Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz używany do 1tyś

Japiotr

Rekomendowane odpowiedzi

Muda to się namęczy aby bronić interesu.

Jakbyś pominął fakty to zaproponowałem na próbę fabrycznego C350 a później inne , fabrycznie bdb wzmaki .

BTW kiedy modyfikacja Denona?

Nie będzie .

Nie chcę tu nikogo bronić, ale akurat ja skorzystałem z usługi Kolegi Mudda jeszcze przy wzmacniaczu NAD C320BEE i efekt był co najmniej dobry, a i wszystko odbyło się w przyjaznej atmosferze. Co prawda nie wiem jak brzmią NADy C35X by Mudda, ale co poniektórym radziłbym się powstrzymać od komentowania czegoś czego się nie widziało na oczy...

Wielkie dzięki za cenne wskazówki, z tego wnioskuję, że na kolumnach np Tannoy Mercury M4 lub Celestion F28 powinien sobie miło plumkać:). Jeszcze kwestia odsłuchu które lepiej basem grają i zestawik gotowy.

Czy miałeś może okazję słuchać lub słyszeć coś o Rotel RA-10?

Niestety nie mam pojęcia, przymierzam się bardziej kiedyś do 980BX :)

Co do Nakamichi - spodziewaj się liniowego dźwięku, jasnego z ciepłym zabarwieniem, czasem bas schodzi niziutko, czasem nie. Generalnie nie przestawia szklanek w zastawie, ale jest naprawdę ok. Bardzo liczy się jego stan oraz odpowiedni dobór kolumn.

Dibra opinia ciesza sie nawet amplitunery nakamichi np sr 3e ( zbudowany konkretnie). Co do nadow owszem wszyscy bija tu piane o nie ale oprocz 320, 352.,356 itp sa jeszcze starsze serie np 3240 albo topowy model z lat 90-tych 319. Cos wiecej o nich i jakosci grania jaką prezentuja? Ponic stare nady to była klasa dużo lepsza niz nowsze modele.

Dibra opinia ciesza sie nawet amplitunery nakamichi np sr 3e ( zbudowany konkretnie). Co do nadow owszem wszyscy bija tu piane o nie ale oprocz 320, 352.,356 itp sa jeszcze starsze serie np 3240 albo topowy model z lat 90-tych 319. Cos wiecej o nich i jakosci grania jaką prezentuja? Ponic stare nady to była klasa dużo lepsza niz nowsze modele.

Żadna wyższa klasa po prostu inne granie, bardziej neutralne, analogowe, ciepłe wiele osób woli taki charakter brzmienia.

Czy jest to granie podobne np do Marantz PM 75, 78?

Nie miałem tych wzmacniaczy, miałem kiedyś tylko PM-50, od tego ostatniego HK-680 jest zdecydowanie lepszy, większa przestrzeń, scena, no wszystko w sumie.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Wybacz , zrozumiałem to dopiero jak napisałeś że wolisz ESa za 1000zł od Hegla H160 .

Przeważnie trafiam na ludzi którzy chcą się piąć do góry ale jak widać są wyjątki - bez urazy .

Życzę zadowolenia z przyszłego nabytku - szczerze .

Zajebista jest ta moderacja tego forum !

Mi jakiś baran dał 2 punkty ostrzeżenia za co to powyżej - gdzie tu obraza ?

A rydzowi który notorycznie i celowo wprowadza forumowiczów w błąd i mnie tu zwyzywał skasowano jedynie posty BEZ PUNKTÓW !

BARANIE - za to teraz możesz mi dodać kolejne punkty !

Czas naprawdę zawijać się z tego forum ...

Obstawiamy za ile ten post zniknie a mi przybędzie punktów ?

Gość rydz

(Konto usunięte)

A rydzowi który notorycznie i celowo wprowadza forumowiczów w błąd

Kłamiesz .

Czas naprawdę zawijać się z tego forum ...

