Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe na forum czyli mistrzowie lansu za wszelką cenę

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Na wstępie bardzo proszę aby moderacja nie kasowała tego tematu gdyż dotyczy on przede wszystkim tematów zakładanych w dziale STEREO.

Od jakiegoś czasu pojawiają się na forum nawiedzeni mędrcy i głosiciele prawdy jedynej postulujący rzeczy tak abstrakcyjne że włos jeży się na głowie. Swoimi wpisami dają dowód ignorancji dla wszelkiej wiedzy i doświadczenia a zasłyszane lub przeczytane w sieci teorie próbują utożsamiać z rzeczywistością o jakiej nie mają pojęcia. Zakładają nawet blogi w których z iście kaznodziejskim zapałem dzielą się wykwitami swoich niedouczonych umysłów. Najgorsze jest to że ich wpisy czytają młodzi. Osoby które chciałyby się czegoś nauczyć ale nie potrafią jeszcze oddzielić ziarna od plew. Bo większość osób na forum mających za sobą niejeden odsłuch i posiadających pewną wiedzę i tak z uśmiechem politowania przejdzie obok testów z których nic nie wynika.

Jak sądzicie, czy da się jakoś zaradzić temu zjawisku?

Po prostu olej to... glupiemu nie wytlumaczysz, ze jest glupi...to jak walka z wiatrakami. Najlepiej sie odciac od takich i pisz sobie z kims kto ma podobne poglady do Twoich. Pozdro.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Na wstępie bardzo proszę aby moderacja nie kasowała tego tematu gdyż dotyczy on przede wszystkim tematów zakładanych w dziale STEREO.

Od jakiegoś czasu pojawiają się na forum nawiedzeni mędrcy i głosiciele prawdy jedynej postulujący rzeczy tak abstrakcyjne że włos jeży się na głowie. Swoimi wpisami dają dowód ignorancji dla wszelkiej wiedzy i doświadczenia a zasłyszane lub przeczytane w sieci teorie próbują utożsamiać z rzeczywistością o jakiej nie mają pojęcia. Zakładają nawet blogi w których z iście kaznodziejskim zapałem dzielą się wykwitami swoich niedouczonych umysłów. Najgorsze jest to że ich wpisy czytają młodzi. Osoby które chciałyby się czegoś nauczyć ale nie potrafią jeszcze oddzielić ziarna od plew. Bo większość osób na forum mających za sobą niejeden odsłuch i posiadających pewną wiedzę i tak z uśmiechem politowania przejdzie obok testów z których nic nie wynika.

Tak, przenieść się na angielskojęzyczne forum. Tam nie ma takich 'kwiatków' o których piszesz albo są z miejsca kasowane.

mowi się że polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje

zapewne odnosisz się do misji czeczena który probuje błysnac pod nowymi nickami - pisanie w jego tematach tylko go utwierdza w przekonaniu że robi dobrą robotę

załozyl jakis blog na ktorego nikt nie wchodzi więc szuka tu dymu i poklasku

zapewne odnosisz się do misji czeczena

Właśnie mnie zbanował, chociaż to on zaczął na mnie atak personalny. Ot, taki wredny typ. Już nie mówiąc o tym, że klony na forum nie są dozwolone.

Ja bym zrobił disco moderatorem, nie miałby litości dla wariatów.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Coś Ty. Koledzy by mnie zlinczowali. Mam tutaj wielu przyjaciół (zwłaszcza tych których znam na żywo) ale też mam wrogów. Choć na pewno nie dałbym sobie w kaszę dmuchać. Swoboda wypowiedzi ok ale za niektóre zachowania należy się co najmniej upomnienie. Często mam wrażenie że moderacja kieruje się prywatnymi sympatiami.

Tak, przenieść się na angielskojęzyczne forum. Tam nie ma takich 'kwiatków' o których piszesz albo są z miejsca kasowane.

To jest jakaś myśl. Tylko że dla mnie liczy się świat realny. Lubię spotkać tego z kim rozmawiam (stąd grupa krakowska).

Bardzo jednak brakuje kogoś, kto by się kierował nie tylko regulaminem, ale też rozumem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Po prostu olej to... glupiemu nie wytlumaczysz, ze jest glupi...to jak walka z wiatrakami. Najlepiej sie odciac od takich i pisz sobie z kims kto ma podobne poglady do Twoich. Pozdro.

To nie chodzi o podobne poglądy. Można sobie pogadać o wszystkim. Mam znajomych wyznawców gęstych plików i miłośników winylu. Sam trochę zweryfikowałem pewne tezy bo z drugiej strony były grzeczne, rzetelne argumenty. Tylko wiesz jak mi ktoś pisze o nagrywaniu sygnału z zacisków głośnikowych i porównywaniu źródeł to...

Bardzo jednak brakuje kogoś, kto by się kierował nie tylko regulaminem, ale też rozumem.

Nie wiem czy na forum nie obowiązuje zasada "regulamin ponad rozum". Niestety.

Ja to bym zbanował moderację :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Niestety Panowie mamy chyba największy chlew wśród forów tematycznych, Jestem obecny na paru i na żadnym nie jest tak źle jak na audiostereo.pl

Uważam, że osoby niezainteresowane rozwojem w dziedzinie audio nie powinny tutaj w ogóle pisać. To jest forum dla miłośników audio a nie dla trolli i przeciwników dobrego brzmienia.

A niestety moderacja z uporem maniaka pozwala na wiele osobom, które powinny być od razu zbanowane. Te osoby po prostu ośmieszają nasze hobby i mieszają w głowach początkującym.

