Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

BTW: il Dottore wiesz że w Polsce już nie ma pojęcia "łapówka" ? i nie jest to karalne ;] (odnośnie szpitali...)

W PL nikt nie bierze łapówek od firm farmaceutycznych i producentów sprzętu.

To nie łapówki - to honoraria konsultacyjne. ;)

W pewnych POpularnych kręgach mówi się też: lody... :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

cycus12 możesz podać oficjalne dane dotyczące umieralności niemowląt w Polsce?

Edytowane przez sittek

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Brakuje skutecznego systemu kontroli ww.branży ( KORPORACJA LEKARSKA ) , nie da zrobić krzywdy żadnemu lekarzowi,

Ale kto ma oceniać działania specjalisty w wąskiej dziedzinie? Podejmujesz się?

Ja bym nie umiał ocenić pracy pilota czy inżyniera budowlańca bo się po prostu na tym nie znam.

Tymczasem na medycynie w Polsce zna się każdy.

Nie tędy droga...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja znalazłem takie dane:

W Unii Europejskiej przeciętna liczba zgonów w 2010 r. wynosiła 4,1 na 1000 urodzeń. W Polsce w 2011 r. spadła ona do 4,7 promili, natomiast w 2012 r. do co najmniej 4,6 promili - wynika ze wstępnych danych przedstawionych w styczniu tego roku przez dr Katarzynę Szamotulską z zakładu epidemiologii Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie.

Czyli w EU jest to średnio 4,1, w Polsce 4,6 na 1000 urodzeń. Czy jest to aż taka różnica ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

b/k

"Bracia Karnowscy zasłynęli w ciągu ostatnich dwóch lat z otwartej krytyki Platformy Obywatelskiej. Każdą aferę czy najmniejsze potknięcie się rządzącej partii nagłaśniali na łamach swojego tygodnika W sieci oraz portalu internetowego polityce.pl. Wyjątkiem jest sprawa członka PO Mirosława Koźlakiewicza – najbogatszego posła w sejmie, założyciela i szefa rady nadzorczej firmy reklamującej się w tygodniku braci.

Bracia Michał i Jacek Karnowscy znani są ze swojej negatywnej oceny rządzącej Platformy Obywatelskiej. Na portalu wpolityce.pl czy w tygodniku „W Sieci” nieustanie, dzień po dniu krytykują członków partii Donalda Tuska. Najmniejsze potknięcie, gafa czy wpadka nielubianego ugrupowania rozdmuchiwana jest do rozmiarów „Afery Rywina” a rychły upadek premiera jest ogłaszany niemalże co miesiąc.

Jest jednak członek Platformy, który mimo poważnych problemów z Centralnym Biurem Antykorupcyjnym jest przez braci Karnowskich traktowany ulgowo. Jest nim Mirosław Koźlakiewicz – znany w mediach jako „Król Drobiu”, założyciel firmy Cedrob, najbogatszy poseł zarówno w partii jak i Sejmie. Jego majątek według oświadczenia majątkowego szacowany został przez portal money.pl na 48 mln zł. Swoje imperium założył jeszcze w okresie PRL. Mandat posła sprawuje już od ponad dekady.

Od ponad roku poseł ma problemy z CBA. W marcu 2012 roku wiceszef Centralnego Biura Antykorupcyjnego powiadomił marszałek Ewę Kopacz o podejrzeniu złamania przez Koźlakiewicza ustawy o sprawowaniu mandatu posła i senatora. Na początku bieżącego roku agenci CBA stwierdzili, że poseł Platformy prowadzi działalność gospodarczą na państwowych gruntach dzierżawionych od Agencji Nieruchomości Rolnych.

Biuro Analiz Sejmowych dwukrotnie potwierdziło podejrzenia CBA.

Jednak wspomnianymi wydarzeniami i ciągnącą się od kilkunastu miesięcy sprawą posła walczący z Platformą dziennikarze „Niepokorni” z redakcji braci Karnowskich się nie zajmują. Co sprawia, że materiał, który w normalnych okolicznościach zostałby przez nich ogłoszony aferą roku jest omijany z daleka?

