Skocz do zawartości
IGNORED

Manifestacje KOD za żydowskie pieniądze...

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Nie po to obalano komunę, nie po to ginęli rodacy

Och... niesamowite. hah ;) A kiedy to doszło do tego niebywałego wydarzenia? ;)

1981? 1989? A może w 1992? ;)

W rzygu jest narzekanie na ekspertów. Ciocia oglądała relację i jak się ekspert poseł Ast ("prafnik") jąkał to się jej bardzo podobało. No taki z niego był ekspert, że do dziś nie mogę zrozumieć jak taki wielki umysł prawniczy się ukrył. Chcę plakat z posłem Astem. Albo dwa. Jeden dla cioci.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

A Ty ekspert? Czy bardziej cierpiacy na manię prawniczą?? Zupełnie nieprzydatna przypadłość.

Cierpiący na manie medyczną mogą sie przynajmniej sami leczyć.

Od stycznia będzie ogólnopolski strejk w mediach :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja nie jestem żadnym ekspertem. Gdzież mi tam do posła Asta. Sędzia Tuleja jak usłyszał odpowiedź Asta aby mu przytoczyć nieistniejący przepis to pewnie również stwierdził, że jest cienki bolek i ten Ast to jednak ekspert.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Możesz wskazać punkty programu (wyborczego) PiS, zablokowane przez podporządkowany PO trybunał? Chociaż jeden?

Czy obecny sejm przegłosował jakąś ustawę (nie wiem, "o 500 zł na dziecko", "o darmowych lekach dla "dziadków"", cokolwiek) a ustawa ta została zablokowana przez podporządkowany PO trybunał?

Czy obecny sejm w ogóle przyjął cokolwiek z programu wyborczego PiS chociaż pod obrady?

teraz nie wiem co jest lepsze, rozliczanie programu partii po miesiącu funkcjonowania czy blokowanie obietnic wyborczych Masz jeszcze jakieś asy w rękawie ? Kierunek jest dobry, sporo już zrobili... jak poszukasz to znajdziesz.

Ale jak można zablokować coś nie jest nawet na poziomie inicjatywy ustawodawczej? A powinno być bo projekty miały być w teczce, a teczka się chyba zgubiła i projektów nie ma. Chyba peło wykradło projekty i je spaliło.

Jak nie jest dla ciebie istotna to się nie pier**lmy w pozory, tylko wprowadźmy konstytucję z dwoma artykułami.

czyli znowu nie na temat.

I wtedy jest taniej bo nie żadnego TK, sądów nie ma i jest sprawiedliwie.

nie pchaj TK i sądów do jednego worka.

Chyba że tak jak PO chcesz zaskarżać uchwały....

Naczelnik nie takie rzeczy rozkminiał. Ja widzę to tak: w czerwcu kadencję kończy Belka. Potem NBP nasz i będzie można drukować tyle kasy ile wlezie i będziemy tak bogaci jak w Zimbabwe.

nie musisz niczego przepowiadać, źródła finansowania zostały przedstawione jeszcze w trakcie kampanii.

Co do 500/1000 zł to ty wprowadzasz kategorię "lewak". Chciałem ustalić na czym polega lewactwo. No bo już wiemy, że lewactwo polega na tym, że dawano jednorazowo 1000 zł.

ciekawe podejście, nic tylko się zgarbić.

Nie, sam ją ujawniasz, pisząc.

Ale mnie Twoja głupota (ujawniona przez pisanie) w przeciwieństwie do Ciebie nie boli.

Kiedy była ta "dyktatura" ?

problemy z kontinuum czasoprzestrzennym ?

Ale jak można zablokować coś nie jest nawet na poziomie inicjatywy ustawodawczej?

pytaj wiatrak'a nie mnie.

czyli znowu nie na temat.

Jak nie na temat. Mówię jak zaoszczędzić i usprawnić państwo. I to nie jest na temat? To co jest?

nie mieszaj TK z sądami.

Ale one są już pomieszane. W Konstytucji RP są w jednym rozdziale pt. "Sądy i trybunały", a w art. 10 jest napisane, że są władzą sądowniczą.

nie musisz niczego przepowiadać, źródła finansowania zostały przedstawione jeszcze w trakcie kampanii.

