Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Pan Roman Kluska jest człowiekiem, który na własnej skórze doświadczył działania kapitalizmu kompradorskiego.

Doświadczył przed czy już zorganizowaniu spółki z fasadową radą nadzorczą, która niczego nie była w stanie nadzorować? Pieniądze z tej emisji otrzymał tez jako formę prześladowania?

Takie giełdowe i NewConnectowe "kluski" są ostatnimi, którzy mają cokolwiek do powiedzenia o etyce.

Etyka biznesu to jest to samo co sprawiedliwość socjalistyczna i moralność katolicka.

Co zrobicie gdy za kilka lat, partie te zmuszone sytuacją polityczną, diametralnie zmienią swoje programy? Przecież jest to bardzo możliwe. No jak wy wtedy będziecie wyglądali?

Jak dupy przez lufcik.

Ze słów towarzysza Koby "Towarzysz Lenin stworzył nasze państwo, a my je przesraliśmy."

Tak i nasze państwo dla ludu wybranego stworzył Bóg miłosierny dla udręczonego narodu, a potem katole sami je przesrali.

Taka to jest wdzięczność zajadłych Polaków dla stworzyciela swego. :p

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

.......

No to jeszcze mi Sławku wytłumacz, w jaki to niby tajemniczy sposób osoby używające obelżywych określeń w tej dyskusji zostały sprowokowane?

Poprzez fakt że istnieję?

Poprzez fakt że moje poglądy są inne od tych, które oni wyznają?

.......

Nie raz wyrażałeś poglądy w mocno kontrowersyjny sposób. I to jest łagodne określenie z mojej strony. Ale jeśli chcesz, napiszę wprost, w sposób po prostu obraźliwy dla wielu osób. Posty w lekceważący sposób mówiące o 'frajerach", którzy zostali w kraju, do takich właśnie się zaliczają.

Jeśli wiele różnych osób, z różnych zakątków internetu, wypowiada wiele złych słów, później w kółko raportowanych do moderacji. To wreszcie moderacja przyjrzy się przyczynie, a nie tylko ograniczy się do usuwania skutków. Bo to żadna przyjemność grzebać komuś w kółko w postach. Lepiej zaradzić przyczynie ich powstawania. A jeśli przyczyną będzie prowokacja, balansująca na granicy regulaminu, ale jednak prowokacja w konkretnym celu. To się i temu zaradzi.

Więc naprawdę, zachowajmy się jak ludzie dorośli i nie roztrząsajmy czy żaba ma sierść, czy jej nie ma. Nie obrażajmy nawzajem własnej inteligencji :).

A co z tymi, którzy TU I TERAZ używają obraźliwych określeń w stosunku do osób których jedyną winą jest wyznawanie innych poglądów?

jeszcze niedawno za zgłoszenie do moderatora jednego z twoich wpisów raczyłeś mnie nazwać ubekiem i czerwoną gnidą.

więc nie wycieraj sobie gęby jakąkolwiek etykietą. obrzygałeś za wiele osób na forum żeby teraz grać świętoszka.

do tej pory to ty, jako jeden z nielicznych, regularnie insynuujesz i oskarżasz innych tylko i wyłącznie dlatego że mają inne poglądy.

więc, co TU I TERAZ z TOBĄ ?

ogarnij się.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

jeszcze niedawno za zgłoszenie do moderatora jednego z twoich wpisów raczyłeś mnie nazwać ubekiem i czerwoną gnidą.

więc nie wycieraj sobie gęby jakąkolwiek etykietą. obrzygałeś za wiele osób na forum żeby teraz grać świętoszka.

do tej pory to ty, jako jeden z nielicznych, regularnie insynuujesz i oskarżasz innych tylko i wyłącznie dlatego że mają inne poglądy.

ogarnij się.

Panowie, naprawdę dajmy sobie na wstrzymanie. Dawaliście sobie do wiwatu, nie raz, nie dwa. Każdy po trochu.

Nie czas teraz przelicytowywać się kto był bardziej święty, kto zaczął, kto się bardziej krzywo popatrzył na drugiego.

