Skocz do zawartości
IGNORED

Ratujmy Rzeczpospolitą!

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

@muls może po kolei: czy wiesz że PO chciało przegłosować furtkę w ustawie, umożliwiającą taką zmianę prawną, by można było się pozbywać Polskich Lasów? (czyli Polskiego majątku narodowego, by PO załatało kolejną dziurę grabiąc dobro Polaków)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To byś musiał mulsowi łopatą ...

Niezła desperacja na Czerskiej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PO chciało przegłosować furtkę w ustawie, umożliwiającą taką zmianę prawną, by można było się pozbywać Polskich Lasów

Nieprawda. To już było wyjaśnione.

muls może po kolei: czy wiesz że PO chciało przegłosować furtkę w ustawie, umożliwiającą taką zmianę prawną, by można było się pozbywać Polskich Lasów? (czyli Polskiego majątku narodowego, by PO załatało kolejną dziurę grabiąc dobro Polaków)

chlopie wiem.Ze to idiotyzm.Juz tu było sto razy o tym.Znajdz sobie wlasciwa stronke to sobie to sam udowodnisz o ile zrezygnujesz ze stronek idiotów.Albo poczekaj jak ci to ktos wkleji.Mnie to juz nudzi

Niezła desperacja na Czerskiej.

dobrze byłoby odtworzyc slownik za ostatnie 8lat.byloby ciekawej.a nawet wykorzystac juz wymyslone hasła..,.,np Michnik do gazu.

w polityce.Panie.

zobacz sobie statystyke unjina za lata kryzysu.czy mam jeszcze raz ...???podyskutuj sobie z kims na twoim poziomie.Bo mnie nudzisz.
Prawda muls. Poziom uprawianej przez Ciebie manipulacji jest trudno osiągalny. 3Obieg też to zauważył.

gdyby dołaczyc hasła moherów to bedziemy mieli sporo ciekawego do wykorzystania.

Prawda muls. Poziom uprawianej przez Ciebie manipulacji jest trudno osiągalny. 3Obieg też to zauważył.

generalnie nie musze sprawdzac.Glupoty filtrowane przez ciebie latwo zasiegnac u zródla.Po cholere sie meczyc z toba. jesli wiadomo ze ty tego sam nie wymyslisz.

Nieprawda. To już było wyjaśnione.

No to w takim razie źle było wyjaśnione i radzę się wczytać w to ponownie.

chlopie wiem.Ze to idiotyzm.Juz tu było sto razy o tym.Znajdz sobie wlasciwa stronke to sobie to sam udowodnisz o ile zrezygnujesz ze stronek idiotów.Albo poczekaj jak ci to ktos wkleji.Mnie to juz nudzi

Na wielu "stronkach" sprawdzałem, a nawet oglądałem informacje z głosowania ze stron rządu. Jak sobie coś tutaj wyjaśnialiście, to daliście ciała z powodu nie dość wnikliwej analizy.

ale nie znam nikogo bardziej destrukcyjnego od PO.

Ja znam. To PiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

jasne tylko ty wiesz jak jest dobrze.

Raczej tobie się wydaje, że masz monopol na nieomylność.

poczytaj sobie projekt, potem poprawki, potem glos PICu .

Czytałem.

Ja znam. To PiS.

Co konkretnie PiS zrobił, co było takie destrukcyjne?

Senat zaakceptował w czwartek nowelizację ustawy, która ma zabezpieczać lasy należące do Skarbu Państwa przed prywatyzacją. Nowela dopuszcza możliwość sprzedaży lasów, ale tylko w celu realizacji inwestycji publicznych, np. dróg. Przepadł wniosek PiS o odrzucenie tej nowelizacji.

Za nowelą ustawy wraz z trzema niewielkimi, doprecyzowującymi poprawkami głosowało 48 senatorów, 31 było przeciw, jeden się wstrzymał. Wcześniej wniosek senatorów PiS o odrzucenie nowelizacji w całości poparło 33 senatorów, 43 było przeciw, jeden się wstrzymał.

Choć nowela jest autorstwa posłów PO, jej przyjęcie w Senacie nie było przesądzone

....................................................................................................

tak dla rownowagi

acznę od prostej prawdy, o której wielu zapomina, w tym wielu leśników, traktując lasy jak swoją własność. Lasy w Polsce nie są własnością Lasów Państwowych i pracujących w nich leśników.