A 500 zł nadal nie mam. I nie ma projektu ustawy, że je będę miał. Ale finansowanie jest. A jak.

ciekawe podejście, nic tylko się zgarbić.

No niestety tak właśnie jest jak bez sensu macha na około "lewactwem". Więc napiszę jeszcze raz. 1000 zł czyli becikowe wprowadził pis. Nazywanie tego lewactwem oznacza, że pis to lewactwo. Nie wiem jednak czy ty zgadzasz się sam ze sobą. Chyba nie bo się zgarbiłeś. To ze wstydu?

pytaj wiatrak'a nie mnie.

Ale on nie jest chyba pisdnięty więc nie wie.

Chyba że tak jak PO chcesz zaskarżać uchwały....

A sprawdź sobie na jakiej podstawie prawnej były wydane te ustawy i czy faktycznie nie zmierzają do wywarcia skutków równych ustawie.

Jak nie na temat. Mówię jak zaoszczędzić i usprawnić państwo. I to nie jest na temat? To co jest?

Temat dotyczy KOD'u, nie konstytucji, nie ekonomii, nie innych tematów politycznych.

Ale one są już pomieszane. W Konstytucji RP są w jednym rozdziale pt. "Sądy i trybunały", a w art. 10 jest napisane, że są władzą sądowniczą.

bo jest to sąd konstytucyjny, nie jest sądem powszechnym, administracyjnym, najwyższym itd. Można zlikwidować TK a sądy i trójpodział nadal pozostaną.

A 500 zł nadal nie mam. I nie ma projektu ustawy, że je będę miał. Ale finansowanie jest. A jak.

Ja widzę że Ty jesteś taki sam jak Ci co zaraz po wyborach, jeszcze gdy PO było u władzy przyszło do urzędu po 500 zł. Projekt ustawy został przedstawiony we wrześniu (28 stron), terminy podawały chyba każde media. (nawet wyborcza i wp)

No niestety tak właśnie jest jak bez sensu macha na około "lewactwem". Więc napiszę jeszcze raz. 1000 zł czyli becikowe wprowadził pis. Nazywanie tego lewactwem oznacza, że pis to lewactwo. Nie wiem jednak czy ty zgadzasz się sam ze sobą. Chyba nie bo się zgarbiłeś. To ze wstydu?

a gdzie ja tak napisałem ?

A sprawdź sobie na jakiej podstawie prawnej były wydane te ustawy i czy faktycznie nie zmierzają do wywarcia skutków równych ustawie.

pisałem o uchwale, nie ustawie. To są dwie różne rzeczy, jako "spec" powinieneś wiedzieć co jest czym.

Temat dotyczy KOD'u, nie konstytucji, nie ekonomii, nie innych tematów politycznych.

Chcesz rozmawiać o KOD w oderwaniu od Konstytucji?

bo jest to sąd konstytucyjny, nie jest sądem powszechnym, administracyjnym, najwyższym itd. Można zlikwidować TK a sądy i trójpodział nadal pozostaną.

No nie można zlikwidować TK bo jest organem konstytucyjnym. Oczywiście to nie dotyczy naczelnika bo on jest jak czaknoris i może wszystko.

Ja widzę że Ty jesteś taki sam jak Ci co zaraz po wyborach, jeszcze gdy PO było u władzy przyszło do urzędu po 500 zł. Projekt ustawy został przedstawiony we wrześniu, terminy podawały chyba każde media. (styczeń wejście, kwiecień pierwsze wypłaty)

W jakim sensie został przedstawiony? W mediach? Jest procedowany w Sejmie czy nie jest?

najpierw pokaż mi gdzie ja to napisałem.

Ukryta Zawartość

Rozmawiamy o lewactwie a ty, że PO dawała 1000 zł.

pisałem o uchwale, nie ustawie.

Literówka.

A sprawdź sobie na jakiej podstawie prawnej były wydane te uchwały i czy faktycznie nie zmierzają do wywarcia skutków równych ustawie.

Ukryta Zawartość

Chcesz rozmawiać o KOD w oderwaniu od Konstytucji?

tak, co ma KOD do konstytucji ? nie bronią jej tylko TK.

No nie można zlikwidować TK bo jest organem konstytucyjnym.

Ukryta Zawartość

Oczywiście to nie dotyczy naczelnika bo on jest jak czaknoris i może wszystko.

i po co te głupie wstawki ?

