Skocz do zawartości
IGNORED

Ratujmy Rzeczpospolitą!

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jarka też bo sam tam sprzedawał Polskę uwłaszczając sbków.
Dlatego trzeba to zmienić, to ten czas.

Tomuś poczytaj co jaruś planuje a od razu zakochasz się w magdalenkowym.
zdecyduj się, ile można stać okrakiem

Teraz Tomkowi to mówisz? Lepiej powiedz jak ma się wydostać z tej brei...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

witus Giertych zna idiote lepiej niz ty wlasne przyrodzenie i wie jak Dorn co moze i jak mysli.I nie musi sie bac

kuśwa taki stary a taki naiwny, myślisz że będą się z nim cackać? będą się z nim cackać tak jak na zlecenie PO zrobiło z Lepperem.

Spectator. UK a sprawa Trybunalu Konstytucyjnego..

......In June 2015, the centre-right Civic Platform (PO), knowing that they were on track to lose the elections in October, wanted to secure their influence before the new government came to power by ensuring a PO majority in the Constitutional Tribunal. The judges, mostly PO appointees, cooked up a new law which stated that judges whose terms came to an end after the election could have their replacements lined up before the election. This way, the judges would be chosen by PO. The first hint of corruption was that the Constitutional Tribunal is not allowed to initiate legislation, and here it was doing just that. As a result, it is now acting as the judiciary in a trial contesting the constitutionality of a legislation it itself created. The proposal was pushed through by the then-president Bronislaw Komorowski so quickly that nobody saw it happen.

They can’t have seen it happen because there is no way that they would have agreed to it. For once the legislation was passed, the upcoming breakdown of the Constitutional Tribunal was set to look like this: out of 15 judges there would be 13 PO, 1 SLD (social democrats), 1 PSL (Polish People’s Party) and 0 PIS. This would mean that no legislation put forward by the governing PIS party would ever stand a chance of seeing daylight. For attempting to de-politicise the judiciary, or at least balance it out, PIS have been accused of playing the President’s puppet master, pushing him to restructure the state institutions to increase the government’s power. The Economist writes that they ‘violated the constitution to replace the previous government’s appointees on the constitutional court’. Fact, as we now know, indicates that the constitution was violated before PIS were elected.

Meanwhile, the European Parliament has had to drop discussions on the situation in Poland because it knows it doesn’t have a leg to stand on. It is obvious that ‘the situation in Poland’ refers to something else entirely, namely the fact that the Law and Justice (PIS) party are in power again, and are proving to be quite the Eurosceptics. The international media reporting from Poland toes the same line as the European Parliament, and is no less transparent in what it finds so objectionable about the new Polish government. What The Economist is actually annoyed about is that a Eurosceptic party is in power in Poland.

Like Fidesz, PIS is a huge threat to the EU. The Economist’s article, while pretending to be concerned about ‘a decay of Poland’s institutions’, says as much: PIS, it says, is Europe’s new ‘headache’ and ‘will cripple the EU’. PIS are, says the Economist, ‘a motley coalition of social conservatives, Catholic nationalists, Eurosceptics, anti-corruption zealots, conspiracy theorists, protectionists and agrarians’. It is obvious that ‘Eurosceptic’ and ‘nationalist’ are meant as insults, lumped as they are with ‘conspiracy theorists’. You can sense the pro-EU camp’s trepidation as the motley coalition is fast becoming the mainstream.

Prosto , jasno i na temat .

kuśwa taki stary a taki naiwny, myślisz że będą się z nim cackać? będą się z nim cackać tak jak na zlecenie PO zrobiło z Lepperem.

A ty jesteś na tyle nierozgarnięty, że sądzisz, że i Giertych i Dorn na okoliczność "samobójstwo Leppera" nie zabezpieczyli się odpowiednio? A wiedzą dużo, dla PiS przerażająco dużo. Wszyscy, którzy wiedzą dużo po śmierci Leppera to zrobili. I fali "samobójstw" nigdy już nie będzie, bo niczego już nie załatwią.

Sprzątnięcie kogo chcą ma sens tylko wtedy gdy to co wie zabierze do grobu. Obecnie wiedza tych których których można by sprzątać spoczywa sobie odpowiednio zabezpieczona i czeka na upublicznienie na wypadek owego sprzątnięcia.

I dlatego żadnego sprzątania nie będzie. Za dużo się filmów naoglądało...

:D:D:D - komedia, kogo będą chcieli to sprzątną

I tak i nie. Może być na przykład tak, że swój zasób wiedzy (na którym wielu zależy aby nigdy nie ujrzał światła dziennego), oraz kompromitujące osoby z pierwszych stron gazet materiały - zostały gdzieś, u kogoś zdeponowane. Niekoniecznie na terenie Polski. Jeśli by się Giertychowi czy Dornowi coś złego przydarzyło - wszystko idzie natychmiast do publikacji.