Umawiamy się, że właśnie zaczęliśmy "tu i teraz". I od "tu i teraz" wyzwiska przestają być "cool" i "trendy". A jak ktoś bez tego żyć nie może, to ma do dyspozycji, a choćby fora i komentarze na Onecie. Gdzie panuje daleko idąca dowolność wypowiedzi.

Audiostereo jednak ma nieco inny charakter. A jasno widać, że jak się ludziska niewybrednie wyzywają na Bocznicy, to później polują na siebie w wątkach tematycznych i je rozpieprzają w drobny mak. I ten trend chcemy właśnie odwrócić. Bo poza Bocznicą są jeszcze inne działy.

Edytowane przez SlawekR

Użytkownik sittek dnia 15.01.2014 - 20:05 napisał

Chłopaki, bardzo was wszystkich lubię, ale przestalibyście się przynajmniej podpierdalać.

No feckin' way! :)

Każdy przejaw chamstwa będę teraz raportował

No to powodzenia życzę, swoje też będziesz raportował?

Dottore mówiłem Czerwone Corpo czuwa i ma się dobrze.

.

40770723969334954328.jpg

Siedź Cicho bo przerobią cię na pożywkę ----Te macki mogą sięgac nawet Zielonej Wyspy w końcu to

ZIELONA POŻYWKA!!

44582155314140597630.jpg

Zielona Pożywka z Czerwonym Serduchem!!!!12212936394113394251.jpg

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Może ktoś, kto używa mojego nazwiska w kontekście „Resortowych dzieci”, powie, co uzyskałem w PRL i co osiągnąłem w III RP dzięki środowisku, z jakiego się wywodzę? Na czym wypłynąłem, co mi pomagało, gdzie się znalazłem dzięki pomocy układów peerelowskich lub postkomunistycznych?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No to powodzenia życzę, swoje też będziesz raportował?

zacznę od twoich - wiesz, pod latarnią najciemniej. :)

Dottore mówiłem Czerwone Corpo czuwa i ma się dobrze.

Widzę.

Nawet moderator mówi wprost, że nie zamierza reagować na obraźliwe w stosunku do mnie wpisy bo cytuję "balansuję na granicy" ;) i do tego kilka lat temu coś tam gdzieś tam napisałem... więc jako taki NIE PODLEGAM OCHRONIE NA TYM FORUM.

Jestem wyjęty spod prawa, można na mnie bezkarnie wieszać psy. Coś jak infamis w powieściach Komudy. Można zabić, prawo ani psa ani infamisa nie chroni.

Zapraszam zatem, włos wam z głowy nie spadnie, chiński ręcznik wam fryzurę przytrzyma.

To jest właśnie mentalność - wiecie jaka... Bogu dziękować - Polska się powoli budzi!

ogarnij się.

NIGDY nie odezwałem się niegrzecznie do NIKOGO, kto argumentował kulturalnie i logicznie.

Odpowiem ci jak Sławek: obrażałeś, PROWOKOWAŁEŚ, to sam jesteś sobie winien i prawo tego forum cie nie chroni. :)))

Takie jest OFICJALNE STANOWISKO ADMINISTRACJI TEGO FORUM, wyrażone powyżej PUBLICZNIE przez JW moderatora.

Więc się nie mazgaj, bierz sytuację po męsku, na klatę! :)

Było nie prowokować i nie "balansować na krawędzi" (cokolwiek to oznacza...). :)

A teraz przestań już się mazać!

Bądź mężczyzną! :)

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

...

Nawet moderator mówi wprost, że nie zamierza reagować na obraźliwe w stosunku do mnie wpisy bo cytuję "balansuję na granicy" ;) i do tego kilka lat temu coś tam gdzieś tam napisałem... więc jako taki NIE PODLEGAM OCHRONIE NA TYM FORUM.

...

Bardzo Cię proszę, nie manipuluj moimi wypowiedziami. Zgłosiłeś dziś kilka raportów jako obraźliwych. Wszystkie zostały przeanalizowane i spotkały się z odpowiednią reakcją. Więc nie wypisuj takich rzeczy, że nie masz na forum ochrony. Bo masz identyczną jak wszyscy, dokładnie taką samą, ani grama mniej, ani więcej. Więc nie wypisuj rzeczy, które nie są zgodne z prawdą.

