Skocz do zawartości
IGNORED

airDAC Arcama i funkcja Gapless

arkadowski

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy uzywający airDAC'a firmy ARCAM podzielcie się informacją czy te urządzenie via AirPlay wspiera GAPLESS.

Dla mnie istotna sprawa, a jak się okazuje nikt ze sprzedawców nie jest mi w stanie tego jednoznacznie potwierdzić.

Nie chcę pchać się w dodatkowe urządzenie ARCAM'a jedynie do streamowania plików bez funkci gapless.

Potrzebuję urządzenia stricte z funkcją AirPlay i GAPLESS.

Jednoczesnie informuję że w temacie tym prosze nie poruszać kwestii:

1. ale na rynku są inne/lepsze urzadzenia mające AirPlay i Gapless

2. ale to nie "gra"

3. kup sobie … bo jest lepsze.

Konkretnie temat dotyczy AirDAC Arcam oraz gapless i reszta dywagacji jest zbędna.

Za pomoc z góry serdecznie PODZIĘKOWAŁ!

Pozdrawiam

MrArkowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

https://www.audiostereo.pl/topic/125420-airdac-arcama-i-funkcja-gapless/

Nie mam airDaca, ale używam AirPlay i to, według mojej wiedzy, nie przetwornik odpowiada za gapless a urządzenie nadawcze/soft czyli źródło.

No właśnie chciałbym, by tak było.

Jednak nie ma pewności więc wydac 2000 złotych by stwierdzić "jednak nie" mija się z celem.

Tym bardziej, że już mam streamery audio i potrzebuję az i jedynie funkcje AirPlay z Gapless w urządzeniu ARCAM'a

Pewnie też nie dam Ci 100% pewności bo jakiś czas temu przesiadłem się na inny DAC i nie mogę teraz sprawdzić ale gdy miałem airDAC i słuchałem Spotify przez airPlay to zawsze odtwarzało się przejście między utworami tak jak miałem ustawione w Spotify. Pewności co do gapless nie dam bo zwykle mam ustawione 5s płynne przejście ale airDAC w każdym razie się słuchał ustawień i tak jak napisano wyżej to chyba nie on jest za to odpowiedzialny.

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Pewnie też nie dam Ci 100% pewności bo jakiś czas temu przesiadłem się na inny DAC i nie mogę teraz sprawdzić ale gdy miałem airDAC i słuchałem Spotify przez airPlay to zawsze odtwarzało się przejście między utworami tak jak miałem ustawione w Spotify. Pewności co do gapless nie dam bo zwykle mam ustawione 5s płynne przejście ale airDAC w każdym razie się słuchał ustawień i tak jak napisano wyżej to chyba nie on jest za to odpowiedzialny.

Dzieki za wszystkie uwagi. nie rozwiały one (niestety) ;) mojej niepewności więc poczekam jeszcze na jakieś info. Może ktoś ma pewność w 100% i sie tą pewnością podzieli ;)

a jeśli nie - zapewne zamówię i wtedy podzielę się informacją w tym temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.