Szczególnie, że i Giertych, a specjalnie Dorn doskonale znają prezia, jego metody i mentalność. I w polityce siedzą od prawie 30 lat. Prędzej ktoś ukatrupi prezia niż Giertychowi czy Dornowi spadnie włos z głowy. Właśnie sprzątnięcie prezia jest teraz najbardziej prawdopodobne. Broń Boże przez przeciwników, przez swoich jak najbardziej, bo staje się mało przewidywalny, a to wybitnie nie sprzyja korzystaniu z tak długo wyczekiwanego i wytęsknionego koryta.

I tak i nie. Może być na przykład tak, że swój zasób wiedzy (na którym wielu zależy aby nigdy nie ujrzał światła dziennego), oraz kompromitujące osoby z pierwszych stron gazet materiały - zostały gdzieś, u kogoś zdeponowane. Niekoniecznie na terenie Polski. Jeśli by się Giertychowi czy Dornowi coś złego przydarzyło - wszystko idzie natychmiast do publikacji.

i co z tego (z tej publikacji) ale goscia już nie ma i o to chodzi.

i co z tego (z tej publikacji) ale goscia już nie ma i o to chodzi.

Gościa nie ma, ale materiały (za które oddali by każdą kasę aby na zawsze pozostały tajemnicą) chodzą już w obiegu publicznym.

A materiały te kompromitują bynajmniej nie Giertycha czy Dorna.

Też chcesz donosić na Polskę za granicą, czy nie wiesz do kogo odniósł te słowa Kaczyński?

"W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków. Ten najgorszy sort Polaków jest niesłychanie aktywny, bo czuje się zagrożony. "

Odniósł do tych 50 tysięcy czy nie ? Bo ja tam byłem więc chciałbym wiedzieć.

To zależy, jeśli chcesz pozytywnych zmian (normalności dla wszystkich) to OK, ale jeśli widzisz tylko swoje cztery litery to prezes mówił o Tobie.

chcesz pozytywnych zmian (normalności dla wszystkich)

Mam rozumieć, że tak właśnie oceniasz to co robi PiS?

Bój się, Jello, bój. Ty dla nich nie jesteś wszyscy. Dla nich wszyscy to są wszyscy, ale tylko swoi. Reszta to zapiekli wrogowie. I Ty i ja to jesteśmy ten gorszy sort bo nie kochamy ani prezia ani PiS. A Ty to już jesteś całkiem skreślony bo śmiałeś wziąć udział w demonstracji:)

Maju dnia 14.12.2015 - 10:16 napisał

"Też chcesz donosić na Polskę za granicą, czy nie wiesz do kogo odniósł te słowa Kaczyński?"

"W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków. Ten najgorszy sort Polaków jest niesłychanie aktywny, bo czuje się zagrożony. "

Pomogłem jak mogłem (podkreślone) i zmieniłem akcent z "najgorszego sortu" na ten istotny by zrozumieć sens przekazu.

Jeżeli z tymi tradycjami nie masz nic wspólnego a dałeś się tylko omamić histerii możesz być spokojny nie o Tobie mówił Kaczyński..... ;)

PS. Gdybyś dalej nie rozumiał do kogo odniósł te słowa ćwicz czytanie ze zrozumieniem a tematów politycznych unikaj. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

najlepiej jak te pomoc zaoferujsze na 3 obieg.Tam potrzebuja geniusza.Co wytlumczy dlaczego niezalezna nie mam marszu bo ma ja republika i dlaczego ma marsz z niedzieli, mimo ze ma ja republika .Dlaczego baloniki pojawiaja sie i znikaja a Petru trzeba filmowac z dachu budynku.No i pokaza zdjecia kilometrow audobusów ale podyskutowac o ich wymiarach tzn ile sie miesci na matrze kwadratowym na oponach zimowych.Nie mam ochoty na wchodzenie do glowy dyletanta bo grozi to pozostaniem w niej..

Tak na marginesie na 3 obieg musisz sie postarac bo jak bedziesz niepolski to nie wpiszesz sie .Tak wiec zacznji najpierw od pochwał.

Muls dla Ciebie najważniejsze są baloniki i słupki.....zostaw to dzieciom (a w Twoim przypadku wnukom). :))))

W temacie polityka dałeś już pokaz jak nie potrafisz manipulować z klasą daj sobie spokój z tym to nie dla Ciebie.

Lepiej od razu rób to co ci wychodzi najlepiej - zaatakuj mnie personalnie. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

moze wkleisz personalnie te zdjecia z marszu w sobote i niedziele z niezaleznej i TVP.Pomijam juz te baloniki i dach.Bo wiesz gdybys zachowal troche inteligencji to...baloniki sie dmucha... na miejscu.Nie wozi samochodem.

(normalności dla wszystkich) to

a tu dokładnie.. dla kogo?

Odniósł do tych 50 tysięcy czy nie ? Bo ja tam

nie odniósl sie merytorycznie a tylko organoleptycznie.Było widac zwisajaca lewa warge ledwo oslanijacą dziury w zebach.No i ten slowotok...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.