Wyjaśnieniem może być niezwykle częste pojawiania się reklam Cedrobiu w tygodniku „W Sieci”, w którym szefem rady nadzorczej jest Koźlakiewicz. Tuż obok stworzonych przez senatora Grzegorza Biereckiego SKOKów, firma posła PO jest głównym reklamodawcą w flagowym piśmie braci Karnowskich.

Sytuacja, w której firma kontrolowana przez członka PO reklamuje się w tygodniku otwarcie atakującym Donalda Tuska może wydawać się dziwna. W cierpiącym na niedostatek reklam „W Sieci” wpływy z publikowania materiałów reklamowych Cedrobu są wyjątkowo cenne.

Sympatie polityczne Karnowskich ulegały wielokrotnej przemianie w ciągu ostatnich kilku lat. Od pozytywnych opinii na temat Prawa i Sprawiedliwości i Jarosława Kaczyńskiego, przez krytykę IV RP i sprzyjanie Platformie (Michał Karnowski na łamach "Dziennika"), po niedawny powrót do obozu propisowskiego. Ciekawy jest natomiast fakt, że prawie wszystkie artykuły z okresu, gdy Michał Karnowski krytykował IV RP zniknęły z sieci i archiwów internetowych „Dziennika”.

Wszystkie te teksty zachowały się w bibliotekach. Także te w których Michał Karnowski z sympatią pisał o nadchodzących rządach Donalda Tuska. Dziennikarska prostytucja w najgorszym wydaniu mógłby ktoś powiedzieć.

Mimo podjęcia kilku prób skontaktowania się z Michałem Karnowskich nie udało mi się uzyskać odpowiedzi na pytania w sprawie posła Mirosława Koźlakiewicza i firmy Cedrob. Jeśli uzyskam odpowiedzi od redaktora Karnowskiego na moje pytania, opublikuję je w następnym artykule."

przeca nie jest tajemnica ze padajaca gazeta sakiewicza zlapala wiatr po katastrofie smolenskiej i ma sie dobrze a sakiewicz buduje dom dzieki idiotom z rodziny smolenskiej.Pani kania pseudo pozyczka wydaje ksiege dzieci rezimu i ma sie dobrze dzieki rodzinie smolenskiej.Osobiscie lubie bardziej to niz gdyby mieli lepiej z kasy panstwowej.

Ja znalazłem takie dane:

W Unii Europejskiej przeciętna liczba zgonów w 2010 r. wynosiła 4,1 na 1000 urodzeń. W Polsce w 2011 r. spadła ona do 4,7 promili, natomiast w 2012 r. do co najmniej 4,6 promili - wynika ze wstępnych danych przedstawionych w styczniu tego roku przez dr Katarzynę Szamotulską z zakładu epidemiologii Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie.

Czyli w EU jest to średnio 4,1, w Polsce 4,6 na 1000 urodzeń. Czy jest to aż taka różnica ?

Ukryta Zawartość

To są statystyki sfałszowane przez Arłukowicza i Tuska! :)

Każdy Ci przecież powie, że zamiast opieki zdrowotnej jak gdzie indziej w Europie mamy SZPITALE ŚMIERCI. :)

Ukryta Zawartość

Porównanie metod hitlerowskiej gazety Der Sturmer i tygodnika Newsweek pod kierownictwem Tomasza Lisa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo tylko kaczyński macierewicz są prawdziwymi polakami i oni podają prawdę !!

Potraficie z każdego przedsięwzięcia o ile nie jest katolickie i nie od pis zrobić szambo i je opluwać!!

Postawa godna patrioty ale to przecież takie polskie, że sami siebie opluwamy.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Ja bym nie umiał ocenić pracy pilota czy inżyniera budowlańca bo się po prostu na tym nie znam.

A taki Cieszewski - twoj, cycuszka i Mai idol - się zna:

Edytowane przez SzuB

warto zrobic porownanie kto porównuje zeby wyrzucic je do kosza.

wczesniej mielismy probki niezaleznosci.Wyraznie Lis sie tam nie reklamuje.

