Skocz do zawartości
IGNORED

Stało się, moje pierwsze stereo!

gkk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po przeczytania miliona recenzji, artykułów w prasie fachowej i niezliczonej ilości postów na tym szanownym forum mam wreszcie moje pierwsze ustrojstwo ;). Czytałem, słuchałem i doszedłem do wniosku, iż zestaw NAD'a (C320BEE + C521BEE) najbardziej uderza w moje gusta w połączeniu z Monitorami Paradigm serii 3. Dziś zestaw ten zawitał w moje skromne progi, w celu odsłuchu w warunkach innych od tych w salce odsłuchowej i tak już u mnie pozostał. :)

Teraz zabieram się za poszukiwanie informacji dotyczących interkonektów i kabli głośnikowych. Mam dziwne wrażenie, że i tak pojawią się pewne niejasności o które będę musiał Was zapytać. Mam nadzieję, że się nie obrazicie...? :)

Na koniec chciałem Wam podziękować za to, że jesteście, służycie radą i pomocą tym, którzy swoja audiofilską przygode dopiero zaczynają. Dziękuję!

gkk, to mi sie podoba, popytałeś, posłuchałeś, kupiłeś i się cieszysz, takiemu to aż radość pomagać, są tacy co piszą watki pt wielki test.. pomidorów do.... zł, kombinują jak koń pod górkę a w zasadzie to sami nie wiedzą czego chcą.

Ciesze się Twoim szczęściem :P

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

No to gratuluję systemu.

Co na to domownicy?? Niedługo zaczniesz przestawiać ,ustawiać , przenosić ze ściany na ścianę, kołdry puchowe, wygłuszacze, odgłuszacze, pułapki basowe, masy bitumiczne, wykładziny, dywany, panele na suficie, żona się obrazi, będzie wyzywać, przestaniecie ze sobą sypiać , dzieci będzie buntować ,że to ojciec już o nich nie myśli, że duże dziecko.........................No Panowie o tym mu napiszmy :-((((((((

Luk> Sama prawda, tylko najpierw trzeba mieć dzieci i żone. W zastępstwie może być jeszcze mamusia i tatuś a na dokładke prababcia. Hmm... psu muzyka przeszkadza? Mój lubi Norah Jones, a jak w TV leci Hip-Hop to wychodzi z domu :) Pies melonam hehe

Aha tak w temacie to gratuluje systemu, nie zapomnij kupić dobrych kabli głośnikowych. Sądze że w cenie 2000-3000 PLN będą grały świetnie w Twoim systemie :>

P.S. Nie dajmy się zwariować!

Tak, tak, dobre kable, ja mam takie kable, specjalne , miedziane,w osłonce, kupiłem je w sklepie za 5 zł / meter. Polecam. Kup jeszcze podstawki antywibracyjne , płytę do "rozmagnesowywowania" systemu, i filtry ,dużo filtrów,tak, tak.......... Muzy nie słuchaj zbyt długo, dbaj o system, rozmagnesowywowuj reguralnie , kurcze coś jesze chodzi mi po głowie ,postaram się napisać. Może koledzy pomogą.

albo kolezanki ;-)

potrzebujesz haj-endowych kabli, sadze ze velum styknie ;-))))

albo ewentualnie cordial - tani i wszyscy chwala. glosnikowe 2x2,5 mm i do tego interkonekt z mikrofonowych (chyba...) - jak bedziesz robil to zlutuj mji tez prosze:-) co ty na to?

pozdrawiam i gratuluje dobrowolnego wejscia do Klubu Swira

paulinka

heh Broda, moja filozofia co do kabli jest taka, że jak się grzeją to wtedy są na pewno źle dobrane:-)))

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

PRZEPRASZAM.PYTANIE MOZE WYDAC SIE DOSC DZIWNE.CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC W JAKI SPOSOB MOZNA SPRAWDZIC PROFILE INNYCH FORUMOWICZOW?SZUKA SZUKAM I ZNALESC NIE MOGE.CZESTO PODAJA ODNOSNIK O MNIE ALE NI JAK NIE MOGE ZNALESC.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

WIEC JAK JA MOGE SPRAWDZIC JAKIE KLOCKI TY POSIADASZ?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

gkk: zawitałeś na to forum więc pamietaj, że zadowolenie ze sprzętu jest odwrotne proporcjonalne do częstotliowści odwiedzin. :-)

I oczywiście gratuluje, zawsze mogłeś kupić nowy dres i pozłacany bejzbol, tak więc zboczenie masz raczej bezpieczne dla otoczenia :-)

Witam i gratuluję wyboru!

Dobrych odsłuchów!

Co do kabli - mam DNM Reson.

@lex76

NAD C521 / NAD C 320 BEE / Audio Academy Phoebe / DNM Reson / CableTalk (albo Advanced albo Professional...)

Podoba mi się twoje podejście. Z resztą, która nastąpi też sobie poradzisz. Jeśli spróbujesz ustawiać akustykę pokoju to musisz to zrobić jak najprościej. Eksperymenty w odcinaniu wibracji od kolumn dają najlepszy rezultat. Przewody są na drugim miejscu. Pozdrawiam i gratuluję początku :)

Wita i gratuluje rowniez mlody starzem forumowicz!

Gratuluje wyboru bo jest naprawde dobry!

Rowniez od 2.5 miesiacy ciesze sie swoim sprzetem ( NAD C352, AA Phoebe, kable glosnikowe DNM Reson, chwilowo jako cd - dvd yamaha 540 z braku kasy) i jestem z niego bardzo zadowolony juz na etapie wstepnym. Po blisko 3 miesiacach odsluchow roznych konfiguracji wiekszosci budzetowych sprzetow dostepnych w warszawskich sklepach i pojawiajacych sie na forum uslyszalem zestaw NAD + Phoebe (Wybralem troche mocniejszy wzmacniacz poniewaz roznica w dzwieku i dynamice dla mnie przewyzszala roznice w cenie).

Dla moich uszu bylo to to czego szukalem. Juz po kilku minutach wiedzialem ze moge przestac szukac i znalazlem cos na dobry poczatek. W dodatku sprzet ustawiony w domu na 14m2 dobrze wytlumionych wciaz mnie cieszy a muzyka na nim sluchana jeszcze bardziej. Zadnych oznak duszenia sie dzwieku, dudnienia basu itp.

Oczywiscie mozna lepiej... mozna cos usprawnic... dokupic... poczytac na forum... :)

I zostac kolejnym swirem:)))))

Ale to przeciez takie przyjemne. Nieprawdaz!

I nie zapominajmy sluchac muzyki, Bo to chyba dla niej to wszystko !

I rowniez dziekuje wszystkim FORUMOWICZOM za wiele madrych i nie madrych uwag ktore pomogly mi szukac i dowiadywac sie o sprzecie!

I rada dla wszystkich przed zakupem. PRZEDE WSZYSTKIM SLUCHAJCIE SIE SWOICH USZU! :)))))))))))

Ja również gratuluję udanego zakupu i dołączenia do zadowolonych słuchaczy "szarych klocków";)

Mam dwie sprawdzone propozycje okablowania NAD+NAD:

1.

interkonekt QED QUNEX 2, głośnikowy AUDIOQUEST Type 6+ (naprawdę mieszanka wybuchowa: znakomita dynamika, precyzja i scena w jednym!)

2.

interkonekt DNM Reson TCC, głośnikowy DNM Reson (po prostu prawidłowy dźwięk z niespotykanym charakterem!)

Nie polecam BiWiringu: Resona (na dół) i czegoś innego na górę - psuje się praktycznie wszystko.

Tyle:)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.