Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

a tu gosc od nie zabijacie nas.Kabarecik leci ..darmocha.

Szef polskiej dyplomacji zarzuca wiceszefowi Komisji Europejskiej, że ten oszukał polski rząd. Witold Waszczykowski twierdzi, że w rozmowie telefonicznej z premier Beatą Szydło Frans Timmermans obiecał, że nie będzie podejmował żadnych dodatkowych kroków wobec Warszawy w związku ze sprawą Trybunału Konstytucyjnego. Tymczasem w środę Komisja Europejska dała Polsce czas do najbliższego poniedziałku (23.05) na przedstawienie konkretnych rozwiązań sporu o Trybunał. – Spotkaliśmy się niestety z wrogim podejściem ze strony urzędników, a wręcz z oszustwem – dodał szef MSZ.

Na znak protestu Pani Premier powinna podać się do dymisji ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Co robi wściekły pies jak zostanie zapędzony do kąta z którego nie może uciec? Ujada, przeraźliwie ujada, bo nic innego mu nie pozostało. Tylko, że ujadanie nic nie znaczy, bo na nikim nie robi już żadnego wrażenia. Dokładnie tak to dziś wyglądało w Sejmie.

Unia nie odpuści, opozycja nie odpuści, żadnego kompromisu też nie będzie, bo czas w którym opozycja była skłonna zawrzeć jakiś kompromis już minął. I żeby nie wiadomo jak broszka i oberdyplomatołek darli mordy i wycierali sobie brudne gęby Polską, patriotyzmem, samostanowieniem i co tam jeszcze im pisacze przemówień wymyślą, sytuacji to nie zmieni. Po raz kolejny prezio się zagrał i coraz większe szanse, że ten rząd nie wytrzyma nawet do końca kadencji.

oberdyplomatołek

Podoba mi się to określenie :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Sławomir Neumann człowiek od nas z Pomorza brawo :)

doszły mnie słuchy że towarzystwo znane pod nazwą Pis zwiało dzis z sali sejmowej ?

8db8491f579025a927213b6595b69575.jpg

To już ostatnie podrygi PO.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"W rozmowie Sarkozy`ego z "Le Monde" padło pytanie o stan demokracji w Europie. "Nie można powiedzieć, że na Węgrzech nie ma demokracji. Francuskie elity mają tendencję do pouczania całego świata. W Polsce widziałem już u władzy braci Kaczyńskich. Szanowali oni europejskie zasady i oddali władzę po przegranych wyborach" - powiedział Sarkozy. Stwierdził też, że "po 50 latach komunistycznego jarzma, Polska i Węgry to sprawnie działające demokracje".

Kilka godzin po publikacji wywiadu, na słowa Sarkozy`ego zareagował urzędujący prezydent Francji Francois Hollande w wywiadzie dla radia Europe1. "Widziałem, że jeden z byłych prezydentów Republiki uznał za znakomite to, co się dzieje na Węgrzech i w Polsce. Ja nie chcę takiego społeczeństwa" - powiedział Hollande, pośrednio odwołując się do słów Sarkoz`ego." http://wiadomosci.onet.pl/swiat/sarkozy-chwali-braci-kaczynskich-hollande-krytykuje-jego-slowa/wqge7c

We Francji też grają Polska i Węgrami w kampanii wyborczej. Ale, żeby ten Sarkozy takie bezeceństwa przeciwko demokratycznej opozycji w Polsce opowiadał. Że co? Że nie potrafi oddać władzy i uszanować demokratycznego wyboru? Biedna ta PO i spółka...

@TomekL3

Te jeszcze się nawet nie zaczęły.

Ale pissowskie podrygiwanie to oznaka agonii.

Edytowane przez toptwenty

Włodzimierzu - Sarko powinien raczej swej połowicy Karoliny B. pilnować, bo na mieście godajo, że zaś się puszcza z młokosami.

Ani Sarko, ani Hollande nigdy już nie siędą na prezydenckim, nomen omen - stolcu.

Oba bęcwały skompromitowane do cna.

PS - to znaczy: teraz z trądzikowymi.

