Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawostka z USA:

""Nie mogę się doczekać napisania tekstu broniącego ataku drona, który zlikwiduje Juliana Assange'a" - napisał w nocy na Twitterze dziennikarz magazynu "Time" Michael Grunwald."

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przegląd prasy w TVN 24 ok. godz. 6.50. Prowadzący omawia artykuł o strefowym pomiarze prędkości, opartym na elektronicznych bramkach pomiarowych. Na koniec sily się na własny komentarz. I stwierdza, że kiedyś na pówyspie Hel - w czasach kiedy wypoczywali tam członkowie jedynie słusznej partii - też były tam bramki pomiarowe, ale ludzkie. Na jednej, stojący tam żołnierz zpapisywał czas wjazdu samochodu i przekazywał go rzołnierzowi na drugiej. Jeżeli przejazd trwał zbyt długo. podejmowano kontrole takiego pojazdu.

Mocno wysilił sie ten debil, aby błysnąć jedynym słusznie komentarzem. I poszło to w eter, że wojsko w PRL-u chroniło na Helu partyjnych kacyków. Nie wspomniał nawet słowem, że cały półwysep Hel w czasach PRL-u był praktycznie jedną wielką bazą wojskową i stąd takie zabezpieczenia.

Kolejny przykład rzetelności i uczciwości dziennikarskiej w tej stacji.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W pierwszym półroczu 2013 roku sprzedaż "Gazety Wyborczej" spadła o 15,12 procent - średnio do poziomu 209 010 egzemplarzy na wydanie. http://finanse.wp.pl/kat,1033693,title,Spadek-sprzedazy-Rzeczpospolitej-i-Gazety-Wyborczej,wid,15906679,wiadomosc.html

Nawet stałe przedruki z twórczości wybitnego felietonisty księdza Lemańskiego nie przyczuniają się do wzrostu jej wiarygodności i nakładu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie tylko.

"Jedynym wzrostem w zestawieniu pochwalić się może „Gazeta Polska” (Forum), której średnia sprzedaż ogółem w I półroczu br. wyniosła 27 803 egz. To o 3,28 proc. więcej niż w analogicznym okresie poprzedniego roku."

Jeśli dołożymy do tego wzrost notowań PiS-u, to widać, że społeczeństwo zmienia swoje poglądy.

3% wzrostu? Po tych wszystkich szopkach i nieustającej reklamie w mediach?

Trend światowy jest oczywisty:

"Największa i najstarsza gazeta w Waszyngtonie - "Washington Post" trafiła w ręce Jeffa Bezosa, założyciela serwisu Amazon. Wydawnictwo Washington Post Company sprzedało swój flagowy dziennik za 250 mln dolarów.

- To dzień jakiego ja i moja rodzina nigdy się nie spodziewaliśmy - napisała Weymouth, siostrzenica Donalda Grahama w liście do pracowników. I dodała: "Wydawnictwo Washington Post Company sprzedaje gazetę, którą posiadało i o którą dbało od ośmiu dekad".

Sama gazeta istnieje od 1877, będąc jednym z najważniejszych dzienników amerykańskich.

"Washington Post" od dłuższego czasu zmaga się z problemami finansowymi, malejącym nakładem oraz malejącymi dochodami z reklam. Przychody Washington Post Company, której "Washington Post" jest najbardziej widocznym elementem, zmalały o 44 proc. w ciągu ostatnich sześciu lat."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Polskie społeczeństwo jest tu, jak mi się wydaje, bardziej zachowawcze.

Przemiany tego rodzaju na pewno pojawiają się u nas póżniej ale w odniesieniu do podanych statystym to jestem pewny, że zdecydowanie więcej z internetu korzysta potencjalnych nabywców Wyborczej niż GP.

Jestem Europejczykiem.

Obecnie w Egipcie wojsko zatrzymuje natretnych zidiocialych dziennikarzy z zachodu ktorzy robia z igly widly - i bardzo dobrze , ja bym ich stamtad wszystkich na zbity pysk powywalal.

Tacy debile sieja tylko panike a przy obecnych mozliwosciach komunikowania sie ,wprowadzaja w blad cale spoleczenstwo na naszej planecie.