Trzeba zdecydowanie stwierdzić, że autor tego artykuliku ma nazwyczajniej nasrane w głowie.

Jestem Europejczykiem.

Bo tylko kaczyński macierewicz są prawdziwymi polakami i oni podają prawdę !!

Potraficie z każdego przedsięwzięcia o ile nie jest katolickie i nie od pis zrobić szambo i je opluwać!!

Postawa godna patrioty ale to przecież takie polskie, że sami siebie opluwamy.

Ech, nauka czytania ze zrozumieniem się kłania.

Tymczasem na medycynie w Polsce zna się każdy.

Nie tędy droga..

A może warto zapytać dlaczego w PL na medycynie zna się każdy?

Dostępność do lekarzy specjalistów pewnie jest większa w Papui Nowej Gwinei niż w PL.

Bezpłatna Służba Zdrowia w PL To Fikcja.

Najwyższa składka na ZUS chyba na całym świecie ( która nic nie gwarantuje ).

Nawet jeśli pójdziesz prywatnie do lekarza to jesteś traktowany gorzej niż w rzeźni.

Jedyni moim skromnym zdaniem "powołani do pracy z prawdziwą misją" to weterynarze.

Wpompowaliśmy wszyscy w ten niewydolny system miliardy!!!!!

Większość z tej kasy niestety trafiła do ( nieopodatkowanych ) portfeli lekarzy.

Ni jak się nie poprawiła sytuacja Kowalskiego chyba że ten jest lekarzem, lub ma cokolwiek wspólnego z tym "chorym systemem".

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Trzeba zdecydowanie stwierdzić, że autor tego artykuliku ma nazwyczajniej nasrane w głowie.

Doprawdy?

Nie dostrzegasz żadnych podobieństw?

Przecież to jedna i ta sama najohydniejsza propaganda:

50859-591731390219596.jpg

Maju dnia 20.01.2014 - 10:40 napisał

"Odpowiem ci tak jak w tym temacie który raczyłeś przywołać;

"Wbrew temu co sugerujesz nic innego jak prawdę piszę....sam zatroszcz się byś nie okłamywał innych pisząc w wielu tematach bzdury o mnie!" '

Słuchaj Panie Tubo KK, nawet do tego boisz się oficjalnie przyznać, że reprezentujesz purpuratów? To widać gołym okiem, że jesteś przesadnie łagodnie nastawiony, jeżeli chodzi o przestępstwa popełniane przez duchownych, swoje opinie opierasz wyłącznie o jedną prasę katolicką, i twoje wypowiedzi w obronie KK tworzone są z daleką atencją. Można gwałcić dzieci, można sprzeniewierzać się wszelkim zasadom uczciwości, można wszystko, bo dotyczy to zwyrodnialców z KK? Dlatego nie jesteś obiektywny i daruj sobie : ty prawdomówny a wszyscy inni to krętacze i manipulanci.

I w tym temacie też masz zadanie do wypełnienia? Caritas w niebezpieczeństwie i trzeba zabrać głos?

Gdyby choć jedno słowo w opinii jaką o mnie napisałeś było prawdą sam bym ci rację przyznał.

Bardzo mi przykro panie sittek jest pan kłamcą i oszczercą !

Ps. Może choć raz odniesiesz się merytorycznie i zmierzysz się z postawionymi zarzutami a nie będziesz dotykał mnie personalnie!

A może to już zbliżają sie takie czasy że z katolikami w ten sposób będzie się rozmawiać?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Porównanie metod hitlerowskiej gazety Der Sturmer i tygodnika Newsweek [...]