Drzewiej - zawsze z dziadami, jak Ty lub ja.

Zero szans, psiakrew...:(

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
@TomekL3

Te jeszcze się nawet nie zaczęły.

Ale pissowskie podrygiwanie to oznaka agonii.

Następny sondaż dla PO będzie z wynikiem jednocyfrowym.
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Włodzimierzu - Sarko powinien raczej swej połowicy Karoliny B. pilnować, bo na mieście godajo, że zaś się puszcza z młokosami.

Ani Sarko, ani Hollande nigdy już nie siędą na prezydenckim, nomen omen - stolcu.

Oba bęcwały skompromitowane do cna.

PS - to znaczy: teraz z trądzikowymi.

Drzewiej - zawsze z dziadami, jak Ty lub ja.

Zero szans, psiakrew...:(

Jednakże wymiana zdani między niedoszłymi przyszłymi prezydentami RF może pokazywać, że w Europie są jednak podziały np. w kwestii sposobu sprawowania władzy w Polsce i na Węgrzech oraz w sprawach dla Unii bardziej ważkich. W końcu Węgry małe, a Polska prowincjonalna. Jakby nie patrzył jest to nieprzyjemny zgrzyt dla opozycji w Polsce.

Co do drugiego tematu. Kiedyś lubiłem kobiety słodkie i musujące, teraz niestety już tylko wytrawne.

Czerwone. Jo tysz.

A z tym "Le Monde":

Któż to dziś czytuje, zwłaszcza teraz?

Teraz się ludziska głowią i turbują, jak do roboty dojechać, unikając metra, RER, lub busów wszelakich.

Zwłaszcza, że jakieś cyrki w piłce kopanej - wkrótce.

Wierz/cie mi - wszyscy mają na dziś w D4 politykę i wybory kolejnego mundrego.

Prócz samych zainteresowanych i ich przydupasów.

Bo to i tak nie zmieni faktu, że przeciętny Żabojad zza biurka pracuje efektywnie (bo ja wiem?) - z piętnaście godzin tygodniowo.

To tak, gdyby ktoś prawił, że w Polsce biurokracja rozpasana...

Idę se rozwiesić pranie.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Czytam lewicujący, spod znaku niebieskiej gwiazdy "Le Monde" oraz inne pisane, na które trafiam albo mi podrzucą. Ostatnio trafiła mi się nawet "Polska Niepodległa" bardzo prawa.

Masz racje, że ludu pracującego we Francji Polska wcale nie obchodzi, a polityków tylko okazjonalnie. Natomiast polscy, szczególnie ci bardzo proeuropejscy nasłuchują każdego pierdnięcia tych drugich i traktują to jako wyraziste opinie. Oczywiście lepiej byłoby, gdyby nasi politycy nie tylko słuchali, ale od czasu do czasu przeczytali jakieś słowo pisane. Wyraźnie brakuje im do tego chęci,no bo jak się coś przeczyta, to wypada się na tym choć trochę zastanowić. A wówczas nie byłoby już czasu na prawdziwą politykę, którą w Polsce uprawia się zazwyczaj w TVN 24 albo innym takim oraz spożywając to i owo u jakiegoś czy innego Sowy.

Znajdź sobie Andrzeja Waligórskiego (najwspanialszego i niedościgłego) wiersz-

"Co o nas myślą".

Będziesz miał odpowiedź.

W momencie wyborów poparcie dla PIS 40-41% (faktycznie 38,5), po pół roku "dobrej zmiany", nawet wedle podporządkowanemu rządowi OBOP 31-32%. Tak właśnie ów trynd wygląda. W momencie gdy spadnie do ok. 26-27% czyli poziomowi żelaznego elektoratu, zabawa zacznie się na poważnie. To co mamy do tej pory to jedynie niewinne igraszki, nawet nie uwertura...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Znajdź sobie Andrzeja Waligórskiego (najwspanialszego i niedościgłego) wiersz-

"Co o nas myślą".

Będziesz miał odpowiedź.