W jakim sensie został przedstawiony? W mediach? Jest procedowany w Sejmie czy nie jest?

napisałeś że nie ma projektu ustawy to Ci odpowiedziałem że został przedstawiony przez partię we wrzeniu, z internetu możesz pobrać wersję październikową. Czy był procedowany, nie wiem nie jestem w temacie, skoro ustawa podaje termin 1 stycznia to raczej już powinien.

Ukryta Zawartość

Rozmawiamy o lewactwie a ty, że PO dawała 1000 zł.

Ty pisałeś o prawicy i 500 zł, ja napisałem że PO dawało 1000 zł. Nigdzie nie napisałem i nie powiązałem tego z lewactwem.

Literówka.

jasne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak, co ma KOD do konstytucji ? nie bronią jej tylko TK.

A TK został ustanowiony na podstawie rezolucji ONZ.

Ukryta Zawartość

Rozdział XII Konstytucji RP.

i po co te głupie wstawki ?

Jak mówię, że naczelnik wszystko może to jest to głupia wstawka.

napisałeś że nie ma projektu ustawy to Ci odpowiedziałem że został przedstawiony przez partię we wrzeniu, z internetu możesz pobrać wersję październikową. Czy był procedowany, nie wiem nie jestem w temacie, skoro ustawa podaje termin 1 stycznia to raczej już powinien.

No to szukaj. Twierdzisz to znajdź.

Ty pisałeś o prawicy i 500 zł, ja napisałem że PO dawało 1000 zł. Nigdzie nie napisałem i nie powiązałem tego z lewactwem.

Aha no widzisz, nie wiedziałem że nie ogarniasz konsekwencji tego co piszesz.

Ukryta Zawartość

lewacy (ty) -- przykład prawackości: 500 zł (ja) -- a peło dało 1000 zł (ty) -- w domyśle lewactwo.

No i taki jest kontekst. W dodatku to nie peło dało a pis no ale internet też jest pewnie lewacki i nie mogłeś sprawdzić. No i mamy coś takiego:

lewacy (ty) -- przykład prawackości: 500 zł (ja) -- a PIS dał 1000 zł (ty) -- w domyśle lewactwo.

jasne.

Jasne ale nie dla pisdniętych. Dla pisdniętych zdanie w którym mamy, że "ustawa ma właściwości ustawy" to jest z definicji poprawne zdanie i od razu wiemy, że celowo zostało tak sformułowane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A TK został ustanowiony na podstawie rezolucji ONZ.

a co to ma do KOD ?

Jak mówię, że naczelnik wszystko może to jest to głupia wstawka.

dokładnie tak...

No to szukaj. Twierdzisz to znajdź.

rodzina 500 plus drugi wynik na pierwszej stronie, aż takie trudne ?

Aha no widzisz, nie wiedziałem że nie ogarniasz konsekwencji tego co piszesz.

Ukryta Zawartość

lewacy (ty) -- przykład prawackości: 500 zł (ja) -- a peło dało 1000 zł (ty) -- w domyśle lewactwo.

No i taki jest kontekst. W dodatku to nie peło dało a pis no ale internet też jest pewnie lewacki i nie mogłeś sprawdzić. No i mamy coś takiego:

lewacy (ty) -- przykład prawackości: 500 zł (ja) -- a PIS dał 1000 zł (ty) -- w domyśle lewactwo.

Pisałem o KOD'zie i lewakach, Ty (nagle) pisałeś o 500 zł i prawicy, ja napisałem że PO obiecało 1000zł. Nie pisałem o lewakach i nie wiązłem tego z lewakami. Wyraźnie napisałem PO bo to patia obiecała a nie różni ludzie o poglądach lewicowych. Wszystkie Twoje interpretacje są domysłami ?

Jasne ale nie dla pisdniętych.

dla mnie jest jasne że dwa zupełnie inne wyrazy nie są literówką tylko zwykła pomyłką dość często spowodowaną niewiedzą.

Ukryta Zawartość

a co to ma do KOD ?

To jeszcze raz. Od początku. Na podstawie czego w Polsce funkcjonuje TK.

dokładnie tak...

No to naczelnik cię zniszczy.

rodzina 500 plus drugi wynik na pierwszej stronie, aż takie trudne ?