Lasy Państwowe tylko zarządzają 7 mln hektarów lasów, które są własnością skarbu państwa, czyli są własnością wszystkich obywateli. To dzięki temu, a nie wspaniałomyślności Lasów Państwowych, każdy obywatel ma prawo wolnego wstępu do lasu oraz zbierania w nich grzybów i jagód.

Poza grzybami i jagodami lasy to gigantyczny majątek, głównie w drewnie i zwierzynie, zgromadzony na powierzchni jednej czwartej kraju. I zasoby tej właśnie ćwiartki Polski państwo polskie przekazało ni to instytucji publicznej, ni to firmie, czyli Lasom Państwowym.

Piszę "ni to firmie, ni to instytucji", bo tak zachowują się Lasy. Gdy są dociskane przez ruchy ekologiczne, by mniej wycinały albo taniej sprzedawały drewno lokalnej ludności, to okazuje się, że są firmą, która musi dbać o zyski. Ale gdy jakiś polityk chce im zabrać pieniądze, to okazuje się, że są instytucją, która ma na celu dobro publiczne. Więc ta ni to firma, ni to instytucja dostała w zarząd jedną czwartą kraju oraz całkiem spore przywileje.

Wystarczy spojrzeć do sprawozdań finansowych, by się przekonać jakie. W latach 2011-12 przychody ze sprzedaży samego drewna to około 6,5 mld zł. Całkowite przychody to ponad 7 mld zł.

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

i bardzo ladnie sobie radził z tym szyszko za kaczynskiego.Wycinali ile wlezie.

a potem tez.

spór wokół lasów trwał blisko dwa lata temu, kiedy to koalicja rządząca (początek 2014 r.) w błyskawicznym tempie uchwaliła nowelę ustawy, która zmusiła przedsiębiorstwo Lasy Państwowe do wpłacenia do budżetu państwa w ciągu dwóch lat 1,6 mld zł. Od 2016 roku LP będą oddawały do kasy państwa 2 proc. przychodów ze sprzedaży drewna. Ówczesny premier Donald Tusk mówił wówczas, że 1,3 mld zł uzyskanych z wpłaty LP zostanie przeznaczonych na budowę i remonty dróg lokalnych. Opozycja zarzucała koalicji, że był to zamach na finanse LP oraz że ta decyzja może w przyszłości doprowadzić do destabilizacji w Lasach Państwowych, a w konsekwencji doprowadzić do sprzedaży tego przedsiębiorstwa.

Read more:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co konkretnie PiS zrobił, co było takie destrukcyjne?

Przespałes 4 tygodnie ? Nie widzisz co Pis robi ? Wczorajsze dyrdymały w sprawie TK już przerosły wszelkie stadia debilizmu

człowieku weź idz sapać dalej...

Pisałem wczoraj że w 100 dni rozpieprza wszystko a jeszcze nie doszli do swoich obietnic wyborczy....

tu nie chodzi że PO i inni przegrali ale to co robią teraz w sprawie konstytucji i ich planów z Trybunałem ,składem ( super pomysł brawo Pis....)Służba Cywilna ( nawet się nie kryją z obstawka "swoimi",

prezydentem prezesa

Tutaj w skrocie dla kolegi co się "pytał co zrobił Pis co było takie destrukcyjne?"

Miłych snów ......

Ukryta Zawartość

post-20694-0-98493700-1450462849_thumb.png

post-20694-0-51241700-1450462872_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pisałem wczoraj że w 100 dni rozpieprza wszystko a jeszcze nie doszli do swoich obietnic wyborczy....

Przecież było wiadomo,że to zrobi.Wygrał wybory w demokratycznym państwie i tymi decyzjami(ich zdaniem nie moim)próbuje torować sobie drogę.Nie wiem co takiego stworzyli Platfusy,że PiCmani mają rozpieprzyć.

Ta panika i wycie już żenujące jest.

daja to juz na niezalezniej co narod teraz mysli??czy poczekaja jak jeszcze spadnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Ta panika i wycie już żenujące jest.

zgadzam się żenada ...spójrz wyżej na wklejone pomysły Pis ( TK i SC )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

daja to juz na niezalezniej co narod teraz mysli?

Napisz nie naród a elektorat Peowski.

zgadzam się żenada ...spójrz wyżej na wklejone pomysły Pis ( TK i SC )

Asterix przeżyłem komune i to tą najgorszą w latach 50-tych to i przeżyje PiCmanów.Cierpliwość będzie nagrodzona.....moja.