Zam od dawien dawna. Jeszcze chyba ze starej dobrej PRL-owskiej Trójki. Szczególnie podoba mi się ostania, ciągle na czasie, zwrotka.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

We Francji też grają Polska i Węgrami w kampanii wyborczej. Ale, żeby ten Sarkozy takie bezeceństwa przeciwko demokratycznej opozycji w Polsce opowiadał. Że co? Że nie potrafi oddać władzy i uszanować demokratycznego wyboru? Biedna ta PO i spółka...

Nasz Włodzimież całkiem już stoczył sie na pozycje populistyczno-nacjonalistyczne, czyli PiSowskie.

Przezabawna metamorfora.

A codo Sarkozy'ego - facet sam miał skłonności wodzowskie więc fakt, że nie przeszkadza mu Orban czy Kaczyński kompletnie nie dziwi. I co z tego? Nic.

Jestem Europejczykiem.

Czym to się różni od ciemnoty talibanu?

Wstyd nam robią na cały świat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A mówiłem, ciemnogród pełną gębą.

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Nasz Włodzimież całkiem już stoczył sie na pozycje populistyczno-nacjonalistyczne, czyli PiSowskie.

Przezabawna metamorfora.

A codo Sarkozy'ego - facet sam miał skłonności wodzowskie więc fakt, że nie przeszkadza mu Orban czy Kaczyński kompletnie nie dziwi. I co z tego? Nic.

Tak samo możesz wykazać skłonności wodzowskie Sarkoz'ego, jak i moje stoczenie się na owe pozycje. A to z tego, że w Europie są też głosy krytyczne wobec poczynań PO i innej opozycji.

Władza i opozycja swoimi działaniami dążą do ukrainizacji życia politycznego w Polsce.

Twoja antyukraińska fiksacja jak widzę coraz mocniej daje się we znaki.

Co do Sarkozy'ego - według siebie przynależność Polski do klubu kieszonkowych dyktatorków ma być powodem do dumy? Osobiście nie sądzę.

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Twoja antyukraińska fiksacja jak widzę coraz mocniej daje się we znaki.

(...)

To nie jest moja fiksacja.Zwrot zaczerpnąłem z publicystyki: http://wpolityce.pl/polityka/145265-gursztyn-ocenia-wniosek-po-o-postawienie-kaczynskiego-i-ziobry-przed-trybunal-stanu-to-powazne-obnizenie-standardow-ukrainizacja-polskiej-polityki

(...)

Co do Sarkozy'ego - według siebie przynależność Polski do klubu kieszonkowych dyktatorków ma być powodem do dumy? (...)

No proszę, PiSowska mowa w ustach kogoś, kto każdego o niepoprawnych poglądach określam mianem PiSSmana i kogoś, kto sam PiS atakuje tak:

Wsiowa mentalność polityków PiS jest naprawdę przerażająca.

(...)Osobiście nie sądzę.

Nie interesuje mnie twoje gołosłowie.

Masz kiepskie przygotowanie do dyskusji, w której chcesz narzucić swoją narrację.

Unia nie odpuści, opozycja nie odpuści, żadnego kompromisu też nie będzie,

ten rząd nie wytrzyma nawet do końca kadencji.

• Za parę dni, proszę pana, to się dopiero zacznie: wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy…

Nie krępuj się, Albercik, usta-usta! zemdlała, a Albert zabiera się, żeby ją reanimować.

Liga broni, liga radzi, liga nigdy was nie zdradzi.

Sfiksowałyście, boście chłopa dawno nie miały! Chłopa wam trzeba!

Miano nas obudzić bez względu na sytuację polityczną

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To nie jest moja fiksacja.Zwrot zaczerpnąłem z publicystyki:

Ukryta Zawartość

No proszę, PiSowska mowa w ustach kogoś, kto każdego o niepoprawnych poglądach określam mianem PiSSmana i kogoś, kto sam PiS atakuje tak:

Nie interesuje mnie twoje gołosłowie.

Masz kiepskie przygotowanie do dyskusji, w której chcesz narzucić swoją narrację.

Masz fazę maniakalną w stylu 747?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Dlaczego drewniak uparcie mnie prowokujesz? Nie masz już kompletnie nic do powiedzenia, czy korniki cię zaatakowały?

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.