Chcę twój plakat. To jest jakiś plik na czyjejś stronie. Ja mówię o procedowaniu w Sejmie.

Uchwalanie ustawy nie rozpoczyna się od wrzucania na prywatną stronę jakichś plików

ale skorzystanie z inicjatywy ustawodawczej.

Pisałem o KOD'zie i lewakach, Ty (nagle) pisałeś o 500 zł i prawicy, ja napisałem że PO obiecało 1000zł. Nie pisałem o lewakach i nie wiązłem tego z lewakami. Wyraźnie napisałem PO bo to patia obiecała a nie różni ludzie o poglądach lewicowych. Wszystkie Twoje interpretacje są domysłami ?

Podałeś kryterium przez podatki i wydatki. Myślałem, że złapiesz ironię ale nie złapałeś bo pisdnięci tak mają. Lewacto to podatki a prawactwo to podatki plus dawania ludziom 500 zł za bzykanie. Co obiecało PO? PO obiecało becikowe. Nie wiem kto obiecał. Wiem kto to wprowadził. W twojej optyce poglądy lewicowe to poglądy prawicowe, bo pis podnosi podatki i zamierza podobno dawać ludziom kasę za bzykanie.

dla mnie jest jasne że dwa zupełnie inne wyrazy nie są literówką tylko zwykła pomyłką dość często spowodowaną niewiedzą.

"ustawa ma właściwości ustawy". niewiedza. A podobno jestem "niedorobionym konstytucjonalistą". Co ciekawe nie odnosisz się do prawidłowej wersji. Czyli się z nią zgadzasz. To pocieszające. Przyznałeś mi nie wprost rację.

ayran cierpisz na jakieś kompleksy?

Nic mi o tym nie wiadomo, ale na pewno mi powiesz jakie mam kompleksy i że to ma związek z tym jakich mam dziadków i rodziców bo wiadomo, że dziadek z wermachtu (drugi też), babcie puszczały się z niemcami i ruskimi a rodzice to pewnie prawnicy i to reżimowi co należeli do PZPR ale nie są patriotami jak poseł piotrowicz, no i jeszcze nie uważam aby wrzucenie pliku na stronę www było procedowanie ustawy w Sejmie.

Kolejny bajkopisarz.

POsranym koryto jakiś czas temu odjechało w siną dal.

Duże problemy z ogarnięciem. Wybory były dwa miesiące temu. Koryto im dopiero odjedze.Jeszcze PIS nie zrobiło zmiany warty w spólkach i telewizji. Jeszcze troche to potrwa.

Zdrowy on jak rydz. I więcej nic.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ayron@,robienie medialnego śmietnika w celu odwrócenia uwagi?? I w dodatku taaki autorytet...lol.

Po prostu uzależniony od koryta które odjeżdża. Ten jego kwik jest bezcenny....

uzależniony od koryta

Raczej zmielony efekt propełowskiej narracji, taki wymiotnik powyborczy, nic ponadto,.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Po prostu uzależniony od koryta które odjeżdża. Ten jego kwik jest bezcenny....

Kwik: "nie zabijajcie nas!"

A no tak to waszczykowski.

Raczej zmielony efekt propełowskiej narracji, taki wymiotnik powyborczy, nic ponadto,.

Narracja PZPR jest lepsza. Taka bardziej dostojna, prawda?

ayran@,specjalnie dla ciebie:

Ukryta Zawartość

Używasz po wizycie u naczelnika?

Ojczyzna wzywa!

Ukryta Zawartość

To jeszcze raz. Od początku. Na podstawie czego w Polsce funkcjonuje TK.

chcesz od początku to polecam moje pytanie z 2 strony.

Chcę twój plakat. To jest jakiś plik na czyjejś stronie.

jaki qrna plakat ? coś Ty w te święta łykał ? Maść z allegro jest do smarowania, nie łykania !!!

Ja mówię o procedowaniu w Sejmie.

Uchwalanie ustawy nie rozpoczyna się od wrzucania na prywatną stronę jakichś plików

ale skorzystanie z inicjatywy ustawodawczej.