Takich deklaracji zlożyleś już trochę na forum , ale tylko po to by dobry znajomy popełnił wpis coś w stylu " muda nie daj się , szkoda by była wielka itd itd "

Życzę wszystkim forumowiczom bez wyjątku ZDROWYCH RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA .

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

BARANIE - za to teraz możesz mi dodać kolejne punkty !

Ja dostałem 3 punkty za wpis cyt "Putin to ciota". Ten to musiał być zagorzałym wielbicielem kremla :))))) ale mi się nie chciało kopać z moderacja...

Takich deklaracji zlożyleś już trochę na forum , ale tylko po to by dobry znajomy popełnił wpis coś w stylu " muda nie daj się , szkoda by była wielka itd itd "

Życzę wszystkim forumowiczom bez wyjątku ZDROWYCH RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA .

Takie źródełko porzucić? Jest jeszcze tyle owieczek do ogolenia.

Wesołych świąt.

?👈

Jarex skoro miales hk680 czemu ten wzmacniacz jedni nazywaja ciemnym z dominacja dolnych rejestrow a inni twierdza ze cale pasmo jest wyrownane?

Nie wiem, może to zależy od innych części zestawu audio, z mojej strony nie napisałbym , że to wzmacniacz z równowagą tonalną, dominuje jednak ciut niższe pasmo, a wysokie nie są nachalne, raczej delikatne. Wzmacniacz raczej proponuje subtelny przekaz, nie ma typowego prądowego "łupnięcia", nie jest to mocny, masywny dźwięk, ma dużo powietrza. Do death i black metalu raczej nie polecam, do akustycznego jazzu jak najbardziej :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Wzmacniacz raczej proponuje subtelny przekaz, nie ma typowego prądowego "łupnięcia", nie jest to mocny, masywny dźwięk, ma dużo powietrza. Do death i black metalu raczej nie polecam, do akustycznego jazzu jak najbardziej :-)

Wiec mi by sie nie spodobal ;p

Zatem ceny za jali wystawiaja te wzmaki sa nieco przesadzone. 570es ma przynajmniej jako taka równowagę i przyzwoicie brzmi w calym zakresie tonalnym. Po swietach jade po nada 3140 dual mono. Zobaczymy jak gra ten staruszek. Jak nie wpasuje sie poszukiwania beda skierowane dalej, najpewniej w kierunku pm 665.

Mógłbym polemizować odnośnie starych Nadów. Rodzina ma, chyba jednego z najbardziej polecanych, 3240PE, ja C350. Nie mam zamiaru opisywać różnic, ale powiem tak - brat mi odradzał go po lekturze tematów poświęconych C350 z racji "mocnego, niekontrolowanego basu, który jest elementem dominującym". Większej bzdury w życiu nie słyszałem. Rodzina była u mnie, robiła odsłuch mojej C350 względem swojego 3240PE, oraz wzięto mojego C350 do siebie, zrobiono odsłuch na swoich kolumnach. U mnie Bowers&Wilkins DM220 po modach (wywalone skrzynie, zrobiono od podstaw nowe, znacznie większe niż oryginalne i z drewna), u nich Monitor Audio Silver RX6. W skrócie wyglądało to tak: "wszystko co czytałem odnośnie C350 na necie to zwykłe bzdury" - komentarz rodziny. Bas nie tylko nie jest "dominujący", "zbyt mocny", "przesadzony", a przede wszystkim "niekontrolowalny", ale po prostu świetny,. mocny, szybki, precyzyjny i nie wybrzmiewa po chamsku, nie ma efektu dudnienia. Rodzina darowała sobie C350 z racji tych opisów, ja zaś szukałem wzmaka, który ma odpowiednie...graty w środku. Nie dość, że kupiłem C350 taniej niż oni 3240PE, to ich opinia u mnie, a i u siebie była krótka, zwięzła...: "C350 jest po prostu lepszy".

