Skocz do zawartości
IGNORED

Tidal w Play n a24 miesiące - pytanie o jakość

qot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ruszyła taka promocja w PALY:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ktoś wie jaka to jakość? Jeśli kompresja to czy można przejść na HiFi za dopłatą? Jak to działa?

Ukryta Zawartość

Pisze teraz z glowy, od 160 do 320kbps AAC jak sie nie myle, opcja hifi ma bezstratna. Na stronie masz pelna informacje.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Czyli można tą promocję podpiąć pod urządzenia stacjonarne ( nie tylko na komórki ) ?

Przyłączam się do pytania jak ktoś znajdzie - ile dopłaty do wersji HiFi ( nie znalazłem w regulaminie na szybko ) ?

Usługę można aktywować z poziomu aplikacji play 24 logując się na konto abonenckie, na smsa z hasłem czekałem niecałą godzinę. Jakość odtwarzania w aplikacji zainstalowanej na PC z tego co widzę jest odznaczona na AAC 320kbps. Tidal w wersji na telefon ma w ustawieniach taką opcję jak inteligentne odtwarzanie, opcja ta dostosowuję jakość streamingu do łącza. Ja zainstalowałem apke na telefonie i na pc, loguje się normalnie i działa na 2 urządzeniach bez problemu...no może nie do końca... na pc niekiedy pojawiają się lekkie przycinki i chrupnięcia, ale to raczej wina wifi. Sama promocja nie ma haczyków.. po prostu instalujesz i masz 24 miechy za free trzeba pamiętać tylko żeby na 60 dni przed końcem upływu promocji wyłączyć usługę, jeśli nie chcesz przejść na wersję płatną...i chyba tyle. Ja jestem mega zadowolony :) na te moment...żegnaj spotify. Pozdrawiam

Czyli można tą promocję podpiąć pod urządzenia stacjonarne ( nie tylko na komórki ) ?

Przyłączam się do pytania jak ktoś znajdzie - ile dopłaty do wersji HiFi ( nie znalazłem w regulaminie na szybko ) ?

Ma wsparcie wsrod pewnych urzadzen. Kupno teraz Simple Audio playera ktory wspiera ta funkcje to chyba najbardziej oplacalny zakup. Mozna juz go dostac za 1/4 ceny wyjsciowej tego urzadzenia.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Udało się zalogować.

To normalna wersja Premium (320 kbps). Tylko dostajesz za free logina na 2 lata... Do słuchania z telefonu i podczas pracy (np. z DACem) - jest spoko :)

Generalnie polecam :)

PS. Czy ktoś będąc na Audio Show dostał możliwość logowania się w TIDALU w wersji HiFI na 3 miesiące? A jeśli ktoś ma taki kupon i chce go odstąpić - proszę o piva :D...

PS. Czy ktoś będąc na Audio Show dostał możliwość logowania się w TIDALU w wersji HiFI na 3 miesiące? A jeśli ktoś ma taki kupon i chce go odstąpić - proszę o piva :D...

Każdy dostał - kody były w przewodniku po wystawie ;)

Właśnie słucham TIDALA w wersji HIFI.

Założyłem konto na free trial 30 dniowy dla HIFI po czymw ustawieniach subskrypcji podałem kod (jest tam taka zakładka wykorzystaj voucher) i napisało mi że mam HIFI do 7.03.2016

Ponieważ mam też 320 kbps z PLAY (na wszelki wypadek pod HIFI założyłem odrębne konto) - będę porównywał. Obawiam się jednak że nie dam im 40 zł /mies nawet gdyby przyrost jakości był wyraźny. To jednak sporo. 20 jestem w stanie łyknąć. No ale zobaczymy.

Na razie gra.

Właśnie uruchomiłem. GRA!

Trzy miechy muzy gratis. Później się zobaczy.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ja tez sprawdzam. uruchomiłem z Playa. przewaga nad Spotify to oczywiście brak reklam. Pierwsze wrażenie - więcej szczegółów (większy bitrate?), drugie wrażenie - więcej góry - momentami za dużo (wiekszy bitrate?)

Thrudpl

Spotify (Free) to zdaje się max 192 kbps - a Play daje 320 kbps, Tidal HiFi (ten na 3 miechy z Audio Show) to już inna bajka (flac)... Przy dobrym DACu różnica nieco się niweluje, ale brak mi regulacji tonów...

Mam wiec pytanie: Czy jest jakiś plugin lub sposób przepuszczenia Tidala przez Foobar2000? Ominąć Windowsa (np. WASAPI, ASIO)?

Da się z aplikacji TIDALA zagrać poprzez sterowniki ASIO.

Robi się to poprzez ASIO Bridge.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Da się z aplikacji TIDALA zagrać poprzez sterowniki ASIO.

Robi się to poprzez ASIO Bridge.

O! a coś jaśniej? Proszę o podpowiedź jak to zrobić.

Ściągasz Asio Bridge, instalujesz, ustawiasz output.