Porównanie Der Stűrmera z naszym dziennikiem (czyli gadzinówką złodzieja toruńskiego) i innymi jego "mediami" dało by znacznie ciekawsze rezultaty :)))

Gość cycus12

(Konto usunięte)

http://www.goldblog.pl/2013/03/liczba-dnia-176-czyli-witamy-w-polsce/

Czechy 2,3% a tymczasem w Polsce wyszło ehm….. 17,9%, czyli co 5-6ty do piachu

ciekawe jakimi danymi posługiwał się TVN

A taki Cieszewski - twoj, cycuszka i Mai idol - się zna:

mistrzu, zadałem ci jedno pytanie i to klika razy, chciałbym w końcu usłyszeć na nie odpowiedź. Ponoć umiesz czytać a nie powinno być trudnego skoro sam szybciej napisałeś że tak jest. Edytowane przez cycus12

widzę Grzegorz żeś się wk***ił.

Ach tam...

Przecież strony zostaną przy swoim.

Tylko dlaczego z okazji sporów politycznych potępiać w czambuł ideę zbiórki dla potrzebujących... w dodatku poprzez zabawę...?

I wiecznie te wypominanie statusu społecznego.

Człowiek, który poświęca jakiejś idei swój czas ma sam żebrać...

Tak to tylko w kościele...

No i doktory... również biedują. Dlatego nie mieli siły odebrać zagrożonego porodu bliźniaczego o którym wcześniej...

Tylko dlaczego z okazji sporów politycznych potępiać w czambuł ideę zbiórki dla potrzebujących... w dodatku poprzez zabawę...?

Nie sadzę żeby Owsiak jego małżonka, dwie córki na studiach w stanach ,złoty melon , mrówka cała, dealer LAND ROVER i pewnie jeszcze kilkanaście innych firm "zaprzyjaźnionych" byli tymi POTRZEBUJĄCYMI !!!!!!!

Prawdziwa dobroczynność powinna być typowo "non profit" czyli wszystko co nazbieramy oddajemy w 100% na cele statutowe jeśli tak nie jest to jest to zwyczajny

17202626343298434282.png

Edytowane przez Tommiashi

Ja również nie znam się na pilotażu samolotów , czy wznoszeniu mostów , ale to akurat nie jest największy problem , gdyż to zadowoleni pacjenci budują dobrą lub złą renomę lekarzowi , natomiast problemem jet to , że przez obecny system (brak środków na prywatne leczenie , miesięczne kolejki , itp.) wielu pacjentów jest zdana na konowałów , którzy pracują i "leczą " pacjentów w publicznej Służbie Zdrowia , konowałów , którzy w prywatnych przychodniach/szpitalach z racji niskiej frekwencji chorych nie mieli by zwyczajnie pacjentów , a co za tym idzie i pracy , dlatego uważam , że powinniśmy skończyć z fikcją państwowej Służby Zdrowia .

Chodzi mi o to , abyśmy wykształcili zdrowe zasady i konkurencyjność w leczeniu , profilaktyce , itd.,itp.

Piotr

Chodzi mi o to , abyśmy wykształcili zdrowe zasady i konkurencyjność w leczeniu , profilaktyce , itd.,itp.

Oczywiście, skoro każdy z nas wpłaca takie horrrrrrendalne pieniądze na służbę zdrowia to dostęp do lekarza powinien mieć "od ręki" należy się to nam jak "psu buda" nie wspominając o konstytucji.

Ale "KORPO LEKARSKIE DO TEGO NIE DOPUŚCI !!!!! Lepiej im tak jak jest mają większe korzyści przy ZEROWEJ ZEROWEJ ZEROWEJ Odpowiedzialności.

Szczerze większą odpowiedzialność ma kowalski prowadząc np. sklep internetowy niż lekarz "na dyżurze".

Kowalskiemu prowadzącemu "sklep internetowy" w każdej chwili może wpaść Pozew z innej "KORPORACJI" Tym RAZEM " ADWOKACKIEJ " za błędy w regulaminie sklepu i mogą go zasądzić na kilkanaście tysięcy złotych albo ugoda np na 6 tysięcy !!!!!

To nie są normalne czasy dla Kowalskiego To są czasy Cwaniaków,Układzików, Resortowych Dzieci,Amber Goldów i Melonów, i innej czerwonej zarazy która się uwłaszcza na "niewiedzy ludu".

Ktoś napisze że Trzeba było się uczyć?

