiS wygrałby wybory. Jednak, jak się samemu ma brud za paznokciami, to trudno czyścic innych.

Typowe myślenie cwanego PO-wca - nie robić nic. Samo się rozwiąże. Gdyby wcześniej słusznie skasowano ZZ, to kto wie, czy PiS wygrałby wybory. Jednak, jak się samemu ma brud za paznokciami, to trudno czyścic innych.

to się nazywa metoda gen. Franco
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

to się nazywa metoda gen. Franco

(...)

To się nazywa Metoda Zabezpieczania Własnej Dupy. My nie ruszamy waszych, wy nie ruszacie naszych. To obecnie może okazać się niebyłe.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.