Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  200 członków

Roon Labs Klub
IGNORED

Klub użytkowników aplikacji Roon Labs

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, Piopio napisał:

Sprawiłem sobie prezent na Mikołaja 😉 

Fanless PC - i5 5350U 8GB 120GB SSD

Postawiłem Roon Rock i śmiga 😉 Ciekawostka, że wspiera WiFi 😉 

A poza wygodą jakieś zmiany w dźwięku?

7 minut temu, darwroc napisał:

A poza wygodą jakieś zmiany w dźwięku?

Żadnych 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Od dwóch dni korzystam z roon bardzo fajny kombajn , zmapowałem swój nas no trochę mu zajęło skanowanie biblioteki super  integracja z Tidal trzeba by qubuz dołączyć  , słuchałem ledwie kilka godzin teraz czas porównać z innym oprogramowaniem pod kątem jakości dźwięku  jakie macie zdanie na ten temat 

4 minuty temu, marek.pap napisał:

Roon uzależnia, za jakiś czas nie będziesz chciał zmieniać programu

Bez przesady, mnie parę rzeczy w nim nie pasuje i zmieniam na inne a Roon od czasu do czasu. Nie znalazłem jeszcze oprogramowania, które by mnie we wszystkim zadowoliło 😞

29 minut temu, marek.pap napisał:

Dla mnie jedynym minusem jest brak odtwarzania wg folderów

Nie jest tak źle jak masz porządek w folderach i w ustawieniach Roona zmienisz -preferuj plik a nie roon.

1 minutę temu, NRK napisał:

Nie jest tak źle jak masz porządek w folderach i w ustawieniach Roona zmienisz -preferuj plik a nie roon.

Mógłbyś rozwinąć nie ukrywam że dla mnie jak na razie brak nawigacji po folderach to największa wada  Roon ( biblioteka 11.000 albumów) 

To niestety niewiele ułatwia szukając muzyki po folderach. Załóżmy, że mamy zbiory w folderach i sklerozę . Nie pamiętamy nazwy zespołu a coś nam w "głowie gra". Trudno to znaleźć nie mając dostępu do folderów w roon. Ale ja znalazłem na to sposób. Można podglądnąć foldery przez LAN - nawet jeśli dyski są podpięte pod roon core.

Folder na nas można podejrzeć każdym z brzegu programem upnp bubble , mconnect itp , ale chodzi o to żeby było wszystko w jednym , ja mam podział folderów na gatunki a w nich wszystko alfabetycznie w osobnych folderach każda litera potem zespół i dopiero albumy i fajnie by było móc w roon z tego korzystać 

Folder na nas można podejrzeć każdym z brzegu programem upnp bubble , mconnect itp , ale chodzi o to żeby było wszystko w jednym , ja mam podział folderów na gatunki a w nich wszystko alfabetycznie w osobnych folderach każda litera potem zespół i dopiero albumy i fajnie by było móc w roon z tego korzystać 
Ja też tak mam. Ale w roon niestety nie da się tego wykorzystać. To jedyna bolączka. A poza tym roona mam od 3 lat i kupuję roczne subskrypcje. Podrożało? Trudno. Zapłacę bo się uzależniłem. Żałuję tylko, że nie kupiłem od razu lifetime jak była w dobrej cenie.
Od stycznia jeszcze drożej... 
https://roonlabs.com/pricing
Cóż począć. Trza zabulić

Również bardzo się do niego przyzwyczaiłem i również żałuję że wcześniej nie zakupiłem opcji life-time kiedy była w dobrej cenie. Zrobię sobie za to prezent na święta i wykupie dożywotnią subskrypcje po znośnej jeszcze cenie 🙂 

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Panowie macie czasem problemy z TIDAL dzisiaj tnie słuchać się nie da , teraz pytanie czego to winna 

Nie lokalnie też problem czyli to Roon , często tak się dzieje 

Słucham od rana i żadnych zacięć nie miałem choć czasami się zdarzają to jednak myślę że spowodowane tego typu sytuacje są obciążeniem sieci domowej.

Dziwne zaczął ciąć z tidala i z pilki lokalne też był właśnie komunikat że być może problem z siecią lecz szybko znikł mam router Orange funbox6 wszystko na kablach czyli komputer z core i end point czyli lumin  , słucham na apce lumin i wszystko ok 

Spróbuj zainstalować na tablecie/smartfonie apke Roon Remote do sterowania Roon Core. Może okaże się praktyczniejsza niż firmowa Lumin'a.

Mam roon remote na iPad i iPhone i tak steruje roon tnie kawałki że nie ma jak słuchać nawet pliki z serwera nas  a natomiast z apki lumina jest wszystko ok 

Czy zdarzają się takie rzeczy ? 

Nie ukrywam że u mnie też czasami tak bywa ale po jakimś czasie mija i podtrzymuję swoje zdanie że spowodowane to jest obciążeniem sieci domowej.

Masz rację że domowej bo pliki leżące na nas nie mają nic wspólnego z internetem , często tak jest ? Dziwne bo na tą chwilę sieć domową mam mało obciążoną 

Spokojnie nie jest to takie częste a jeśli już ma miejsce to po kilkunastu minutach mija przynajmniej u mnie.

9 minut temu, Tal napisał:

spowodowane to jest obciążeniem sieci domowej.

Masz na myśli sieć WiFi czy ethernet? Przy ethernet to nie wiem co musiało by się dziś w żeby TIDAL padał. 

2 minuty temu, payong napisał:

Masz na myśli sieć WiFi czy ethernet? Przy ethernet to nie wiem co musiało by się dziś w żeby TIDAL padał. 

Mam na myśli ogólnie sieć domową bo do streamera mam podłączony ethernet ale sterowanie i obsługa odbywa się przez WiFi.

No właśnie u mnie trwa to już z 1,5 godziny dosłownie jednego kawałka nie zagrał w całości  u mnie wszystko ethernet po kablach od lat słucham plików pierwszy raz takie coś 

Jakiś pomysł czemu 

Taki oto komunikat jest Plik audio ładuje się powoli..." lub "Media TIDAL ładują się powoli..."

Ja tak miałem wczoraj przez godzinę i przeszło.

Sprawdzałem wifi i router i były w normie.

Trochę wkurzające,tym bardziej,że nie znałem przyczyny,ani kiedy to cięcie się skończy.

1 hour ago, blackromek said:

Taki oto komunikat jest Plik audio ładuje się powoli..." lub "Media TIDAL ładują się powoli..."

W moim przypadku pomagało wylogowanie się z Tidal lub Qobuz i ponowne zalogowanie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.