Uczyć czego jak drugie człowieka W ch...ja zrobić ???

"O-TAKE" POLSKĘ "WALCZYLYŚMY"????

05045260816266877247.jpg

NIE O TAKĄ

A MAMY TAKĄ

27261935056260931341.jpg

"Głupi Lud" To Wszystko Kupił!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez Tommiashi

Prawdziwa dobroczynność powinna być typowo "non profit" czyli wszystko co nazbieramy oddajemy w 100% na cele statutowe jeśli tak nie jest to jest to zwyczajny

Prawdziwej dobroczynności nie ma!

Ja zrobisz to w tajemnicy przed światem to przynajmniej sam masz z tego radochę.

Dobroczynność to transakcja, coś za dobre samopoczucie.

Ale za to nie kupisz drogiego respiratora.

Nie w pojedynkę, nie w dwójkę...

Ale jak zbierze się was kilkoro przyjaciół, wkrótce zarazicie całe miasteczko...

I wówczas już potrzeba "księgowego".

Takie akcje są na całym Świecie. Bywają takie, gdzie większość pieniędzy pochłaniają koszty zabawy (fanty, organizacja imprezy,.... Ale z tych resztek i tak zostaje więcej niźli jest w stanie uzbierać mała grupa ludzi. A ile zabawy dla wszystkich.

Trzeba być nieźle trzepniętym aby takie akcje potępiać.

Bardzo mi przykro panie sittek jest pan kłamcą i oszczercą !

A może to już zbliżają sie takie czasy że z katolikami w ten sposób będzie się rozmawiać?

Już tyle paramerytorycznych bredni powypisywałeś, że sam dałeś sobie świadectwo obiektywizmu i uczciwości. Tak więc Panie Rzeczniku Episkopatu RP- idź do diabła.

P.S. Twoja negatywna opinia o mnie to zaleta.

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Prawdziwej dobroczynności nie ma!

Ja zrobisz to w tajemnicy przed światem to przynajmniej sam masz z tego radochę.

Dobroczynność to transakcja, coś za dobre samopoczucie.

Ale za to nie kupisz drogiego respiratora.

Nie w pojedynkę, nie w dwójkę...

Ale jak zbierze się was kilkoro przyjaciół, wkrótce zarazicie całe miasteczko...

I wówczas już potrzeba "księgowego".

Dlaczego nie ma? Miliarder dobroczyńca może kopić setki respiratorów i zachować ten fakt w tajemnicy i nie ogłaszać go na bilbordach.

A pajac w czerwonych portkach bez układów w TVP i corocznej hucpy byłby gołodupcem jak większość społeczeństwa od których co roku żebra na kształcenie swoich dzieci z granicą, Land Rovery, pałace itd.

Jeden Idiottore to za mało. Wątek - jak okiem sięgnąć - zgromadził wielu doktorów, piewców pogardy i nienawiści, ambasadorów polskiego piekiełka. Doktor za doktorem...

Dlaczego nie ma? Miliarder dobroczyńca może kopić setki respiratorów i zachować ten fakt w tajemnicy i nie ogłaszać go na bilbordach.

A pajac w czerwonych portkach bez układów w TVP i corocznej hucpy byłby gołodupcem jak większość społeczeństwa od których co roku żebra na kształcenie swoich dzieci z granicą, Land Rovery, pałace itd.

Pałace i inne były już wyjaśniane. Zadaj sobie trudu.

Być może jakiś miliarder tak zrobił/zrobi. Fajnie.

Ale te setki respiratorów nie dał dał za swoje Owsiak, tylko Ja, Pan, tamta Pani... Owsiak jest organizatorem i pośrednikiem.

Ja jako akcjonariusz, godzę się na to...

A Ty nie powinieneś z tego kpić bo mnie to obraża. Masz znakomite wyjście, nie musisz płacić i oglądać tego w TV. Ja nie wyśmiewam Twoich dobrych uczynków.

Natomiast owszem, każda organizacja ma samoistne skłonności do przerostów i wierz mi, że darczyńcy na WOŚP przyglądają się temu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.