Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz sieciowy z tunerem radiowym

Jeep wi ejt

Rekomendowane odpowiedzi

chciałoby się jakąś jakość zachować

To nie polskie stacje w internecie.

Słucham Trójki, Tok Fm, czasem Jedynki, Złote przeboje

Tylko MP3 96kb/s ; Złote przeboje 128kb/s Vorbis.

Jedynie niektóre obce stacje nadają w dobrej jakości 320kb/s.

A może rzeczywiście sprawić sobie jakiś tani wynalazek typu squeezbox

Squeezbox też nie ma tunera fm.

czy podobny i niech brzdąka w tle..

Dokładnie, po radiu internetowym i jakimkolwiek innym (FM, DAB) nie ma się co spodziewać audiofilskich uniesień choć jakość na takich stacjach jak Linn Jazz czy Audiophile Jazz itp. potrafi zaskoczyć. Wszystko zależ od jakości zarejestrowanego materiału.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Tez zastanawiam sie nad odtwarzaczem plus radio net i FM. Ale zalezy mi na sterowaniu z jakiegos androida, bo ewentualne słuchanie muzyki z dysku po USB i poruszanie sie po folderach z pilota to jakies nie porozumienie. Denon chyba nie ma dedykowanej aplikacji?

?👈

Wstępem wielkie dzięki Panowie za wypowiedzi, jestem wdzięczny jak Kępa Rydzykowi.

No, może nie aż tak, ale blisko bo równie szczerze :-D

Cholera, denek 720 by mi chyba starczył, czytałem ze jest uboższy o ewentualną obsługę gęściejszych plików, ale ja takowych nie słucham, nie zapisuję, nie sciągam etc

Tak jak gniazdo usb w moim Marantzu się kurzykoro poslke stacjew sieci to porażka jakościowa, to zostaje tuner fm jako podstawa lub jak sie przekonam stacje zagraniczne tematyczne..

mam dnp-720ae, jest tu coś takiego jak airplay, to chyba odtwarzanie z iphona, ipoda po wifi? nie znam się bardzo na tych nowinkach, gadzetach :)

poruszanie się po folderach nawet z płyty czołowej jest ok za pomocą strzałek, ma trojwierszowy wyswietlacz oled.

Cholera, ludzie coraz bardziej leniwi, CD nie wygodne bo trzeba ruszyć dupe i zmienić krążek, obsługa pilotem tez źle, no kuźwa to co byscie chcieli aby muza płynęła prosto z serca do uszu...? Kabelkiem przez aortę?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Ja mam CD i uzywma na codzien, ale przydal by sie tez odtwarzacz plikow. A jak juz taki, to dobrze zeby mozna bylo nim sterowac przez aplikaje, a nie cykac pilotem do folderu 347.

?👈

Yamaha to amplituner, a ja mam monitory aktywne i nie potrzebuję dodatkowego wzmacniacza.

Idealnie byłoby Marantz 7014, ale takowych używek brak, a ponadto cholera nie wejdzie mi w szafkę nad cedeka :-D

Denon 720 jeśli trafiłby się w kolorze czarnym też by spełnił swoje zadanie.

Luz

pojawił się Marantz na ebay, niestety w stanach..a cholera, jak denek 720 ma tuner, tak nie ma wspierania spoti i inszych serwisów, jak denek 730 toto ma, to już ni ma tuneera

i weź tu bądź mądry

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A taki wynalazek?

Spelnia Twoje wszystkie wygorowane oczekiwania ;)

Ukryta Zawartość

no nie zartuj, publiczne stacje w sieci to porażka, to samo np Złote Przeboje.

ok, ja akurat słucham innych stacji. Ale np. Dwójka jest ok i zagraniczne raczej też. I nie sam bit rate decyduje bo niektóre nawet przy 128 nieźle grają.

????

zdaje się że nie ma FM a to podstawowe kryterium autora - musisz szukac urządzeń starszych kiedy boom na streamery sie dopiero zaczynał bo w nowych juz FM nie uswiadczysz

Dzięki

a że tak fachowo zapytam - ten Noxon to co to je? Nie jakiś noł nejm? Posiada toto jakiś akceptowalny przetwornik w sobie?