Asterix przeżyłem komune i to tą najgorszą w latach 50-tych to i przeżyje PiCmanów.Cierpliwość będzie nagrodzona.....moja.

W takim razie mam nadzieje widzisz wspólne rzeczy które tam i tutaj mają cos wspólnego

Jestem trochę młodszy ale pamiętam dobrze tamte czasy ...( inna dekada ale ....)

pozdrawiam

jesli niezalezna czeka na nastepne badania chca upupic kaczynskiego to mamy takie.Prawie caly narod

40 proc. badanych identyfikuje się z poglądami prezentowanymi w ubiegłym tygodniu podczas sobotniego marszu Komitetu Obrony Demokracji. Poglądy uczestników niedzielnego marszu PiS podziela natomiast 25 proc. uczestników sondażu Millward Brown dla "Faktów" TVN i TVN24. Ile tysięcy osób było na marszach? Różne dane miasta i policji Nie milkną echa... czytaj dalej » Badani odpowiadali na pytanie: "W ostatni weekend odbyły się w Warszawie dwie demonstracje: w sobotę ponadpartyjna demonstracja organizowana przez Komitet Obrony Demokracji, a w niedzielę Marsz Wolności i Solidarności organizowany przez Prawo i Sprawiedliwość. Z poglądami których demonstrujących się identyfikujesz?". Najwięcej, bo 40 proc. pytanych odpowiedziało, że podziela poglądy uczestników sobotniego marszu Komitetu Obrony Demokracji. Z poglądami manifestantów z niedzielnej demonstracji organizowanej przez PiS identyfikuje się natomiast - według własnych deklaracji 25 proc. - uczestników sondażu. Z żadną z grup nie identyfikuje się 22 proc. pytanych. 13 proc. odpowiedziało "Nie wiem/Trudno powiedzieć". Sondaż zrealizowała pracownia Millward Brown w dniach od 16 do 17 grudnia tego roku na ogólnopolskiej, reprezentatywnej próbie telefonów stacjonarnych i komórkowych wśród osób powyżej 18 roku życia. W badaniu wzięły udział 1002 osoby. (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

jesli niezalezna czeka na nastepne badania chca upupic kaczynskiego to mamy takie.Prawie caly narod

40 proc. badanych identyfikuje się z poglądami prezentowanymi w ubiegłym tygodniu podczas sobotniego marszu Komitetu Obrony Demokracji. Poglądy uczestników niedzielnego marszu PiS podziela natomiast 25 proc. uczestników sondażu Millward Brown dla "Faktów" TVN i TVN24. Ile tysięcy osób było na marszach? Różne dane miasta i policji Nie milkną echa... czytaj dalej » Badani odpowiadali na pytanie: "W ostatni weekend odbyły się w Warszawie dwie demonstracje: w sobotę ponadpartyjna demonstracja organizowana przez Komitet Obrony Demokracji, a w niedzielę Marsz Wolności i Solidarności organizowany przez Prawo i Sprawiedliwość. Z poglądami których demonstrujących się identyfikujesz?". Najwięcej, bo 40 proc. pytanych odpowiedziało, że podziela poglądy uczestników sobotniego marszu Komitetu Obrony Demokracji. Z poglądami manifestantów z niedzielnej demonstracji organizowanej przez PiS identyfikuje się natomiast - według własnych deklaracji 25 proc. - uczestników sondażu. Z żadną z grup nie identyfikuje się 22 proc. pytanych. 13 proc. odpowiedziało "Nie wiem/Trudno powiedzieć". Sondaż zrealizowała pracownia Millward Brown w dniach od 16 do 17 grudnia tego roku na ogólnopolskiej, reprezentatywnej próbie telefonów stacjonarnych i komórkowych wśród osób powyżej 18 roku życia. W badaniu wzięły udział 1002 osoby. (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

ta ta a BRONKOWI ufało 79 % "Polakuf", weź się przestań błaźnić....

Ukryta Zawartość

Komedia. Te świry same się kompromitują. Robią nocny wjazd z dorobionym kluczem na "Centrum Kontrwywiadu NATO" które okazuje się zwyczajnym ośrodkiem badawczo-eksperckim nie będącym w dodatku ciałem NATO.

Tzw. "Polska Prawica" wie najlepiej jak sobie zrobić kuku. Nie potrzeba żadnych sabotażystów ani wrogich sił. Wystarczy śmiech.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.