Przez miesiąc dałem sobie spokój z forum i przyznam, że dobrze mi z tym było ... nie miałem styczności z głupotami, jakie niektórzy forumowicze wypisują. Odpocząłem. I chyba znów pójdę na urlop ... ;-) Po co się denerwować i kłócić jak można w spokoju rozkoszować się muzyką ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

z jednej strony tego się nie da powstrzymać bo jak zbanujesz jednego trolla to wróca dwa. trzeba też sporego wyczucia i obiektywizmu żeby prowadzić w miarę sensownie cenzurę i oddzielać cenną wiedzę od bełkotu - na tę chwile wydaje mi się to niemożliwe dla kogoś kto nie siedzi na forum 20h dziennie

Dajcie mi moderację a zrobię porządek ! Raz na zawsze ! Będzie co prawda mniej ruchu na forum ale wartość merytoryczna zasadniczo wzrośnie ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zbyt wielu jest użytkowników i każdy chce zaistnieć. Zadowolony oddaje się swojej radosnej twórczości a potem przyjdzie taki discomaniac ze stażem ponad 11 i pół roku i sprowadzi go na ziemię ;-) Jeden zastanowi się zanim napisze znów coś podobnego a drugi będzie obstawał przy swoim dla zasady.

Dajcie mi moderację a zrobię porządek ! Raz na zawsze ! Będzie co prawda mniej ruchu na forum ale wartość merytoryczna zasadniczo wzrośnie ;-)

Mniej ruchu na forum czyli Site SA Cię od razu zwolni ;-) Poza tym Piotrek Ty zbyt łagodny jesteś. Przynajmniej takie wrażenie robisz na żywo ;-)

"Nowe na forum czyli mistrzowie lansu za wszelką cenę" - czy aby na pewno?

Zjawisko bardzo się rozpowszechniło od 2010 roku, kiedy do władzy na forum doszli ludzie bez doświadczenia w audio, za to z pięknymi hasłami kultury i braterstwa.

Tak naprawdę (co od razu wtedy napisałem) chodziło im o leczenie własnych kompleksów.

I tak mamy teraz to co mamy - "redaktorów" od testów bez własnego systemu, jutuberów rekomendujących HiEndy, kosmitów od zagadnień ogólnych(wróżenie z twarzy konstruktora itp.), wszelkiej maści "producentów" kuchennych znających się na każdym zagadnieniu.

Ryba psuje się od głowy Disco - jak u władzy mamy fantastę to i forum pełne będzie "zdjęć z dziubkiem"

Właśnie mnie zbanował, chociaż to on zaczął na mnie atak personalny. Ot, taki wredny typ. Już nie mówiąc o tym, że klony na forum nie są dozwolone.

Poważnie?!

Ja już w jego wątkach się nie udzielam, ale to była jedyna broń czeczena na ludzi o jakiejkolwiek wiedzy. Banował wszystkich bo nie radził sobie z odpowiedziami:-) A głupoty pisał, że aż strach.

Pamiętam, jak nie mając podstawowej wiedzy z psychologii, wyśmiewał termin - pamięć krótkotrwała. Na końcu pisał sam ze sobą:-)

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ale to trza za mordę branżę wziąć, zlikwidować kolesiostwo, wywalić moderację, prócz CIR'a (Vlado to już totalnie odjechał, nie wspominając o pierwszej linii) - ale co ja pieprze, to już które podejście? 10'te? I gówno było, jest i będzie...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Sprawa jest stosunkowo prosta do wykonania. Koledzy, załóżcie własne wątki traktujące wybrane zagadnienia na bardzo wysokim poziomie merytorycznym. Jeśli macie doświadczenia, przemyślenia, to piszcie o tym, a wszelkich troli, mądrali, hejterów z miejsca banować i już (to przecież może robić autor wątku). Jeśli wpisy będą się pojawiały w miarę regularnie, to wątki takie będą widoczne na pierwszych podstronach, a więc będą łatwe do znalezienia. Wymaga to tylko zaangażowania i dyscypliny. Dla chcącego nic trudnego.

Wymaga to tylko zaangażowania i dyscypliny

Niestety nie od dziś wiadomo, że największe zaangażowanie wykazują dewianci :(

Niestety nie od dziś wiadomo, że największe zaangażowanie wykazują dewianci :(

Jeśli chcemy coś zmienić na lepsze, to trzeba być sprawniejszym i bardziej zdeterminowanym. Inaczej tylko pokwękamy sobie i tyle.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

"Nowe na forum czyli mistrzowie lansu za wszelką cenę" - czy aby na pewno?

Zjawisko bardzo się rozpowszechniło od 2010 roku, kiedy do władzy na forum doszli ludzie bez doświadczenia w audio, za to z pięknymi hasłami kultury i braterstwa.

Tak naprawdę (co od razu wtedy napisałem) chodziło im o leczenie własnych kompleksów.

I tak mamy teraz to co mamy - "redaktorów" od testów bez własnego systemu, jutuberów rekomendujących HiEndy, kosmitów od zagadnień ogólnych(wróżenie z twarzy konstruktora itp.), wszelkiej maści "producentów" kuchennych znających się na każdym zagadnieniu.

Ryba psuje się od głowy Disco - jak u władzy mamy fantastę to i forum pełne będzie "zdjęć z dziubkiem"

Właśnie sobie przypomniałem warsztaty dla fotografów prowadzone przez ludzi mających niewielkie pojecie o fotografii. Bez dorobku artystycznego i komercyjnego. Chyba masz jednak sporo racji.

Przydało by się również z Tobą zrobić mały porządek za multikonto - zenon.kowalski.

zenon.kowalski to nie ja ;-)

Ale wiem kto to ;-) Normalny forumowicz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.