W TIDAL jako wyjście wybierasz HIFI Cable.

I powinno zagrać.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gra tzn słuchać muzykę ale nie polecam tej opcji.

Te hifi cable wprowadza zniekształcenia w całym paśmie, słyszalne.

Taka poszarpana piła wokół wokali i instrumentów. Moim zdaniem

Każdy niech sobie sam przetestuje na jakimś nagraniu które ma we flac 16/44.1 z tego samego wydania i remastera.

Lepiej ustawić mixer windowsa na 1644,1 i słuchać póki co tak jak jest przez aplikacje TIDAL.

Ja testowałem jeszcze z aplikacją WIMP i grało zauważalnie lepiej niż bezpośrednio przez mixer Windowsa.

Najlepiej wypróbować samemu.

A czy można kilka razy (po kolei) wykorzystać voucher na trzymięsięczny HiFI TIDAL, który dodawali wraz z przewodnikiem po AWS2015?

Mam już trzy kody :)

I jak można sterować Tidalem na kompie (win8) z poziomu smartfona. Może być android lub Windows.

Nie chcę żeby cały czas TV był włączony

I jak można sterować Tidalem na kompie (win8) z poziomu smartfona. Może być android lub Windows.

Nie chcę żeby cały czas TV był włączony

z Windowsami nie ma takiej opcji

Daru0105 może odstąpisz jeden kod na priv? Skoro już masz 3. A znając życie ich ważność jest do końca roku i potem nikt ich nie użyje, a tak mogli by nawet wszyscy forumowicze skorzystać/ spróbować... Dasz radę podesłać jeden?

...

Daru0105 może odstąpisz jeden kod na priv? Skoro już masz 3. A znając życie ich ważność jest do końca roku i potem nikt ich nie użyje, a tak mogli by nawet wszyscy forumowicze skorzystać/ spróbować... Dasz radę podesłać jeden?

Już masz :)

Miłego słuchania

z Windowsami nie ma takiej opcji

Szkoda :(

A może android?

Jestem po odsłuchu Tidala z mojego NUC przez przetwornik USB/SPDIF M2Tech HiFace Evo i reszta toru w o mnie.

Mam uruchomioną jakość HIFI. W ustawieniach-streaming-hiface

Najpierw zagrałem Patricie Barber. Słabo zagrało wg płyty CD. Wokal Patricii bardzo syczący,bas dudni. Adele 21-bas niemiłosiernie wali,przestery.Diana Krall podobnie.Naleciałość cyfrowa,szorstkość.

Ogólnie do płyty CD, to za mało.

Z płytami audiofilskimi CD, plikami hires nie ma w ogóle startu.

Takie moje zdanie.

Jako serwis do posłuchania muzy to świetna rzecz, ale podczas bycia domownikiem, a nie wiernym muzyki słuchaczem.

Dziwna sprawa zarejestrowalem się w Playu usługa działa,ale no jedno jest mianowicie po2-3 utworach na Stream Magic 6v2 u mnie wskakuje flac 44/16 bit i faktycznie dla ucha dźwięk jakby lepszy szczególnie słyszalne na najnowszym kawałku Adelle.

Jak odpale początkowo mam aac320 kb

Gram oczywiście z Bubble upnp

I jak można sterować Tidalem na kompie (win8) z poziomu smartfona. Może być android lub Windows

Na kompie instalujesz BubbleUPnp Server.

Ukryta Zawartość

Do sterowania Linn Kazoo na windows

Ukryta Zawartość

lub BubbleUPnP z Google Play na androida.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Coś masz z ustawieniami.

U mnie gra 1:1 z plikami

Napisz resztę konfiguracji toru

Masz dokładnie w o mnie

Gram aktualnie na CEC DX71 jako dac.

W jakości muzy między tidal a plikami nie jest o porażająca różnica ale jest od razu słyszalna.

Mając na myśli płyte CD to piszę o ripie z CD do pliku.

Na pewno nie będzie u mnie tidal jako podstawowe źródło dźwieku,

Az ustawieniami w tidal na co mam zwrócić uwagę?

Na kompie instalujesz BubbleUPnp Server.

Ukryta Zawartość

Do sterowania Linn Kazoo na windows

Ukryta Zawartość

lub BubbleUPnP z Google Play na androida.

Ulala!

Dzięki!

W wolnym czasie przerobie temat sterowania

Jestem też zainteresowany tidalem, bo kupuje Aurelica mini

Szybkie skany z NUCa

Myślę ze to dobre ustawienia i gra z jakością najlepiej możliwą

post-11554-0-82978600-1447351064_thumb.png

post-11554-0-56988400-1447351073_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W jakości muzy między tidal a plikami nie jest o porażająca różnica ale jest od razu słyszalna.

Zródło dla plików i dla tidal jest to samo?

Windows mixer masz ustawiony na 1644.1?

i po wyłączane wszystko w nim jak trzeba?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.