Skocz do zawartości
IGNORED

Uszkodzony suboofer jaka może być przyczyna ?

keniol91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie posiadam kolumny do kina domowego firmy Infinity i pewnego dnia po prostu suboofer przestał działać kontrolka w ogóle się nie zapala dokładny model suboofera to infinity tss4000. Co może być przyczyną i ile jaki byłby koszt naprawy ? Z góry dziękuje i pozdrawiam Marcin.

Stało się to nagle?

1. Czy ktos nie bawił się w ustawieniach amplitunera? Nie wyłączył go?

2. Sprawdź kabel sygnałowy

3. Z tylu powinieneś mieć taką małą zaślepkę. Do odkręcenia śrubokrętem w środku jest bezpiecznik. Sprawdź go.

Daj znać. pozdrawiam

Pewnego dnia po prostu przestał działać samochód. Nie można uruchomić silnika, kontrolki nie świecą. Co się zepsuło i ile kosztuje naprawa?

Brzmi podobnie? I podobnie "łatwo" postawić zdalnie diagnozę. Rozkręć, sprawdź bezpieczniki, może jest z zewnątrz? Jak nie masz doświadczenia, dla własnego bezpieczeństwa daj go do serwisu.

Pewnego dnia po prostu przestał działać samochód. Nie można uruchomić silnika, kontrolki nie świecą. Co się zepsuło i ile kosztuje naprawa?

;) też chciałem napisać...

Awarie elektroniki raczej nie są zwiastowane wcześniejszym dziwnym zachowaniem zwierząt, zjawiskami na niebie.

Sprawdź wewnątrz stan elementów wzmacniacza tego suba.

Witam wiem że was to śmieszy ale suboofer nie działa od roku po prostu teraz się tym zainteresowałem. Czy ktoś majstrował przy subooferze ? odpowiedź brzmi nie. Jeżeli ktoś go wyłączył w aplitunerze to rozumiem że podłączając go do prądu i tak powinnna świecić się kontrolka ? Ok tak więc spojrzę na ten bezpiecznik i dam znać.

Kosztów naprawy - bo zapewne o to chodzi, nikt Ci nie poda.

No chyba że jest tu jakiś przyczajony wróżbita.

Nawet w dwóch sąsiedzkich zakładach za to samo mogą chcieć kwoty różniące się o 500 zł.

Moja rada nie oddawaj do byle szmundka, raz zapłacisz jak za zboże, dwa bardziej mogą popsuć niż naprawić, trzy środek jaki oddałeś może być inny od środka jaki otrzymasz....

Zanim mnie złote rączki zlinczują, sorry ale to że wśród naprawiaczy są po prostu szmaciarze (pardon) nie jest żadną tajemnicą..

Warto szanować swoje pieniądze i iść od razu do zakładu z dobrą opinią... Nawet ciut droższego...

A bezpieczniki jak kobiety same z siebie się nie przepalają - ale sprawdzić możesz, a może jednak....

Pewnego dnia, czyli wczoraj w Sylwestra było granie na maksa a dziś nie gra, zrób jak radzą koledzy wyżej

kolega pisał to przed impreza :)

Dobra właśnie rozkręciłem suba i znalazłem przepalony bezpiecznik.

ciesze sie ze moglem pomoc.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.