Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  200 członków

Roon Labs Klub
IGNORED

Klub użytkowników aplikacji Roon Labs

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, freju napisał:

Ktoś cos powie konkretnego o co chodzi z tą aktualizacja w czym ona jest inna od wszystkich ,bo dużo czary mary a konkretów zero ?;)

Roon Arc do zainstalowania na telefonie. I tylko tyle.

To już mam i działa, ale zainstalowałem ten arc i też działa ale tylko jak mam WiFi włączone, na sieci komórkowej ni hu hu ,na apce PC czy Macu mam info ze roon ARC nie jest w stanie uzyskać dostępu bezpiecznego do twojego roon core "¿?

7 godzin temu, Rybens86 napisał:

A core 2.0 na nas synology będzie?

Tak, potwierdzam, mam 2.0 (build 1128) na Synology DS718+. Zauktalizowane w apce Roon. Samego Roon ARC jeszcze nie próbowałem.

Dlatego dla mnie przy wyborze telefonu, ważna była możliwość korzystania z kart pamięci. Mój smartfon może obsłużyć karty micro SD o maksymalnej pojemności 2TB. Takich kart na razie nie ma, ale są już 1TB.

29 minut temu, NRK napisał:

A czemu ma nie działać. 

Ponieważ częściej nie działa niż działa. Tak jest też u mnie. Lekko słabsze LTE i przy dużej bibliotece zapomnij, że Ci odczyta dyskografie z NAS'a. Generalnie ARC to bubel i cały upgrade 2.0 to śmiech na sali w mojej opinii.

Poza tym ładnie nas lifetimowców zrobili i już nie jesteśmy niezależni 🙂 2.0 Wymaga stałego połączenia z internetem co oznacza, że jest uzależniony od dostępu do serwerów Roona. Gdy te zostaną kiedyś z jakiegoś powodu wyłączone, nasz lifetime się kończy. Roon rozczarowywał mnie od jakiegoś czasu ale 2.0 to początek końca Roona dla mnie.

1 godzinę temu, RCD napisał:

Działa wam Roon ARC po sieci komórkowej, ja mam cały czas błąd, core na NAS, na routerze upnp działa i widzi roon.

Też miałem taki problem. UPnP na routerze włączone i nic. Dopiero ręczne ustawienie portów WAN = LAN  załatwiło sprawę. (router Huawei B818-263)

image.thumb.png.c2fdec40c2a7286cbf0696cee233184f.png

18 minut temu, mojave napisał:

Też miałem taki problem. UPnP na routerze włączone i nic. Dopiero ręczne ustawienie portów WAN = LAN  załatwiło sprawę. (router Huawei B818-263)

Z ciekawości zapytam. To jest router od operatora sieci komórkowej. Który to dostawca daje ci public ip?

16 minut temu, NRK napisał:

Z ciekawości zapytam. To jest router od operatora sieci komórkowej. Który to dostawca daje ci public ip?

To jest router zakupiony przeze mnie i public ip także zakupione 🙂 (orange)

Edytowane przez mojave
50 minut temu, mojave napisał:

Dzięki sprawdzę to

Po aktualizacji do 2.0 roon nie skanuje mi dysku NAS z muzyką, core jest na tym samym NAS, nigdy wcześniej nie miałem tego problemu, tak jakby roon nie miał dostępu do folderu z muzyką, nic nie zmieniałem w ustawieniach, macie jakiś pomysł?

Czyli roon skopał wersję 2.0, trzeba do nich pisać 

Mnie jak dam skanuj ponownie nie skanuje, dopiero jak wejdę w udostępnianie folderów na NAS, i w zasadzie nic nie zmieniam, wystarczy że tam wejdę, w tedy zacznie skanować, po kliknięciu skanuj 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.