Nie, pisałeś że nie ma projektu ustawy, napisałem Ci wyraźnie że projekt ustawy jest. Nie mam magicznej kuli i nie tworzę domysłów (to zostawiam Tobie). Jak nie umiesz pisać, to znaczniej nagrywać i wrzucać na YT, nikt nie będzie się domyślał o co Tobie chodzi. Temat procedowania poruszyliśmy kilka postów wcześniej więc teraz z tym nie wyskakuj. Z jednym Ci nie wyszło to trzeba się do czegoś innego przewalić.

Prawdę mówić wypadałoby zweryfikować wszystkie Twoje wypowiedzi, zaraz się okaże że polowe sobie wymyśliłeś a reszta jest trochę inna tylko Ty o tym nie słyszałeś bo byłeś zbyt leniwy by cokolwiek sprawdzić.

Podałeś kryterium przez podatki i wydatki

gdzie ja to kryterium podałem ?

Myślałem, że złapiesz ironię ale nie złapałeś bo pisdnięci tak mają

z obrazą innych użytkowników uważaj bo znowu będziesz musiał płakać że zabrali Ci gołe baby na bocznicy.

"ustawa ma właściwości ustawy". niewiedza. A podobno jestem "niedorobionym konstytucjonalistą". Co ciekawe nie odnosisz się do prawidłowej wersji. Czyli się z nią zgadzasz. To pocieszające. Przyznałeś mi nie wprost rację.

przyganiał kocioł garnkowi, w końcu uchwała to to samo co ustawa... a nie to literówka.

Używasz po wizycie u naczelnika?

Ojczyzna wzywa!

On się po prostu martwi o Twoje zdrowie.

chcesz od początku to polecam moje pytanie z 2 strony.

Ok, czyli nie ogarniasz.

jaki qrna plakat ? coś Ty w te święta łykał ? Maść z allegro jest do smarowania, nie łykania !!!

To dowód uznania. Jesteś tak wyjątkowy, że aż kultowy.

Nie, pisałeś że nie ma projektu ustawy, napisałem Ci wyraźnie że projekt ustawy jest. Nie mam magicznej kuli i nie tworzę domysłów (to zostawiam Tobie). Jak nie umiesz pisać, to znaczniej nagrywać i wrzucać na YT, nikt nie będzie się domyślał o co Tobie chodzi. Temat procedowania poruszyliśmy kilka postów wcześniej więc teraz z tym nie wyskakuj. Z jednym Ci nie wyszło to trzeba się do czegoś innego przewalić.

No kolego:

"W jakim sensie został przedstawiony? W mediach? Jest procedowany w Sejmie czy nie jest?"

Ukryta Zawartość

Prawdę mówić wypadałoby zweryfikować wszystkie Twoje wypowiedzi, zaraz się okaże że polowe sobie wymyśliłeś a reszta jest trochę inna tylko Ty o tym nie słyszałeś bo byłeś zbyt leniwy by cokolwiek sprawdzić.

A weryfikuj. No ale internet jest lewacki i się brzydzisz.

gdzie ja to kryterium podałem ?

No sory ale jak nie ogarniasz tego mówisz to co ja ci poradzę.

Ukryta Zawartość

Kiedy zapytałem się ciebie o prawackość i 500 zł to ty mi rzuciłeś 1000 zł PO (co jest bzdurą, tak a propos weryfikowania).

z obrazą innych użytkowników uważaj bo znowu będziesz musiał płakać że zabrali Ci gołe baby na bocznicy.

Są popaprańcy to są i pisdnięci. Wrzuć sobie w wyszukiwarkę forum słowo "popaprańcy".

Określenie "lewactwo" też uważasz za merytoryczne? W świecie 500 zł od pisu?

A jak mam mówić? "Zakonnicy"? A może od razu "krzyżacy"?

Jest to bocznica, jest tu przyjęta konwencja popaprańców,

a ja ci gdzieś miesiąc temu merytorycznie pomogłem jak myślę.

I ty mnie straszysz moderacją. Trudno.

przyganiał kocioł garnkowi, w końcu uchwała to to samo co ustawa... a nie to literówka.

No ale to już ci wyjaśniłem i fajnie, że się ze mną zgodziłeś. Czyli, że można badać konstytucyjność uchwał

mających wywrzeć skutki ustawy.

On się po prostu martwi o Twoje zdrowie.

A dziękuję, ale jeśli był u naczelnika i korzysta z takich kremów to może zamiast zajmować

się mną powinien udać się do proktologa? Słyszałem, że takich problemów nie można bagatelizować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.