Z drugiej strony, jako moderator, nie zamierzam stać się narzędziem w rękach kłócących się użytkowników, działając na ślepo i bezdusznie, jak oszołom. I ten fakt zasygnalizowałem. Taki eksperyment, bezdusznej moderacji przez firmę zewnętrzną już był na forum i się nie sprawdził. Tego błędu już nikt nie popełni więcej. Ja na pewno nie.

Jestem wyjęty spod prawa, można na mnie bezkarnie wieszać psy. Coś jak infamis w powieściach Komudy. Można zabić, prawo ani psa ani infamisa nie chroni.

Zapraszam zatem, włos wam z głowy nie spadnie, chiński ręcznik wam fryzurę przytrzyma.

To jest właśnie mentalność - wiecie jaka... Bogu dziękować - Polska się powoli budzi!

NIGDY nie odezwałem się niegrzecznie do NIKOGO, kto argumentował kulturalnie i logicznie.

Odpowiem ci jak Sławek: obrażałeś, PROWOKOWAŁEŚ, to sam jesteś sobie winien i prawo tego forum cie nie chroni. :)))

Takie jest OFICJALNE STANOWISKO ADMINISTRACJI TEGO FORUM, wyrażone powyżej PUBLICZNIE przez JW moderatora.

......

Jeśli naruszeń regulaminu w jednym wątku będzie wiele, to na pewno sytuacja zostanie poddana analizie, skąd się one biorą. I zostanie podjęta próba jej zaradzeniu. Bo to jest naturalna kolej rzeczy. Naruszać zasady można nie tylko bluzgając, ale także uprawiając uporczywy trolling. Wszystkie przejawy złych zachowań będą tak samo analizowane i ocenianie. Niezależnie kto ma jakie poglądy, jaką ma historię na forum. Nie będzie równych i równiejszych. Masz takie same prawa jak wszyscy. Nie ma wyjątków i odstępstw od tej reguły.

To co piszesz to jest czysta demagogia i manipulacja. Teraz się kreujesz na męczennika. Nie zamierzam się dać w to wciągnąć. Skończyłem dyskusję na ten temat. A Ty rób jak uważasz. Ja będę robił swoje jako moderator, niezależnie kto sieje zamęt, jakie ma zasługi i jakie poglądy wyraża. Jeśli będzie działać na szkodę forum, spotka się z reakcją adekwatną.

EOT z mojej strony.

Edytowane przez SlawekR

Ze słów towarzysza Koby "Towarzysz Lenin stworzył nasze państwo, a my je przesraliśmy."

Tak i nasze państwo dla ludu wybranego stworzył Bóg miłosierny dla udręczonego narodu, a potem katole sami je przesrali.

Taka to jest wdzięczność zajadłych Polaków dla stworzyciela swego. :p

1. Dla ludu wybranego czy udręczonego narodu?- pieprzysz jak Piekarski na mękach - dał je Słowianom

2. zamiast "katole sami je przesrali" powinno być: partyjniactwo 70 lat rozkradało, Unia rozwiązała resztki gospodarki, co zostało płemieł sprzedał Niemcom, a jak zaczęło brakować, zadłużył naród na kolejne 50 lat do przodu

- napisałbym "dupku", ale nie napiszę bo i tak wytną jako obrazę a nie diagnozę umysłu

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Naruszać zasady można nie tylko bluzgając, ale także uprawiając uporczywy trolling.

Ciekawe kto będzie oceniał co jest uciążliwym trollingiem a co nie ?i jakie kryteria zostaną przyjęte do analizy "uporczywego trollingu" czy antyglobaliści mają się czego obawiać ?

zacznę od twoich - wiesz, pod latarnią najciemniej. :)

Tyle że ja nie odgrażałem się nikomu donosicielstwem, uważam to za ... niskie.

Nie zbanowałem Cię też mimo prośby w swoim wątku:) Za to Ty tak, co jest częste jak brakuje Ci argumentów.