Pojawił sie marantz 7004..na ebayu w stanach..

Ten noxon chyba nie jest jakas lipa ale pamietam ze byl w nizszej cenie ok tysiaka. Z tego co pamietam to ma chyba jakiegos wolfsona do radia bedzie az nadto

Mozesz jeszcze poszukac Rotela Rt12 ale to moze byc juz przerost formy nad trescia

Dlaczego tak upierasz sie przy FM jesli mozna spytac?

Biniu lubię radio..wobec tego co zdaje się że idzie w sieci odbiór fm będzie całkiem niezły, ponadto chyba lepiej się steruje przeskakując stacje zapisane pod numerami niż te max 5 które mogę zaprogramować po sieci.

chyba że się mylę i to bez znaczenia w praktyce..Rotel lux, dodatkowo niewysoki i się mieści..ale cena spora a używek brak.

Ha!

Noxon ma flac do 48, nie wiem jakie ma to znaczenie dla mnie który z flaców to słuchał..na studiach przed kompem :-D

Ale jednak.

Z używek nic ciekawego nie widać, Rotel byłby dla mnie super ale ni ma, Ca brak, nowy - szkoda mi kasy, Marantz pomijając ze nie wejdzie mi w szafkę - brak kompletnie, Denon - starszy - podobnież słabo gra, nowy nie ma radia, Panowie - jak żyć????

Jeszcze żeby netowe stacje miały dobrą jakość to pal licho, może po pijaku przekonałbym sam siebie do braku klasycznego tunera fm..

Nie ma ktoś z Was czegoś ciekawego do sprzedania?

Kupiłem niedawno

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) DIT 2000. Jestem zadowolony. Tylko gęstych formatów nie czyta. Nie wiem, czy to jeszcze gdzieś można dostać.

Ukryta Zawartość

kto ci naopowiadał że dnp-720ae słabo gra? :)

właśnie słucham radio polska stacja przeboje we dwoje mp3 128 kbit 24h/dobę bez żadnego gadania i reklam i wcale nie mam ochoty zapuszczac cdka :)

jakby słabo grał to już bym Ci zaoferował, bo mam czarny, taki jak chcesz :)

Costa, internety tak piszą :-D

I Denek nie obsługuje spotifaja, na którego namawia mnie zadowolony z niego szwagier

Ten Mitchell - no popatrzę co toto je :-) Srebrne jak policyjna vectra..ech

Internet jak papier, wszystko przyjmnie :), założę się że gra dokładnie tak samo jak 730... jedyne wady jakie widzę to brak spotify (ale liczę że po aktualizacji softu się pojawi) i obsługa dysków po usb tylko do 40 gb. Uwzględniając fakt że można go mieć za ok 8 stowek lekką używke a 730 dwa razy drożej na pewno nie są to wady dyskwalifikujace.

Liczysz że zaktualizują soft by wspierał spotifi? Nie sądzę, producent celowo daje taką funkcję w nowym modelu by lud go kupował.

Raczej prezentu nie zrobi.

Jest jeszcze jeden mały kłopot.

Kontroler Palmer ma wejście audio do którego mam podpięty cd, drugie wyjście - do którego podpinam tv, wtedy puszcza sygnał na monitory..a wzmocnieniem reguluję z poziomu tv.

Ukryta Zawartość

Rozumiem że powinienem skorzystać raczej jak każe rozum z wejść kontrolera, czyli z xlr niż podpinać odtwarzacz/tuner do wyjścia?

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

A ja mam takie rozwiązanie tego tematu

Yamaha CD-NT670 /CD-NT670D- czyli "sama góra" od pianocrafta.

Ukryta Zawartość

Z "D" w wersji z DAB+. Oprócz tych wszystkich dlna spotyfi FM i DAB'ów ma jeszcze usługę musiccast yamahy oraz wejście optyczne - jedyne co mi brakuje to cyfrowego wyjścia.

.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.