Edytowane przez Adam Sikora
Gość cycus12

(Konto usunięte)

No a teraz media bardzo ładnie się złapały na gdyńską plażę i meksykańskich marynarzy. Ale pewno skończy się jak z warszawą 11 listopada... nagle cisza.

Zdjęcia z palży chyba widział już cały świat a Tusk i minister dalej swoje....

Samuel Pereira: „Ta konferencja była straszna. Mamy taki przekaz – nie ważne kto zaczął, ważne że są grupy kibiców, a pan minister zastanawiał się jak do tego doszło, że w ogóle mogli pojawić się na plaży. [...] Na połowę września przypada protest związkowców, więc jest idealna okazja, żeby pokazać, że tutaj nam szykują drugi Egipt i my musimy powstrzymać tym razem związkową hołotę. [...] Będzie to dobra podkładka, żeby zmienić prawo. [...] Wygląda na to, że ta władza nie spocznie, póki nie padnie ofiara śmiertelna, kiedy będzie ofiara śmiertelna, to wybory są wygrane.”

http://blogpress.pl/node/17328

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Yo7dh-McSTQ

Dobrze ze Meksyk jest na innym kontynencie...inaczej to ci uzbrojeni handlarze narkotykow powybijali by nas jak kaczki ....nawet Nato by nie pomoglo :)

dziwie sie tylko ze te lyse polglowki stadionowe mialy odwage zaczynac z latynosami :) ...hmm moze pomylili ich z jakas inna nacja

kto by sie spodziewal ze na plazy w Polsce beda Meksykanie ?

Edytowane przez Adam Sikora
Gość cycus12

(Konto usunięte)

kto by sie spodziewal ze na plazy w Polsce beda Meksykanie ?

to byli marynarze, a ministerstwo od razu stanęła w ich obronie.

dziwie sie tylko ze te lyse polglowki stadionowe mialy odwage zaczynac z latynosami :) ...hmm moze pomylili ich z jakas inna nacja

hehe może, ale to nie byli tylko kibice, normalni (w sensie nie kibice) obywatele też.

nawet Nato by nie pomoglo :)

nato ma na nas wywalone, straciliśmy wszystkie uprawnienia i nie mam dostępu praktycznie do niczego, nato doskonale wie że jak nam coś da to prędzej będzie to na kremlu niż u nas. Wątpię by się ktokolwiek za nami obrócił, no może ktoś by wzdychnął "ah aresztowali cycusa" :P Edytowane przez cycus12

Wątki się Kolegom pomylily. Uprzedzam cycusia że mam alergię do nawiadzonych bredni i bezmyślego powtarzania przekazów propagandowych.

Jeżeli ktoś ma ochotę napisania czegoś o dziennikarzu-szmaciarzu Pereirze prosze bardzo, bajki o NATO nie w tym wątku.

Jestem Europejczykiem.

Ostrzegam, że pisanie propagandowych bredni nie na temat nie w tym wątku nie przejdzie. Nie rozumiesz tej prostej rzeczy czy masz jakiś inny problem?

Jestem Europejczykiem.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Ostrzegam, że pisanie propagandowych bredni nie na temat nie w tym wątku nie przejdzie. Nie rozumiesz tej prostej rzeczy czy masz jakiś inny problem?

i w formie :) tylko coś mu ton spoważniał.

I Twoimi koleżkami z TVNu

i w formie :) tylko coś mu ton spoważniał.

Dżambo będzie cenzurował?

OSTRZEGASZ?

A przed czym?

Idź na koncert :)

Edytowane przez palton
Usunięcie obraźliwej części wpisu.
  • Użytkownicy+

Jaro_747 jest autorem tematu i jako taki, może banować w swoim wątku, bez podania przyczyny.

Takie prawo wywalczyli sobie forumowicze, czasami bywa to nadużywane. Jednak takie są zasady i moderacja musi to uszanować...

Jaro_747 jest autorem tematu i jako taki, może banować w swoim wątku, bez podania przyczyny.

Takie prawo wywalczyli sobie forumowicze, czasami bywa to nadużywane. Jednak takie są zasady i moderacja musi to uszanować...

Przyczyna jest prosta, aczkolwiek w dużej mierze niewidoczna dzięki działaniu moderacji.