A w wątkach gdzie nie mamy guziczka, mażemy się jak to uciskają i dyskryminują , chwilę potem każemy komuś być mężczyzną i przestać się mazać?

Na prawdę za skomplikowane to dla mnie

A z raportowaniem mnie? Do dzieła!

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ciekawe kto będzie oceniał co jest uciążliwym trollingiem a co nie ?i jakie kryteria zostaną przyjęte do analizy "uporczywego trollingu" czy antyglobaliści mają się czego obawiać ?

Obawiać się powinni wyłącznie Ci, którzy swoim zachowaniem będą działać na szkodę forum. Nie wiem jak się mają do tego akurat antyglobaliści. W tym kontekście nie interesują nas ich poglądy na świat, ale to czy będą rzucać w forumowiczów kamieniami :). Pożyjemy, zobaczymy.

Obawiać się powinni wyłącznie Ci, którzy swoim zachowaniem będą działać na szkodę forum. Nie wiem jak się mają do tego akurat antyglobaliści. W tym kontekście nie interesują nas ich poglądy na świat, ale to czy będą rzucać w forumowiczów kamieniami :). Pożyjemy, zobaczymy.

Ulżyło mi mam nadzieję że nie wymoderujecie tej Pani:)

93955528211327699266.jpg

Ona Oczyszcza tylko atmosferę ..............Jest takim nadmoderatorem.

Obawiać się powinni wyłącznie Ci, którzy swoim zachowaniem będą działać na szkodę forum.

No to jest problem.

A co jak ktoś uważa że w osiem lat na tym forum wzbił się na wyżyny zasług, nie może działać więc na szkodę , trzasnął kilka recenzji i wystąpił do PWN o zmianę definicji dobra w encyklopedii prosząc żeby go tam jako przykład dopisano?

Czy zaświadczenie lekarskie z powodów megalomanii lub narcyzmu uwzględnicie?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

No to jest problem.

A co jak ktoś uważa że w osiem lat na tym forum wzbił się na wyżyny zasług, nie może działać więc na szkodę , trzasnął kilka recenzji i wystąpił do PWN o zmianę definicji dobra w encyklopedii prosząc żeby go tam jako przykład dopisano?

Przecież zostało to już wyjaśnione, nie jest istotne kim kto jest, kim się czuje, jakie ma poglądy itd. Z punktu widzenia forum i moderacji, istotne jest wyłącznie jak się zachowuje i czy swoim zachowaniem nie krzywdzi innych i nie działa na szkodę forum. Metoda "na poglądy i zasługi", równych i równiejszych, się nie sprawdza nigdzie. A to z tego zasadniczego powodu, że sama z siebie jest chora, więc nie nadaje się do leczenia sytuacji :).

Ale to naprawdę na tyle, bo to przelewanie z pustego w próżne. Wszystko co trzeba zostało powiedziane. Jak coś, to do takich pytań jest dedykowany wątek, przypięty zresztą. Więc nie trudno go znaleźć.

69858166615314542798.jpg

JUREK W PRZYSZŁYM ROKU JUŻ NIE ZAROBISZ!!!!

No to jest problem.

Ale o sio chosi?

Spędź 5 lat dłużej na tym forum, machnij kilka recek, pomóż kilku osobom... zobaczysz, jak Ci szacun na dzielni podskoczy i już nikomu niczego nie będziesz musiał zazdrościć. :)

Do roboty! Do meritum!

A nie mamlać na Bocznicy... tutaj starzy i zasłużeni oddają się umysłowym rozrywkom.

Jeśli oczywiście nie podpadną pod definicję "uporczywego trollingu"... cokolwiek to jest.

SławekR jak się sprawdzi jako admin - to czas pokaże, ja mimo wszystko daję Mu wielki kredyt zaufania, właśnie za to że od wielu lat jest merytorycznym i pomocnym forumowiczem, do tego z wielką kulturą.

Nigdy nikomu nie dał się sprowokować, nieważne jakie bzdety ludzie pisali.