Dodatkowo C350 ma już przekaźniki, odpada strzelanie głośników przy odpalaniu, pilot też się przyda. Nie mówię, że 3240PE jest gorszy, dużo gorszy itd. bo brzmi bardzo fajnie, ale pisanie, że C350 jest słabszy, dużo słabszy, czy słaby względem 32xx to dla mnie wierutne bzdury. W każdym gatunku jaki sprawdzaliśmy:

-muzyka jazzowa

-blues

-hard rock

-muzyka instrumentalna, muzyka kościelna, muzyka chóralna

-metal...

C350 wypadał znacznie lepiej m. in. właśnie dzięki basowi, o którym wspominałem wyżej (doskonale uzupełniał całość sceny), a i dzięki większej mocy względem 3240PE. Mam wręcz wrażenie, że 3240PE to wzmacniacz stworzony do muzyki spokojnej, choć mocniej też potrafi zagrać, ale np. w metalu, gdzie bas musi być bardzo szybki...wspominałem o tym wyżej.

Wesołych świąt.

Darowałbym sobie tego typu cytaciki. To, że on zajmuje się modyfikowaniem i zarabia na tym, chyba nie jest niczym dziwnym - nie prowadzi się działalności charytatywnej, nie dopłaca do interesu. Jednocześnie, gdyby robił to ŹLE, to ludzie napisaliby o tym nie raz, nie dwa i interes zwinąłby szybko, bo rynek jest materią żywą. Skoro wpisów o np. źle wykonanej modyfikacji nie ma, to powiedz mi, co Was obchodzi to, że on na tym zarabia? Po to masz zróżnicowanie zawodowe by jeden płacił, a drugi zarabiał - wolny rynek, usług i handlu. Jednocześnie, mimo, że sam mam C350 i nie zamierzam jej poddawać żadnym modyfikacjom (gdyby przyszła mnie ochota, sam mogę to zrobić) to muszę Mudzie przyznać jedno, o czym on wspomina, a Wy próbujecie pomijać - stary sprzęt łatwo się naprawia, stary sprzęt da się naprawić. Nowy...niekoniecznie, więc jeśli on informuje o tym, że coś innego lepiej kupić, a nie wciska nachalnie swoje usługi, to co Wam do tego? Czytam to forum od pewnego czasu, nie raz widziałem wycieczki osobiste w jego kierunku, a uważam, że zachowuje się fair, o czym wyżej masz w poście 272, a co pominąłeś. Zresztą, nakazu skorzystania z usług nie ma, a więc?

Życzyłbym Wam mniejszego zarozumialstwa, a większej wyrozumiałości - choć może Wy faktycznie pracujecie pro publico bono...

Ps - najzabawniejsze jest to, że my, Polacy, zawsze musimy do czegoś się przyczepić, komuś przypiąć łatkę, a przecież tylko dlatego, że każdy z nas jest doskonałym fachowcem w każdej dziedzinie, więc to skandal oferować komuś swoje usługi i na tym zarabiać...

BTW - z racji mojego doświadczenia, widziałem nie raz, nie dwa, to "polskie radzenie sobie"...a później szukanie fachowca, który nam pomoże, w różnych dziedzinach, od prawa, po...rzeczy trywialne.

Ponoc bezkonkurencyjny jest 3140 dual mono.

Wiesz, ponoć mój C350, do niczego się, przez "bassss", nie nadaje...o czym rodzina przekonała się boleśnie, ale in plus, a nie in minus, właśnie względem bardzo polecanego 3240PE, którego sam chciałem kupić...a udało się imho lepiej. Nie, nie polecam C350, a jedynie odnoszę się do porównywania modeli 3 cyfrowych do 4 cyfrowych "perełek".

I to pisze ukryta branża czyli znany od lat na forum handlarz sprzętów głównie ze szrotów .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I dziesiątki innych takich ofert na tym forum .

Ponoc bezkonkurencyjny jest 3140 dual mono.