Powodem zasadniczym jest kompletne zboczenie z tematu. Powodem dodatkowym jest chamski wpis który moderacja ocenzurowała, wiec nie jest w tej chwili widoczny (pewnie dobrze, bo zaoszczędzi autorowi wstydu).

Dodam, że Kolega podpadający pod tylko jeden warunek nie został zbanowany.

Dla całkowitej jasności - w odróżnieniu od cycusia osobiście skynka lubię, ale przekroczył pewne granice i praktycznie zmusił mnie do bana. Za cycusiem nie przepadam ale dopóki nie przegnie może pisać co chce, byle na temat.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Teraz dzienikarze-szmaciarze jadą po kibicach, tymczasem PRAWDA wygląda inaczej, niż w kłamstwach GWna i reżimowej TV:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

doktorku, to gdzie jest ta kobieta i ten raniony nożem ?

bo jak do tej pory milczą. anty-państwowa gadzinówka niezależna coś tam pitoli o rozerwanych wnętrznościach a tu ani widu ani słychu o tym.

twoja, i podobnych tobie PATRYJOTÓW prawda to nic innego jak gówno prawda.

Edytowane przez shukenja

Bo oni to jak im pokażą dwa włoski, to widzą od razu całą c*pę.

Nie wiedzą tylko, że włoski były akurat z męskiej d... :)

Gość cycus12

(Konto usunięte)

http://www.youtube.com/watch?v=he6nPTscIMU

http://www.youtube.com/watch?v=tu8xP-_PK-Y

Gdynia w szoku po brutalnym napadzie na meksykańskich marynarzy (TVP Info, 19.08.2013)

http://www.youtube.com/watch?v=0fNVdzc-IOg

Pierwszy film 4:08

Pozwolę sobie też zacytować:

Skandaliczna wypowiedz premiera cytuje "Będziemy starali się wpłynąć zarówno na policję jak i prokuraturę i w ramach naszych możliwości na sądy Jak mozna wplynac na prokurature i sady?? SADY SA NIEZAWISLE I NIE MOGA? POLEGAC WPLYWA A JUZ NAPEWNO NIE POLITYKOW!!!

Swoją drogą ta policja to jakieś leszcze, przecież oni się o swoje nogi przewracają. Nawet prostego klina nie umieją założyć, co to wogle ma być ?

Edytowane przez cycus12

Brunon Miecugow (rocznik 1927) według zapisów ewidencyjnych krakowskiej Służby Bezpieczeństwa, do których dotarła „Gazeta Polska”, został zarejestrowany 19 września 1962 r. przez Wydział III Komendy Wojewódzkiej Milicji Obywatelskiej. Według dokumentów znajdujących się w Instytucie Pamięci Narodowej Brunon Miecugow był zarejestrowany jako tajny współpracownik pod pseudonimami: „Lipiński”, „Różniczka” oraz „Dziób”. W archiwach IPN znajduje się również zapis, że materiały na temat pisarza zostały zniszczone 29 stycznia 1990 r.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O tobie cycuś nie będzie żadnych materiałów nigdzie i niczego nie trzeba będzie niszczyć, bo swoim żywotem zostawisz ślad mniejszy od muchy idącej po stole bilardowym.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• 2 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

O tobie cycuś nie będzie żadnych materiałów nigdzie i niczego nie trzeba będzie niszczyć, bo swoim żywotem zostawisz ślad mniejszy od muchy idącej po stole bilardowym.

Pinknie! Niemal poezyja!

Dlaczego nie lubię Sekielskiego i Lisa? Niech ktoś mi podpowie.

Może dlatego: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103088,14545632,Czy_Piechocinski_ma_racje__Gugala___Politycy_wygrazaja.html

• 2 tygodnie później...

Wracając do tematu:

"Pracownik opolskiego ratusza stracił pracę. Wszystko przez internetowy flirt w godzinach pracy, który tak naprawdę okazał się prowokacją "Faktu"

To historia 55-letniego urzędnika - znamy jego nazwisko, stanowisko - nie zajmuje się niczym znaczącym, nie decyduje o przetargach, zamówieniach publicznych, pieniądzach itd. Podejrzewa, że to ktoś z pracy nasłał na niego brukowiec."

Polecam lekturę. Jak sie tak zastanowić to taka przygoda może spotkać właściwie każdego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.