Ja tego nie umiem, mam widocznie słabsze nerwy, w piersi się biję, cóż poradzę...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A nie mamlać na Bocznicy... tutaj starzy i zasłużeni oddają się umysłowym rozrywkom.

jako mamel wypraszam sobie! :) dla mnie czytanie większości tych wypocin to nie rozrywka jeno czyściec prawdziwy

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

jako mamel wypraszam sobie! :) dla mnie czytanie większości tych wypocin to nie rozrywka jeno czyściec prawdziwy

To czemu tak się męczysz?? :)

Spędź 5 lat dłużej na tym forum, machnij kilka recek, pomóż kilku osobom... zobaczysz, jak Ci szacun na dzielni podskoczy i już nikomu niczego nie będziesz musiał zazdrościć. :)

Jak widzę co dodatkowe 5 lat może zrobić z psychiką człowieka to się zastanawiam:)

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Ciekawe ilu z tutejszych wojowników jak zwykle grzecznie w następną niedzielę pójdzie z rodzinką, z małżonką, z dziećmi do kościółka aby w skupieniu i ciszy zażarcie się modlić?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jak widzę co dodatkowe 5 lat może zrobić z psychiką człowieka to się zastanawiam:)

Droga wolna - go ahead!

Musisz tylko wybrać kolor pigułki.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

No to kto mi odpowie nowoczesną definicją - JAKIE JEST GŁÓWNE ZADANIE FIRMY? PO CO ISTNIEJE FIRMA? :) A WOŚP jest taką firmą - ma zastrzeżony znak towarowy itp.

WOŚP jest fundacją charytatywną i ma status organizacji pożytku publicznego.

I jako taka ma pewne przywileje ale i obowiązki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Organizacja_po%C5%BCytku_publicznego

No to OK.

Wladz popłynął z tygodniowym banem, pora teraz na ciebie.

Od teraz nikt nie będzie bezkarnie używał obelżywych określeń względem innych dyskutantów.

Dam ci instrukcję, jak to zrobić: zamiast "jesteś prawackim bucem" napisz: "nie masz racji, bo...".

Wtedy będzie OK.

Póki co - idzie raporcik do Admina.

Dziękuję Szanownemu Koledze za ubecki donos.

Następnym razem zamiast donosu proszę o uważne czytanie tego co piszę. Nie napisałem o nikim konkretnie, nie napisałem nawet, że chodzi o kogoś z forum. Prawde mówiąc pisząc o "prawackich bu..." byłem pod wrażeniem kolejnych ataków prowadzonych przez przykościelnych polityków i publicystów, ale jeżeli Szanowny Kolega się poczuwa to trudno, to już nie mój problem.

Pisałem to również mając w oczach tego 10-letniego śmiertelnie chorego chłopca który poświęcal swój czas dla innych wiedząc, że już wiele przed sobą go nie ma.

Tak naprawdę WOSP to nie Owsiak, tylko ci wszyscy ludzie którzy chcą pomagać innym i robią to skutecznie przez tyle lat.

Z jednej strony mamy 10-letniego chorego chłopca, z drugiej totalnie zdziczałą posłankę Pawłowicz i żałosną bandę zawistnych nieudaczników. I taki jest mój obraz tegorocznej Orkiestry.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Z jednej strony mamy 10-letniego chorego chłopca, z drugiej totalnie zdziczałą posłankę Pawłowicz i żałosną bandę zawistnych nieudaczników. I taki jest mój obraz tegorocznej Orkiestry.

Ten chłopiec to spadł Owsiakowi jak z nieba, swoją drogą ciekawe jak długo go szukali.

Z jednej strony mamy zatem 10-letniego chorego chłopca z drugiej: złote melony i ośrodek szkoleniowy WOŚP Szadowo - Młyn.

Na co zbierał ten chłopiec?

Na pewno myślał że na inne chore dzieci a tymczasem...

91_crop_620x465_szadowo-290.jpg

Ukryta Zawartość

Pod tymi parasolkami z napisem LECH (oczywiście zimny) szkoli się wolontariuszy... w czym?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

W tym aby biel była bielsza od bieli.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W tym aby biel była bielsza od bieli.

Rozumiem. ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.