Skocz do zawartości
IGNORED

Aplikacja Tidal nie gra przez DAC

insaimz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przytargałem do domu nowy DAC na testy i próbuje streamować muzykę z aplikacji Tidal na win 8. W ustawieniach wybieram, że dźwięk ma iść przez DAC , a słychać go w głośniach laptopa.

Macie jakieś rozwiązania?

Z audio gd tego problemu nie było.

https://www.audiostereo.pl/topic/125296-aplikacja-tidal-nie-gra-przez-dac/

Co ze sterownikami do DAC ?

Jeśli zainstalujesz najnowsze/najlepsze to powinien być widoczny w Tidal jako kolejna karta muzyczna.

Dlaczego profanujesz dźwięk Win-8 ;-) ?

Z Pendrive uruchomisz Daphile... tam nie ma problemów..

Co ze sterownikami do DAC ?

Jeśli zainstalujesz najnowsze/najlepsze to powinien być widoczny w Tidal jako kolejna karta muzyczna.

Dlaczego profanujesz dźwięk Win-8 ;-) ?

Z Pendrive uruchomisz Daphile... tam nie ma problemów..

Zainstalowałem sterowniki ze strony producenta. W foobar i mediamonkey dac działa.

Aplikacja desktopowa tidalowa DACa widzi, wybieram go ale dźwięk idzie z głośników laptopa. W poprzednim daCu po wybraniu go w opcjach tidal , dźwięk leciał przez przetwornik.

Co do daphile, zrobiłem go na pendrive i się uruchamia. Natomiast jak w daphile wejdę w aplikacje tidal a steruje nim przez interfejs www, to nie może nic wczytać i się zamula.

Uruchomiłem w końcu Daphile z Tidalem. Muzyka z dysku twardego przez Daphile jest odtwarzana, natomiast po wejściu w Tidal, po kliknięcu w jakiś utwór, czas leci przez 4 sekundy ale nie ma dźwięku. Po tym czasie odtwarzanie się zatrzymuje.

Możliwe, że DAC nie obsluguje formatu z Tidal? Co tam jest za format w jakości HIFI?

Muzyka z dysku twardego przez Daphile jest odtwarzana, natomiast po wejściu w Tidal, po kliknięcu w jakiś utwór, czas leci przez 4 sekundy ale nie ma dźwięku. Po tym czasie odtwarzanie się zatrzymuje.

Może coś z internetem nie tak jest albo coś blokuje ruch w sieci ?

Może coś z internetem nie tak jest albo coś blokuje ruch w sieci ?

No nie. Dźwięk przez głośniki kompa ,który strumieniuje leci. Przez przetwornik zewnętrzny nie chce iść. Czy to na Windowsie, czy na daphile. Tak jakby przetwornik nie ogarnial sygnału streamowanego z sieci.

Insaimz po pierwsze to że widzi Ci Windows urządzenie to nie znaczy że tam muzyka pójdzie bynajmniej z tidala nie będzie hulac nawet z YouTube też nie pójdzie.

Zainstaluj sobie virtual cable i wtedy ustaw virtualny kabel jako urządzenie domyślne.

W panelu asio w virtualnym cablu ustaw najlepiej foo dsd a w opcjach foo jako out twój dac możesz również ustawić konwersja pcm to dsd ale to już dodatkowe opcje.

Jeżeli chcesz mieć daphile i tidal( jak na moje najlepiej gra w tej opcji) to zainstaluj daphile na pena od nowa i każda rzecz jaką zmienisz w ustawieniach daphile musisz robić save restart po każdej zmienionej operacji inaczej stopuje się odtwarzanie muzyki ja też tak miałem. Ustawiłem 2 rzeczy w setting i już lipa nie widział, masz pewnie daca z amanero co?

Tak samo jak wyłączasz daphile komputer broń boże guzikiem PC ta. W konsoli trzeba zrobić shuttdown bo jak z guzika również wywala się media server w daphile.

A wybierasz urządzenie do odtwarzania tylko w tidalu? Wybierz daca jako domyślne urządzenie odtwarzajace dźwięk. Po prawej na dole masz głosniczek, kliknij prawym urządzenia do odtwarzania i wybierz dac jako domyślny dla systemu. U mnie też tak było, że winda po złości nie chciała pozwolić wybrać tidalowi.

Insaimz po pierwsze to że widzi Ci Windows urządzenie to nie znaczy że tam muzyka pójdzie bynajmniej z tidala nie będzie hulac nawet z YouTube też nie pójdzie.

Zainstaluj sobie virtual cable i wtedy ustaw virtualny kabel jako urządzenie domyślne.

W panelu asio w virtualnym cablu ustaw najlepiej foo dsd a w opcjach foo jako out twój dac możesz również ustawić konwersja pcm to dsd ale to już dodatkowe opcje.

Jeśli używałem stary mój dac, to w aplikacji Tidal przy wyborze audio gd w urzadzeniach wyjscia audio wszysto dzialalo.

Dzwiek z przegladarek internetowych tez moglem zapodac do DAC, wlasnie przez odpowiednie ustawienia urzadzen wyjsciowych w mikserze windowsowskim.

Jeżeli chcesz mieć daphile i tidal( jak na moje najlepiej gra w tej opcji) to zainstaluj daphile na pena od nowa i każda rzecz jaką zmienisz w ustawieniach daphile musisz robić save restart po każdej zmienionej operacji inaczej stopuje się odtwarzanie muzyki ja też tak miałem. Ustawiłem 2 rzeczy w setting i już lipa nie widział, masz pewnie daca z amanero co?

Tak samo jak wyłączasz daphile komputer broń boże guzikiem PC ta. W konsoli trzeba zrobić shuttdown bo jak z guzika również wywala się media server w daphile.

Daphile mam juz zainstalowany na dodatkowym kompie na dysku, a na drugim odpalam ten system z pen drive. W obu przypadkach pliki normalnie ida do DAC bez problemu. Mam tu na mysli ten nowy DAC. Natomiast dzwiek z Tidal juz nie dziala. Na starym DACu Tidal z Daphile dziala normalnie. Tak samo na windows wystarczy wybrac w aplikacji Tidalowskiej odpowiednie urzadzenie wyjsciowe i muzyka leci z DACa.

Dac nie jest z amanero.

Z zapisywaniem ustawien w Tidal, to wiem, Dzięki.

Podsumowujac, czy to z aplikacji Tidal w Daphile, czy z aplikacji Tidal pod Windowsem, DAC nie odbiera sygnalu streamowanego z sieci.

U mnie też tak było, że winda po złości nie chciała pozwolić wybrać tidalowi.

Na moim statym DACu tez po wybraniu urzadzenia w aplikacji Tidal na Windows, dzwiek od razu nie lecial do DAC. Musialem ponownie uruchomic aplikacje i wowczas dzwiek juz szedl do DAC. Z nowym DACem po ponownum uruchowmieniu urzadzenie wyjsciowe automatycznie wraca do ustawien takich, jakby DAC nie byl wpiety pod USB , czyli domysle glosniki. Sprobuj u siebie po wybraniu urzadzenia wlasciego zrestartowac programik.

to jednak nie wina DACa.

Stary DAC też nie działa ani karta zintegrowana w komputerze. Coś się z samym Tidalem powaliło. Loguje się w daphile na konto mysqueezbox, a przez przeglądarkę na stronie mysqueezbox dodaje w aplikacjach Tidal, loguje sie na moje konto no i niby powinno być ok ale w Daphile Tidal nie działa. Odtwarza 5 sekund utworu i przeskakuje na następny i dalej to samo.

Nie mam pojęcia co robić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.