Jeżeli czytasz jakąkolwiek opinie postaraj się poznać tego kto ją napisał .

Do czego ten sprzęt porównywał , w jakim systemie i jakie ma doświadczenie z innymi klockami na różnych poziomach cenowych i jakościowych .

W sieci przeważają nic nie warte opinie tych którzy piszą zachwyty nad swoim pierwszym i lepszym klockiem bez jakiegokolwiek doświadczenia z innym sprzętem .

Zdarzają się też opinie o klockach które są zachwalane pod aukcje która przypadkiem niedługo się pojawi ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Masz racje Muda ;) jakis tam dystans mam. Problemu nie byłoby gdyby czlowiek mial znacznie wieksze fundusze na hobby ;) i lepsza akustykę. Swoja droga Muda konstrukcje dual mono zawsze mają lepszy power i teoretycznie wiecej mozliwosco.

konstrukcje dual mono zawsze mają lepszy power

Nie zawsze .

i teoretycznie wiecej mozliwosco.

Teoretycznie . Tu masz 2 trafka po jakieś 150W i już stary wzmacniacz z lat bodajże 1981-1983 w którym na 99% trzeba będzie coś zrobić .

Mógłbym polemizować odnośnie starych Nadów. Rodzina ma, chyba jednego z najbardziej polecanych, 3240PE, ja C350. Nie mam zamiaru opisywać różnic, ale powiem tak - brat mi odradzał go po lekturze tematów poświęconych C350 z racji "mocnego, niekontrolowanego basu, który jest elementem dominującym". Większej bzdury w życiu nie słyszałem. Rodzina była u mnie, robiła odsłuch mojej C350 względem swojego 3240PE, oraz wzięto mojego C350 do siebie, zrobiono odsłuch na swoich kolumnach. U mnie Bowers&Wilkins DM220 po modach (wywalone skrzynie, zrobiono od podstaw nowe, znacznie większe niż oryginalne i z drewna), u nich Monitor Audio Silver RX6. W skrócie wyglądało to tak: "wszystko co czytałem odnośnie C350 na necie to zwykłe bzdury" - komentarz rodziny. Bas nie tylko nie jest "dominujący", "zbyt mocny", "przesadzony", a przede wszystkim "niekontrolowalny", ale po prostu świetny,. mocny, szybki, precyzyjny i nie wybrzmiewa po chamsku, nie ma efektu dudnienia. Rodzina darowała sobie C350 z racji tych opisów, ja zaś szukałem wzmaka, który ma odpowiednie...graty w środku. Nie dość, że kupiłem C350 taniej niż oni 3240PE, to ich opinia u mnie, a i u siebie była krótka, zwięzła...: "C350 jest po prostu lepszy".

Dodatkowo C350 ma już przekaźniki, odpada strzelanie głośników przy odpalaniu, pilot też się przyda. Nie mówię, że 3240PE jest gorszy, dużo gorszy itd. bo brzmi bardzo fajnie, ale pisanie, że C350 jest słabszy, dużo słabszy, czy słaby względem 32xx to dla mnie wierutne bzdury. W każdym gatunku jaki sprawdzaliśmy:

-muzyka jazzowa

-blues

-hard rock

-muzyka instrumentalna, muzyka kościelna, muzyka chóralna

-metal...

C350 wypadał znacznie lepiej m. in. właśnie dzięki basowi, o którym wspominałem wyżej (doskonale uzupełniał całość sceny), a i dzięki większej mocy względem 3240PE. Mam wręcz wrażenie, że 3240PE to wzmacniacz stworzony do muzyki spokojnej, choć mocniej też potrafi zagrać, ale np. w metalu, gdzie bas musi być bardzo szybki...wspominałem o tym wyżej.

Oddaj go Muda na tuning wiele nie stracisz a gwarantuje Ci że wiele zyskasz.

Kolumny dynamiki nie zyskają ale na jakości wiele przybędzie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.